Μια ακόμα είδηση που πέρασε στα ψιλά των μπουκωμένων ΜΜΕ ήταν και η αύξηση των χρημάτων στο δικαίωμα του Έλληνα να υπερασπισθεί το δίκαιο του στα Ελληνικά δικαστήρια. Οι αντιδράσεις χαλαρές και βεβαίως το θέμα είναι ότι ακόμα και η δικαιοσύνη έγινε στις μέρες μας υπόθεση ταξική! Δηλαδή με λίγα λόγια αν έχεις λεφτά στριμώχνεις τον οποιοδήποτε αντίδικό σου μέχρι αυτός να υποχωρήσει λόγω οικονομικής αδυναμίας! Σήμερα αναγνώστης μας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας τρίτου προσώπου προς όλες τις πολιτικές αρχές του τόπου μας για το συγκεκριμένο θέμα. Θα ιδρώσει κανενός το αυτί; Δεν το νομίζουμε.... Διαβάστε λοιπόν την ενδιαφέρουσα επιστολή και κοκκινίστε εσείς για λογαριασμό των πολιτικών μας ταγών!!  

« Προς: Αξιότιμους κ.κ.
Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας
Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
Πρόεδρο Ελληνικής Κυβερνήσεως
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Προέδρους κομμάτων αντιπολίτευσης
Έλληνες Βουλευτές
Αξιότιμοι κύριοι,
Θα περίμενε κανείς, ειδικά μετά και τις καταγγελίες για την διαφθορά στο χώρο της Δικαιοσύνης, που περιέχονται σε συνέντευξη του τέως Α΄Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, και με δεδομένη τη διαβεβαίωση των Πολιτών από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις (και την παρούσα), ότι θα παταχθεί η διαφθορά και η διαπλοκή στη χώρα μας, να ληφθούν άμεσα και καταλυτικά  μέτρα, για κάθαρση σ΄έναν χώρο που στηρίζει το Πολίτευμα και οι εξουσίες του, συμπεριλαμβανομένης και της Ανεξαρτησίας του, πηγάζουν από το Σύνταγμα.
Αντ΄αυτού, το μόνο πρόβλημα που διείδαν οι αρμόδιοι, είναι ότι η Δικαιοσύνη θα «μεγαλουργήσει» όταν αφαιρεθεί από τους Πολίτες, το Συνταγματικό -κατά τα άλλα- δικαίωμα της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, λόγω προφανούς οικονομικής τους αδυναμίας, να ανταποκριθούν στις τεράστιες αυξήσεις που επεβλήθησαν με πρόσφατη απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομίας, ΄Ετσι  από 23.1.2011, στη Δικαιοσύνη θα μπορούν να καταφεύγουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες και οι εκάστοτε «ημέτεροι»  επηρεάζοντας κάθε απόδοση δικαίου και επιτυγχάνοντας εκ προοιμίου αποφάσεις της αρεσκείας τους και των οικονομικών δυνατοτήτων τους, επί αντιδίκων που μπορούν ακόμα και να συντρίψουν.
Αξιότιμοι κύριοι,
Το πρόβλημα που άπαντες διαβλέπουν στο χώρο της Δικαιοσύνης, ομολογημένο και από Σας, δεν αντιμετωπίζεται με την μετατροπή της σε «Ξενοδοχείο 5 αστέρων» για τους λίγους και οικονομικά «εκλεκτούς»,  αλλά με συνεχή επιτήρηση των κρατικών υπαλλήλων  που υπηρετούν σε αυτήν και αμείβονται από τον  Ελληνικό λαό, ώστε να αποδίδουν, καθ΄υποχρέωσή τους το δίκαιο κατά το Σύνταγμα, τους Νόμους και τις Συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όχι να εμφανίζονται ότι ανήκουν σε κατηγορία Πολιτών για τους οποίους ουδεμία  λογοδοσία υφίσταται.΄Απαντες άλλωστε γνωρίζετε και γνωρίζουμε, ότι διαφθορά δεν υπάρχει εάν λειτουργεί η Δικαιοσύνη.    
