Ας μη γελιόμαστε και μεταξύ μας. Το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης, αλλά και όλου του κρατικοδίαιτου καθεστώτος αυτή τη στιγμή, δεν είναι η ανάπτυξη και τέτοια παραμύθια, αλλά η εξασφάλιση της πέμπτης δόσης και κάθε δόσης από τα 110 δις (και βλέπουμε), από τους «κουτόφραγκους» της τρόϊκας.
Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς αφελής που να πιστεύει ότι αυτό το κρατικοδίαιτο καθεστώς που έχει αδειάσει τα δημόσια ταμεία, που έχει αδειάσει τα ασφαλιστικά ταμεία και που συνεχίζει να απομυζά μέσω της υπέρογκης φορολογίας κάθε οικονομική ικμάδα των πολιτών, θα μετατραπεί ξαφνικά σε ένα παραγωγικό και φιλολαϊκό καθεστώς; Είπαμε, αλλά όχι και τόση αφέλεια πια!!
Όσο μπορούσε αυτό το καθεστώς να την βολεύει με τα χρήματα των δανείων και με όσα κατάφερνε να πιάσει από την φορολογία από τα συνήθη υποζύγια, όλα ήταν καλά. Μόλις κλάταρε ο τομέας των δανείων, έπρεπε να βρεθεί τρόπος που θα κάλυπτε αυτή τη ροή χρήματος. Η εύκολη οδός, για ένα σπάταλο και αντιπαραγωγικό καθεστώς, δεν ήταν άλλη από το ΔΝΤ και το μνημόνιο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν όλοι γιατί σύσσωμο το καθεστώς στηρίζει το μνημόνιο και το θεωρεί «ευλογία». Κανένα από τα κρατικοδίαιτα παράσιτα δεν νοιάζεται.....
για την υποθήκευση και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αφού έτσι κι αλλιώς, αυτή τη δημόσια περιουσία διασπάθιζαν και πριν.
Έτσι αντικατέστησε αμέσως τη διακοπείσα ροή χρήματος των δανείων με τη ροή χρήματος από τους «κουτόφραγκους», υπογράφοντας απίστευτα μνημόνια και δίνοντας υποσχέσεις που ουδέποτε είχε πρόθεση να τηρήσει. Έτσι τουλάχιστον νομίζει.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top