Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και πρόβαλλε την «κοινωνική οικονομία της αγοράς» ή «κοινωνικό φιλελευθερισμό» ως την ιδεολογική βάση της δικής του οικονομικής πρότασης.
«Σήμερα, στην Ελλάδα, παραλύουν τα πάντα, το φοροεισπρακτικό κράτος συνθλίβει τα πάντα, χωρίς αποτέλεσμα και η οικονομική δραστηριότητα παραλύει, δεν είναι οικονομία, είναι "ερημοποίηση"» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να διαφωνήσουμε και να δείξουμε τον άλλο δρόμο».
Εξηγώντας την κοινωνική οικονομία της αγοράς είπε: «Η κοινωνική οικονομία της αγοράς δεν θέλει το "κράτος -νυχτοφύλακα", όπως ο ακραίος νεοφιλελεύθερισμός, δεν θέλει ούτε το κράτος -"παραγωγό", όπως ο κρατικιστικός σοσιαλισμός, θέλει το κράτος-"ρυθμιστή", θεματοφύλακα τόσο της ελεύθερης οικονομικής δράσης όσο και της κοινωνικής συνοχής. Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός ή κοινωνική οικονομία της αγοράς, δέχονται την παρέμβαση του κράτους ...... για να αποκαθιστούν και να περιφρουρούν την ελεύθερη οικονομία από την ασυδοσία της επιχειρηματικής δραστηριότητας».
Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση συνεπάγεται δημοσιονομική εξυγίανση και τόνωση της οικονομίας.
Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση επιχείρησε αύξηση εσόδων με φοροεπιδρομές - χωρίς να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή με αποτέλεσμα να παραλύσει η οικονομία, να βουλιάξει η αγορά, να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα και η ανεργία και να πατώσουν τα έσοδα».
Καταλήγοντας επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «υποβάλλει το λαό σε τεράστιες θυσίες, αλλά δεν μηδενίζει το έλλειμμα, εξαγγέλλει πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα βρεθεί σε μια τετραετία με μιάμιση φορά μεγαλύτερο χρέος ως ποσοστό του ελλείμματος απ' ό, τι πριν μπει στο πρόγραμμα».
(skai.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top