(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Το πόσο δύσκολο τοπίο διαμορφώνεται για την ελληνική κοινωνία, στο περιθώριο των ασφυκτικών, στα όρια του εκβιασμού, πιέσεων της τρόικας για αιματηρές περικοπές στο dna της χώρας, φαίνεται και από το ύφος, αλλά και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Λουκά Παπαδήμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πεντάωρης συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι έχουν προσφέρει κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνησή του.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου έχει ως εξής:...
«Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας. Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:
1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.
2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.
3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.
Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος».

(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top