ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
    Παρακαλώ να προσέλθει ο μάρτυς.
(Στο σημείο αυτό εισέρχεται στην Αίθουσα ο μάρτυς κ. Σοφοκλής Πρινιωτάκης)
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι μαζί μας ο κ. Σοφοκλής Πρινιωτάκης, ο οποίος έχει καταθέσει και πάλι στην Επιτροπή μας. Την Παρασκευή εδέχθην ένα αίτημα από τους νομικούς του, οι οποίοι μου διαβίβασαν δικό του αίτημα ότι θέλει να προσέλθει και πάλι ενώπιον της Επιτροπής με σκοπό να καταθέσει συμπληρωματικώς και να παράσχει διευκρινίσεις επί κρισίμων θεμάτων.
Κύριε Πρινιωτάκη, καλημέρα σας. Δεν χρειάζεται να ξαναορκιστείτε. Θα θυμίσω απλώς ότι ισχύει ο όρκος που έχετε δώσει. Θέλω να σας δώσω το λόγο για να μας πείτε ποια είναι αυτή η συμπληρωματική κατάθεση την οποία επιθυμείτε να κάνετε.
     ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
    Καλημέρα και από πλευράς μου.
Ζήτησα να έρθω σήμερα εδώ για να σας καταθέσω νέα και ενδιαφέροντα, πιστεύω, πράγματα, τα οποία προέκυψαν μετά την προηγούμενη κατάθεσή μου εδώ στην Επιτροπή σας. Πριν όμως προχωρήσω σ’ αυτά, και με την ευκαιρία αυτή, έχω ετοιμάσει και υποβάλλω ένα συμπληρωματικό υπόμνημα, το οποίο είναι σε συνέχεια του προηγούμενου. Είναι λοιπόν συμπληρωματικό του προηγουμένου και μάλιστα εδώ επισυνάπτω και πενήντα περίπου έγγραφα, τα οποία τεκμηριώνουν όλα όσα έχω υποστηρίξει μέχρι στιγμής. Σ’ αυτό το συμπληρωματικό υπόμνημα αναφέρομαι σ’ αυτό που λέγαμε και προηγουμένως, για το ομόλογο δηλαδή των 280 εκατομμυρίων, το οποίο δεν ήταν σκάρτο πράγμα, αλλά αντίθετα, τώρα που διαπραγματεύεται στο Bloomberg και μάλιστα στην τιμή 105, είναι παρασάγγας καλύτερο από τα επτά προηγούμενα δομημένα ομόλογα, τα οποία είχαν εκδοθεί, γιατί δίδει μια μέση ετήσια απόδοση 5,30% αφορολόγητη, και δίδει και ένα κεφαλαιακό κέρδος 5%. Κανένα από τα άλλα προηγούμενα ομόλογα  δεν δίδει αυτές τις υψηλές αποδόσεις.
Ένα άλλο σημείο, το οποίο αναφέρω στο σημείωμα, είναι ότι επειδή είμαι κατηγορούμενος και μάλιστα προφυλακισμένος, έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, η ανάκριση να είχε καλέσει εκείνους οι οποίοι είχαν υπογράψει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκδοση του ομολόγου. Κι αυτό γιατί, όπως βλέπω τώρα εδώ, στις διάφορες δηλώσεις τους λένε: «δεν έχουμε καμία ευθύνη επειδή και η ανάκριση ουδέποτε μας κάλεσε».
Ένα άλλο σημείο έχει σχέση με το απίστευτο πρόστιμο των 5,5 δισεκατομμυρίων, το οποίο είχε επιβληθεί στην «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ». Αναφέρω λοιπόν στο προηγούμενο, στο αρχικό σημείωμα, στην παράγραφο 35, ότι, ανάμεσα στις άλλες σκοπιμότητες τις οποίες εξυπηρετούσε, έδιδε τη δυνατότητα να εισπράξουν οι εφοριακοί και ορισμένοι άλλοι υπάλληλοι ένα ποσό 38 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 7 τοις χιλίοις. Όμως από νεότερα στοιχεία τα οποία βρήκα -είχε γίνει λάθος- το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο. Φθάνει τα 510 εκατομμύρια ευρώ και είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός στη ΔΙΒΕΤ, όπου εάν έχει καταβληθεί κάτι, αν έχει πιστωθεί δηλαδή…
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πού πάνε αυτά τα λεφτά;
    ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στο ΔΙΒΕΤ. Τα έχω εδώ, αν θέλετε, και μπορώ να σας τα δώσω.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Λέει ο κ. Πρινιωτάκης ότι από το πρόστιμο των 5,5 δισ. ένα μεγάλο ποσό…Προφανώς  είναι κατά νόμο αυτό όμως.
 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ:  Είναι κατά νόμο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Πεντέμισι εκατομμύρια είπε.
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ ήταν, κύριε Πρινιωτάκη,  το πρόστιμο; Για θυμίστε μας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ:  Πεντέμισι δισ.
     ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το πρόστιμο ήταν πεντέμισι δισεκατομμύρια ευρώ.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και λέτε ότι απ’ αυτά έχει πάει ένα ποσοστό, ένα ποσό, το οποίο πόσο είναι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι. Δεν ξέρω εάν έχουν πάρει ή δεν έχουν πάρει. Αυτό δεν μπορώ εγώ να το ξέρω.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, αλλά αυτό είναι κατά νόμο.  
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σύμφωνα όμως με τις σχετικές διατάξεις, με το νόμο, δικαιούνται ή έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν οι εφοριακοί και οι άλλοι υπάλληλοι ένα ποσοστό, το οποίο εγώ είχα αναφέρει στο αρχικό υπόμνημα ότι είναι 7 τοις χιλίοις, αλλά τελικά, με την κλίμακα η οποία υπάρχει, το ποσό ανέρχεται στα 510 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου είναι 9,4 εκατομμύρια ευρώ. Να μου επιτρέψετε και πάλι να επαναλάβω ότι δίδει τη δυνατότητα. Αν το έχουν εισπράξει ή όχι, αν έχει πιστωθεί δηλαδή ο λογαριασμός, είναι κάτι που εγώ δεν το ξέρω και εναπόκειται στην Επιτροπή σας αν θέλετε αυτό το πράγμα να το ερευνήσετε ή όχι. Εδώ είναι τα σχετικά έγγραφα  και ο πίνακας επίσης, ο οποίος πιστώνεται, ο σχετικός λογαριασμός.
Ένα τελευταίο, το οποίο αναφέρω στο σημείωμα, αφορά την κατάθεση που είχε κάνει η κυρία Μαρία Διαμαντοπούλου, διευθύντρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία είχε καταθέσει την προηγούμενη που είχα έρθει εδώ, δηλαδή στις 5/10, ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν είχε κάνει στην «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» έλεγχο το Δεκέμβριο του 2003 για τα ομόλογα αλλά για έναν άλλο σκοπό κι ότι δήθεν μας είχε επιβληθεί και κάποια ποινή. Έχω φέρει λοιπόν εδώ την αλληλογραφία, η οποία είναι μέσα στα συνημμένα εδώ. Είναι τα υπ’ αριθμόν 25 και 26, από τα οποία προκύπτει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε έρθει τότε, είχε ελέγξει επτά κωδικούς Ταμείων, τίποτα το μεμπτό δεν είχε διαπιστώσει και ουδεμία ποινή είχε επιβληθεί στην «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» γι’ αυτό τον σκοπό. Και μάλιστα εδώ δεν στέκεται, γιατί επτά χρόνια που λειτουργούσε η εταιρία μέχρι τότε, μέχρι το 2003 δηλαδή, δεν είχε καμία παράβαση. Όταν ήρθε η διοίκηση το 2004, τότε πλέον η εταιρία στοχοποιήθηκε, με αποτέλεσμα τελικά να μας κλείσει και οι ίδιες αυτές συναλλαγές, στις οποίες τότε δεν είχε βρει τίποτα το μεμπτό, μετέπειτα αυτά αποτελούν αξιόποινες πράξεις, με συνέπεια να είμαστε στη φυλακή.
Αυτά είναι που αναφέρονται στο συμπληρωματικό αυτό υπόμνημα, το οποίο σας υποβάλλω.
Οπότε να επανέλθω τώρα και στην ουσία της καταθέσεως την οποία θέλω να σας κάνω.
Μετά τις 6/10 και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου έφθασε στα χέρια μου ένα υπόμνημα χειρόγραφο, το οποίο είχε καταθέσει ο συγκατηγορούμενός μου κ. Γεώργιος Αποστολίδης στο Συμβούλιο Εφετών, σχετικά με την εισήγηση η οποία είχε γίνει τότε για να συνεχιστεί η προφυλάκισή μας ή όχι.
Αυτό το υπόμνημα το έχω εδώ. Σε αυτό αναφέρονται διάφορα πράγματα, τα οποία είναι αναληθή, είναι ψευδή και έρχομαι να σας πω πάνω σε αυτά, μεταξύ άλλων δηλαδή, αναφέρει στις σελίδες 15 και 16, δύο πράγματα, ότι δηλαδή τα χρήματα τα οποία ο κ. Αποστολίδης έπαιρνε από τις τράπεζες, αυτά τα αναληφθέντα ποσά…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εννοείται τα αναληφθέντα ποσά από την ΕΘΝΙΚΗ που πήρε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα. Αυτά τα αναληφθέντα, λοιπόν, ποσά τοποθετήθηκαν, σας το λέω επί λέξει, στο ευρισκόμενο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, στο γραφείο του  Σοφοκλή Πρινιωτάκη, του οποίου το μοναδικό κλειδί κρατούσε, πάντοτε, μόνο ο ίδιος, δηλαδή εγώ.
Με αυτό τον τρόπο, όλα όσα έλεγε μέχρι…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τι ποσό εννοείτε; Πείτε μας παρακαλώ, για τα Πρακτικά. Σε τι ποσό αναφέρετε ο κ. Αποστολίδης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Το ποσό αυτό είναι 6 εκατομμύρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Έξι εκατομμύρια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα, το υπόλοιπο. Με αυτό τον τρόπο δηλαδή, αρνείται ότι εκείνος είχε τη διαχείριση του, όλα αυτά τα χρόνια –και θα σας πω πώς και για ποιο σκοπό ήταν- και ότι είχα εγώ αυτή τη διαχείριση, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μάλιστα δεν το λέει ρητά, το υπονοεί.
Το δεύτερο στοιχείο, το οποίο επίσης θα αναφέρει στο υπόμνημα, είναι ότι δεν γνώριζε κανέναν Πρόεδρο ταμείου…
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ότι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ότι δεν γνώριζε κανέναν Πρόεδρο ταμείου.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν γνώριζε κανέναν Πρόεδρο ταμείου. Ακόμα, ούτε και τον κ. Παπαμαρκάκη, τον είχε γνωρίσει ποτέ.
Ούτε αυτά όμως είναι αληθινά, γιατί σε άλλη κατάθεση του και συγκεκριμένα σε αυτή που είχε δώσει στον κ. Ζορμπά στις 29 Ιουνίου του 2007, εκεί αναφέρει –και έχω και την κατάθεση αυτή εδώ, να σας την δώσω επίσης- ότι…
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Δεν σας ακούμε, κύριε Πρινιωτάκη, αν μπορείτε να μιλάτε πιο κοντά στο μικρόφωνο. Παρακαλώ, επαναλάβετε το τελευταίο που είπατε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πιο κοντά; Με συγχωρείτε.
Σε αυτήν αναφέρει, λοιπόν, ότι τον γνωρίζει, ότι τον είχε συναντήσει προ τετραετίας, δηλαδή το είπε αυτό το 2007, άρα αυτό συνέβη το 200… Και μάλιστα με τον Παπαμαρκάκη, τον γνώριζε από πολύ παλαιότερα από το 1998, τότε που είχαμε μεταβεί μαζί στα γραφεία τους στη MORGAN STANLEY στο Λονδίνο και είχαμε αρχίσει μια καλή συνεργασία τότε, κάναμε συναλλαγές σε ομόλογα. Και μάλιστα ο Πρωθυπουργός το 2004 στη Βουλή, στις 3/5/2007 είχε πει: «Να και το πακέτο των συναλλαγών, που κάνατε με την  MORGAN STANLEY, κτλ.». Τον Παπαμαρκάκη, λοιπόν, τον ήξερε.
Επίσης, ο κ. Αποστολίδης είχε και σχεδόν αποκλειστικές σχέσεις με τον κ. Παναγιώτη Δεμέστιχα, ο οποίος ήταν ο Πρόεδρος του ΤΕΥΦΕ. Ο κ. Δεμέστιχας είχε …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Του ΤΕΑΦΥ, λέτε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Του ΤΕΑΥΦΕ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Του ΤΕΥΦΕ.
Ήταν παλιοί γνώριμοι με τον κ. Δεμέστιχα. Στην εταιρεία είχε χρηματιστηριακό κωδικό από τις 14/4/1999, σας καταθέτω και όλες τις κινήσεις τις οποίες είχε. Και τον εξυπηρετούσε αποκλειστικά ο κ. Αποστολίδης.
Ένα άλλο στοιχείο, επίσης, είναι ότι από πολύ παλιά και οι δύο είχαν συνυπάρξει ως συνεργάτες στο γραφείο του κ. Παλαιοκρασσά. Και ένα project για τη SYNERGY BANK, το οποίο επίσης θα σας πω παρακάτω, το εξυπηρετούσαν και οι δυο. Το ΤΕΥΦΕ να θυμίσω ότι ήταν το ένα από τα τέσσερα ταμεία, τα οποία είχαν αγοράσει ένα μέρος…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Του ομολόγου.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …του δομημένου ομολόγου. Συγκεκριμένα είχαν αγοράσει 55 εκατομμύρια, για την απόκτηση του οποίου νωρίτερα τον Δεκέμβριο είχε πουλήσει πάλι μέσω της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ομόλογα σταθερού επιτοκίου, λήξεως του 2037, που ήταν δηλαδή ακόμα μακρύτερης διάρκειας και αυτό, σε πολύ καλό τους βγήκε. Αλλά, τέλος πάντων, αυτά τα ήξερε πάρα πολύ καλά ο κ. Αποστολίδης και δεν μπορεί να λέει ότι δεν γνώρισε κανέναν Πρόεδρο ταμείου. Όταν εγώ τα πήρα αυτά στις 15 Οκτωβρίου, πρώτη μου δουλειά ήταν να κατέβω να τον δω και να του ζητήσω εξηγήσεις.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Φέτος, στις 15 Οκτωβρίου λέτε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα, δηλαδή πριν 10 ημέρες περίπου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να του ζητήσω εξηγήσεις, γιατί όλο αυτό τον καιρό, εγώ ήμουν της άποψης και του πρότεινα από την αρχή, ότι αυτά τα χρήματα τα οποία έχει και παρακρατεί θα πρέπει να τα εμφανίσει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πόσα χρήματα λείπουν αυτή την στιγμή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Έξι εκατομμύρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Έξι εκατομμύρια.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Είχε μιλήσει για 4.200.000 πριν.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ο Αποστολίδης είπε 4.200.000. Δεν ξέρουμε πόσα είναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στην κατάθεση του, πάντως λέει, ότι είναι έξι εκατομμύρια, πάντως.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μάλιστα έχω και τις σχετικές αποδείξεις από τις οποίες προκύπτει το ποσό αυτό, το οποίο και θα σας καταθέσω, στη συνέχεια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά, όμως, κύριε Πρινιωτάκη, ο κ. Αποστολίδης είχε σηκώσει από την τράπεζα… Στον λογαριασμό του κ. Αποστολίδη είχαν έρθει 4.200.000.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και 4.200.000 είχαν έρθει σε εσάς. Για να κάνετε τα 4.200.000, έξι εκατομμύρια έπρεπε να είναι και άλλα λεφτά μέσα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, αυτά ήταν, αν θέλετε, ένα μέρος από τα σταθερά ομόλογα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Α, είναι και από άλλο λογαριασμό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα. Οπότε αυτά τα 4 εκατομμύρια που ήταν εννοείτε στην ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ένα, δύο εκατομμύρια από τα παλαιά, αυτό μας κάνει τα 6 εκατομμύρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είναι, λοιπόν, τα 4 εκατομμύρια της ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και δύο εκατομμύρια, που ήταν από άλλες δουλειές, από σταθερά ομόλογα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και αυτά τα 6 εκατομμύρια λείπουν αυτή τη στιγμή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
Και αυτά σημειώστε -ότι σύμφωνα με το Πρακτικό, το οποίο θα σας καταθέσω και ιδιόχειρες αποδείξεις, τις οποίες έχει υπογράψει- τα έχει αναλάβει ο ίδιος για τους σκοπούς της εταιρείας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τι σημαίνει, «για τους σκοπούς της εταιρείας», δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σκοπός της εταιρείας ήταν -είναι μια κυπριακή εταιρεία, προκειμένου- να συμμετάσχει στο κεφάλαιο της υπό ίδρυσης τραπέζης, της SYNERGY BANK.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Της;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Της SYNERGY BANK.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): SYNERGY BANK.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στην οποία θα ήταν Πρόεδρος ο κ. Παλαιοκρασσάς και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Αποστολίδης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Άρα, να τα πάρουμε ένα-ένα για την διευκόλυνση των συναδέλφων.
