(της Πηνελόπης Παναγιωτοπούλου)
Και κει που υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και λοιποί κυβερνητικοί, εγχώριοι και μη, μας διαβεβαίωναν ότι, η «Ολυμπία Οδός», προχωρεί κανονικά και ότι οι χρηματοδοτήσεις είναι ήδη εξασφαλισμένες, τα κλειστά εργοτάξια, οι απολυμένοι εργαζόμενοι, ο εγκαταλελειμμένος δρόμος, η θλιβερή δηλαδή πραγματικότητα, έρχεται να τους διαψεύσει. Και η πραγματικότητα δεν είναι άλλη, από αυτή που ζούμε καθημερινά όλοι, όσοι επιλέγουμε να κινηθούμε στο «εθνικό οδικό δίκτυο» (sik) της περιοχής.
Οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν. Ας μην κρυβόμαστε πια. Το έργο αφέθηκε στην τύχη του, και μαζί μ΄ αυτό και μεις. Και δυστυχώς η τύχη δεν είναι με το μέρος μας…
Γιατί, σα να μην έφταναν τα παραπάνω, η απόρριψη της προσφυγής των καποδιστριακών Δήμων (Βραχνεΐκων, Παραλίας, Δύμης και Μόβρης), υπό τη σκέπη της ΤΕΔΚ Αχαϊας, για αλλαγή της χάραξης της οδού, ήρθε να βάλει ταφόπλακα στις ελπίδες χιλιάδων συμπολιτών μας για ένα έργο σύγχρονο, που θα βοηθούσε την περιοχή και ταυτόχρονα θα περιόριζε σημαντικά τις οχλήσεις και την επικινδυνότητα στους οικιστικούς ιστούς. Μια ακόμη ευκαιρία για τον τόπο μας χάθηκε οριστικά.
Οι συνεχείς ήττες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, μας βυθίζουν στο τέλμα της εγκατάλειψης... και αφήνουν χιλιάδες συμπολίτες μας ανυπεράσπιστους απέναντι στην κρίση.
Μπροστά στην διαμορφούμενη κατάσταση, Κυβέρνηση και εγχώριοι εκπρόσωποί της δε μπορούν να κρύβονται. Αν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι Αχαιοί θα τους δείξουν το... σωστό δρόμο.
Κοντός ψαλμός…
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top