Έχει ξεφύγει τελείως ο πληθωρικός (στο βάρος και στα λόγια) αντιπρόεδρος. Του έχει σπάσει τα νεύρα η παταγώδης αποτυχία και η πολιτική του εξολόθρευση, την οποία μόνος του προκάλεσε αποδεχόμενος τα «οφίτσια» που του έδωσε... ο ανύπαρκτος!
Τον έβλεπα στην τηλεόραση και δεν το πίστευα! Χοροπηδούσε έξαλλος και κραύγαζε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙ ΖΑ «Να ανακαλέσει τώρα» ! Προσπαθούσε ο έρμος ο Πολύδωρας να τον συνετίσει, αλλά ο βαρύς αντιπρόεδρος συνέχιζε να χοροπηδά. «Να ανακαλέσει τώρα» ! Τι είχε πει ο Τσίπρας που ήταν τόσο βαρύ;  Είχε μιλήσει για «omerta» , δηλαδή για «στόματα ερμητικά κλειστά» , όπως προβλέπουν οι άγραφες συμφωνίες μεταξύ «μεγαλονονών» . Υπερβολή, ευφυολόγημα, άσχετο, πάντως, με το κλίμα που επικρατούσε εκείνη την ώρα στη χώρα. Γιατί «τρελάθηκε» ο αντιπρόεδρος Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου ! Είπε ο Τσίπρας «omerta» και κάτι τρέχει στα γύφτικα!
Εδώ που έχουμε φτάσει, αντιπρόεδρε, η omerta σε λίγο θα σου ακούγεται σαν το « A casa d' Irene» ! Θα ακουστούν και θα γίνουν πολύ χειρότερα, άσε δε που ακούγονται σε κάθε γωνιά της χώρας και τα ακούτε εσείς οι κυβερνητικοί πολύ συχνά. Είπε ο Τσίπρας omerta και τρελάθηκε ο αντιπρόεδρος και ο εσχάτως νεανίζων Απόστολος Κακλαμάνης. Σιγά τα ωά ! Εδώ φωνάζει ο κοσμάκης προδότες και κλέφτες... πετάει γιαουρτάκια βελουτέ και σακούλας, αβγά και μπογιές, αλλά ουδείς χαμπαριάζει! Η omerta μάς μάρανε Δεν κοιτάζουν εκεί στην κυβέρνηση που η Λούκα τούς έβαλε στο λούκι Γιατί σας έφαγαν και έβαλαν τον Κουτρουμάνη στη θέση σας τη ρώτησε φίλος της στήλης προ ημερών. «Μα, για να υπογράφει!»  απάντησε. Έχει μάθει από υπογραφές ο Κουτρουμάνης. Όπως τότε που υπέγραφε για την αγορά δομημένων και μετά... κατηγορούσε τους άλλους! Στενοχωρήθηκε ο αντιπρόεδρος και αποκάλεσε τον Τσίπρα τζάμπα μάγκα . Δεν του πάει του Βενιζέλου αυτό το ύφος. Ο μπουλούκος καλός μαθητής και συνάμα κακομαθημένος γίνεται αστείος όταν χρησιμοποιεί εκφράσεις που δεν ταιριάζουν με το ίματζ του. Εμείς τον έχουμε συνηθίσει να λέει τριακόσιες λέξεις το λεπτό, χωρίς να λέει τίποτα. Μια βελτιωμένη έκδοση του Άκη, δηλαδή. Μη μας τα χαλάσει τώρα. Ας μας αφήσει να τον απολαύσουμε όπως μας συνήθισε μέχρι τώρα. Ρήτορα του τίποτα, οραματιστή του χάους και αναλυτή του μηδενός! Βίβα, Βαγγέλη! Βενσερέμος!
(δημοκρατία)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top