(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Μετά τον ΟΛΠ, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον κινεζικών συμφερόντων εδώ και πολλά χρόνια, και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δείχνει να μπαίνει στο στόχαστρο της νέας οικονομικής υπερδύναμης του πλανήτη.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι «Sunday Times», για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες κινεζικών συμφερόντων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της κατασκευής και λειτουργίας αεροδρομίων, καθώς και στη διαχείριση κεφαλαίων τα οποία προορίζονται για άμεσες επενδύσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των κινεζικών εταιρειών έχουν ήδη εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον τους στο Μέγαρο Μαξίμου και σε συνεργάτες του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της πρόθεσης των Κινέζων να επενδύσουν στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι το ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση Παπανδρέου.
Θυμίζουμε ότι κινεζικά και ρωσικά συμφέροντα έχουν... εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις σε μια σειρά από τομείς οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, τη στιγμή που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον καλεί τις συγκεκριμένες χώρες, όπως ακόμη τη Βραζιλία, την Ιαπωνία και την Ινδία, να «αγοράσουν» χρέος των πιο αδύναμων οικονομιών της ευρωζώνης.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top