 Ο κ. Αποστολίδης παίρνει τα δικά του τα 4 εκατομμύρια, ή δεν τα δίνει -λέτε όμως τα παίρνει, ότι έχετε αποδείξεις- παίρνει από την εταιρεία τα δικά του τα 4 εκατομμύρια και 2 εκατομμύρια, τα οποία δεν είναι δικά του, είναι δικά σας ουσιαστικά ή κοινά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, εάν επιτρέπετε, όλα τα χρήματα οι εταιρείες αυτές, ήταν θυγατρικές της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ανήκουν στο group της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Επομένως, εκεί ανήκουν τα χρήματα. Ανήκουν στους μετόχους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μια στιγμή. Ο κ. Αποστολίδης, του έρχονται τα 4 εκατομμύρια στο λογαριασμό της ΛΑΙΚΗΣ…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα, για λογαριασμό της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ήταν αυτό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ωραία, για λογαριασμό της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Είναι όμως ονομαστικά. Πάει, λοιπόν, ο ίδιος και σηκώνει από τα τέσσερα, αν δεν κάνω λάθος τα 2,4.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, περισσότερα σήκωσε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Περισσότερα σήκωσε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σήκωσε 3,4 εκατομμύρια. Τα  2,4 τα βάζει σε προσωπικό του λογαριασμό…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σε προσωπικό του λογαριασμό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …και από εκεί, μετά σήκωσε τα 2,4 εκατομμύρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ωραία, έχει τα  2,4 τα βάζει σε προσωπικό του λογαριασμό. Και τα άλλα, από τα 4,2 εκατομμύρια;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όλα. Και τα υπόλοιπα τα πήρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και τα υπόλοιπα, τα έχει πάρει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Έχει πάρει, λοιπόν, στα χέρια του 4 εκατομμύρια ευρώ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και παίρνει και άλλα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και δύο τα οποία ήταν από παλιά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και δύο τα οποία τα είχε πάρει παλιά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Έχετε τις αποδείξεις φαντάζομαι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα, τα έχω όλα εδώ, τα σχετικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και λέτε ότι τα πήρε ο ίδιος για να τα βάλει στη SYNERGY BANK, η οποία επρόκειτο να ιδρυθεί, με τον κ. Παλαιοκρασσά Πρόεδρο και τον κ. Αποστολίδη ως Γενικό Διευθυντή.  
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Αποστολίδης θα ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο Διευθύνων Σύμβουλος. Μάλιστα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Παλαιοκρασσάς θα ήταν ο Πρόεδρος, έχω εδώ και τα…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αυτά σας τα είπε ο κ. Αποστολίδης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ, αν θέλετε, τα έχω ταξινομήσει, για να τα έλεγα αυτά αργότερα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, ας τα δούμε τώρα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θα σας καλύψω σχετικά με αυτά.   (GK)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Αυτά όμως τα λέτε αφού ούτως ή άλλως είχαν έλθει παρανόμως, τουλάχιστον όσον αφορά το φορολογικό επίπεδο, δηλαδή είχαν εμβαστεί κατευθείαν από τον Παπαμαρκάκη, αν δεν κάνω λάθος. Έτσι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, μόνο που φορολογικά ήταν ταυτοποιημένα απόλυτα, γιατί η εταιρία ήταν κυπριακή.  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Τα λεφτά αυτά από πού ήλθαν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά ήλθαν από την North Principal Investment Fund.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Η οποία ήταν ο Παπαμαρκάκης στην ουσία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, το οποίο διαχειρίζεται η North Asset Management, στην οποία ήταν ο κ. Παπαμαρκάκης. Αυτά τα χρήματα εμβάστηκαν μέσω της Morgan Stanley.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ωραία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δηλαδή, ήλθαν με τραπεζικό λογαριασμό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Στη Λαϊκή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πήγαν σε πίστωση του λογαριασμού της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation στη Λαϊκή.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Στη Λαϊκή. Από εκεί, όμως, τα σηκώνει ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Αποστολίδης τα σήκωσε μέσω της Εθνικής Τραπέζης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το γνωστό. Λαϊκή, τραπεζική επιταγή και μετά Εθνική που τα σήκωσε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, τα πήρε από την  Εθνική.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πού τα πήγε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Από αυτά ένα μέρος, τα 2,4 τα πήρε μετρητά στις 2 Μαρτίου...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πήρε, λοιπόν, τα 2,4 στις 2 Μαρτίου. Υπάρχει στη δικογραφία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και τα υπόλοιπα τα αφήνει στο δικό του, στον προσωπικό του λογαριασμό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και τα υπόλοιπα σε προσωπικό λογαριασμό. Μάλιστα. Και σας είπε ότι όλα αυτά τα λεφτά πρόκειται να πάνε στη Synergy Bank.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι και αυτό το έχει δώσει και ενυπογράφως σε δήλωση του ν. 1599, ο γνωστός 105.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Εσείς τι είπατε εκεί; Πώς αντιδράσατε, όταν σας το είπε αυτό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Του είπα ότι αυτά τα χρήματα εφόσον τα έχει γιατί η Synergy Bank τελικά δεν προχώρησε, αυτά να τα εμφανίσει ούτως ώστε να μην υποθέτει κανείς ότι είναι... Και πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που είμαστε φυλακή.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Ναι, αλλά, κύριε Πρινιωτάκη, τα λεφτά ήταν να πάνε στη Synergy Bank και πήγαν σε λογαριασμούς άλλων, οι οποίοι επίσης πήραν προμήθειες για όλη αυτή την ιστορία –για να είμαστε ειλικρινείς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, αυτά ο κ. Αποστολίδης τα έχει τώρα όλο αυτό τον καιρό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τα έχει ή τα έχει δώσει ο άνθρωπος; Αυτό είναι το θέμα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Γι’ αυτό το σκοπό τα είχε πάρει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αυτά τα λεφτά τα κράτησε ο κ. Αποστολίδης ή τα έδωσε κάπου αλλού;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σημασία έχει ότι δεν τα έχει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Δεν τα έχει. Άρα, τα έχει δώσει κάπου, κύριε Πρινιωτάκη. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Πείτε μας. Πού τα έχει δώσει;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ πήγα και τον βρήκα να του πω ότι πρέπει οπωσδήποτε να δώσει αυτά τα χρήματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Καλά κάνατε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εκεί, λοιπόν, είπε ότι δυστυχώς τα χρήματα αυτά δεν τα έχει γιατί άλλαξαν χέρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Ωραία. Πού πήγαν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτή ήταν η επόμενη ερώτηση. Μου είπε: «Πώς νομίζεις ότι κάναμε αυτή τη συναλλαγή στα ομόλογα, που ξεκινήσαμε από 100 εκατομμύρια και φθάσαμε στα 280; Όλα αυτά για να τα κάνουμε με βοήθησε, βοήθησε την υπόθεση ο κ. Δεμέστιχας.»
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Σας είπε ότι για όλα αυτά βοήθησε την υπόθεση ο κ. Δεμέστιχας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Σας είπε πόσα του έδωσε ή ποιοι άλλοι ήταν μαζί;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αν θέλετε, να σας πω και το διάλογο, τον οποίο είχαμε...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, ναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου είπε: «Πώς νομίζεις ότι γίνονται οι δουλειές; Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος; Για να πάμε στα 280 εκατομμύρια μας βοήθησε ο Παναγιώτης Δεμέστιχας», ο οποίος είχε καλές προσβάσεις στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από εκεί φάνηκε η προθυμία –εννοείται- των ταμείων να έλθουν να καλύψουν αυτό το μεγάλο ποσό.
Επίσης, πρόσθετη βοήθεια μας παρέσχε μετά όταν μπλοκαρίστηκε το ομόλογο στο Υπουργείο Οικονομικών και ήταν να βγει ή να μην βγει κ.λπ., πάλι είχε βοηθήσει και εκεί αποτελεσματικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Ο κ. Δεμέστιχας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είναι γνωστό –έχει κατατεθεί εδώ- ότι ο κ. Δεμέστιχας είχε σχέση και με τον κ. Κουρή. Έχει κατατεθεί από τον κ. Κονιδάρη.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ο κ. Κονιδάρης λέει «ο Δεμέστιχας μου είπε ότι είχε πολύ καλή σχέση με το Υπουργείο Εργασίας».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Και με τον Κουρή. Είναι κατάθεση του Κονιδάρη. Δεν είναι δικά μου αυτά που λέω. Είναι του Κονιδάρη.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Μάλιστα είπε ότι έκανε συχνά επισκέψεις στο Υπουργείο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Συνεχίζοντας, κύριε Πρόεδρε, εμένα δεν μου αποκάλυψε πόσα χρήματα έδωσε και σε ποιον τα έδωσε. Μου είπε απλά ότι άλλαξαν χέρια.  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και το μόνο όνομα που σας ανέφερε ήταν του κ. Παναγιώτη Δεμέστιχα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Είπε για άλλους, πολιτικά πρόσωπα ή διοικητές ταμείων ή άλλους ανθρώπους; Σας ανέφερε κανένα όνομα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, δεν μου ανέφερε. Μάλιστα, ο καυγάς που είχαμε ήταν πάρα πολύ μεγάλος;.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Καλά, έξι εκατομμύρια;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ του είπα «προς Θεού». Αυτά γιατί τα δίνει; Δεν ήταν δικά του χρήματα. Ήταν χρήματα τα οποία ανήκουν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, στους μετόχους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Θέλω να πω ότι δεν ήταν προσωπικά. Τα προσωπικά του χρήματα διαθέτει κανείς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εσείς είχατε συμφωνήσει να τα δώσει στη Synergy Bank;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, ασφαλώς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Είχατε συμφωνήσει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό εξυπηρετούσε, αν θέλετε, και τους σκοπούς της εταιρίας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, η οποία είχε αποφασίσει τότε, είχε ένα επενδυτικό σχέδιο για να μεταφερθεί στην Κύπρο. Μάλιστα, είχε προχωρημένες συμφωνίες με μια κυπριακή εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, δηλαδή θα γινόταν συγχώνευση δι' απορροφήσεως και θα ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κύπρου. Και αυτό το πράγμα μας εξυπηρετούσε. Θα αποτελούσε και το βραχίονα της...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Άρα, λοιπόν, διαπιστώνετε ότι ο κ. Αποστολίδης κατ’ εσάς δεν τα έχει δώσει στη Synergy Bank. Τον βρίσκετε μετά την ιστορία αυτή που έγινε και σας λέει «Τι να κάνω; Άλλαξαν χέρια». Αυτά τα λέει ο κ. Αποστολίδης κατ’ εσάς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι και όχι μόνο αυτό. Αν θέλετε, σε όλα αυτά τα τριάμισι χρόνια το επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Πότε έγινε αυτό, πότε άλλαξαν χέρια; Ποια ακριβώς ημερομηνία;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εμένα μου το είπε τώρα, στις 15 Οκτωβρίου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Φέτος δηλαδή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι το 2010. Ενώ από την αρχή ο κ. Αποστολίδης υποστήριζε ότι τα χρήματα αυτά τα έχει αυτός και τα φυλάττει σε μέρος ασφάλειας. Αυτό, αν θέλετε, ξεκίνησε...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Να το επαναλάβουμε. Ουσιαστικά δηλαδή σας είπε ότι έχει δώσει χρήματα για να γίνει η συναλλαγή.  
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, ότι άλλαξαν χέρια και για τη βοήθεια, η οποία είχε παρασχεθεί χωρίς όμως...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και ότι δεν ήλθε το Άγιο Πνεύμα, αλλά ο ίδιος έναντι χρημάτων. Έτσι; Αυτό. Μάλιστα.
Έχετε να μας πείτε κάτι άλλο ή να δώσω το λόγο στους συναδέλφους;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, έχω να σας πω ακόμα μερικά πράγματα. Ζητώ την υπομονή σας, όπως εγώ τα έχω σχεδιάσει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, βεβαίως να μας πείτε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Έχω και κείμενα εδώ, τα οποία έχω να σας καταθέσω...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Με την ησυχία σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): ...από τα οποία προκύπτει και η αλήθεια όλων όσων εδώ σας λέγω.
Με όσα, λοιπόν, μου είπε ο κ. Αποστολίδης και με βάση τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία είχα εγώ υπ’ όψιν μου μέχρι τότε, σχημάτισα μια βάσιμη αντίληψη ότι κάπου ανταποκρίνονται και σε μια πραγματικότητα ως εξής: Το δομημένο ομόλογο, ενώ είχαμε ξεκινήσει να καλύπτουμε γύρω στα 100 εκατομμύρια, τελικά φθάσαμε –όπως είπαμε- στα 280 εκατομμύρια. Σε ένα σημείο επίσης αυτό είχε μπλοκάρει, όπως και εσείς καλά ξέρετε, γύρω στο Δεκέμβριο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Δεκέμβριο με Γενάρη, εκεί, αυτό το δίμηνο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και μετά ξεμπλοκάρισε. Μετά ήταν η επιμονή του κ. Αποστολίδη να εισπράξει την 1η Μαρτίου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Να μας πείτε λίγο για την περίοδο που μπλόκαρε. Εκεί εκδήλωσε ο κ. Αποστολίδης ή κάποιος άλλος κάποιες κινήσεις; Αναφέρομαι στο Δεκέμβρη 2006-Γενάρη 2007.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, δεν είχαμε καμμία απολύτως.
