(του Νικόλαου - Κυριάκου Ζωντανού)
Η απόρριψη των σεναρίων πρόωρων εκλογών από τον Γιώργο Παπανδρέου, με τη συνέντευξή του στη Real News, επιβεβαιώνει τις φήμες που εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν στο πολιτικό παρασκήνιο, ότι το Καστρί… δεν παραδίδει τα όπλα.
Σε αντίθεση με εκείνους που, και μέσα από το ΠΑΣΟΚ, έσπρωχναν τις εξελίξεις στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός των επόμενων μηνών, η οικογένεια Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να παραδώσει. Ούτε την εξουσία, αλλά ούτε και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρωθυπουργός κατανοεί ότι η πολιτική συγκυρία δεν ευνοεί το κυβερνών κόμμα, και μια ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες θα σηματοδοτούσε τη βέβαιη ήττα του, και θα άνοιγε τον χορό της διαδοχής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η αλλαγή στρατηγικής, με την παραπομπή των εκλογών στις… πολιτικές καλένδες, σηματοδοτεί την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει τη μάχη με...
καλύτερους όρους. Και να ακυρώσει στην πράξη κάθε εσωκομματική συζήτηση για «δαχτυλίδια», όπως άλλωστε έδειξε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι απορρίπτει, με όσα είπε στη συνέντευξή του.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top