Ο υπ. βουλευτής Aχαίας της ΝΔ και γνωστός εγκληματολόγος, Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την παντελή έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα μας και την απουσία από τις διεθνείς εξελίξεις- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η χώρα μας θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι: 1) η παράνομη μετανάστευση αποτελεί κοινό πρόβλημα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και συνεπώς χρειάζεται κοινή και ριζική αντιμετώπιση, 2) απαιτείται συνέπεια στην τήρηση των συλλογικών συμφωνιών από όλες, ανεξαιρέτως, τις χώρες που έχουν συνυπογράψει, 3) η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη συμφωνία που συνυπέγραψε το 2001 για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών και 4) να ενισχυθεί -με προσωπικό και μέσα- η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή (Frontex).
Μεταξύ των προτάσεων που πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι: 1) Η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες. 2) Η ενίσχυση των ελέγχων. 3) Η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων. 4) Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς τα κράτη του μεσογειακού νότου.
Η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό με την ίδια προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό... που τη διακρίνει και στους άλλους τομείς. Τις συνέπειες της προχειρότητας, αλλά και των ιδεολογημάτων της κυβέρνησης, η κοινωνία μας τις βιώνει με τρόπο δραματικό.
Με το νόμο για την ιθαγένεια, που έσπευσε να ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης για νέους δυστυχείς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική.
Διαχειρίστηκε με το χειρότερο τρόπο την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της “Υπατίας”, ταπεινώνοντας την Ελληνική Πολιτεία και τελικά άνοιξε το δρόμο για μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών.
Η Νέα Δημοκρατία εγκαίρως επισήμανε τα αδιέξοδα της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ και ανάδειξε τις δυσκολίες του μεταναστευτικού ζητήματος, για μια χώρα όπως η Ελλάδα με την τεράστια ακτογραμμή και τη γειτνίασή της με δύο ηπείρους…»._
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top