Και να είχε υπόψη του κάτι ο ίδιος, εμένα ποτέ δεν μου είχε πει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν υπήρξε αγωνία, δηλαδή δεν συζητήσατε τι θα γίνει με τη δουλειά;  
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τον ρώτησα «γιατί δεν μου τα είπες αυτά τα πράγματα έγκαιρα, στην ώρα τους» ας πούμε να το ξέρω. Μου λέει «γιατί σε ξέρω». Είμαστε σαράντα χρόνια τώρα. συνεργάτες, φίλοι, κουμπάροι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή, το δίμηνο αυτό που μπλόκαρε η δουλειά, δεν υπήρξε νευρικότητα ή ενδιαφέρον να ρωτήσουμε τι γίνεται, πώς πάμε, τι συμβαίνει, τι είπαν οι άνθρωποί μας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ δεν είχα τίποτα υπόψη μου πάνω σε αυτό. Περίμεναν και θα δούμε.
Ήταν μετά, όπως σας είπα, η ανάληψη των χρημάτων -αυτό το μεγάλο ποσό- η οποία έγινε την 01/03. Και αυτό όπως ο ίδιος είπε το έκανε –αυτό δεν ήταν στη δική μας τακτική- επειδή είχε πληροφόρηση ότι πρόκειται να μας κλείσουν την εταιρία. Και γι’ αυτό ,εννοείται, τα πήρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Από πού είχε την πληροφόρηση;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ούτε αυτό  μου το έχει αποκαλύψει ποτέ, ποιος το είπε και από πού του το είπαν. Εδώ μόνο συμπεράσματα μπορεί κανείς να υποθέσει, ότι οι μόνοι οι οποίοι θα πρέπει να γνώριζαν κάτι θα ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή και το Υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο εποπτεύεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ποτέ, όμως, δεν μου αποκάλυψε τι ήταν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και πότε έγινε αυτή η συζήτηση, για το πότε θα κλείσουν την εταιρεία; Πότε σας το είπε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Την 1η Μαρτίου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μάλιστα, την 1η Μαρτίου του 2007. Πότε έγινε ο έλεγχος στην εταιρεία;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο έλεγχος στην εταιρεία είχε γίνει στις 14 Φεβρουαρίου 2007. Η έκθεση ελέγχου έγινε με ημερομηνία 28/02/2007. Εμάς, κύριε Πρόεδρε, δεν μας κάλεσε κανείς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εκθέσουμε τις απόψεις μας. Η ανάληψη έγινε στις 01/03 και το απόγευμα στις 17.55΄ συγκεκριμένα ήρθε ο δικαστικός επιμελητής μαζί με τον προσωρινό επίτροπο  και εγκαταστάθηκε στην εταιρεία.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Λέτε ότι έχοντας εσωτερική πληροφόρηση ο κ. Αποστολίδης, έσπευσε άρον-άρον να σηκώσει τα λεφτά προκειμένου να μην δεσμευτούν από την έκθεση, την οποία γνώριζε προφανώς, ότι έχει έτοιμη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Και, όπως αποκάλυψε και μετά στον κ. Ζορμπά αλλά φαίνεται και από την δικογραφία, ένα μεγάλο κομμάτι το πήρε μετρητά και τα υπόλοιπα σε προσωπικούς του λογαριασμούς.
Σας είπα προηγουμένως ποιος ήταν ο κ. Δεμέστιχας. Ήταν επίσης συνεργάτης –αυτό μου το είχε πει ο κ. Αποστολίδης- του κ. Παλαιοκρασά και μου είχε πει, επίσης, ότι ο κ. Δεμέστιχας πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι είχε καταλάβει στο παρελθόν υψηλές θέσεις στο δημόσιο τομέα, ΕΒΟ-ΕΑΣ κ.λπ.. Και με τον κ. Αποστολίδη είχαν πολύ παλιά σχέση. Σας ανέφερα ότι τον εξυπηρετούσε και χρηματιστηριακά.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, δεν ακούμε τον μάρτυρα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Λέει, ότι ο κ. Αποστολίδης είχε παλαιά σχέση με τον κ. Δεμέστιχα, τον οποίο εξυπηρετούσε χρηματιστηριακά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα. Ήταν μαζί και στο γραφείο του κ. Παλαιοκρασά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Με τον κ. Δεμέστιχα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ήταν και με τον κ. Κουρή εκεί;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν ξέρω. Ο ίδιος μου το είχε πει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο κ. Αποστολίδης ήταν στο γραφείο του κ. Παλαιοκρασά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, ήταν συνεργάτες. Ο κ. Αποστολίδης, όπως σας ανέφερα, ήταν στο project της Synergy Bank. Και να σας πω για την Synergy Bank, ότι αυτή ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2005-2006. Ο σκοπός ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα. Ο στόχος ήταν για 120.000.000 . Πράγματι είχαν βρεθεί οι επιχειρηματίες, οι οποίοι τα κάλυπταν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ποιοι ήταν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είναι αρκετοί. Τους έχω υπόψη μου. Αλλά, εάν μου επιτρέπετε,…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όχι, δεν λέω ότι φταίνε, προς Θεού. Απλά, για να ξέρουμε το team.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ήταν πάντως από τον εφοπλιστικό χώρο, από τη βιομηχανία. Υπάρχει και ένα prospectus πάνω σε αυτό το θέμα. Θα σας το καταθέσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, να μας το δώσετε. Ήταν κάποιο πολιτικό πρόσωπο μέσα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο.
 Η συνέχεια τώρα σε σχέση με τη Synergy Bank. Καταθέσαμε μια αγωγή στην Τράπεζα της Ελλάδος. Περιγράφουμε ποια ακριβώς ήταν η συνέχεια. Αυτό το έχει ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος παρακολουθούσε το θέμα. Θα σας πω τι ακριβώς έγινε με τη Synergy Bank. Ματαιώθηκε τελικά η σύσταση της επενδυτικής τράπεζας με έδρα την Κύπρο, όταν ξέσπασε ο θόρυβος, το σκάνδαλο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ματαιώθηκε γιατί δεν πήγε ο Αποστολίδης με τα έξι εκατομμύρια; Ματαιώθηκε γι’ αυτό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι. Αν θέλετε, αυτή η τράπεζα είχε κατ’ αρχήν σαν σκοπό να αγοράσει μια τράπεζα κυπριακή, την αναπτυξιακή τράπεζα της Κύπρου. Δηλαδή, θα συγκεντρωνόταν το κεφάλαιο για την αγορά αυτής της τραπέζης. Θα έπαιρνε μια έτοιμη τράπεζα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αλλά ματαιώθηκε, γιατί δεν πήγε ένας από τους πολλούς εταίρους; Σου λέει «κύριε εντάξει εκατόν είκοσι εκατομμύρια, δεν πήραμε τα έξι, έχουμε τα εκατόν δεκατέσσερα εκατομμύρια».
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι προς Θεού, δεν θα ήταν αυτή η αιτία.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τι άλλο ήταν; Μήπως ήταν κάποια σχέση με το όλο θέμα; Γι’ αυτό ρωτάω.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοιτάξτε αυτό συνέπεσε χρονικά με τον θόρυβο των ομολόγων.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και ματαιώθηκε γι’ αυτό λέτε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα,  ο κ. Αποστολίδης ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος τον καιρό εκείνο.
Μάλιστα, εάν θέλετε, το θέμα είχε απασχολήσει και την Βουλή. Είχε υποβληθεί μια επερώτηση προς τον κ. Αλογοσκούφη από τον κ. Καρχιμάκη ότι αυτή η τράπεζα δήθεν ήταν «πλυντήριο», την οποία είχε διαψεύσει. Έχω εδώ και το σχετικό δημοσίευμα που είναι στο ΕΘΝΟΣ στις 29 Μαρτίου 2007. Δηλαδή, ήταν συγκυριακά το θέμα.
Λέει, λοιπόν, εδώ ότι οι προσπάθειες για τη σύσταση της τράπεζας με συμμετοχή μεγάλων επιχειρηματιών που θα ικανοποιούσε ειδικές ανάγκες, κυρίως ανάγκες των πελατών της, είχαν ξεκινήσει από το 2005. Το 2006 είχαν ενταθεί. Καταρτίστηκε σχετικό business plan, άρχισαν επαφές με Έλληνες και αλλοδαπούς επιχειρηματίες.
Καθ’ όλο το διάστημα του δευτέρου εξαμήνου του 2006 πραγματοποιήθηκαν ταξίδια στο εξωτερικό και στην Τουρκία, γιατί θα συμμετείχαν και από εκείνη την πλευρά, προκειμένου να ενημερωθούν οι μέλλοντες μέτοχοι για την αναληφθείσα πρωτοβουλία, ίδρυση της τράπεζας, και να συμφωνήσουν να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο αυτής.
Στη συνάντηση των μετόχων-ιδρυτών της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στις 29.11.2006, παρέστησαν εννέα μέτοχοι και δήλωσαν συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και άλλοι οκτώ, οι οποίοι δεν είχε καταστεί δυνατό να παραστούν. Με το εκδηλωθέν ενδιαφέρον των ανωτέρω υπερκαλύφθει το σχεδιαζόμενο μετοχικό κεφάλαιο των εκατόν είκοσι εκατομμυρίων.
Παράλληλα στην ίδια συνάντηση λήφθηκαν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του θέματος και εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Αποστολίδης, για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση της Synergy Bank με έδρα την Κύπρο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πάντως, ο κ. Αποστολίδης σας λέει «Εγώ ήθελα να τα κάνω αυτά. Πήρα τα λεφτά. Δυστυχώς, τα λεφτά άλλαξαν χέρια, τα έδωσα αλλού». Δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο τα έξι εκατομμύρια στον κ. Δεμέστιχα; Σας είπε ότι είναι και άλλοι από πίσω, ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που τους βοήθησε το Άγιο Πνεύμα μαζί με τα χρήματα αυτά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, δεν μου κατονόμασε κανένα άλλο…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Υπαινίχθη κάτι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …κι αυτός ήταν ο μεγάλος μας –εννοείται- καυγάς, που δεν μου είπε αυτό το πράγμα. Και μάλιστα – σημειώστε- από τότε κόψαμε σχεδόν και την «καλημέρα», άλλαξε και δικηγόρο, πήρε τον κ. Κούγια κ.λπ. και δεν ξέρω καινούρια πράγματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μάλιστα. Κάτι άλλο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Έλεγα για τον κ. Αποστολίδη, με τον οποίο –όπως σας ανέφερα- …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας είπε πώς τα έδωσε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν τον ρωτήσατε: «Καλά, πώς τα έδωσες; Βαλίτσα, σε λογαριασμό; Πώς; Έχεις κάποιο αποδεικτικό στοιχείο;» Δεν τον ρωτήσατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας «έφαγε» λεφτά, κύριε Πρινιωτάκη, όπως λέτε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, οπωσδήποτε, λεφτά –εννοείται- των μετόχων της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είστε κι εσείς. Ο κύριος μέτοχος είστε. Δεν είστε περαστικός. Πρακτικά, λέτε ότι «μου έχει φάει λεφτά». Έτσι λέτε. Και δεν τον ρωτήσατε: «Σε ποιους τα έδωσες; Με ποιον τρόπο; Με βαλίτσα, με χρήματα, με λογαριασμό, στην Ελβετία; Που, δηλαδή; Πώς έγινε αυτό;»
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Μου λέει: «Δεν σου λέω».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τον ρωτήσατε επομένως.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Βεβαίως, τον ρώτησα.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Αυτά όλα μετά τις 15; Μέχρι τότε τι έκανε ο κ. Αποστολίδης;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): 15 Οκτωβρίου έγινε αυτή η συζήτηση.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ του είπα ότι αυτό, το οποίο θα κάνω -να ξέρεις- είναι ότι θα τα καταθέσω αυτά στην Επιτροπή σας, κάτι το οποίο κάνω και θα προσφύγω και σε όλα τα ένδικα μέσα, τα οποία θα πρέπει να γίνουν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ε, ναι, βεβαίως. Γιατί θα πρέπει ο ίδιος…
Δεν τον ρωτήσατε πώς τα έδωσε; Λεφτά είναι αυτά. Το ποσό είναι μεγάλο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ε, βέβαια. Πάντως, εδώ να σας πω –αν θέλετε- και μια δεύτερη σκέψη, την οποία έχω κάνει εγώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πείτε την.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είναι το εξής: Μήπως και δεν το έχει κάνει αυτό το πράγμα και τα χρήματα -θέλω να πω- τα έχει γιατί και ένας σκοπός, τον οποίο…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν θα ανέφερε όνομα, τότε, όμως.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Όπως μου είπε τότε, σκοπός του είναι…, δεν αντέχει τη φυλακή άλλο, θέλει να βγει από τη φυλακή κι αν είναι να χρησιμοποιήσει και τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου κ.λπ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όπως γνωρίζετε, ο νόμος προβλέπει –μιας και εσείς το θίξατε- ότι όποιος βοηθήσει τις Αρχές να αποκαλύψουν πρόσωπα, τα οποία πήραν παράνομο χρήμα, έχει ευεργετικές διατάξεις.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ, πάντως, αυτή τη σκέψη έκανα. Θεωρώ ότι έχουμε εξαπατηθεί από τον κ. Αποστολίδη, εγώ και οι άλλοι μέτοχοι της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ή, όπως σας ανέφερα προηγουμένως, μήπως τυχόν και τα έχει κι όλα αυτά είναι προκειμένου να δημιουργηθεί ένα άλλοθι για τα χρήματα αυτά. Μακάρι να τα δώσει, να τα παρουσιάσει, να μην έχουμε…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εντάξει. Δεν λες ονόματα, όμως.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τίποτα περισσότερο δεν μου είπε. Εγώ να σας πω ότι είμαι στη διάθεσή σας και όπως, επίσης…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μία τελευταία ερώτηση από μένα. Αυτή η ιστορία είναι τριάμισι χρόνια κι εσείς έχετε ταλαιπωρηθεί με αυτήν την ιστορία πάρα πολύ. Ο κ. Αποστολίδης σας τα είπε τώρα, 15 Οκτωβρίου. Μέχρι τώρα, τι σας έλεγε, ότι “τα έχω στην «μπάντα», φυλαγμένα”;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα. Και δεν το έλεγε μόνο σε μένα. Αν θέλετε να σας απαριθμήσω που και πόσες φορές το έχει πει αυτό το πράγμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το έχει πει. Το ξέρω. Δεν χρειάζεται. Το ξέρω.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Σε όλες τις καταθέσεις του.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ότι τα έχει κάπου. Για ποιο λόγο, όμως, τα κρατούσε; Δεν σας είπε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να απαντήσω στην ερώτηση αυτή, που και πόσες φορές το ανέφερε;
Λοιπόν, με το που ξέσπασε ο θόρυβος είχαμε πρόσκληση από τη ΝΑΜ να επιστρέψουμε τα χρήματα τότε μαζί με τους άλλους. Εγώ ήμουν πρόθυμος, έχοντας, δηλαδή, τις ομολογίες ως την δική μου την… και στον κ. Ζορμπά που πήγαμε τότε …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Στη HITECH, ειρήσθω εν παρόδω, ποιον ξέρατε; Με ποιον συνεργαστήκατε από τη HITECH;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στη HITECH τελευταίος Πρόεδρος ήταν ο κ. Μαγουλάς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι. Με ποιον συνεργαστήκατε από την HITECH εσείς;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εκείνος ήταν Πρόεδρος για χρόνια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή, τα λεφτά που δώσατε εσείς στην HITECH…. Δώσατε κάποια λεφτά. Πόσα ήταν αυτά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά, τα 4,2. Μία επιταγή, την οποία σας κατέθεσα εδώ τις προάλλες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αυτά τα λεφτά τα δώσατε στον κ. Μαγουλά, δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα. Εκείνος ήταν Πρόεδρος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Με τον κ. Μαγουλά συνεργαστήκατε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Απ’ ότι πάντως έχω υπόψη μου, αυτά τα χρήματα τα χρησιμοποίησε, προκειμένου για να αποπληρώσει δάνεια της εταιρείας, υποχρεώσεις της εταιρείας προς το ΙΚΑ, προς την εφορεία κ.λπ. Έχει γίνει…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κι εσείς του δώσατε 4 εκατομμύρια για να αποπληρώσει δάνεια της εταιρείας; Είναι πολύ σημαντικό ποσό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, το έχω καταγράψει κι εδώ στο υπόμνημά μου ως εξής: υπήρχε ένας σχεδιασμός για την εταιρεία αυτή, επειδή ήταν εισηγμένη, για να συγχωνευθεί με μία άλλη εταιρεία, την εταιρεία LEADER και μάλιστα, είχαν ξεκινήσει όλες αυτές οι προεργασίες
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Για να αποκτήσουν, δηλαδή, οι μετοχές αξία, λέτε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Αυτό ακριβώς ήταν ο σκοπός.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι. Αλλά, εσείς είστε πολύ έμπειρος άνθρωπος. Δίνετε 4,2 εκατομμύρια σε έναν κύριο που δεν είναι και υπόληψης υψηλής, ο οποίος χρωστάει «της Μιχαλούς», όπως μας είπατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, τα περιουσιακά στοιχεία δεν της έλειπαν της εταιρείας. Ένα κτήριο μεγάλο είχε, ακίνητα κ.λπ. Το θέμα είναι…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τον κ. Μαγουλά πού τον ξέρατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ είχα συνεργασία με την εταιρεία αυτή από πολύ παλιά. Η εταιρεία αυτή έκανε διαδοχικές συγχωνεύσεις.
Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ –σημειώστε- ότι είχε την ειδική διαπραγμάτευση της εταιρείας και ήταν μέτοχος της εταιρείας. Η HITECH συγχωνεύτηκε με μία εταιρεία, την Security Networking Technologies, έγινε HITECH SNT και μετά πήρε μία άλλη εταιρεία, δηλαδή μια άλλη συγχώνευση με την εταιρεία ΤΗΛΕΔΑΝΟΣ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας έχω δώσει τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου, τα κόμματα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Μαγουλάς είχε την εταιρεία ΤΗΛΕΔΑΝΟΣ. Απέκτησε ένα μεγάλο ποσοστό της HITECH κι ανέλαβε Πρόεδρος της εταιρείας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εσείς τον ξέρατε προσωπικά τον κ. Μαγουλά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και δώσατε 4,2 εκατομμύρια να τα χειριστεί ο κ. Μαγουλάς έτσι εν λευκώ;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, το θέμα ήταν επειδή θα προχώραγε τότε… Είχε, μάλιστα, υπογραφή και σχετικό συμφωνητικό και γινόντουσαν κι οι αποτιμήσεις, είχαν γίνει χρηματιστηριακές ανακοινώσεις για τη συγχώνευση, την  οποία σας ανέφερε προηγουμένως. Υπάρχει το δελτίο, δηλαδή, του χρηματιστηρίου ότι…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Οπότε λέτε ότι τα λεφτά τα «έφαγε» ο Μαγουλάς. Πλήρωσε το ΙΚΑ, πλήρωσε τα χρέη του, πλήρωσε τα πάντα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, αυτό ήταν η … να καθαρίσει η εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσουν μετέπειτα οι συγχωνεύσεις. Η εταιρεία είχε περιουσιακά στοιχεία. Δεν ήταν … Είχε ένα μεγάλο κτίριο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Και τι αποδείξεις έχετε από τον κ. Μαγουλά ότι τα έδωσε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τώρα έχετε μείνει με τις μετοχές, τα ομόλογα, δηλαδή, στα χέρια αυτή τη στιγμή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ε, ναι, τα οποία, βέβαια, είναι…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Άνευ αξίας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Υποθέτω. Η αξία δεν είναι, τέλος πάντων, όσο ήταν το 2007, που ήταν εντάξει. Δηλαδή, τότε που έλεγα «εγώ σας τα δίνω», είχαν την αξία τους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ξέρετε τι με προβληματίζει σ’ όλη αυτήν την ιστορία; Ότι η HITECH ήταν ανενεργός εταιρεία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Επαναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε ;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Η HITECH ήταν ήδη ανενεργός εταιρεία, τότε που την εμπιστευθήκατε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, βέβαια. Εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με μεγάλη εμπορευσιμότητα, με πολλούς μετόχους. Ήταν …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν είχε πολλούς μετόχους. Λίγους μετόχους είχε. Οι περισσότεροι είχαν 0,2 -0,3, οι πολλοί.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, χίλιοι πεντακόσιοι μέτοχοι, σας είπα, ήταν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, αλλά από τους χίλιους πεντακόσιους μετόχους –αν θυμάμαι καλά το μετοχολόγιο- οι πέντε, έξι , επτά…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Μαγουλάς ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος με 15%...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Οι άλλοι έχουν από 0,2.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …και όλοι οι άλλοι ήταν κάτω από το 5.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όλοι οι άλλοι είναι κάτω από το 1. Αυτό με προβληματίζει.
Ο κ. Μαγουλάς είχε κάποια σχέση με τη SYNERGY, με όλα αυτά; Ανακατεύτηκε καθόλου;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, ολωσδιόλου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Καθόλου. Μάλιστα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μέτοχοι ήταν, επίσης και οι προηγούμενοι της Security Networking Technologies κ.λπ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μάλιστα,. Κάτι άλλο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Άρχισα εδώ να σας απαριθμώ σε πόσες περιπτώσεις από το 2007 κι εντεύθεν, ο κ. Αποστολίδης είχε διαβεβαιώσει ότι αυτός έχει τα χρήματα και τα κρατάει.
Λοιπόν, το πρώτο ήταν μία κατάθεση, την οποία έδωσε στον κ. Ζορμπά στις 29 Ιουνίου 2007, στην οποία εκεί…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Την έχουμε, πάντως. Μην παιδεύεστε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Την καταθέτω αυτή που λέει: «Όπως προανέφερες, την 1η Μαρτίου 2007 ανέλαβες από την Εθνική Τράπεζα χρηματικό ποσό 2.400.000 που προήρχετο από το ποσό που είχε αποστείλει η ΝΑΜ στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation. Ποια η τύχη αυτών των χρημάτων;» Απόκριση: «Αυτό το ποσό εξακολουθεί να βρίσκεται σε μετρητά στην κατοχή μου».
Μετέπειτα, στις 20-1-2009, υποβάλλει μήνυση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο κ. Αποστολίδης, οπότε πλέον ενόρκως καταθέτει ότι αυτά τα χρήματα υπάρχουν και ότι όλα τα σχετικά δικαιολογητικά έχουν εκδοθεί. Αυτό το αναφέρει στο Σχετικό υπ’ αριθμόν «7», το οποίο είναι εδώ, στη σελίδα 41.
Επίσης, στις 19 Φεβρουαρίου ανέφερε περίπου το ίδιο πράγμα –για να μη σας κουράζω- στη σχετική μήνυση την οποία κατέθεσε κατά της ΥΠΕΕ. Και αυτό αναφέρεται στο Σχετικό «8», το οποίο έχουμε εδώ, στη σελίδα 43.
Η συνέχεια ήταν στις 29 Απριλίου 2009, όπου ο Εισαγγελέας κ. Λιόγας, τον ρώτησε πού βρίσκονται τα αναληφθέντα ποσά. Και αυτός για απάντηση του είπε ότι τα έχει, αλλά προέρχονται από νόμιμη συναλλαγή.
Στις 11 Φεβρουαρίου 2010, πάλι εδώ στον κύριο Ειδικό Εφέτη Ανακριτή κ. Λέκκα, η ερώτηση ήταν «πού είναι τα χρήματα» και απάντησε «ήμουν εκπρόσωπος της Χρηματιστηριακής και των θυγατρικών της εταιρειών και υπό την τριπλή αυτή ιδιότητα ανέλαβα τα χρήματα σε μετρητά για λογαριασμό των εταιρειών και τα φυλάσσω για λογαριασμό τους μέχρις ότου παρέλθει η παρούσα περιπέτειά μας». Αυτό το έχει στη σελίδα 121 της απολογίας του, το οποίο έχουμε.
Στη συνέχεια, λέει «κατόπιν των ανωτέρω δεν μπορώ να πω το χώρο φυλάξεως των χρημάτων αυτών».
Επίσης, σε σχετική αίτηση μετά στο Συμβούλιο Εφετών…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Συγγνώμη, κύριε Πρινιωτάκη.
Κύριε Πρόεδρε, υποτίθεται ότι αυτά τα χρήματα τα έχει σε μετρητά; Τα φυλάει κάπου σε μετρητά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, αυτά τα ανέλαβε, εννοείται, μετρητά από την Τράπεζα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τα είχε πάρει από την Τράπεζα, κύριε Τσούκαλη.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Και όλα αυτά τα τρεισήμισι χρόνια υποτίθεται ότι τα έχει σε μετρητά!
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Υποτίθεται, ναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό τουλάχιστον εννοείται…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αυτό έλεγε στις καταθέσεις του.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Και κανένας δεν ρώτησε από τους εισαγγελείς και τους ανακριτές …
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ρώτησε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Όχι! Δεν ρώτησε «πείτε μας πού είναι» ή να πει «φέρτε τα μας να τα δούμε»!
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σας διαβάζω εδώ τις απαντήσεις που έδωσε…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ναι, τις απαντήσεις τις ξέρω!
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Στο Λέκκα αυτό απαντά, ναι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Δηλαδή, του λέει «τα φυλάω σε ασφαλές μέρος», τελεία! Δεν ρωτά κανείς παραπέρα πού είναι και να του πει «είσαι υποχρεωμένος να μας τα δείξεις»!
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά τα λέει μπροστά στον Εισαγγελέα …
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ούτε σε σας είχε πει πού τα κρύβει; Ήταν χρήματα της εταιρείας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, δεν μου είχε πει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Καλά, δεν τον πιέσατε, να του πείτε «τι μου λες τώρα εδώ; Εδώ είναι χρήματά μου. Θα μου τα φέρεις, ναι ή όχι; Τι είναι αυτά που λες;»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ του έχω βάλει πολύ περισσότερες φωνές, κύριε Πρόεδρε, όπως φαντάζεστε, γιατί αυτά τα πράγματα είναι μία ζωή ολόκληρη!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και τι σας έλεγε, «τα έχω κρυμμένα στο σεντούκι»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σας λέγω ότι φθάσαμε τώρα στο σημείο να μη λέμε «καλημέρα».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αυτό το καταλαβαίνω; Τι σας έλεγε, δηλαδή, «τα έχω στο σεντούκι»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου έλεγε «Όχι, εντάξει, τα φυλάω, μην ανησυχείς» κλπ. Να σας πω ότι είμαστε σαράντα χρόνια…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και τελικώς αλλάζει την κατάθεσή του τώρα –επαναλαμβάνω, γιατί είναι κρίσιμο το σημείο- και σας λέει ενόψει εξελίξεων για αποφυλακίσεις, αιτήσεις που γίνονται, κλπ, «αυτά άλλαξαν χέρια, πώς νομίζετε ότι έγινε η συναλλαγή», τα έχει ο Δεμέστιχας δηλαδή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όλα ή τα έδωσε και σε άλλους; Τι σας είπε; Βοηθείστε μας λίγο. Τι σας είπε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ότι άλλαξαν χέρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πού πήγαν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά μου είπε ότι τα έδωσε για να προωθήσει τις δουλειές…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πού;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου είπε για τον κ. Δεμέστιχα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Άλλους είπε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν τον ρωτήσατε εσείς;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πώς δεν τον ρώτησα!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ρωτήσατε «ποιους»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου λέει «δεν σου λέω».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας είπε ότι είναι και άλλοι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, δεν μου είπε για άλλον.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μα, αφού λέτε ότι σας είπε «δεν σου λέω», σημαίνει ότι ήταν και άλλοι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Του λέω και εγώ «εγώ θα πάω να το πω στην Επιτροπή αυτό το πράγμα και θα σε κυνηγήσουν».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Θα σας ρωτήσω κάτι που είναι κρίσιμο. Για παράδειγμα, σας είπε για το Δεμέστιχα. Σας είπε ότι είναι και άλλοι μαζί με το Δεμέστιχα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, δεν μου είπε για κανέναν άλλο, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εσείς δεν τον ρωτήσατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ασφαλώς και ρώτησα «ποιοι» και «πόσα» και «τι ποσά έχεις δώσει» και όλα αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και τι σας είπε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν μου είπε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κύριε Πρινιωτάκη, εσείς όταν γινόταν όλη αυτή η περίεργη ιστορία, όλη αυτή η συζήτηση, όλο αυτό το αλισβερίσι, γνωρίζατε ότι θα δοθούν μίζες στα ταμεία;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, κύριε Πρόεδρε. Αν θέλετε και από χαρακτήρα, εγώ ποτέ δεν θα έκανα αυτό το πράγμα. Γι’ αυτό ακριβώς μου είπε ότι δεν μου το είπε τότε, γιατί αυτό ήταν και το ερώτημά μου «γιατί αυτό το έκανες χωρίς εμένα να μου το πεις τότε»; Και μου λέει «γιατί αν σου το έλεγα, δεν επρόκειτο να κάνουμε δουλειά».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όμως, υπάρχει ένα θέμα, γιατί μιλάμε για μεγάλα ποσά. Πιστεύετε ότι ο κ. Αποστολίδης –που ήταν συνεταίρος σας χρόνια, δεν ήταν κάποιος τυχαίος, έτσι δεν είναι…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ε, βέβαια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): …ένας άνθρωπος έγκριτος μέχρι τότε και εν πάση περιπτώσει έμπειρος…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όπως θα ξέρετε, ήταν Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τραπέζης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το ξέρω, γι’ αυτό λέω «έγκριτος μέχρι τότε». Ήταν και συνεταίρος σας και έμπειρος περί της αγοράς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ασφαλώς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ξέρει ότι θα δώσει 6 εκατομμύρια –ή 4 εκατομμύρια ή 5 εκατομμύρια, μπορεί να κράτησε κάτι ο ίδιος, πάντως μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό- και δεν έχει συνεννοηθεί με το συνεταίρο του ότι θα τα δώσει από πριν ή έστω μετά; Είναι δυνατόν να μην έχει συνεννοηθεί με το συνεταίρο του, κύριε Πρινιωτάκη; Δεν είναι με τυχαίο άνθρωπο, είναι με το συνεταίρο του.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, πιστέψτε με, ειλικρινά εγώ τον πίεζα όσο γινόταν. Μου έλεγε «ναι, τα έχω»…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εγώ θεωρώ ότι αν έχει γίνει κάποια συμφωνία, είναι καιρός να μας την πείτε, γιατί θα βοηθήσετε και τον εαυτό σας και το γιο σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μπορεί αυτό να ακούγεται τραβηγμένο, αν μου επιτρέπετε, αλλά από την άλλη μεριά σας θυμίζω ότι η γνωριμία μας χρονολογείται εδώ και σαράντα χρόνια…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Έχετε έναν άνθρωπο σαράντα χρόνια φίλο σας και συνεργάτη σας και είναι και έμπειρος άνθρωπος –δεν  είναι δηλαδή κανένας τυχαίος- και αυτός ο άνθρωπος θα βγάλει από την εταιρεία 6 εκατομμύρια. Δεν συνεννοηθήκατε πού θα τα πάει; Είναι δυνατόν; Πείτε την αλήθεια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, σας λέω ότι αυτά τα χρήματα προορίζονταν για το σκοπό της SYNERGY BANK.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, αλλά προφανώς δεν πήγαν στη SYNERGY BANK. Πήγαν αλλού. Είστε δύο άνθρωποι που είστε μαζί. Είναι δυνατόν να μη συνεργαστήκατε για το πού θα πάνε; Λέγοντάς το, βγάζετε μία ευθύνη από πάνω σας, σε τελική ανάλυση.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, ούτε εγώ ήξερα. Ειλικρινά σας το λέω.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, πότε ματαιώθηκε η ίδρυση της τράπεζας;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το 2007, κύριε Τσούκαλη. Το είπε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Από το 2007 που ματαιώθηκε η ίδρυση της τράπεζας, κύριε Πρινιωτάκη, υποτίθεται ότι ο κ. Αποστολίδης υπεξαιρεί τα χρήματα. Και εσείς λέτε τώρα –συγγνώμη, κύριε Πρόεδρε- ότι ξέροντας ότι ο συνέταιρός σας επί σαράντα χρόνια υπεξαιρεί 6 εκατομμύρια ευρώ, εσείς δεν κάνετε τίποτα! Απλώς, επαφίεστε σ’ αυτό που σας λέει, δηλαδή «τα έχω κάπου για κάποια δύσκολη στιγμή, για κάποια κακή στιγμή», κάτι τέτοια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εδώ, αν θέλετε, είναι όλα τα αποδεικτικά…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Να σας πω κάτι, κύριε Πρινιωτάκη. Ο κ. Αποστολίδης δεν θα έδινε τα χρήματα σε κανέναν, χωρίς να συνεννοηθεί μαζί σας. Εμείς θέλουμε, λοιπόν, αυτή τη στιγμή να βγει η αλήθεια. Εγώ δεν θα υποδείξω κανένα πρόσωπο, γιατί δεν έχω δικαίωμα. Όμως, θέλω να βγει η αλήθεια. Και θέλω να μας βοηθήσετε σ’ αυτό, γιατί βοηθάτε και τον εαυτό σας και το γιο σας, σας ξαναλέω.
