Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανέρχεται την Τετάρτη το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας ευρωπαϊκών χωρών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τρόπους να περιορίσουν την έκθεσή τους σε χρεόγραφα της ευρωζώνης,  καθώς βλέπουν την κρίση να διαχέεται από την "περιφέρεια" στον "πυρήνα" της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.
Σε νέες συζητήσεις όσον αφορά το σχέδιο διάσωσης της προβληματικής Dexia φέρονται να βρίσκονται η Γαλλία και το Βέλγιο, αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «De Standaard».
Αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις είναι πολύ πιθανό να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στην αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Γαλλίας η οποία φέρεται να δοκιμάζεται αυτό τον καιρό.
Σε αυτό το κλίμα, νέα ρεκόρ σημειώνουν την Τετάρτη τα πενταετή CDS Γαλλίας, Βελγίου και Ισπανίας,  στις 246 μ.β. (+6 μ.β.), 360 μ.β. (+9,00 μ.β.) και 491 μ.β., αντίστοιχα.
Σε δυσθεώρητα επίπεδα τα ελληνικά CDS
Την ίδια ώρα, σε δυσθεώρητα επίπεδα διαμορφώνονται σήμερα...
και τα πενταετή ελληνικά CDS στις 9.178 μ.β., ενώ τα CDS Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, και Ιταλίας βρίσκονται στις 737 μ.β., 1.086 μ.β. και 565 μ.β., αντίστοιχα.
(star.gr)

 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top