Μαζική και δυναμική ήταν η απάντηση που έδωσαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμα και για περισσότερους από 100.000 κόσμο !!!
Δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, τελωνεία, ΔΕΗ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, ΠΝΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι , νέοι άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνα για να διαδηλώσουν κατά των μέτρων και εναντίον της Κυβέρνησης του Μνημονίου.
Εντυπωσίασε η συμμετοχή απλών ανθρώπων της δουλειάς πολλοί από τους οποίους ήταν φανερό ότι κατέβαιναν στο δρόμο για πρώτη φορά, αλλά και η μαχητικότητα. «Συνηθισμένοι άνθρωποι» εξαπέλυαν φραστικές επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ και δεν έφευγαν παρά τα χημικά – έκαναν κύκλους στους γύρω δρόμους και επέστρεφαν στην … σκηνή του πολέμου – (ακόμα κλαίω)
Η πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 από την Ομόνοια, ενώ λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε και η πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ από το Πεδίον του Άρεως.
Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ η γενική απεργία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και έφτασε το 100%.
«Δεν θα πεθάνουμε » φώναζε ο κόσμος. «Δεν πληρώνουμε», «όχι θυσίες για την πλουτοκρατία»
Τα  επεισόδια  ξέσπασαν (ως συνήθως) κοντά στο υπουργείο Οικονομικών, όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν.... με χημικά και στη συνέχεια διέσπασαν την πορεία δεκάδων χιλιάδων κόσμου. Αντιεξουσιαστές απάντησαν με μολότωφ. Αναφέρεται ότι  η Αστυνομία κινητοποίησε πάνω από 5.000 άνδρες, φέρνοντας ενισχύσει και από γειτονικές πόλεις.
Για μια ακόμα φορά ο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οδοφράγματα, οδομαχίες και καταστροφές.
Διαδηλωτές ξήλωναν πλάκες από τα πεζοδρόμια και τις πετούσαν στα ΜΑΤ, βάζοντας επίσης φωτιά στους κάδους απορριμμάτων.  Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν  εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Ένας διαδηλωτής επιχείρησε να κάψει σημαία της ΕΕ έξω από το κτίριο της Βουλής, ωστόσο παρεμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Μάχες σώμα με σώμα και πετροπόλεμος στα Προπύλαια
Κατά πληροφορίες δεκάδες συλλήψεις και  προσαγωγές. Δύο μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. παραδόθηκαν στις φλόγες.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά από μολότωφ.. Τα επεισόδια συνεχίσθηκαν στα Προπύλαια και τα Εξάρχεια.
Μετά το τέλος της πορείας κόσμος επέστρεφε στο Σύνταγμα, παρά τα συνεχιζόμενα επεισόδια, όπου και παραμένουν γύρω στα 2.000 άτομα

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top