(του Εμμανουήλ Ζερβού)
Tην οδό της μετωπικής σύγκρουσης με την «Ελευθεροτυπία» φαίνεται να επιλέγει η Κυβέρνηση, στο περιθώριο της διάψευσης του σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας, περί ακύρωσης της επένδυσης του Κατάρ στο Ελληνικό, λόγω παρέμβασης της Γερμανίας, με σκιές και υπονοούμενα για τον ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο.
Η «Ελευθεροτυπία» αποκάλυψε ότι οι Γερμανοί έχουν ασκήσει πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να ακυρωθεί η επένδυση του Κατάρ στο Ελληνικό, επειδή ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου Χοσέ Ασεμπίγιο, ο Ισπανός αρχιτέκτονας ο οποίος αναμόρφωσε τη Βαρκελώνη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992, εμφανίζεται ως ένας εκ των ιδιοκτητών εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η Κυβέρνηση, συμβουλευτικά για την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, δηλαδή το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως κωδικοποιημένα περιγράφεται.
Τόσο ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έσπευσαν με δημόσιες παρεμβάσεις τους, να διαψεύσουν τη σχετική πληροφορία. Ο Χάρης Παμπούκης, καθ’ ύλην αρμόδιος για την προσέλκυση επενδύσεων, υποστήριξε ότι το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς προ 15νθημέρου επιβεβαίωσε ο ίδιος, και εγγράφως, το ενδιαφέρον του Κατάρ για το Ελληνικό. Παράλληλα, διέψευσε και την πτυχή της είδησης περί ενόχλησης της γερμανικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι μιλάει ο ίδιος με την Καγκελαρία, και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απ’ την άλλη, ήταν περισσότερο αιχμηρός. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, με τους Αρβανίτη-Κατσίμη, ο Υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε.....
εξαιρετικά ενοχλημένος. Χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «μύθευμα, από την αρχή ως το τέλος», και άφησε αιχμές για το που αποσκοπούσε το δημοσίευμα, και ως προς την «ελαφρότητα» με την οποία γράφονται τέτοιες ειδήσεις.
Στον «πόλεμο» που ξεκίνησε, αναμένεται πλέον η απάντηση της Μάνιας Τεγοπούλου, η οποία και άλλες φορές στο παρελθόν δεν δίστασε να βρεθεί απέναντι από την Κυβέρνηση, με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και επιθετική ειδησεογραφία.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top