Συνεχίζονται τα κρούσματα κλοπών σε εκκλησίες με τους θρασύτατους δράστες να αφαιρούν ό,τι μπορεί να αποφέρει μερικά ευρώ από τη μεταπώλησή του.
Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του aigialeianews.gr, άγνωστοι έκλεψαν την καμπάνα στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος στον Σελινούντα Αιγίου, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι είναι περίπου στα 3.000 ευρώ!
Οι άγνωστοι, ανέβηκαν στο καμπαναριό, κατέβασαν την καμπάνα, έκοψαν τις αλυσίδες και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ η καμπάνα - το πιθανότερο- να έχει ήδη καταλήξει σε κάποιο χυτήριο.
Το γεγονός αντιλήφθηκε κάτοικος του χωριού, που ειδοποίησε το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον πρόεδρο, οι οποίοι και κατάγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία που αναζητά τους δράστες, χωρίς να έχει εντοπίσει ακόμα τα ίχνη τους.
Όπως ανάφερε στo aigialeianews.gr, ο Πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Σελινούντα «Ο ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ», Θεόδωρος Ψυχράμης, ο οποίος μάλιστα μένει και κοντά στο ξωκλήσι, η καμπάνα που εκλάπη είχε τοποθετηθεί. το 1980, ενώ οι άγνωστοι δεν είχαν παραβιάσει το εσωτερικό του ναού:...

«Ήρθε το εκκλησιαστικό συμβούλιο και με ειδοποίησε ότι κάτι έγινε στην εκκλησία. Μπήκαμε μέσα στην εκκλησία και είδαμε ότι όλα ήταν καλά. Βγαίνοντας όμως έξω, κοιτάμε εκεί που ήταν η καμπάνα και είδαμε ότι έλειπε. Η καμπάνα ήταν δεμένη στη στέγη και οι δράστε έκοψαν τις αλυσίδες, την κυλήσανε κάτω και την πήρανε. Καταγγείλαμε το περιστατικό στην αστυνομία, έγιναν όλα τα νόμιμα, αλλά δεν έχουμε ακόμα κανένα αποτέλεσμα.
Μιλάμε για μια καμπάνα που στοίχιζε περίπου 3.000 ευρώ. Να φανταστείτε ότι είχε στοιχίσει 600.000 δραχμές το 1980 που έγινε το εκκλησάκι και την είχαμε τοποθετήσει».
Οι κάτοικοι του χωριού πάντως δεν...το βάζουν κάτω και δηλώνουν αποφασισμένοι να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που απαιτείται για να βάλουν άλλη καμπάνα στο ξωκλήσι, λαμβάνοντας όμως αυτή τη φορά τα μέτρα τους!


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top