Άλλη μια δύσκολη Δευτέρα θα ζήσει η χώρα αύριο χάρη στο απεργιακό κύμα που σηκώνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.
Οι κινητοποιήσεις ολοκληρώνονται με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥτην Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου
στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και την Πέμπτη στις 20 του μηνός στις 11:00 στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση θα μετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση της ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
Χωρίς τρένα και Προαστιακό θα μείνει η χώρα από την Τρίτη ώς και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.
Την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν ταξί.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη  οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στη «Δουκ.Πλακεντίας» και δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» και στα πλαίσια της γενικής απεργίας.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και αναμένονται καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις πτήσεων.
Δεμένα θα μείνουν στα λιμάνια τα πλοία τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.
Αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ακόμα απεργούν:


...Οι εφοριακοί ξεκινούν τη Δευτέρα δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Πέμπτη θα είναι η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι δάσκαλοι.
Την Τρίτη οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, οικαθηγητές συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων ώς την Τετάρτη.
Ξεκινά η δεκαήμερη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ώς τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Συνεχίζεται ώς τις 06:00 το πρωί της Τρίτης η τριήμερη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.
Χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.

enet.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top