Απέτυχε ο Καλλικράτης
«Γυμνός» αποδείχθηκε ο «Καλλικράτης», αφού η περίφημη διοικητική μεταρρύθμιση  στην πράξη προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες που αποβαίνουν σε βάρος των πολιτών. Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», τον οποίο ο ελληνικός λαός υποδέχτηκε με την ελπίδα πως κάτι καινούριο θα προκύψει στο διοικητικό χάρτη της χώρας, δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είχαν δίκιο όσοι αμφισβητούσαν αυτή τη μεταρρύθμιση. Το θέμα έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος φέρνει ως παράδειγμα την αλλαγή που επήλθε στην Περιφέρεια με την εκλογή του Γενικού Γραμματέα. 
«Ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης, που θα ήταν σύμφωνα με τη θεσμική έννοια «μικρός Πρωθυπουργός», αποδεικνύεται μόνο «μικρός» σε αρμοδιότητες και όχι «Πρωθυπουργός». Αναγκάζεται να βρίσκεται συνεχώς στην Αθήνα για να θέσει τα θέματα που απασχολούν την περιοχή. Σε κάποιες περιπτώσεις ο Κρατικός Διοικητής λειτουργεί ανεξάρτητα, ελέγχοντας μάλιστα πολλάκις τον αιρετό Περιφερειάρχη...
ή και ερχόμενος σε σύγκρουση μαζί του», επισημαίνει ο βουλευτής, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί με συγκεκριμένα στοιχεία για το κόστος της μετατροπής του σκηνικού από το προηγούμενο στο νέο σύστημα.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top