Η τρόικα το Μνημόνιο και φυσικά η… οικονομική κρίση δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το καρναβάλι, λόγω των δύσκολων ημερών, που περνούν οι Έλληνες πολίτες. «Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η σάτιρα του Πατρινού καρναβαλιού επικεντρώνεται στην επικαιρότητα», λέει μεταξύ άλλων στην «PRESS Time» ο Στάθης Χρυσικόπουλος, πρόεδρος του καρναβαλιού. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει και ο ίδιος «δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Πατρινό Καρναβάλι το ΔΝΤ, η τρόικα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός οικονομικών, η κ. Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί». Από τα άρματα, σίγουρα ξεχωρίζει εκείνο της τρόικας, το οποίο μάλιστα έχει ως τίτλο… «Τσίρκο η τρόικα». Ευρηματικός ο τίτλος και σίγουρα θα βρει… πολλούς σύμφωνους. Εδώ, το… τρίο της συμφοράς για τους Έλληνες, δηλαδή οι κύριοι Πόλ Τόμσεν, Σερβάς Ντερούζ και Κλάους Μαζούχ είναι οι πρωταγωνιστές. Οι καρναβαλιστές σχεδιαστές των αρμάτων τοποθέτησαν τα τρία μέλη της τρόικας, «παρέα» με… άλλους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας σε ρόλους πρωταγωνιστών τσίρκου. Δηλαδή, να κάνουν ζογκλερικά, να προσπαθούν να δαμάσουν θηρία και άλλα τέτοια… ωραία. Ίσως αυτό, λένε με νόημα κάποιοι στην Πάτρα, να αποτελεί μια απάντηση, καλύτερη από αυτή της κυβέρνησης στο «μάθημα», που μας έκαναν οι τρεις κύριοι την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο μεγαλύτερο… βασανιστή μας, τον επικεφαλή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, είναι αυτονόητο ότι έχει αφιερωθεί ένα… ξεχωριστό άρμα, το οποίο θα γυρίσει στους δρόμους της πόλης. Οι καρναβαλιστές, σκέφτηκαν μάλιστα να τον θέσουν επικεφαλή της «πορείας» των αρμάτων, όπως ο ίδιος έχει θέσει εαυτόν και επικεφαλή της… ζωής μας, ζητώντας συνεχώς και νέα, σκληρότερα μέτρα. Η απάντηση από το λαό έρχεται με… σκληρή σάτιρα, πλαισιωμένη από μπόλικο κομφετί, καραμούζες, μάσκες και φυσικά μαυροδάφνη Πατρών… Το ποτό σύμβολο του πατρινού καρναβαλιού.
Ένα άλλο άρμα, που θα σατιρίζει την κατάσταση της χώρας μας, θα παρουσιάζει τα σιντριβάνια της πλατείας Αγίου Γεωργίου, με τη διαφορά ότι τα λιοντάρια δεν θα βγάζουν νερό, αλλά… ευρώ. Τα χρήματα θα καταλήγουν στη βάση του σιντριβανιού, όπου θα υπάρχουν οι χώρες που χρειάζονται οικονομική βοήθεια, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και φυσικά η Ελλάδα. Μακάρι βέβαια, να υπήρχε ένα τέτοιου είδους σιντριβάνι.... και όντως να μας βοηθούσε να ξεχρεώσουμε, χωρίς να μας… ζαλίζουν, είτε με την αναδιάρθρωση ή μη του χρέους, είτε με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της τρόικας. Μάλιστα, δίπλα από το σιντριβάνι θα απεικονίζεται το θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, γεμάτο από μικρά παιδιά. Τα παιδιά θα συμβολίζουν το μέλλον της χώρας μας, το οποίο φαντάζει πιο αισιόδοξο, μέσα από τα μάτια τους, λένε οι δημιουργοί και εμπνευστές του άρματος. Σίγουρα, είναι μια έξυπνη και όμορφη ιδέα τονώνοντας και το ηθικό των πολιτών και ειδικότερα των νέων. Το φετινό καρναβάλι για όλους και ιδιαίτερα για τους Πατρινούς θα είναι… διαφορετικό. Αυτό, διότι εκτός από την διασκέδαση, θα έχει ρόλο «τονωτικό», μέσα από τη σάτιρα που κάνει, δίνοντας δύναμη στους καρναβαλιστές για το δύσκολο (όπως δείχνει) μέλλον τους.
