Πρόσφατα ο βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος υπέβαλε στον υπουργό άμυνας κ. Βενιζέλο σχετική ερώτηση με θέμα μια περίεργη  υπόθεση για έργα του ΓΕΣ.
 
Η ερώτηση του βουλευτή έχει όπως παρακάτω:
ΘΕΜΑ: Ποινική Αξιολόγηση Υπόθεσης για έργα του ΓΕΣ.
Την 9-3-2010 υπέβαλα ερώτηση στον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με συμπεράσματα πορίσματος ΕΔΕ, η οποία ήταν η ακόλουθη:
« Με τη Φ. 453/254/55009/Σ.6227/24 Μαΐου 2005/ΓΕΣ/1Ο ΕΓ/5/1 διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθεί το σύννομο της εκτέλεσης των παρακάτω έργων:
Α. «Ανακαίνιση-επισκευή Κτιριακών Εγκαταστάσεων Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» για μεταστάθμευση του ΚΕΔΒ, συνολικού ποσού διατεθεισών πιστώσεων 803.500,00 €.
Β.  Εργασίες Ανακαίνισης – Βελτίωσης Εγκαταστάσεων «ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ», συνολικού ποσού διατεθεισών πιστώσεων 538.000,00 €
Παρακαλώ να με ενημερώσετε για το πόρισμα της ως άνω ΕΔΕ.»
Η απάντηση του κ. Υπουργού ήταν η ακόλουθη:
«…Η ΕΔΕ έχει ολοκληρωθεί ήδη από το έτος 2006. Το ΓΕΣ ωστόσο δεν έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες επί των συμπερασμάτων και των προτάσεων του πορίσματος, επιφυλασσομένου να τις αναλάβει μετά την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, στις οποίες έχει διαβιβάσει αντίγραφα του φακέλου και ο οποίος αποτελεί ακόμη μέρος της σχετικής δικογραφίας.»
Η ανωτέρω υπόθεση αναφέρθηκε επανειλημμένως με πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, απασχόλησε δε με αλλεπάλληλες ερωτήσεις Βουλευτών και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:
α.     Σήμερα έχει ολοκληρωθεί η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης;
β.     Θα αναζητήσετε ευθύνες για το γεγονός ότι μια υπόθεση ποινικής διερεύνησης, του έτους 2005, πέντε χρόνια μετά βρισκόταν ακόμη στο στάδιο της προδικασίας;
Παρακαλώ να κατατεθούν τα ακόλουθα στοιχεία:
α.     Αντίγραφο της ΕΔΕ (μαρτυρικών καταθέσεων και πορίσματος).
β.     Τα ονόματα των Αρμοδίων της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, οι οποίοι χειρίζονται την ως άνω υπόθεση.
 
Περιμένουμε και εμείς (που γνωρίζουμε και πολλές από τις πτυχές της υπόθεσης) τις απαντήσεις του υπουργού με μεγάλο  ενδιαφέρον!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top