Πείτε μας, λοιπόν, πού είχατε συνεννοηθεί ή πού μάθατε εν πάση περιπτώσει ότι θα πάνε αυτά τα χρήματα; Να μάθουμε ποιος είναι ο μπαγάσας που έκανε τη δουλειά τελικά!
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, αυτή ήταν και η δική μου αγωνία, κύριε Πρόεδρε. Όμως, σας λέω το εξής: Κατ’ αρχήν, εδώ έχει υπογράψει ιδιοχείρως –και σας τα καταθέτω- τις αποδείξεις αυτές που εννοείται ότι έχει αναλάβει τα χρήματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τα ανέλαβε τα χρήματα ο άνθρωπος –γι’ αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία- αλλά πάει ο Αποστολίδης με βαλίτσα στην Εθνική Τράπεζα για να πάρει τα χρήματα που ήρθαν από τη Λαϊκή, τα παίρνει, ξέρετε πολύ καλά όλοι ότι θα ειδοποιηθεί –όπως και ειδοποιήθηκε, απ’ ό,τι είδα από τη δικογραφία- η Αρχή Προστασίας για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, δηλαδή βάρεσαν τα αλάρμ, ενσυνείδητα και τα χρήματα αυτά κάπου πήγαν. Και πείτε μας, είναι δυνατόν να μην ξέρετε πού πήγαν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, κύριε Πρόεδρε, ήταν πιο έντονο το θέμα αυτό, γιατί αυτό ήταν και η πέτρα, εννοείται, της υπόθεσης που πήγαμε και φυλακή! Οπότε είχα από την αρχή την άποψη ότι αυτά τα χρήματα έπρεπε να τα δείξουμε…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Βεβαίως και έπρεπε να τα δείξετε και να πείτε ποιοι τα πήραν, για να βγάλετε μέρος της ευθύνης από πάνω σας!
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τι να σας πω; Ο ίδιος δεν είχε την ίδια άποψη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πείτε μας εσείς τότε τι ξέρετε. Βοηθείστε μας εσείς, γιατί βοηθάτε τον εαυτό σας και το γιο σας. Πού πήγαν αυτά τα χρήματα, τα 6 εκατομμύρια, τα οποία προφανώς ήταν μέρος του χρήματος το οποίο διετέθη δεξιά και αριστερά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας βοηθήσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Βοηθήστε μας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σ’ εμένα δεν είπε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σ’ εσάς δεν πήγαν ωραία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αλλά μπορώ εγώ να σας πω, με την δική μου εκτίμηση, την προσωπική μου εκτίμηση τι μπορεί να έγινε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, αυτά τα κατηύθηνε προς τον κύριο Δεμέστιχα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όλα τα χρήματα προς τον κύριο Δεμέστιχα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό τουλάχιστον μου είπε. Βέβαια μια άλλη εκδοχή είναι, αν θέλετε, ότι ο κ. Αποστολίδης, είναι γεγονός, ότι από το 2007 κ.λπ. πήγαινε ένα σωρό ταξίδια στο εξωτερικό. Η γυναίκα του χρειάστηκε να πάει να χειρουργηθεί γιατί έκανε μεταμόσχευση νεφρού τρεις φορές, πήγε στις Φιλιππίνες. Τα παιδιά του σπούδαζαν το ένα στην Ελβετία το άλλο στην Αμερική, στο Σικάγο. Πήγαιναν και έρχονταν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αυτά έγιναν μετά, αλλά υπάρχει ένα θέμα, πέρα απ’ τα χειρουργεία και τα παιδιά. Τα χρήματα έρχονται αμέσως μετά τη δουλειά με το ομόλογο και τα στέλνουν σε δύο μέρη. Ένα μέρος σ’ εσάς, ένα μέρος στον κύριο Αποστολίδη. Το δικό σας μέρος όπως έρχεται πάει σε μία δράση της εταιρείας, ανεξάρτητα αν είναι περίεργη ή όχι, τη Hi-Tech. Το μέρος του κυρίου Αποστολίδη χάνεται. Κατ’ αρχήν είχατε συνεννοηθεί για να έρθουν τα λεφτά τα μισά στον έναν και τα μισά στον άλλο, δεν είναι έτσι, 4.200 και 4.200; Είχατε συνεννοηθεί.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όπως ανέφερα προηγουμένως, κύριε Πρόεδρε, αυτά ήταν στις θυγατρικές εταιρείες της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Ήταν λεφτά των μετόχων.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είχατε συνεννοηθεί ότι θα έρθουν μισά και μισά όμως. Το ξέρατε και οι μεν και οι δε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν παύει όμως να είναι αυτής.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είναι, αλλά το ξέρατε ότι θα έρθουν σε δύο λογαριασμούς. Αυτό θέλω να πω. Το ξέρατε ενσυνείδητα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ασφαλώς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και είναι δυνατόν να ξέρετε ότι θα έρθουν σε δύο λογαριασμούς κι όχι έναν κι ότι δεν θα πάρει ο Αποστολίδης τα λεφτά να τα πάει κάπου; Πείτε μας πού θα τα πήγαινε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα το θέμα είναι σας λέω, ότι τα πήρε τότε, γιατί είχε εννοείται την πληροφόρηση, ότι επρόκειτο να συμβεί κάτι στην εταιρεία. Πράγμα το οποίο και έγινε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ωραία, τα παίρνει λοιπόν και δεν σας λέει πού τα πάει; Είστε κολλητοί άνθρωποι σαράντα χρόνια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν μου αποκάλυψε ποτέ κύριε Πρόεδρε, αυτό είναι το θέμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πάσχει αυτό που λέτε, πάσχει.
Λοιπόν, οι συνάδελφοι θέλουν να ρωτήσουν κάτι;
Έχετε τελειώσει κύριε Πρινιωτάκη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ θα ήθελα να σας πω ότι είμαι στη διάθεση σας. Ακόμα και κατά αντιπαράθεση, αν θέλετε αυτόν τον κύριο Αποστολίδη, ευχαρίστως.  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Θα το εκτιμήσουμε αυτό. Να κουβεντιάσουμε όμως λίγο με τους συναδέλφους. Ίσως να θέλουν να ρωτήσουν αρκετά πράγματα.  
Ποιος συνάδελφος θέλει να ρωτήσει;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ορίστε, κύριε Χάιδο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να σας αναφέρω και πάλι ότι εδώ πέρα είναι δεκαέξι τα πρόσθετα. Πέραν δηλαδή των πενήντα, τα οποία σας καταθέτω εδώ, είναι κι άλλα δεκαέξι που είναι όλα αυτά τα αποδεικτικά ότι έχει παραλάβει τα χρήματα. Έχει υπογράψει όλα τα σχετικά παραστατικά, έχουν εμφανιστεί στο λογαριασμό της εταιρείας, έχει διαβεβαιώσει τον ορκωτό λογιστή της εταιρείας ότι έχει τα χρήματα, έχει φορολογηθεί επίσης η εταιρεία, έχουν καταβληθεί οι φόροι. Θέλω να πω ότι από λογιστικής και φορολογικής πλευράς είναι εντάξει. Έχει διαβεβαιώσει οχτώ φορές κρατικούς λειτουργούς ότι τα χρήματα τα έχει και τα φυλάσσει. Έχει επίσης ορκιστεί, ενόρκως δηλαδή έχει βεβαιώσει ότι τα χρήματα τα έχει. Εγώ τι να σας πω; Όπως σας είπα σαράντα χρόνια τον ξέρω, δεν ήθελε να μου αποκαλύψει αυτό το πράγμα. Τελικά σήμερα πιστεύω ότι δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή πράγματι είναι έτσι όπως μου τα είπε, οπότε δηλαδή μας έχει εξαπατήσει ή αυτά τα χρήματα τα έχει στην πραγματικότητα και πάει να δημιουργήσει ένα άλλοθι.
Είμαι στη διάθεση σας και με συγχωρείτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο κ. Χάιδος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω κι αν μπορείτε να μου το πείτε πολύ σύντομα, τι το καινούργιο προέκυψε από την προηγούμενη κατάθεση μέχρι σήμερα για το οποίο θέλετε να μας διαφωτίσετε. Κάτι σοβαρό, κάτι σημαντικό; Γιατί αυτά που είπατε τα ξέραμε τα περισσότερα, σχεδόν όλα τα γνωρίζαμε. Τι συγκεκριμένα…;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όχι όλα, κύριε Χάιδο.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Όχι όλα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Δύο τρία πράγματα συγκεκριμένα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, στις 6 του μηνός που ήρθα εδώ και σας κατέθεσα είχα την αντίληψη ότι ο κ. Αποστολίδης εξακολουθεί να τα έχει. Αυτό το πληροφορήθηκα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα κατά το οποίο πήρα στα χέρια μου ένα χειρόγραφο υπόμνημα το οποίο είχε υποβάλλει στο Συμβούλιο Εφετών και υπονοεί ότι τα λεφτά δεν τα έχει.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Κάπου τα έδωσε δηλαδή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κάπου τα έδωσε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό σε σχέση με την  προηγούμενη κατάθεση.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Γι’ αυτό κι εγώ πήγα, όπως σας είπα, αμέσως και τον βρήκα για να τακτοποιηθεί το θέμα, να μου πει τι ακριβώς στην πραγματικότητα συμβαίνει. Και τότε μου αποκάλυψε αυτά τα πράγματα, τα οποία σας ανέφερα σήμερα και για τα οποία του είπα: «Εγώ θα τα πω στην Επιτροπή» και μου λέει «Άμα τα πεις εγώ θα τα διαψεύσω όλα». Κι αυτό που θα κάνω τώρα επίσης είναι ότι θα χρησιμοποιήσω τα ένδικα μέσα σε βάρος του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε δεν θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Κύριε Πρόεδρε να πάμε με τη σειρά;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι. Τελείωσε ο κ. Χάιδος.
Η κυρία Νικολαΐδου έχει το λόγο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, να ρωτήσω κατ’ αρχήν εσάς. Έχετε αυτήν τη χειρόγραφη κατάθεση, την τελευταία του κυρίου Αποστολίδη; Μας την έχουν στείλει στην Επιτροπή;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όχι.  