Ο… γυναικάς και πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είναι ένα ακόμα άτομο της επικαιρότητας που δύσκολα θα τον άφηναν εκτός «ομάδας» οι Πατρινοί. Το σίγουρο είναι πως το άρμα του θα είναι αρκετά διασκεδαστικό, ενώ παράλληλα θα τον κατακλύζουν… όμορφες και νεαρές καλλονές.
Το ίδιο όμως δεν θα συμβαίνει και με την κ. Μέρκελ. Πάλι καλά, που δεν την επέλεξαν οι Πατρινοί για….βασιλιά καρνάβαλο, ώστε να την κάψουν το βράδυ της 6ης Μαρτίου, που τελειώνουν οι αποκριάτικοι χοροί και ως παράδοση καίνε τον εκάστοτε βασιλιά καρνάβαλο.
Εκτός από τα άρματα, αρκετές είναι και οι καρναβαλικές στολές των πληρωμάτων, που θα συμμετάσχουν στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και θα είναι και αυτές εμπνευσμένες από την οικονομική κρίση, καθώς και το μνημόνιο. Το γκρουπ 38 έχει τίτλο: «Οικονομική… Κροίσοι» και οι καρναβαλιστές του, θα ντυθούν πλούσιοι αλλά με… μπαλώματα στα ρούχα. Γιατί, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης, στην κρίση γίνονται οι… κροίσοι. Το γκρουπ 108 ονομάζεται «Φάτε… παντεσπάνι» και… κερνάει την τρόικα τι άλλο; Παντεσπάνι. Ένα άλλο γκρουπ εμπνευσμένο από την κοινωνικοοικονομική κρίση έχει τίτλο: «Αφεντικά και δούλοι “τσίρκο” γίναμε ούλοι» με το πλήρωμα να έχει τον αριθμό 48, θέλοντας να δείξουν πως η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας πλέον είναι ένα… τσίρκο. Ξεχωρίζουμε επίσης, τα γκρουπ των… «Σοσια-ληστών», αλλά και το «αφεντικά και δούλοι, τσίρκο γίναμε ούλοι».
Πολιτικοί
Φέτος μεταξύ των… άλλων ο Θόδωρος Πάγκαλος, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πατρινό Καρναβάλι. Μπορεί να είπε ότι «μαζί τα φάγαμε», ωστόσο οι Πατρινοί έχουν διαφορετική άποψη, αφού στο άρμα που κατασκεύασαν εμφανίζεται να κάνει ζογκλερικά κόλπα με… γεμάτα πιάτα με διαφορά ότι… τρώει μόνος. Ο Γιώργος Παπανδρέου από την άλλη, σε μια επίδειξη το πόσο καλά καταφέρνει να… κρατάει τις ισορροπίες στο κόμμα του, στην Πάτρα θα κάνει ισορροπία… σε μία ρόδα ποδηλάτου. Δίπλα του φυσικά θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Όσον αφορά στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μετά από το κούρεμα συντάξεων το «κόψιμο» μισθών, παίρνοντας και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη του κάθε πολίτη και θέλοντας να διαμαρτυρηθούν οι Πατρινοί για την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει φέρει τους Έλληνες πολίτες με τις παραπάνω κινήσεις του, δικαιολογημένα θα είναι φακίρης και θα… προσπαθεί με ένα φλάουτο να «αναγκάσει» τα χρήματα να βγουν από έναν σάκο, ενώ παράλληλα τα μέλη της τρόικας θα κάνουν… μαγικά. Για τους πολιτικούς μας, δεν υπάρχουν μόνο σατιρικά άρματα, αλλά και γκρουπ. Το γκρουπ 27 έχει την σατιρική ονομασία «Πολιτικοί την πείνα; Ο λαός την γκιλοτίνα». Ένα γκρουπ που σίγουρα θα «τρομάξει» τους πολιτικούς, μέσα από την σάτιρά του. Το γκρουπ 151 παίζει με τις λέξεις και «ανακατεύει» την Πάττυ που πρωταγωνιστεί σε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά με τα πολιτικοοικονομικά δρώμενα στην χώρα μας και ονομάζεται… «Sexy Patty διαφθορά και απάτη». Παράλληλα, το γκρουπ 153 σατιρίζει την κυβέρνηση βάζοντας «πράσινη» στολή, καθώς και τίτλο: «Σοσια-Ληστές».
( PRESS-time)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top