Το ΠΑΣΟΚ του αυταρχισμού και της αλαζονείας χτύπησε και πάλι χθες στη Βουλή, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να καθυβρίζει τους πάντες και τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο να επιβεβαιώνει όσους αμφισβητούν την επάρκειά του, αφού, λειτουργώντας κομματικά, άφησε τον «ύπαρχο» ανενόχλητο να χαρακτηρίζει τζάμπα μάγκα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στις επιστολές Βενιζέλου στην κυρία Λαγκάρντ, οι οποίες εκείνη τη στιγμή δεν είχαν κατατεθεί, αλλά και στην εκβιασμένη πειθαρχία στην οποία σύρονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί μια κοινοβουλευτική δημοκρατία με όρους ομερτά. 
Έχοντας προφανώς κάποια μύγα και μυγιάστηκε, ο Ευ. Βενιζέλος σηκώθηκε από τη θέση του εξοργισμένος και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει. Τον έβαλε ωστόσο στη θέση του ο Βύρων Πολύδωρας, που προήδρευε εκείνη την ώρα, ο οποίος έσωσε την τιμή του προεδρείου, λέγοντας στον κατακόκκινο από θυμό «ύπαρχο»  να καθίσει κάτω, διότι ο χαρακτηρισμός του Τσίπρα είναι πολιτικός. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε υπουργός να υποκαταστήσει το προεδρείο. Καθίστε κάτω τώρα, είπε ο κ. Πολύδωρας καταχειροκροτούμενος. Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, ανέβηκε στο προεδρείο ο Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος προκάλεσε την οργή των βουλευτών, καθώς την ίδια ώρα...
που κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει ανέχτηκε τον Ευ. Βενιζέλο να αποκαλεί τζάμπα μάγκα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσει την οργή και του Π. Καμμένου, ο οποίος φώναξε «είσαι απαράδεκτος. Συμφωνώ με τον Τσίπρα» . Όταν μάλιστα ο κ. Πρωτόπαπας του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να τον διακόψει, του φώναξε « να πας κι εσύ στις σουίτες του Πετσάλνικου στον Γράμμο»!
(δημοκρατία)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top