Μεταξύ αθυροστομίας και κατήφειας κυμάνθηκε η διευρυμένη βραδινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή. Δεν θα σας πω ποιος είπε τι, για ευνόητους λόγους, θα σας βάλω όμως ένα κουίζ.
Η σύνθεση της συνεδρίασης ήταν εναλλασσόμενη. Και αυτό γιατί δυο πρόσωπα αμφότεροι υπουργοί έκαναν ενημέρωση όταν άρχισε το Πολιτικό Συμβούλιο στις εννέα και μισή. Ύστερα από μία ώρα, όμως, έφυγαν να πάνε στο Μαξίμου. Εκεί συνεχιζόταν n διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, που είναι και n αιχμή του πακέτου. Επέστρεψαν ελαφρώς κατησχυμένοι γύρω στις δωδεκάμισι.
Τότε ο ένας από τους δύο δεν θα σας πω ποιος, αλλά είναι λαλίστατος και ευφραδής έκανε μια φρέσκια ενημέρωση για το πού βρισκόταν πλέον η κατάσταση. Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη ΝΔ, που δεν μας βοηθάει ούτε με τις δηλώσεις που γίνονται απέξω ούτε με τις θέσεις που παίρνει μέσα , και περιέγραψε τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων καθώς και τις επερχόμενες δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Οπότε κάνει μια παύση και καταλήγει: «Είμαστε συγχωρήστε με που θα σας το πω έτσι και γ...ένοι και δαρμένοι» . Κάπως έτσι, γλαφυρά, συνοψίζεται η κατάσταση.
Ατμόσφαιρα θεάτρου 
Αν οι συναντήσεις στο Μαξίμου σάς δίνουν μια αίσθηση θεατρικότητας, δεν έχετε άδικο.
‘Όπως και οι παραστάσεις, έχουν διάλειμμα, οπότε οι πρωταγωνιστές βγαίνουν από την αίθουσα να ξεμουδιάσουν και να συζητήσουν με τους δικούς τους. Μια τέτοια εικόνα είχαμε στο μπρέικ...
έπειτα από τρεισήμισι ώρες συνεχούς κουβέντας. Οι αρχηγοί πήγαν ο καθένας στους δικούς του, ενώ στον ευρύτερο χώρο έξω από το Πρωθυπουργικό Γραφείο ξεχώριζαν δύο ζευγάρια. Ο διευθυντής Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γκίκας Χαρδούβελης που είχε πάρει τον Τσαρλς Νταλάρα του IIF και μιλούσαν σε ένα σαλόνι μέχρι να έρθει η ώρα να μπει μέσα. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιώργο Κουτρουμάνη που ήταν μαζί σε μια παρακείμενη αίθουσα.
Τους έκαιγε το ματς
Αντιθέτως , μεταξύ των ανδρών της ασφάλειας των αρχηγών, που περίμεναν και αυτοί, δεν υπήρχε θεατρική αλλά γηπεδική ατμόσφαιρα. Γιατί;  Διότι παρακολουθούσαν σύσσωμοι την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Κι εδώ είχαν σημασία οι αριθμοί, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο όπως στους μισθούς και τις επικουρικές συντάξεις.
Τι άλλο; Οι δημοσιογράφοι ήταν χθες ανακουφισμένοι που δεν έγινε τελικά η νέα σύσκεψη αρχηγών υπό τον Παπαδήμο καθώς είχαν ανοίξει οι ουρανοί.

(Τα ΝΕΑ)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top