50-50...
Δεν αναφέρομαι στην γνωστή σειρά της τηλεόρασης, ούτε στο τηλεπαιχνίδι που παίζεται αυτόν τον καιρό. Αναφέρομαι στις πιθανότητες να γίνουν εθνικές εκλογές μετά τις αυτοδιοικητικές.
Το σύστημα προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία και να μην εξαγριώσει τον κόσμο κι άλλο. Τα κανάλια αποσιωπούν ειδήσεις που επί "επάρατης" δεξιάς θα τις είχαν αναγάγει σε σκάνδαλα, ή αν τις εμφανίσουν το κάνουν υποτονικά και με την δικαιολογία πάντα έτοιμη στο στόμα...
Επειδή όμως ακόμα και αυτό δεν είναι εύκολο να γίνεται συνέχεια, η ατζέντα αλλάζει καθημερινά. Έτσι τις τελευταίες μέρες έχουμε τα πακέτα βόμβες από την μία, με την απρόσμενη (???) επιτυχία της αστυνομίας και από την άλλη έχουμε τις αποκαλύψεις για τους πλούσιους γιατρούς (ρε αφού παίρνουν οι μισοί και παραπάνω φακελάκια, θα ήταν φτωχοί;) και φυσικά να μην ξεχνάμε και τον μεγαλύτερο λαγό όλων, τον καπελωμένο Πάγκαλο!!!
Υπάρχει όμως και ένα συστημικό πρόβλημα που καλείτε να λύσει το κατεξοχήν κόμμα εξουσίας. Η δύναμή του βασίζεται στο πόσο εύκολα πιστεύουν τα ψέματά του οι πολίτες. Και πλέον τα ψέματα τελείωσαν. Πρέπει να δοκιμάσει κάτι νέο. Την αλήθεια. Δεν το έχει κάνει ποτέ και φοβάται ότι αν το κάνει, θα πέσει χωρίς να το καταλάβει.
Οπότε η διέξοδος είναι μάλλον οι εκλογές. Θα φανεί από το ποσοστό αυτών που θα επιστρέψουν στην κάλπη (την οποία εγκατέλειψαν πέρσι) και το ποσοστό των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη βέβαια, αν λειτουργήσει η μηχανή προπαγάνδας, όπως περιμένουν, δεν θα χρειαστούν εκλογές γιατί η κυβέρνηση "θα έχει λάβει το μήνυμα".
Σε κάθε περίπτωση θα ακούσουμε το "η δημοκρατία νίκησε", άσχετα αν οι πολίτες χάσουν ή όχι...
(vaspersview)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top