Όσοι γνωρίζουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο από την καλή, τότε γνωρίζουν και πολύ καλά ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό πολιτικό, που πάντα ζυγίζει από κάθε πλευρά και άποψη τις αποφάσεις που λαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο. Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης συγκαταλέγεται στους πολιτικούς που η εκρηκτικότητα του χαρακτήρα του, μπορεί ανά πάσα στιγμή να φέρει τα πάνω-κάτω και αντίστοιχα τα κάτω-πάνω στη «σκακιέρα» της πολιτικής. Κάτι παρόμοιο με τη  «βραδυφλεγή βόμβα» όπως θα λέγαμε με την μεταφορική έννοια… Αυτό άλλωστε συνέβη και με την συνέντευξή που παραχώρησε στο “Βήμα” ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, όπου τάραξε ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί ενόψει περιφερειακών εκλογών στο κυβερνών κόμμα.
“Διεθνώς αρχίζει να συζητείται η αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που η Κυβέρνηση σπεύδει να διαψεύσει. Μήπως τελικά βρισκόμαστε κοντά στο σημείο αυτό;”, ρώτησε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να απαντά: “Προτού φτάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους-η  τεχνοκρατική δηλαδή διατύπωση της χρεοκοπίας που γίνεται με ορολογία ακατανόητη για τον πολύ κόσμο ώστε να μην τον τρομάξει-  πρέπει να τελειώσουμε με το έλλειμμα. Για την Ελλάδα συζητούσαν, για το ελληνικό χρέος τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, για το ελληνικό χρέος απάντησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Το πρόβλημα που ανέκυψε όμως για τον Θ. Πάγκαλο και τις σωστές θέσεις του είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει διαμετρικά αντίθετες απόψεις.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ακριβώς ημέρα .... την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός είχε δώσει συνέντευξη στη “Real News” και διατύπωνε τις θέσεις του στο ζήτημα αυτό με κατηγορηματικό τρόπο.
“Μήπως τελικά η επαναδιαπραγμάτευση χρέους, υπό όρους, θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο;” ρώτησε τον Γ. Παπανδρέου ο δημοσιογράφος.
Ο πρωθυπουργός ήταν καταπέλτης στην απάντησή του. “Δεν συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο. Η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της. Τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους που δεν θέλουν την επιτυχία μας. Είναι οι ίδιοι που επένδυαν στη χρεοκοπία της χώρας” τόνισε χωρίς περιστροφές και ταλαντεύσεις ο Γ. Παπανδρέου.
“Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε” λέει ο Θ. Πάγκαλος για την αναδιάρθρωση του χρέους. “Δεν συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο” και “τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους… που επένδυαν στη χρεοκοπία της χώρας” αντιλέγει ο Γ. Παπανδρέου. Η ΝΔ τούς φταίει γι’ αυτή την κραυγαλέα διάσταση απόψεων;
Πάντως, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν πρόκειται να σταματήσει κάπου εδώ και θα συνεχίσει κατά αξιόπιστες πληροφορίες αυτού του τύπου τα «μπουμπουνιτά» αμέσως μετά τις περιφερειακές εκλογές. Και τα «μπουμπουνιτά» που ετοιμάζει δεν λέγονται… Σε τέτοιο βαθμό, που μετά τις «τορπίλες» που ετοιμάζει αμέσως μετά τις εκλογές, ορισμένοι που ξέρουν τον χαρακτήρα του να θεωρούν ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο ο ιδιόρρυθμος πολιτικός να κουνήσει το «μαντήλι» στην κυβέρνηση και δια της οικειοθελούς παραίτησης να μετατραπεί σε ήρωα προδιαγράφοντας σημαντικές εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα, εξελίξεις χωρίς επιστροφή… Αυτό που έχει σημασία είναι ένα: Οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα θα είναι ραγδαίες και μάλιστα με απρόβλεπτες συνέπειες. Διόλου τυχαία η αιχμηρή παρέμβαση Πάγκαλου. Και έπεται και συνέχεια… Όπως έπεται και συνέχεια και από άλλους μέσα στο ΠΑΣΟΚ που περιμένουν στην στροφή τον κ. Παπανδρέου, αλλά και τον αντ’ αυτού Γιάννη Ραγκούση…
(statesmen)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top