(του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη)
Μετά την αποενοχοποίηση της διαφθοράς, από την φοβερή παλιά κουβέντα του Ανδρέα Παπανδρέου, «είπαμε για κάποιο δωράκι, αλλά όχι και 500 εκατομύρια»!! και  την σχεδόν αποποινικοποίησή της που ακολούθησε  με την ξεδιάντροπη ατιμωρησία κάθε παράνομου πλουτισμού, ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, συνεπέστατος  με την παλιά του προτροπή πως «μπορούμε να φυτέψουμε λίγο χασίς στις γλάστρες μας»!!, αποφάσισε —αφού έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματά μας,  να αποποινικοποιήσει τη χρήση  των ναρκωτικών ουσιών που ελεύθερα εις το εξής θα πουλιούνται και θα αγοράζονται.
Με  προφανή φυσικά τον κίνδυνο της κατακλυσμιαίας εξάπλωσης αυτής της κοινωνικής μάστιγας από την αυτονόητη  αποενοχοποίηση τους στη συνείδηση της χωρίς ελπίδες και οράματα πλέον νεολαίας μας, που εξαρτημένη και κατεστραμμένη δεν θα μπορεί πλέον ούτε να σκέφτεται ούτε  να αγωνίζεται παρά μόνον για τη δόση του θανάτου της.    
Και ίσως αυτή να είναι στο βάθος και η…πεφωτισμένη σκέψη στο επιχειρούμενο έγκλημα.    
Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, η άφρων  αυτή κυβέρνηση φέρνει συγχρόνως και τη νομιμοποίηση  του άλλου σκληρού ναρκωτικού, του τζόγου, με τους  35.000 «κουλοχέρηδες—φρουτάκια » που θα πλημμυρίσουν την αγορά για να ξεσκάσει έτσι αλλά και να εξαθλιωθεί κι’ άλλο ο λαός μέχρι  να διαλυθούν οριστικά τα μισοδιαλυμένα ήδη σπίτια και οι οικογένειες.
Με την αστυνομία φυσικά— ω, της υποκρισίας, να είναι πάντα αυστηρή  και άτεγκτη όταν κάθε τόσο θα μπουκάρει  στο καφενείο της γειτονιάς για να συλλάβει 5-6 άνεργους και μεροκαματιάρηδες που εγκληματούν παίζοντας κανένα «θανάση» η καμιά φτηνή ποκίτσα, αφού η κυβέρνηση και το κράτος δεν έχουν μερίδιο  από αυτές τις κακουργηματικές παρανομίες—εκτός ίσως μόνον από κανέναν αστυνομικό «προστάτη» που με το αζημίωτο ειδοποιεί όταν πρέπει…
Αυτή δυστυχώς είναι η πατρίδα μας πλέον, που από αλλού ξεκίνησε και αλλού έχει σήμερα φτάσει.
Σήμερα, που ενώ βρίσκεται πλέον  στην άκρη του γκρεμού κάποιος αλαζόνας υπουργός (που κανείς δεν του έμαθε πως η εξουσία πρέπει να είναι γενναία, ταπεινή και ευπροσήγορη, αλλιώς είναι φασισμός) συγκρούεται εγωκεντρικά...
μέσα στο κατακαλόκαιρο με τους ταξιτζήδες, παραλύει την χώρα και  διαλύει τον τουρισμό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.  
Και από την άλλη, η τακτική θαμώνας της λέσχης μπίλντεμπεργκ, υπουργός της παιδείας  Διαμαντοπούλου μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης και με την  κοινωνία οργισμένη και απελπισμένη να θέλει  να διορθώσει τα πανεπιστήμια--που οι ίδιοι διαλύσανε, ξεσηκώνοντας όχι μόνον την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σύσσωμο  το φοιτητικό κίνημα σε λίγο, για να έχουν έτσι θέματα να μας απασχολούν στα ΜΜΕ της νόμιμης  κοινωνικής νάρκωσης και να περνάνε έτσι ανενόχλητα τα νομοσχέδια αυτής της τραγική κυβέρνησης.
Τελικά έχει βαλθεί να τα ξεχαρβαλώσει και να τα ανασκολομπίσει όλα αυτός ο επικίνδυνος   πρωθυπουργός, που μόλις λίγα χρόνια πριν και απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τις διεκδικήσεις των Τούρκων, είχε εκστομίσει την πατριωτική κορώνα, «καλύτερα λιγότερα στρέμματα γης και να κοιμόμαστε ήσυχοι…»!!
Επιτέλους λοιπόν,, κανείς δεν θα βρεθεί σ’ αυτόν τον έρημο τόπο να εμποδίσει την κατρακύλα και τον ξεπεσμό και να βροντοφωνάξει  ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ;
Ιδιαίτερα σήμερα που αλλάζει ο καιρός και  αρχίζει να ταρακουνιέται  το παγκόσμιο σύστημα της οργουελικής τραπεζοληστρικής κόλασης, με τα μέχρι χτες δεδομένα να έχουν γίνει  δραματικά ζητούμενα που βάζουν  άλλους όρους πατριωτισμού, δημοκρατίας και πολιτικής στάσης στον καθένα μας.
Αλλά και άλλους όρους ΛΑΟΥ για  ποιητές και για ποιμένες.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top