Ανήκω σε εκείνους που ανέκαθεν πίστευαν ότι οι πολιτικοί νάνοι, και μάλιστα με διαρκώς φθίνον πολιτικό ύψος και δυνατότητες, οι οποίοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα τα τελευταία χρόνια, έχουν την βασική ευθύνη για το σημερινό κατάντημα.
Άνθρωποι χωρίς ικανότητες, δυνατότητες και όραμα, λειτούργησαν εκόντες-ακοντες ως λίαν αποτελεσματικά εργαλεία ενός συστήματος το οποίο στόχευε , παγκοσμίως και εξ υπαρχής, στην δημιουργία μη αναστρέψιμων καταστάσεων στην οικονομία. Οι οποίες, με την σειρά τους, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως άλλοθι και υπόβαθρο για την πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής συνοχής, του πολιτισμού και της παιδείας. Και τούτο διότι η απουσία των δυο τελευταίων καθιστά αδύνατη την επαναδόμηση των δυο πρώτων.
Η δημιουργία και η συντήρηση ενός σαθρού και διεφθαρμένου, η, στην περίπτωση κάποιων μικρών κομμάτων, ουτοπικού και αναποτελεσματικού πολιτικού συστήματος, εξυπηρέτησε το συνολικό σχέδιο αποδόμησης τα μέγιστα. Ότι κτίσθηκε, επί αιώνες, με γνώση ,ιδρώτα, δάκρυα και αίμα, κατέρρευσε μέσα σε λίγα χρόνια.
Δυστυχώς η περίοδος που ζούμε, όσο δύσκολη η και τραγική και αν φαίνεται, προοιωνίζει τα επόμενα στάδια τα οποία φοβάμαι ότι, αναπόδραστα, θα είναι πολύ χειρότερα. Όσο για τον πιθανό τελικό στόχο, προτιμώ να μην τον σκέφτομαι καν.
Στο μικρό Ελλαδικό πλαίσιο οι δυνατότητες αναστολής η, έστω, επιβράδυνσης των εξελίξεων, φαίνεται εξ ίσου μικρή. Και τούτο διότι η αναλωσιμότητα των πολιτικών νάνων, ατυχώς "ηγετών", του τόπου, έχει καταστεί προφανής. Άρα και η δυνατότητα αντικατάστασης τους με εξ ίσου χρήσιμα και πειθήνια υποκατάστατα, τα οποία τελούν εν αναμονή.
Η όποια αντίδραση ,εάν και εφόσον υπάρξει, δεν μπορεί να προέλθει εντός των πλαισίων του υφιστάμενου σαθρού, διεφθαρμένου, και οπωσδήποτε ανίκανου πολιτικού συστήματος.
Ας ελπίσουμε σε κάτι καινούργιο. Αλλά αυτό είναι και ζήτημα τύχης. Τους πραγματικούς ηγέτες δεν τους κατασκευάζεις. Απλά τους ακολουθείς εάν στους χαρίσει η τύχη και η ιστορία.
 
(Σχόλιο του Λάμπρου Κοντού σε άρθρο της naftemporiki.gr με θέμα: Σαρωτικές ανατροπές στο εργασιακό και αναπτυξιακό καθεστώς. Εννοείται ότι συμφωνούμε απόλυτα….)

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 11 Δεκεμβρίου 2010 - 2:23 μ.μ.

πραγματικά απορώ πως ο εγγονός και γιός πρωθυπουργών της Ελλάδας είναι τόσο δοσίλογος. Τι εκπαίδευση είχε στο σπίτι του για τα πολιτικά θέματα; θυμάμαι όταν ήμουν μικρός και ο πατέρας μου και ο παππούς ήταν και οι 2 γιατροί, όταν έφτασα 10 ετών είχα μάθει όλες τις ασθένειες και τα συμτώματά τους. Κόντευα να γίνω και εγώ γιατρός 10 ετών. Αυτός τι άκουγε μέσα στο σπίτι του; άκουγε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεπουληθεί στους ξένους; και οι Έλληνες να πεθάνουν; ή τον είχε πάρει στην άκρη η μαμά του και του έβριζε τους Έλληνες από το πρωί μέχρι το βράδυ; γι αυτό μας έχει βάλει στόχο;

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top