Η ατομική βόμβα βρίσκεται σε ασφαλές μέρος στην Ευρώπη «έτοιμη να εκραγεί αν ο Μπιν Λάντεν σκοτωθεί». Η αποκάλυψη προέρχεται από τον Abu Al-Libi, έναν από τους «στρατηγούς» του τρομοκρατικού δικτύου και είναι μέρος των «Guantanamo files».
Αυξάνεται ο συναγερμός της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ την μέρα που σκοτώθηκε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπίν Λάντεν, από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Πακιστάν.
Η αστυνομία δυο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, αύξησαν το επίπεδο συναγερμού. Και στην Ευρώπη, σε όλες τις πρωτεύουσες, μεγαλώνει ο φόβος για αντίποινα.
Τα πυρηνικά είναι ομεγάλος κίνδυνος για την γηραιά ήπειρο. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, πράγματι, από την αποκάλυψη μέσω Wikileaks ενός εκ των «στρατηγών» της Αλ Κάιντα, τον Λίβυο Αμπού Αλ Λίμπι, που είχε πει πριν μερικά χρόνια ανακρινόμενος στο Γκουαντανάμο πως το καθοδηγούμενο από τον Μπίν Λάντεν τρομοκρατικό δίκτυο, είχε κρύψει μια ατομική βόμβα στην Ευρώπη και θα την ανατίναζε σε περίπτωση που ο αρχηγός τους θα συλλαμβανόταν ή θα έπεφτε νεκρός.
Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
Τη σχετική δημοσίευση στο Wikileaks έκανε στις 26 Απριλίου η Αγγλική «Daily Telegraph». «Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αμπού Αλ Λίμπι -διαβάζουμε στο άκρως απόρρητο έγγραφο- η Αλ Κάιντα έχει στην κατοχή της πυρηνική βόμβα».
Ο Αλ Λίμπι που έγινε αρχηγός....
των επιχειρήσεων μετά τη σύλληψη του Χαλίντ Σείχ Μοχάμεντ, θεωρείται από τις ΗΠΑ μια αξιόπιστη πηγή. Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνονται επίσης από τα λεγόμενα του Σαρίφ Αλ Μάσρι, έναν Αιγύπτιο που είχε συλληφθεί το 2004.
Ο τελευταίος επαναλάμβανε πράγματι, πως τη βόμβα διαχειρίζονται «Ευρωπαίοι Αραβικής ή Ασιατικής καταγωγής». Τα αρχεία δείχνουν πως οι ΗΠΑ με κάθε τρόπο, όλα τα χρόνια, ξόδεψαν πολύ χρόνο στην έρευνα και την επαλήθευση των σχεδίων επίθεσης με πυρηνικά ή με χημικο-βιολογικά όπλα.
«Μεγάλος αριθμός από τα σχέδια που ομολόγησαν οι φυλακισμένοι κατά την διάρκεια των ανακρίσεων μοιάζουν απίθανα», γράφει η Telegraph. «Άλλα σχέδια ήταν λεπτομερέστατα και αναλύθηκαν με προσοχή».
(Μετάφραση από το Ιταλικό tg1.rai.it: Κωστής Αποστολόπουλος)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top