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Μου επιτρέπεται; Την προσκομίζω εγώ.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Εντάξει. Τι ημερομηνία έχει αυτή;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τωρινή πρέπει να είναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Αυτή είναι με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: 7 Σεπτεμβρίου και δεν έχει έρθει στην Επιτροπή;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όχι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Κακώς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  7 Σεπτεμβρίου του ’10…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ό,τι έρχεται σε μένα το παίρνετε αμέσως.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Δεν το αμφισβητούμε αυτό. Απλά ρωτώ, γιατί κανονικά θα έπρεπε να ήταν εδώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τώρα άμα θέλετε να σας κάνω κρίσεις προσωπικές για το πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη στην συγκεκριμένη υπόθεση σας παραπέμπω στον κύριο Τσούκαλη.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Θα σταλεί έγγραφο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Ναι αλλά υπάρχει πρόβλημα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Κύριε Βουλευτά, μου επιτρέπεται να διευκρινίσω αυτό το θέμα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Έχει δίκιο η κυρία Νικολαΐδου, να στείλουμε έγγραφο να διαμαρτυρόμαστε στο δικαστήριο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Βέβαια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στις 7 Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο Εφετών, έκρινε το θέμα της προφυλάκισης, εάν δηλαδή πρόκειται να συνεχιστεί ή όχι.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Μάλιστα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Τελικά έκρινε, αποφάσισε αρνητικά, δηλαδή να συνεχιστεί η προφυλάκιση. Λοιπόν, από τις 7/9 το βούλευμα μας επεδόθη εννοείται στις 7/10, ένα μήνα δηλαδή μετά και για να πάμε μετά να πάρουμε τα έγγραφα από το φάκελο, εγώ το πήρα στα χέρια μου στις 15/10. Ο δικηγόρος πήγε και το πήρε στις 15/10.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Κι εσείς πώς ενημερωθήκατε για τη συμπληρωματική αυτή κατάθεση, ότι υπήρχε γενικώς;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Μα από το φάκελο όπως σας είπα, που πήγε ο δικηγόρος να τα πάρει. Δεν το είχα υπ’ όψιν.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Τώρα υπάρχει κάποιο κενό το εντόπισε και ο…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Ευχαρίστως, είμαι στη διάθεσή σας, πείτε μου τι ακριβώς είναι.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Επειδή ακριβώς θυμόμαστε τι καταθέσατε εσείς και το τι έχει καταθέσει, απ’ αυτά που έχουμε διαβάσει, στον κύριο Ζορμπά και στον Εισαγγελέα ο κ. Φλωρίδης και είχαμε αν θέλετε ετοιμάσει και κάποιες ερωτήσεις για να του κάνουμε, απ’ ό,τι φαίνεται έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Εσείς αυτά τα 8.400 -πόσα ήταν- τα δικαιολογούσατε ότι η ανάληψη έγινε απ’ την αρχή γιατί είχατε πληροφορίες ότι θα κλείσει η εταιρεία. Αυτό που είπατε και σήμερα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Να διευκρινίσω τα 4.200 ήταν που επενδύθηκαν σε ομολογιακό δάνειο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Ο ίδιος στις καταθέσεις του προσπαθεί να εξηγήσει πώς πήρε τα μετρητά, γιατί υπήρξαν κάποιες ερωτήσεις: «Μα πώς τα πήρατε τόσα χρήματα σε μετρητά;» Και το εξηγούσε ότι, ήταν συνηθισμένη τραπεζική πρακτική.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Ήταν η πληροφόρηση που ο ίδιος ο Αποστολίδης είχε, χωρίς να μου αποκαλύψει από πού είχε την πληροφόρηση αυτή, ότι επρόκειτο να μας κλείσουν την εταιρεία. Κι αυτός ήταν κι ο λόγος  που πήγε και τα σήκωσε από την εταιρεία παρά το γεγονός ότι δεν κάναμε αυτό το πράγμα στο παρελθόν.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Ότι θα γίνει έλεγχος. Αυτά μας τα έχετε πει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Ναι. Πήρε αυτά τα χρήματα, πήρε ένα μέρος σε μετρητά και τα άλλα τα κατέθεσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Κύριε Πρινιωτάκη, ότι τα έδωσε όμως στο Δεμέστιχα, κάπου θα πρέπει να το ξέρατε εσείς, δηλαδή τη σχέση με το Δεμέστιχα, γιατί εδώ δεν μας κάνατε στην προηγούμενη κατάθεσή σας κάποια ενημέρωση ότι ο συνεταίρος σας, το νούμερο ένα εν πάση περιπτώσει στην εταιρεία μετά από εσάς, ήξερε τόσο πολύ καλά τον Δεμέστιχα και ότι ήταν η πρόσβαση στα Υπουργεία μέσω του Δεμέστιχα. Αυτό δεν μας το έχετε πει. Το λέτε σήμερα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Μα εδώ, αν θέλετε, δεν ήξερα εγώ ότι ποτέ θα αμφισβητούσε το ότι ο Δεμέστιχας είναι αποκλειστικός…
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Άλλο σας ρωτώ, ότι ξέρατε κάποιον Πρόεδρο καλά, γιατί σας το είχαμε ρωτήσει και στην πρώτη σας κατάθεση, εάν ξέρατε κάποια από τα διοικητικά συμβούλια περισσότερο και εσείς το είχατε αρνηθεί, όπως το αρνείται και ο ίδιος στις καταθέσεις.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, προς Θεού! Και εγώ γνώριζα τον Δεμέστιχα, γιατί ερχόταν…
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τώρα μας τα ξεκαθαρίσατε ότι ήταν και οι δυο μαζί συνεργάτες στο γραφείο του κ. Παλαιοκρασσά και ότι γνωρίζονται από το 1990 τόσο…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είπα ότι από το 1999…
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): …ότι κάνατε αυτή τη συνάντηση στο Λονδίνο, ότι μαζί συναντήσατε τον Παπαμαρκάκη στο Λονδίνο. Είναι κάποια στοιχεία που τα λέτε και εσείς πρώτη φορά. Δεν μας τα είπατε την προηγούμενη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ, αν μου επιτρέπετε, ό,τι με ρωτήσατε τότε νομίζω ότι το απήντησα, όπως επίσης και για τον κ. Παπαμαρκάκη, ότι τον ξέρω και ότι είχαμε συνεργασία και όλα αυτά.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Όσον αφορά τη σχέση σας με τον κ. Αποστολίδη και τον κ. Παπαμαρκάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όλα αυτά τα έχω πει και αν θέλετε και εγγράφως. Αν ανατρέξετε στο υπόμνημά μου, θα τα βρείτε γραμμένα αυτά.
Δεν έχω αποκρύψει τίποτα, κυρία Νικολαΐδου και ειλικρινά, είμαι στη διάθεσή σας, οτιδήποτε είναι…
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Απλά, προσθέτετε και εσείς τώρα κάποια καινούργια στοιχεία που δεν μας είχατε αναφέρει. Διότι, αν ξέραμε εμείς ότι είχατε συναντηθεί με τον κ. Παπαμαρκάκη στο Λονδίνο, θα τον πιέζαμε, αν θέλετε, περισσότερο στις ερωτήσεις. Και εκείνος μας κατέθεσε ότι δεν ήξερε κανέναν.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, αν δείτε και στα υπομνήματά μου το αναφέρω -στα παλιά, δηλαδή, ας πούμε- και σ’ αυτό εδώ. Και ο κ. Αποστολίδης τον ήξερε τον κ. Παπαμαρκάκη, δεν τον ήξερα εγώ μόνο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τέλος πάντων. Ένα από τα στοιχεία -και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε- είναι ότι, καταθέτετε στο καινούργιο υπόμνημα, που δεν το έχουμε εμείς μπροστά για να δούμε όλα τα σημεία, ότι ήταν στο χρηματοκιβώτιο που το κλειδί το είχατε εσείς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα. Να σας πω και για το χρηματοκιβώτιο.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Δεν ξέρω πώς λειτουργούσατε και αν πράγματι, μόνο εσείς είχατε ένα κλειδί.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Μετά, που έκλεισε η εταιρεία, τι έγινε το χρηματοκιβώτιο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να σας πω εγώ την ιστορία. Η εταιρεία είχε πράγματι ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο εξυπηρετούσε τις ανάγκες της, κυρίως για τους τίτλους τότε που δεν είχαν αποϋλοποιηθεί. Το 1997 ιδρύθηκε η εταιρεία και ήταν σε έναν επάνω όροφο τοποθετημένα για τα ταμεία των τίτλων και των χρημάτων, επίσης.
Μετέπειτα, όμως, και το ταμείο, δηλαδή, τα μετρητά η εταιρεία τα κατήργησε -το 2002- και οι τίτλοι αποϋλοποιήθηκαν και τον χώρο αυτό, αν θέλετε, τον ξεμπλοκάραμε, τον αδειάσαμε.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τον καταργήσατε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, τον αδειάσαμε, οπότε το χρηματοκιβώτιο αυτό μεταφέρθηκε στο γραφείο μου, γιατί, αν θέλετε, για τη στατικότητα του δαπέδου του μεγάρου όπου ήμασταν έπρεπε να πάει επάνω σε κολώνα. Ήταν μεν το χρηματοκιβώτιο στο γραφείο μου, όμως, εξυπηρετούσε όλες τις ανάγκες της εταιρείας. Δηλαδή, κάποιοι τίτλοι που δεν είχαν αποϋλοποιηθεί εκεί μέσα φυλάσσοντο, ήταν, επίσης, κάποια συμβόλαια ή τα μπλοκ επιταγών τα οποία είχαμε. Επίσης, ο ειδικός διαπραγματευτής είχε και αυτός ένα βαλιτσάκι μέσα. Χρήματα πάντως εκεί μέσα δεν ετοποθετούντο ποτέ ούτε και χωρούσαν χρήματα, γιατί ήταν γεμάτο από χαρτιά. Αυτό το πράγμα πάρα πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί και με μαρτυρίες, αλλά και με…
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Μια τελευταία ερώτηση: Μας είπατε για αυτή την τελευταία την χειρόγραφη κατάθεση ότι ενημερωθήκατε στις 15. Πώς και δεν ζητήσατε αμέσως συνάντηση με την Επιτροπή για να καταθέσετε συμπληρωματικά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, αυτό και έκανα, αν θέλετε.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Την Παρασκευή έγινε αυτό. Δεν έγινε αμέσως στις 15. Από τη στιγμή που ενημερωθήκατε στις 15, λογικό θα ήταν να ζητούσατε αμέσως να ενημερώσετε την Επιτροπή. Πέρασε περίπου μια εβδομάδα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ένα λεπτό. Μεσολάβησαν δυο Σαββατοκύριακα. Έκανε τις συνεννοήσεις ο δικηγόρος για αυτό το πράγμα.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Πέρασε μια εβδομάδα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα σας βοηθούσε εσάς. Λογικό είναι, κατά την άποψή μου, ότι έπρεπε αμέσως να ζητήσετε και έχετε έμπειρους νομικούς συμβούλους.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες.
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τέλος πάντων, δεν έχω άλλες ερωτήσεις, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ευχαριστούμε την κυρία Νικολαΐδου.
Ο κ. Πολατίδης έχει το λόγο.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Κύριε Πρινιωτάκη, να συνοψίσω λιγάκι αυτά που μας έχετε πει, γιατί εγώ τουλάχιστον βλέπω πολλά κενά.
Στις αρχές του Μαρτίου του 2007 κλείνει η εταιρεία. Άρα, από εκεί και πέρα, έσοδα πλέον από την εταιρεία δεν έχετε. Και εκτός αυτού, εκεί πέρα, στην εταιρεία εργάζονταν και τα δυο, τα τρία παιδιά σας, αν δεν κάνω λάθος; Άρα, όλη η οικογένειά σας παύει να έχει έσοδα. Περίπου πότε ματαιώνεται και η ίδρυση της Synergy Bank στην Κύπρο που μας αναφέρατε εδώ;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πότε ματαιώθηκε;
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Πότε ματαιώνεται, ποια εποχή, ποια ημερομηνία λαμβάνεται η οριστική απόφαση ότι πλέον δεν πρόκειται να γίνει η τράπεζα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να σας τα πω από την αρχή, να σας απαντήσω.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Απαντήστε μου σ’ αυτό που σας ρώτησα. Είναι μια συγκεκριμένη ερώτηση: Ποια ημερομηνία σταμάτησε…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Την 1η Μαρτίου του 2007 εγκαταστάθηκε ο προσωρινός επίτροπος. Η εταιρεία λειτουργούσε. Στις 18 Απριλίου μας αφαιρέθηκε η άδεια. Αμέσως προσφύγαμε στο Διοικητικό Εφετείο. Το Διοικητικό Εφετείο μας έδωσε αναστολή, οπότε γίνεται νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η εταιρεία εξακολουθεί να υπάρχει. Ύστερα, τον Απρίλιο του 2008, βγαίνει η απορριπτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Την απόφαση αυτή την έχουμε προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της απόφασης. Θέλω να πω, δηλαδή, με δυο λόγια ότι δεν έχει κλείσει τελείως ο φάκελος της «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» όσον αφορά…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Εσείς από τον Μάρτιο του 2007 μπορείτε να κάνετε τις εργασίες σας και να εισπράττετε αμοιβές; Έχετε εισπράξει εσείς σ’ αυτό το διάστημα αμοιβές από την εταιρεία σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όπως είπατε, τα παιδιά μου είναι μέσα μισθοδοτούμενα. Είναι υπάλληλοι στην εταιρεία.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Ναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όταν, λοιπόν, αποδεσμεύτηκε ένα μέρος των χρημάτων πληρώνονται από την εταιρεία.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Από την εταιρεία πληρώνονται. Η εταιρεία έσοδα έχει με όλο αυτό το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η εταιρεία δεν έχει έσοδα, αλλά έχει αποθεματικά. Έχει χρήματα τα οποία είναι δεσμευμένα, όμως, κατά ένα ποσοστό 50% λόγω του προστίμου το οποίο της έχει επιβληθεί. Υπάρχουν, όμως, χρήματα στην εταιρεία και η εταιρεία ζει ακόμα. Πληρώνει τον ειδικό εκκαθαριστή.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Η εταιρεία απλώς πληρώνει υποχρεώσεις. Αυτό λέτε. Δεν εισπράττει, μόνο πληρώνει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν έχει έσοδα. Μόνο τρώει το λίπος το οποίο έχει συσσωρεύσει.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Πότε ματαιώθηκε η ίδρυση της Synergy Bank;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τι να πω τώρα; Ότι η Synergy Bank, ορισμένοι επιχειρηματίες ακόμα προσπαθούν να…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Όχι. Εσείς πότε πήρατε την απόφαση μεταξύ σας ότι «αυτό το σχέδιο δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει και σταματάμε να ασχολούμαστε τώρα με αυτό»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Από το Μάρτιο του 2007, η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι ματαιώνεται. Και μάλιστα, αυτό προκύπτει, όπως σας είπα και από την ερώτηση την οποία υπέβαλε ο κ. Καρχιμάκης στη Βουλή και μια αναφορά που κάνει ο κ. Παλαιοκρασσάς, όπου αναφέρεται στον κ. Αποστολίδη κ.λπ. Σημειώστε ότι αυτό το απόκομμα της εφημερίδος εδώ, όπως τουλάχιστον το γράφει, είναι μέσα στα συνημμένα τα οποία δίδω τώρα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Εσείς το Μάρτιο, δηλαδή, μετά την πρώτη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ήδη έχετε αποφασίσει να σταματήσετε και τη Synergy Bank;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να σταματήσει ποιος; Η Synergy Bank ή η εταιρεία;
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Το σχέδιο αυτό να σταματήσει…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όπως είπαμε, αυτή σταμάτησε, γιατί καταρχήν, ο κ. Αποστολίδης…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Όχι, δεν με ενδιαφέρει γιατί σταμάτησε. Με ενδιαφέρει πότε εσείς πήρατε την απόφαση ότι «πλέον αυτό το σχέδιο το εγκαταλείπουμε, διότι δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας». Πότε πήρατε εσείς αυτή την απόφαση;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Με το που έφυγε ο κ. Αποστολίδης από εκεί, εννοείται ότι ατονεί και το ενδιαφέρον. Ωστόσο, η εταιρεία, η υπό ίδρυση τράπεζα συνέχισε μετέπειτα την προσπάθειά της για την εξαγορά της Κυπριακής Τραπέζης Αναπτύξεως. Αυτό το πράγμα κράτησε όλο το 2007 και νομίζω και το 2008 -δεν ξέρω την ακριβή ημερομηνία- ώσπου στο τέλος δεν ευοδώθηκε ο σκοπός της εξαγοράς αυτής της τραπέζης.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Τα χρήματα από τις αρχές Μαρτίου που τα έχει αναλάβει σε μετρητά ο κ. Αποστολίδης, εσείς ξέρετε ότι πρόκειται να πάνε στη Synergy Bank.
