Την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, εκτός από τους παραλήπτες -μέλη της τότε κυβέρνησης- της απόρρητης έκθεσης της ΕΥΠ, γνώριζε ένας ακόμη άνθρωπος:
ο Ελληνοαμερικανός Αλεξ Ρόντος, μυστικοσύμβουλος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με το απόρρητο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της ΕΥΠ, ο κ. Ρόντος, σύμβουλος του προέδρου της Γεωργίας Μ. Σαακασβίλι, είχε λάβει γνώση αμερικανικού σχεδίου για τη ματαίωση του αγωγού South Stream, μέρος του οποίου αποτελούσε ο σχεδιασμός της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως αναγράφεται στο απόρρητο έγγραφο, o Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για το σχέδιο από τον κ. Ρόντο!
«Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου (σ.σ. του κ. πρωθυπουργού) με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Αλεξ Ρόντο (σύμβουλο του προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του αγωγού South Stream. To εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει την κωδική ονομασία "Πυθία Γ"» , σημειώνεται σχετικά.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη 15 Ιουνίου, όταν είχε αρχίσει η προδημοσίευση της αποκάλυψης σοκ των «Επικαίρων» . Ο κ. Παπανδρέου, παρά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις εκείνης της ημέρας και την επικείμενη...
συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ζήτησε να μάθει από τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών περαιτέρω για την πιστότητα και την αξιοπιστία του εγγράφου, υποστηρίζοντας ο ίδιος ότι πρόκειται περί φαντασιόπληκτων σεναρίων των Ρώσων της FSB.
Tα «Επίκαιρα» απευθύνθηκαν στον τότε διοικητή της ΕΥΠ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Γιάννη Κοραντή, προκειμένου να μάθουν αν το σχέδιο ήταν σε γνώση του κ. Παπανδρέου αλλά και για το αν η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι αρνητικά δια κείμενη προς τη Μόσχα. «Ως προς το πρώτο σκέλος, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Ως προς το δεύτερο, ως ΛΑΟΣ έχουμε επικρίνει αυστηρά την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη στάση που κρατά απέναντι στη Μόσχα. Να σημειωθεί ότι πριν από τις εκλογές είχε τοποθετηθεί πολιτικά και είχε περάσει προς κάθε πλευρά ένα μήνυμα αδιαφορίας σε ότι αφορά στον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που έκανε μετά να διορθώσει την εικόνα, αυτή είχε παγιωθεί» , σημειώνει ο έμπειρος διπλωμάτης.
Η πρώτη αντίδραση Καραμανλή
Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να μη συνηθίζει να εκφράζεται, ακόμη και για υποθέσεις που τον αφορούν άμεσα, δύο όμως από τους στενότερους συνεργάτες του και τακτικοί μέχρι σήμερα συνομιλητές του, ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος και ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, καθηγητής, Προκοπής Παυλόπουλος, δίνουν το κλίμα της πλατείας Μαβίλη. Την απόφαση της δικαιοσύνης την πληροφορήθηκε ο Κώστας Καραμανλής, λίγο πριν αποχωρήσει από το γραφείο του και έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να μην κάνουν καμία διαρροή προς τα MME. «Αφήστε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της» φέρεται να είπε. Ωστόσο ο ίδιος είναι πρόθυμος εφ' όσον κληθεί να καταθέσει. «Η εισαγγελία δεν ασκεί ποινική δίωξη για τόσο σοβαρά αδικήματα -και σπάνια στο Ποινικό Δίκαιο- που αναφέρονται στην άσκηση των καθηκόντων και στη ζωή ενός πρώην πρωθυπουργού, εάν δεν έχει πολύ ισχυρές ενδείξεις» , σχολιάζει o Ευάγγελος Αντώναρος. «Σεβόμενος την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, οφείλω να αναμείνω τις τελικές αποφάσεις της. Και μόνο όμως το γεγονός ότι ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, στο τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα, σημαίνει ότι υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις. Αυτό και μόνο σημαίνει πολλά» , η αντίδραση του Προκοπή Παυλόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής που θα αναλάβει να διαλευκάνει την «περίεργη» και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση αναμένεται να ζητήσει από τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό να καταθέσει, προκειμένου να «φωτίσει» τα σκοτεινά σημεία εκείνης της περιόδου.

1 σχόλια :

giorgos είπε... 17 Μαρτίου 2012 - 6:42 μ.μ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ???

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top