Το πρώτο νεογνό με AIDS γεννήθηκε στη χώρα μας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης τύπου εν όψει του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου για το AIDS που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 ως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά καθώς, όπως είπαν οι ειδικοί, υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων κατά 1200% σε τοξικομανείς λόγω και της χαλάρωσης των μέτρων πρόληψης που έχει φέρει η κρίση και η έλλειψη κονδυλίων.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι βασικοί πόλοι μετάδοσης του ιού είναι οι τοξικομανείς αλλά και η παράνομη πορνεία, καθώς η νόσος «θερίζει» στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα. Ο κύριος Λοβέρδος ανακοίνωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν και 100 χιλιάδες σύριγγες και προφυλακτικά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.
Το πιο συγκλονιστικό ήταν όμως... η δήλωση του λοιμωξιολόγου  Μάριου Λαζανά, ότι υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να μολυνθούν από τον ιό, για να εισπράττουν το επίδομα των 700 ευρώ που δίνεται από το κράτος στους οροθετικούς.
(Lifo.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top