Ήδη, όμως, εσείς από το Μάρτιο πιστεύετε ότι η «Synergy Bank» δεν πρόκειται τελικά να ιδρυθεί.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Άρα, μετά από μία, δύο ή τρεις εβδομάδες  από τη στιγμή που γίνεται η ανάληψη των μετρητών, εσείς ξέρετε ότι αυτά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό για τον οποίο λέτε ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν. Και ενώ μάλιστα έχετε μια εταιρεία στην οποία εργάζονται κα τα παιδιά σας και η οποία δεν έχει έσοδα πλέον και άρα είναι λογικό να νοιάζεστε για το τι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό –ενδεχομένως να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον τα παιδιά σας για κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα- και ενώ προφανώς έχετε μπροστά σας δικαστικά έξοδα τα οποία θα είναι και σημαντικά, εσείς αδιαφορείτε για το τι έγιναν αυτά τα χρήματα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Βουλευτά, σωστά τα λέτε τα πράγματα. Όμως, εδώ επιτρέψτε μου να σας πω γι’ αυτό που ονομάζουμε «ελπίδα». Εμάς δεν μας έκλεισαν αμέσως. Δηλαδή, οι εξελίξεις οι οποίες μεσολάβησαν ήταν ανέλπιστες. Όπως σας ανέφερα προηγουμένως, περάσαμε από πάρα πολλά κύματα. Μέχρι να πάμε στο Εφετείο και να μας πουν «ξέρετε, λειτουργείτε πάλι»…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά δεν ζητούσατε χάρη από τον κ. Αποστολίδη. Του δώσατε κάποια λεφτά για να τα χρησιμοποιήσει για ένα σχέδιο, το σχέδιο αυτό ναυάγησε και του είπατε να σας δώσει πίσω τα λεφτά. Δεν του ζητούσατε καμμιά χάρη. Γιατί, λοιπόν, δεν κάνατε αυτό το απλό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όλοι οι λογαριασμοί της εταιρείας έχουν μπλοκαριστεί. Επομένως, το «δώσε πίσω τα λεφτά» σημαίνει …
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Γιατί να μην σας τα δώσει μετρητά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και να εμφανιστεί, αυτά εννοείτε ότι θα πρέπει να κατατεθούν στην τράπεζα. Αυτά, λοιπόν, κατατεθειμένα στην τράπεζα ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως δεσμεύονται. Εγώ δεν ήθελα να έχω παράνομα λεφτά, δηλαδή, να μου δώσει τα μισά κλπ. Αυτά θα έπρεπε να εμφανιστούν στην τράπεζα…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Ο κ. Αποστολίδης κατέθεσε ότι τα είχε κάπου κρυμμένα. Γιατί δεν του λέγατε εσείς να σας δώσει τα λεφτά που ήταν δικά σας, ούτως ώστε να τα έχετε εσείς κρυμμένα και όχι ο ίδιος;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Για να είμαστε «εντάξει», αυτά θα έπρεπε να τα καταθέσει στην τράπεζα ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Θα έπρεπε να δεσμευθούν αυτά, γιατί αυτά είναι λεφτά των μετόχων. Δεν είναι ούτε λεφτά του κ. Αποστολίδη ούτε λεφτά δικά μου. Δεν ξέρω αν σας ικανοποιώ με την απάντησή μου. Και όταν με το καλό αποδεσμευθούν…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Ήδη από τον Ιούνιο του 2007 καταθέτει στην Αρχή του κ. Ζορμπά ότι αυτά τα χρήματα τα έχει στην κατοχή του και εσείς γνωρίζετε ότι δικά σας χρήματα τα έχει στην κατοχή του ο κ. Αποστολίδης και ότι τα διαθέτει κατά βούληση.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Δεν θα έπρεπε το δικό σας μέρος να το ζητήσετε και να το έχετε εσείς, έστω ως μετρητά ή ως οτιδήποτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να μου δώσει εμένα μια αναλογία από αυτά;
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Λογικό δεν είναι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, αλλά δεν μπορεί να γίνει, δεν είναι νόμιμο. Αυτά ήταν χρήματα τα οποία έπρεπε να κατατεθούν…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ:  Ήταν νόμιμο να πάρει τα δικά σας τα χρήματα να τα βάλει στη Synergy Bank, αλλά δεν είναι νόμιμο να τα πάρει και να τα δώσει σε σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, βέβαια. Μα, αν θέλετε, γι’ αυτό και εγώ επέμενα συνεχώς ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν στην τράπεζα, στους λογαριασμούς της τραπέζης ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων -υπάρχει εντολή δεσμεύσεως- και να δεσμευθούν. Μ’ αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, θα είχαμε και τη δικαστική μας απεμπλοκή.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Δηλαδή, έχετε τη δικαστική εμπλοκή εξαιτίας της αρνήσεως του κ. Αποστολίδη να σας δώσει πίσω τα χρήματά σας και εσείς είστε τόσο ψύχραιμος και δέχεστε να πάτε φυλακή, προκειμένου να κρατήσει κρυμμένο το μυστικό του ο κ. Αποστολίδης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, εγώ είμαι σε ένα αδιέξοδο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Ναι, αλλά εδώ θα βοηθούσε πάρα πολύ -και λέω ξανά ότι θα βοηθούσε και εσάς, αλλά και το γιο σας- να μιλούσατε και να λέγατε τι είχε προηγηθεί, αυτό που σας ρωτάει ο κ. Πολατίδης.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Να πω τι είχε προηγηθεί, κύριε Πρόεδρε, ως προς τι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή, δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η αταραξία, για παράδειγμα, τριάμισι χρόνια. Μιλάμε για 6 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι δεν είναι; Πείτε μας τι είχε προηγηθεί. Πείτε μας την αλήθεια.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Και υπάρχει και η φυλακή. Προτιμάτε να μπείτε φυλακή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, αυτός ήταν και η μόνιμη διαμάχη την οποία είχαμε με τον κ. Αποστολίδη. Εγώ ήμουν υπέρ της απόφασης να κατατεθούν αυτά και …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Μα, ήσασταν σαράντα χρόνια μαζί. Αυτά τα περί Αγίου Πνεύματος και προσώπων, όπως Δεμέστιχα κοκ, δεν τα είχατε συζητήσει πριν; Δηλαδή, δεν είχατε συζητήσει πριν κ. Πρινιωτάκη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όπως σας είπα, εγώ αμέσως είπα να τακτοποιηθεί αυτό το πράγμα. Ο ίδιος αντέτεινε πως «όχι, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή, κύριε Πρινιωτάκη, δύο συνεταίροι σαράντα χρόνια δεν συζήτησαν τη μίζα την οποία θα έπαιρνε κατά τον κ. Αποστολίδη ο κ. Δεμέστιχας ή κάποιος άλλος; Δεν τη συζήτησαν πριν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, κύριε Πρόεδρε. Δεν μου το είπε αυτό το πράγμα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Μία ερώτηση ακόμα. Ποιο ήταν το καθοριστικό στοιχείο το οποίο σας οδήγησε στο να έρθετε να κάνετε αυτήν την πρόσθετη κατάθεση; Το γεγονός ότι προσπαθεί τώρα ο κ. Αποστολίδης να εμπλέξει εσάς για το ότι εσείς πήρατε τα χρήματα, ενώ τα έχει πάρει ο ίδιος;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Βεβαίως. Ενώ, λοιπόν, μέχρι σήμερα ήταν αλλιώς, τώρα γυρίζει το πράγμα αλλιώτικα με το υπόμνημα το οποίο καταθέτει και μεταθέτει πρώτα απ’ όλα το βάρος σε μένα. Δεν φτάνει, δηλαδή, που τόσο καιρό αντέτεινε «εγώ τα χρήματα δεν τα καταθέτω», όπως έπρεπε να κάνει…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ:  Ενώ τώρα λέει σε σας ξεκάθαρα ότι τα έδωσε στον κ. Δεμέστιχα. Σας ανέφερε αν αυτά τα κράτησε ο κ. Δεμέστιχας ή το διοχέτευσε καταλλήλως, προκειμένου να βγουν οι κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις ή κατάλληλες κατευθύνσεις για να μπορέσει να γίνει η δουλειά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εμένα μου ανέφερε ότι τα χρήματα άλλαξαν χέρια. Δυστυχώς, δεν ήταν διαφωτιστικός, ώστε και εγώ με τη σειρά μου επίσης να διαφωτίσω εσάς και καταλαβαίνω ότι σας παιδεύω. Όμως, δυστυχώς, δεν μου είπε περισσότερα πράγματα, γιατί συνέχεια, δηλαδή εδώ και μια εβδομάδα, ήταν ότι τσακωθήκαμε.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Ναι, αλλά δεν είναι παράξενο αν τα έχει δώσει στον κ. Δεμέστιχα, να λέει ο ίδιος τόσο καιρό ότι τα έχει και μάλιστα να δέχεται να μπει και φυλακή, προκειμένου να καλύψει τον κ. Δεμέστιχα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, τώρα αποκάλυψε τα σχετικά με τον κ. Δεμέστιχα. Εγώ νόμιζα ότι φίλοι ήσαν και ότι λειτούργησε το σχήμα κανονικά. Ούτε πήγε το μυαλό μου στο ότι έπρεπε να γίνει αυτό το πράγμα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Το λόγο έχει ο κ. Τσούκαλης.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.  
Κύριε Πρινιωτάκη, αυτή τη στιγμή έχουμε δύο αντιφατικές καταθέσεις ή στοιχεία από δύο κατηγορούμενους και δύο προφυλακισμένους. Και ο κ. Αποστολίδης είναι προφυλακισμένος. Να υπονοήσω ότι ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος θα έρθει μετά εδώ, δεν θα επιβεβαιώσει αυτά που λέτε εσείς;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, μου το είπε, άλλωστε. Μου είπε ότι θα τα διαψεύσει. Όταν του είπα ότι θα πω αυτά τα πράγματα στην Επιτροπή, μου είπε ότι θα τα διαψεύσει και θα με πει ψεύτη.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Εμείς, λοιπόν, έχουμε το βαρύ καθήκον να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από αντικρουόμενα στοιχεία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ασφαλώς.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Και μας παραχωρείτε αυτό το βάρος τώρα μετά από τόσο καιρό. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να κάνουμε τη δουλειά μας.
Πότε υποτίθεται ότι ο κ. Αποστολίδης έβαλε τα χρήματα στο χρηματικιβώτιό σας, στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας; Πότε περίπου; Πείτε μας περίπου την ημερομηνία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ουδεμία αναφορά γίνεται πάνω σ’ αυτό. Σας διάβασα εδώ από το υπόμνημά του …
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Επειδή δεν έχω αυτό το υπόμνημα μπροστά μου, γι’ αυτό σας ρωτάω. Εσείς τι καταλάβατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά τώρα είναι σύμφωνα με το συμπερασμό που βγάζω εγώ και όχι γιατί μου τα είπε εκείνος. Προφανώς, εννοεί την 1η Μαρτίου, γιατί όταν λέει «αμέσως», εννοεί ασφαλώς την ίδια μέρα. Αυτό μπορώ να υποθέσω. Όμως, εννοείται ότι παίρνει τα μετρητά και τα άλλα τα βάζει στον προσωπικό του λογαριασμό. Εμένα, όπως σας είπα και σας εξήγησα, χρήματα δεν μου έφερε στο χρηματοκιβώτιο.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Αυτό είναι άλλο. Λέω τι ισχυρίζεται. Προφανώς, τα φέρνει και βάζει αυτά τα χρήματα -που είναι 2,4 εκατομμύρια- στο χρηματοκιβώτιο άμα τη αναλήψει. Δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί με τη βαλίτσα μέσα στην Αθήνα. Έτσι δεν είναι; Τη μέρα εκείνη η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ήταν στο μάτι του κυκλώνα; Γνωρίζατε εσείς ότι κάτι τρέχει με τα ομόλογα ή ήταν σε ανύποπτο χρόνο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ήταν ανύποπτος ο χρόνος με την εξής έννοια. Η μεν ανάληψη είχε γίνει το πρωί και εμείς δε ξαφνικά πληροφορούμαστε το απόγευμα στις 18.00΄ από το δικαστικό κλητήρα που ήρθε και από τον προσωρινό επίτροπο ότι αυτή είναι η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Αυτό έγινε την 1η Μαρτίου.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δηλαδή, ναι μεν είναι αυθημερόν, αλλά έχουμε μία απόκλιση κάποιων ωρών.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Την 1/3, λοιπόν, στις αρχές Μαρτίου, μπαίνετε στο μάτι του κυκλώνα –ας το πούμε έτσι- όλης αυτής της υπόθεσης. Σας συνέφερε εσάς, τα παιδιά σας και τον κύριο Αποστολίδη, να αποκαλύψετε τα χρήματα αυτά ή σας συνέφερε να τα κρύψετε και να μην τα βρει κανένας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ είμαι αντίθετος σε αυτήν την τακτική.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Αφήστε, τώρα αυτά. Το «αντίθετος» θα  το εξηγήσετε μετά. Η λογική λέει ότι τη στιγμή που μπαίνει Επίτροπος και είστε  υπό εκκαθάριση, αν εμφανίζατε αυτά τα χρήματα, θα έμπαιναν στην εκκαθάριση και θα τα χάνατε. Το λέω, επειδή έχουμε κάνει αυτήν τη δουλειά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, με την εξής έννοια: Την 1/3 εννοείται ότι μπαίνει ο Επίτροπος. Η εταιρεία τέθηκε σε εκκαθάριση στις 18/4, δηλαδή περίπου ύστερα από 50 μέρες, και εμείς πάντα υποστηρίζουμε τα δίκια μας.
Δεν κάναμε τίποτα κακό. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι η υπόθεση θα πάρει τέτοια τροπή. Κρίνοντας εκ των υστέρων τα πράγματα, είχε διακρίνει κανείς κάποιες λογικές. Όμως, την ώρα που τρέχει η υπόθεση δεν σκέφτεται κανείς με τον ίδιο τρόπο. Εμείς πάντα πιστεύαμε και πολύ περισσότερο απ’ όλους το πίστευα  εγώ, που είχα μέσα στην εταιρεία όλη μου την οικογένεια και όλο μου το βιός, ότι αυτή η υπόθεση δεν πρόκειται να χαθεί.  
