Πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που έχουν υποψίες πως ο σύζυγός τους προσποιείται ότι κοιμάται όταν το μωρό κλαίει κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να αναγκάζονται εκείνες να σηκώνονται.
Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι γεγονός ότι οι άνδρες δεν ακούνε! Ενώ ο λυγμός ενός μωρού είναι η υπ’ αριθμών ένα αιτία για να ξυπνήσει μια γυναίκα, για έναν άνδρα δεν βρίσκεται ούτε καν στις δέκα πρώτες αιτίες αφύπνισής του.  
Ο συναγερμός του αυτοκινήτου, ο ισχυρός αέρας, ακόμα και το βουητό που κάνει μια μύγα όταν πετάει, είναι οι κυριότεροι θόρυβοι που μπορούν με βεβαιότητα να ταράξουν τον ύπνο των ανδρών.
Οι τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο φύλλων αποκαλύφθηκαν μετά από δοκιμασίες μέτρησης της υποσυνείδητης δραστηριότητας του εγκεφάλου. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι το μητρικό ένστικτο της γυναίκας αντιδρά στο άκουσμα του κλάματος ενός μωρού, ακόμα και όταν δεν έχει γίνει μητέρα, εν αντιθέση με τον άνδρα, που ένας τέτοιος θόρυβος δεν τον ενοχλεί σχεδόν καθόλου.
Διαπιστώθηκε επίσης, ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαταραχτεί τόσο ο ύπνος τους ώστε να μην ξανακοιμηθούν, ενώ οι άνδρες είναι σε θέση να αφεθούν αμέσως μετά από το γεγονός που τους ξύπνησε, στα χέρια του Μορφέα.

Ο ψυχολόγος Δρ David Lewis είπε: «Είναι πολύ πιθανό, έως σίγουρο, ότι μετά από...
...έναν διαταραγμένο ύπνο το άτομο θα αισθάνεται κουρασμένο και καταθλιπτικό, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει για περισσότερες από μια νύχτες. Η μελέτη η οποία έγινε για την αξιολόγηση τέτοιων συμβάντων αποκάλυψε ότι, ενώ κάποιοι ήχοι – όπως για παράδειγμα ο βήχας ή το ροχαλητό του συντρόφου- μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο ανδρών και γυναικών, άλλοι θόρυβοι -όπως είναι ο δυνατός αέρας- ενοχλούν και διακόπτουν κατά κύριο λόγο τον ύπνο μόνο των ανδρών. Τουναντίον οι γυναίκες είναι ευαίσθητες στο κλάμα των μωρών».

«Αυτές οι διαφορετικές ευαισθησίες, που μπορεί να αντιπροσωπεύουν εξελικτικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλλα, κάνουν τις γυναίκες ευαίσθητες στους ήχους που σχετίζονται με μια δυνητική απειλή για τα παιδιά τους, ενώ οι άνδρες είναι «συντονισμένοι» να αντιδρούν σε ήχους που μπορεί να αποτελούν απειλή για όλη την οικογένεια».
Άλλοι ήχοι που διαταράσσουν τον ύπνο τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών, είναι οι βρύσες που στάζουν, οι σειρήνες από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, οι θορυβώδεις σωληνώσεις των αποχετευτικών αγωγών, οι αστραπές κα.

capital
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top