Η αποσυμφόρηση  στη Δικαιοσύνη, που ίσως αποτελεί και την αιτία των αυξήσεων, δεν μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα εφ΄όσον..... ως πράξη αντίκειται στο Σύνταγμα, στρέφεται κατά των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων και ευνοεί τους οικονομικά εύρωστους,εξ ου και καταλύεται η ισότητα μεταξύ των Πολιτών.  Οι αιτίες της υπερφορτωμένης Δικαιοσύνης, θα πρέπει να αναζητηθούν σε άλλες αιτίες. Παλαιότερα π.χ., όποιος κατέθετε μήνυση, την κατέθετε ενώπιον Εισαγγελέως-ανακριτή και υποχρεούτο να εξηγήσει τους λόγους της κατάθεσης. Σήμερα συμβαίνει το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Οι μηνύσεις κατατίθενται σωρηδόν, και υποχρεώνονται άπαντες οι καταθέτοντες ΝΑ ΨΕΥΔΟΡΚΟΥΝ κατά την κατάθεση της μήνυσής  τους, ότι ΔΗΘΕΝ η κατάθεση γίνεται ενώπιον του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ο οποίος και δεν βρίσκεται στο χώρο κατάθεσης των μηνύσεων, αλλά αποδέχεται ότι βρισκόταν σε αυτόν, ενεργοποιώντας στη συνέχεια τις μηνύσεις. Αυτό εκ προοιμίου, καθιστά ΑΚΥΡΕΣ όλες τις υποβαλλόμενες μηνύσεις και υπεύθυνους τους Εισαγγελείς (αλλά και όλο το σύστημα που το αποδέχεται) που στηρίζουν μία τέτοια κατάσταση, παρασύροντας τους πολίτες σε ψευδορκία.΄Άλλη αιτία είναι ότι μηνύσεις  και αντιμηνύσεις δεν συνεκδικάζονται, ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στους Εισαγγελείς να υποκαθιστούν τον φυσικό δικαστή, παραπέμποντας σε δίκη και απαλλάσσοντας κατά βούληση, χωρίς να υφίστανται οι ίδιοι λογοδοσία, ότι εκδικάζονται αγωγές πριν από την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων, ότι δεν υφίσταται μαγνητοφώνηση κατά τις εκδικάσεις και τα πρακτικά απέχουν της αληθείας αποκρυπτομένης εξ αυτού και κάθε εύνοιας προς διάδικο, ότι οποιαδήποτε καταγγελία για το χώρο της Δικαιοσύνης, καταλήγει  σε αρχειοθέτηση εφ΄όσον ελεγκτές και ελεγχόμενοι υπηρετούν στον ίδιο χώρο και ο ένας στηρίζει τον άλλο και άπαντες στη συνέχεια στρέφονται εναντίον αυτού που τόλμησε  κατά το Συνταγματικό χρέος του, να καταγγείλει, μέχρις εξοντώσεώς του, κλπ.
Θεωρώ, ότι σε εποχές ασύλληπτης οικονομικής κρίσης, και αυξημένης διαφθοράς, θα πρέπει να επιλυθούν πρωτίστως και καταλυτικά τα προβλήματα που σχετίζονται με την διαφθορά και όχι να δημιουργείται ένας ακόμα παράγοντας παγίωσης της διαφθοράς. Η Δικαιοσύνη είναι ύψιστο αγαθό, που πρέπει να παρέχεται δωρεάν στους Πολίτες και αυτό που πρέπει να ελέγχεται είναι ο τρόπος και οι συνθήκες απόδοσής της.
Οι αυξήσεις που επιβάλλονται από 23.1.2011 δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να υπηρετούν το εξής σενάριο:α) ΄Οποιος δεν έχει χρήματα δεν μπορεί να καταγγείλει β)αν παρά ταύτα καταγγείλει, δεν μπορεί να μετέχει σε δίκη, γ) ο αντίδικος που έχει χρήματα μπορεί να ανατρέψει την καταγγελία σε βάρος αυτού που αδίκησε, δ) ο αντίδικος στη συνέχεια μηνύει αυτόν που αδίκησε και επιτυγχάνει την καταδίκη του, χωρίς τον αντίλογό του ε) ο έχων και κατέχων προχωράει και σε άσκηση αγωγής –ακριβότερο σπορ μόνο για έχοντες και κατέχοντες- και  επιδικάσει επίσης χωρίς αντίλογο  και αποζημίωση σε βάρος αυτού που είχε αδικήσει, στ) η οικονομική ικανοποίηση, επέρχεται με δημοπράτηση της οικίας του μη έχοντος, ενώ αν δεν έχει οικία ο μη έχων, οδηγείται στις φυλακές [΄Ετσι και αλλοιώς αυτό το σενάριο ακολουθείται και σήμερα, υπέρ των «ημετέρων»]
Εξ αυτού εάν  οι υπογράψαντες τις αυξήσεις στις παροχές της Δικαιοσύνης, εμμείνουν σε αυτές, θα πρέπει παράλληλα  να σπεύσουν να δημιουργήσουν πρόσθετες φυλακές, όπου θα καταλήγουν αυτοί που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, πρόσθετες ψυχιατρικές κλινικές, όπου θα καταλήγουν όσοι δεν μπορούν να αντιδράσουν σε εγκληματικές πράξεις σε βάρος τους και πρόσθετα παγκάκια σε δημόσιους χώρους, για  όσους θα χάσουν τα σπίτια τους και θα μείνουν άστεγοι.»
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top