Πανευρωπαϊκό ρεκόρ δυσαρέσκειας για το παρόν και το μέλλον της οικονομίας αλλά και για την πολιτική, τα κόμματα, την κυβέρνηση και τα κοινοτικά όργανα, διαπιστώνεται στην έρευνα Ευρωβαρόμετρο, τα αποτελέσματα της οποίας για την Ελλάδα ανακοινώθηκαν σήμερα.
Παρόλα αυτά, οι 1.000 ερωτηθέντες απάντησαν ότι εμπιστεύονται πιο πολύ την ΕΕ από ό,τι την κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον τους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως πρώην επιλογή με 37% από άποψη ικανότητας είναι η ΕΕ, δεύτερη επιλογή είναι ο κανένας και  τρίτη επιλογή η ελληνική κυβέρνηση.
Όσον αφορά στο πώς βλέπουν την οικονομική κατάσταση, είναι πρώτοι σε σχέση με όλους τους συμπολίτες στην ΕΕ σε δυσαρέσκεια αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, την προσωπική τους επαγγελματική κατάσταση, αλλά και για τις προοπτικές του 2011, εκτιμώντας ότι τα χειρότερα έπονται.
Οι εκπρόσωποι της ΕΕ κατά την παρουσίαση του ευρωβαρομέτρου, διαπίστωσαν ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει.... σε σχέση με πριν από έξι μήνες που έγινε η συγκυρία, ενώ αιτιολογώντας την αρνητική άποψη για τα κοινοτικά όργανα που έχουν οι Έλληνες πολίτες, απέδωσαν ευθύνες στους ελληνικούς φορείς  που δεν έχουν ενημερώσει σωστά για το τι συμβαίνει, προσθέτοντας πως η ΕΕ έσωσε την Ελλάδα από την πτώχευση, και αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top