Ομάδες πυροτεχνουργών έχουν φθάσει στα γραφεία της εταιρίας UPS στην Παιανία και ερευνούν φακέλους που βρέθηκαν εκεί και έχουν παραλήπτες πρεσβείες της Αθήνας.
Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή τη φορά τα δέματα έφθασαν από το εξωτερικό και έχουν προορισμό την Αθήνα και συγκεκριμένα πρεσβείες ξένων χωρών. Το γεγονός κάνει τις αρχές ασφαλείας ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς εάν πράγματι διαπιστωθεί ότι πρόκειται για βόμβες, είναι άγνωστο τι μηχανισμό περιέχουν. Μιλούν δε για πιθανά εισαγόμενη τρομοκρατία επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που ήθελαν ομάδες της εγχώριας τρομοκρατίας να συνεργάζονται ή και να καθοδηγούνται από το εξωτερικό και ιδιαίτερα την Ιταλία.
Η περιοχή γύρω από τα γραφεία έχει αποκλειστεί και οι πυροτεχνουργοί προχωρούν σε ελεγχόμενες εκρήξεις για να διαπιστώσουν το περιεχόμενο των δεμάτων.
Ελεγχόμενη έκρηξη
Την Γαλλική πρεσβεία είχε στόχο το ύποπτο δέμα που βρέθηκε στην εταιρία ταχυμεταφορών ACS στην οδό Καλλιρόης και ανατινάχθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα από τα πακέτα βόμβες που έστειλαν τα μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων μαζικά και είχαν στόχους πρεσβείες και ξένους πολιτικούς.
Το δέμα βόμβα -το 14ο που εντοπίζεται από τα 15 που εκτιμά η αστυνομία ότι εστάλησαν συνολικά- είχε παραλήπτη πρόσωπο στην Γαλλική πρεσβεία της Αθήνας και ως αποστολέας εμφανιζόταν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε βιβλίο του ποιητή Γιώργου Σουρή και σύμφωνα με μία πληροφορία οι υπάλληλοι ασφαλείας πέρασαν από σκάνερ το δέμα, εντόπισαν ότι το περιεχόμενο ήταν βιβλίο, αλλά καθώς το όνομα του παραλήπτη ήταν άγνωστο στην πρεσβεία, οι υπάλληλοι το επέστρεψαν στην ταχυμεταφορική ACS.
(news247.gr)

To σκίτσο είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top