Η προθεσμία έληγε στις 16/07, αλλά σχεδόν 300.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση...
Υπο τον κίνδυνο της κατάρρευσης στο σύστημα είσπραξης φορολογικών εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου.
Η προθεσμία έληγε στις 16/07 αλλά περίπου 300.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις τους. Υπήρξε έτσι έντονη ανησυχία ότι έως και την Δευτέρα θα ήταν μαζική η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, καθώς το σύστημα μπορεί να αντέξει μάξιμουμ 200.000 χρήστες ημερησίως.
Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ σημειώνεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής, αφού όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία να μεριμνήσουν, τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων, όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων...
για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.
Το υπουργείο σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περυσινού, τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.
Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου και η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 16 Ιουλίου.
Το υπουργείο διευκρινίζει επίσης οτι τόσο για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος όσο και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Επίσης, παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top