(του Χρήστου Θεοχαράτου)
Τραγική είναι η θέση των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Κουτρουμάνης και Κουτσούκος), οι οποίοι αναβαθμίστηκαν σε υπουργούς και ανέλαβαν πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Εμπιστευόμενοι τυφλά και άκριτα τον Αρχηγό τους, ενέκριναν και επιψήφισαν τις καταστροφικές πρωτοβουλίες του και κατεδάφισαν ολόκληρο το εργασιακό και ασφαλιστικό οικοδόμημα της χώρας οικοδόμημα που χτίστηκε με τους αγώνες και το αίμα τεσσάρων γενεών Ελλήνων. 
Και όταν, πολύ αργά δυστυχώς, συνειδητοποίησαν ότι υπήρξαν (εκούσιοι ή ακούσιοι, αδιάφορο) συνεργοί του Αρχηγού τους στον καταστροφικό σχεδιασμό του, άρχισαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους μήπως και περισώσουν τα ύστατα λείψανα της πολιτικής τιμής τους. Είναι αργά πια. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Και είναι τετελεσμένο! Αν, όμως, οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπήρξαν, εκούσια ή ακούσια, όργανα του παπανδρεϊσμού και κατέστησαν τη θέση τους τραγική, η κατάστασή τους αυτή ωχριά μπροστά στην τραγικότητα της ελληνικής κοινωνίας. Διότι, η πολιτική που ανέλαβαν να ασκήσουν τυφλά και άκριτα είχε σαν αποτέλεσμα: 
1. Οι καταγεγραμμένοι άνεργοι να ξεπεράσουν το 1.000.000 πολίτες (Ποσοστό 20,9%).
2. Οι μη καταγεγραμμένοι άνεργοι να ξεπεράσουν τις 400.000 πολίτες... 
3. Ο μη ενεργός οικονομικά πληθυσμός να είναι μεγαλύτερος κατά 500.000 από τους απασχολούμενους... 
4. Οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι να ξεπερνούν το 1.500.000 πολίτες... 
5. Κανείς να μην πληρώσει εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία (και κανείς να μην ενδιαφέρεται για την είσπραξή τους) με αποτέλεσμα να μην εισρέει χρήματα σ' αυτά... Και 
6. Με τη μείωση μισθών και εισφορών στον ιδιωτικό τομέα, η χρεοκοπία των ασφαλιστικών Ταμείων είναι θέμα μηνών... 
Οι συντάξεις, άρα, εκ των πραγμάτων, βαίνουν προς ελαχιστοποίηση και κατάργηση, εφόσον τα ταμεία...
υπάρχουν μόνο ως Γραφεία και όχι ως ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι εισπράττουν, αξιοποιούν τις εισπράξεις τους και καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους.
Η στήλη, φυσικά, δεν γνωρίζει αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του... κινήματος θαυμάζουν ακόμη τον Αρχηγό τους και είναι έτοιμοι να διαπράξουν και παρανομίες προκειμένου να του φανούν αρεστοί. 
Η στήλη, όμως, είναι βέβαιη ότι, αν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη τον Αρχηγό τους, το άγος θα καταστρέψει και τους ίδιους!
(Aδέσμευτος Τύπος)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top