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Άλλο αυτό. Ξέρετε ότι…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Επίσης, όταν έχω το δίκιο με το μέρος μου, πίστευα ότι θα το βρω το δίκιο μου. Πού θα πάει;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ακούστε, κύριε Πρινιωτάκη. Κατανοώ αυτά που λέτε, αλλά εδώ το ένστικτο αυτοσυντήρησης λέει ότι ανεξαρτήτως της ελπίδας που έχω να σώσω την επιχείρηση –και δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς- κάποια χρήματα που έχω στην άκρη, ας τα κρατήσω.  Επειδή, όπως σας είπα προηγουμένως, είναι πολύ δύσκολη η θέση μου –είναι αντιφατικές οι καταθέσεις και πρέπει να δούμε ποιος από τους δύο έχει δίκιο- αυτό το οποίο μου λέει η εμπειρία μου και η «διεστραμμένη» λογική μου είναι ότι τη στιγμή που βλέπω ότι κάτι απειλείται, όταν έχω στην άκρη ένα ποσό ενός-δύο εκατομμυρίων, λέω «άστο στην άκρη, ας μην το εμφανίσω, γιατί αν το εμφανίσω, αμέσως τίθεται υπό τη διαχείριση του Επιτρόπου». Εσείς τα χάνετε. Δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοιτάξτε, αυτήν την αντίληψη …
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Δεν τη θεωρώ σώνει και καλά νοσηρή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …την είχε και ο κ. Αποστολίδης. Εγώ πρέπει να σας πω ότι δεν είμαι αυτής της αντιλήψεως, γιατί αν ήμουν αυτής της αντιλήψεως, ειλικρινά δεν θα έβαζα και τα τρία μου παιδιά μέσα στην εταιρεία και όλο μου το βιός, όπως σας είπα. Εγώ θεωρώ –και πάντα το πιστεύω- ότι δεν έχω κάνει τίποτα κακό. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Είναι μόνο να εξηγήσουμε τα δίκια μας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Να συνεχίσω σε αυτήν τη λογική Όταν ο κ. Παπαμαρκάκης ήρθε εδώ να καταθέσει, είπε ότι η J.P. MORGAN είχε απευθύνει ένα έγγραφο στα ταμεία, που έλεγε «είμαστε διατεθειμένοι να το επαναγοράσουμε το συγκεκριμένο ομόλογο, με την προϋπόθεση ότι και οι άλλοι ενδιάμεσοι θα επιστρέψουν τις προμήθειές τους.» Έτσι, δεν είναι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Το ξέρετε αυτό το έγγραφο. Είπε, λοιπόν, ο κ. Παπαμαρκάκης, όταν κατέθεσε εδώ: «Επέστρεψα την προμήθειά μου στην J.P.MORGAN, αλλά οι της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αγρόν ηγόραζαν. Τους πίεζα, αλλά μου έλεγαν ότι τα είχαν επενδύσει τα χρήματα και δεν τα είχαν, με αποτέλεσμα η J.P. MORGAN να επιβαρυνθεί το ποσό εκείνο.»
Ερώτηση: Αυτά τα χρήματα, δηλαδή τα 4.200, επειδή περιγράψατε προηγουμένως μια φιλοσοφία έντιμης διαχείρισης, σε ποιον ανήκαν; Ανήκαν σε εσάς, στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ή έπρεπε να τα έχετε επιστρέψει στη ΝΑΜ και μετά στην J.P.MORGAN;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ, κατ’ αρχάς, είχα την άποψη, την οποία είχα καταθέσει και τον κύριο Ζορμπά, ότι τα ομόλογα, τα 4,2 που υπήρχαν, ήταν να δοθούν γι’  αυτόν το σκοπό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Για ποιο σκοπό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτόν της επιστροφής. Αυτό, αν θέλετε, θα το δείτε στην ένορκη κατάθεση που κάνω στον κύριο Ζορμπά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Το είδα. Είναι η προμήθεια. Γιατί δεν επεστράφη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, αυτό δεν ήταν ένα μέρος της προμήθειας;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ποιο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το 4,2 που ήταν σε ομόλογα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ναι, αλλά ήταν και τα άλλα 4,2 τα δικά σας, δηλαδή 8,4 συνολικά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Για τα 4,2, λοιπόν, που εγώ εξουσίαζα, σας είπα ότι ήμουν πρόθυμος να το κάνω αυτό το πράγμα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Μάλιστα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Βέβαια, δεν ήταν σε μετρητά. Ήταν σε ομόλογα, που, βέβαια– τουλάχιστον τότε- είχαν την αξία τους. Δεν υπάρχει θέμα.
Τα άλλα εννοείται ότι τα είχε πάρει ο κ. Αποστολίδης και οι λογαριασμοί της εταιρείας ήταν δεσμευμένοι.
Εγώ είχα παρακαλέσει τότε τον κύριο Αποστολίδη να τα βάλουμε στην εταιρεία και να τα επιστρέψουμε. Όμως, ο ίδιος ηρνείτο, με την έννοια ότι αυτή είναι μια νόμιμη προμήθεια. Γιατί δηλαδή πρέπει να την επιστρέψουμε; Είχε μια άλλη άποψη πάνω σε αυτό το θέμα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Δηλαδή εσείς είχατε την άποψη ότι πρέπει να επιστραφούν. Αυτό το έχετε καταθέσει κάπου; Δεν θυμάμαι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πρέπει να επιστραφούν…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Έχετε καταθέσει κάπου ότι η άποψή σας ήταν πως αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν από τον κύριο Αποστολίδη, για να δοθούν στην J.P. MORGAN;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα. Αυτό το είπα και ενόρκως στον κύριο Ζορμπά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Το ρωτώ, επειδή δεν ήμουν παρών.
Κύριε Πρινιωτάκη, αυτό που τελικά δεν κατάλαβα είναι γιατί αυτά τα χρήματα παρακρατούντο σε μετρητά και δεν είχαν μπει σε ένα λογαριασμό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σας λέω ότι αυτό δεν ήταν, κατ’ αρχήν, στην τακτική της εταιρείας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Τι εξήγηση δίνετε εσείς; Δηλαδή 2,4 εκατομμύρια ήταν σε κάποια κρύπτη –υποτίθεται ασφαλή- που ανά πάσα μπορούσε να αποκαλυφθεί, να χαθούν κ.ο.κ. Πού το αποδίδετε; Πώς εξηγείτε ότι, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κυρίου Αποστολίδη, επί τριάμισι χρόνια ήταν μετρητά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, ο Αποστολίδης τα φύλασσε, όπως, τουλάχιστον, διαβεβαίωνε, με σκοπό «μόλις περάσει η περιπέτειά μας» όπως χαρακτηριστικά λέει στην κατάθεσή του, την οποία έχουμε εδώ, να τα επιστρέψει.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Η εξήγηση, για μένα, είναι πειστική. Αυτό που δεν είναι πειστικό είναι γιατί όχι σε κατάθεση. Έχω, βέβαια, εξήγηση και γι’ αυτό. Σας  το είπα προηγουμένως.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ότι δεν κατέθεσε σε λογαριασμό, γιατί αν τα κατέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό, θα μπορούσε να αποκαλυφθεί και, βεβαίως, να δεσμευθεί. Είναι λογική αυτή η σκέψη μου;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θα επαναλάβετε την ερώτηση, γιατί δεν την έχω καταλάβει καλώς;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Το ποσό αυτό δεν κατατέθηκε σε λογαριασμό, σύμφωνα και με αυτό που υπονοεί ο κ. Αποστολίδης, γιατί, αν κατατίθετο σε λογαριασμό, θα μπορούσε εύκολα να αποκαλυφθεί με το άνοιγμα του λογαριασμού και να δεσμευτεί. Ο κ. Αποστολίδης δεν το ήθελε αυτό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η πράξη δεσμεύσεως υπάρχει ακόμη. Δεν έχει αρθεί.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ναι, αλλά θα ήταν επί του πραγματικού. Θα τα έπαιρναν. Τώρα υπάρχει μια πράξη δεσμεύσεως που δεν έχει υλοποιηθεί.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό ήταν και το άλλοθι που τα κρατούσε μετρητά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Τελειώνω με την εξής ερώτηση: Προηγούμενες συναλλαγές με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή μέσω της κατάθεσης, προμήθειας στο εξωτερικό και της διοχέτευσης με αυτόν τον τρόπο της προμήθειας αυτής, υπήρχαν στην εταιρεία σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ήταν η πρώτη φορά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πρώτη φορά και μάλιστα η εταιρεία είχε ανθρώπους που έκαναν αυτές τις δουλειές. Δεν τις έκανε ο κ. Αποστολίδης. Αυτή έγινε έτσι, επειδή είχε αυτήν την εξαιρετική πληροφόρηση, που, όπως σας είπα, και επαληθεύτηκε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Άλλη φορά είχατε τόσο μεγάλη συναλλαγή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εννοείτε 280 εκατομμύρια σε δομημένο ομόλογο;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Όχι, γενικώς συναλλαγή 280 εκατομμυρίων.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είχαμε κάνει και μεγαλύτερες συναλλαγές σε σταθερά ομόλογα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Μάλιστα. Εδώ γιατί χρειάστηκε η προμήθεια να δοθεί με αυτόν τον τρόπο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτή εδώ τώρα ήταν πίστωση από το εξωτερικό. Η άλλη ήταν από το γραφείο εκκαθαρίσεων…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Κατατέθηκε στο εξωτερικό, διασπάστηκε σε δύο τράπεζες, μισά εσείς, μισά ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, όταν είναι χρήματα τα οποία ανήκουν σε μία εταιρεία, δεν λέμε μισά-μισά. Ήταν οκτώ μέτοχοι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ο τρόπος που κατανεμήθηκαν…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν είμαστε οι δύο, δηλαδή, να πούμε ότι, προς Θεού, η λειτουργία της εταιρείας…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, οκτώ μέτοχοι. Αλλά όπως προκύπτει τώρα, όπως έγινε η κατανομή και η διαχείριση τα 4,2 ίσον εξής 1. Τα έχει θηλακώσει υποτίθεται αυτή τη στιγμή, τα έχει υπεξαιρέσει και ότι θέλει κάνει. Και σε ποια εταιρεία ανήκουν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τα ομόλογα τώρα λέτε 4,2;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Όχι η προμήθεια. Αυτή που υποτίθεται ο κ. Αποστολίδης ότι κρατάει ακόμα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η προμήθεια τα 4,2 είναι στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation, η οποία είναι θυγατρική…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Όχι, τα δικά του, του κ. Αποστολίδη, αυτά που παρακρατεί, λέω.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Τα παρακρατεί, είναι στη διάθεση, στην εξουσία του κ. Αποστολίδη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σε θυγατρική εταιρεία της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Ε, τότε πώς ανήκουν στην εταιρεία και στους μετόχους, μου λέτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πώς τα παρακρατεί, δηλαδή;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Πώς ανήκουν στην εταιρεία και στους μετόχους; Δεν ανήκουν. Θεωρητικά μόνο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ένα λεπτό, οι μετοχές της εταιρείας, στην οποία ανήκουν και τα έχει αναλάβει, είναι θυγατρική της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Σε ποιανού τα χέρια βρίσκονται τα 2.800 αυτή τη στιγμή; Μέχρι πρότινος, μέχρι τις 15 του μηνός που ανήκαν αυτά τα εκατομμύρια; Ποιος τα είχε στα χέρια του;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τα είχε ο Αποστολίδης, είπαμε, από την αρχή.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Τα έκανε ότι ήθελε ο Αποστολίδης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα ένα λεπτό. Τα έχει μεν, αλλά είναι χρεωμένος εννοείται και μάλιστα, με το νόμο…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Πού είναι χρεωμένος;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πού είναι χρεωμένος; Κατ’ αρχήν, είναι στα βιβλία της εταιρείας, είναι επίσης στον ορκωτό λογιστή στον οποίο έχει διαβεβαιώσεις…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Τι πρακτικό αποτέλεσμα έχει αυτό, λέω; Μας περιγράφετε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Για όνομα του Θεού. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι. Δεν είναι ο οποιοσδήποτε, ας πούμε, κ.λπ.. Έχει τη σημασία του.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Έχει σημασία;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το ότι τα έχει Πρόεδρος της εταιρείας…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Το ότι, δηλαδή, πήγε και σήκωσε σε μετρητά, είναι σοβαρή λειτουργία αυτό -σε μετρητά, Διευθύνων Σύμβουλος σε βαλίτσα- και βγήκε από την τράπεζα, χωρίς να δώσει λογαριασμό, χωρίς να γίνει μεταφορά από ένα λογαριασμό στον άλλο; Εάν τα έπαιρνε και πήγαινε στην Αργεντινή τι θα λέγατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κι εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Α, σας έκανε εντύπωση.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αλλά βλέπετε, όμως, ότι αυτό το πράγμα το οποίο είπε και έκανε επαληθεύτηκε πλήρως. Αυτό είναι το θέμα. Και εδώ είναι και το άλλο ερώτημα πού και από πού είχε αυτή την πληροφόρηση, εννοείται; Από πού ήξερε εκείνος ότι επρόκειτο να γίνει αυτό το πράγμα;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Συγγνώμη, το ίδιο που έκανε ο κ. Αποστολίδης, μπορούσατε να κάνετε εσείς με τα άλλα 4.200; Μπορούσατε να πάτε να τα σηκώσετε από την τράπεζα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ, κοιτάξτε, τραπεζικός υπάλληλος ήμουν σαράντα χρόνια, κι εκείνος βέβαια ήταν, αλλά δεν είναι στη δική μου τη νοοτροπία και αντίληψη. Θεωρώ ότι τα χρήματα που είναι μέσα στην εταιρεία είναι ξένα χρήματα. Δεν είναι, εννοείται, του μετόχου για να τα βάλει στην τσέπη του.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Μα, αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι, σας λέω. Ότι τα βάζει τελικά στην τσέπη του. Ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Αποστολίδης θα μπορούσε κάλλιστα τα 4.200 να τα έχει διαθέσει για να αγοράσει ένα σπίτι στις Βρυξέλες και εσείς να μην το ξέρετε. Είναι έτσι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοιτάξτε, όλα φυσικά μπορούν να γίνουν. Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία πάνω σ’ αυτά και έχετε δίκιο. Όμως, το ότι γίνονται πολλές φορές καταβολές επί αποδόσει λογαριασμού, αυτό θα το ξέρετε. Παίρνω μία προκαταβολή, εννοείται, για να το τακτοποιήσω. Παίρνει, ας πούμε, τα αυτά για να πάει να εγγραφεί στο μετοχικό κεφάλαιο της τραπέζης. Και φαντάζομαι δεν ήταν…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Τελειώνω με μία αξιολογική δήλωση δική μου και φαντάζομαι και όλων των συναδέλφων, ότι για να συναλλαχθεί για πρώτη φορά η εταιρεία σας με αυτό τον τρόπο, δηλαδή με κατάθεση προμήθειας στο εξωτερικό και με δυνατότητα τόσο εύκολα να διακινείται αυτό το χρήμα μέσω βαλιτσών, είναι αυτό που μας έχει αποτυπωθεί στο μυαλό ότι το χρήμα αυτό κάπου πήγε. Τουλάχιστον τα 6 εκατομμύρια κάπου έχουν πάει. Δεν γίνεται.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοιτάτε…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Είναι λογικό αυτό που σκεφτόμαστε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ νομίζω σας κατέθεσα, ότι έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου πάνω σε αυτό. Ότι σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του κ. Αποστολίδη, αυτό έχει συμβεί. Όπως, επίσης, είναι δυνατόν και να το κρύβει κιόλας, να μην είναι έτσι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Και κάνω άλλη μία αξιολογική, που αν θέλετε την απαντάτε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ευχαρίστως. Δεν θέλω καμμία ερώτηση να την αφήσω αναπάντητη.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Είναι δυνατόν 6 εκατομμύρια, γιατί περί αυτού πρόκειται, αυτό δεν είναι το ποσό, για να μην κάνω κι εγώ λάθος;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Να παρακρατήθηκαν από έναν Πρόεδρο ενός ταμείου ως μίζα; Η εμπειρία σας τι λέει; Είναι μικρό, μεγάλο ποσό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοιτάξτε, αυτά τα νούμερα είναι ιλιγγιώδη, δεν είναι …
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Τι είναι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είναι νούμερα ιλιγγιώδη, είναι για κόσμο πολύ. Πώς να το πω; Για να βγουν αυτά τα χρήματα χρειάζονται ζωές ολόκληρες.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Μάλιστα. Τελείωσα, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Να ρωτήσω κάτι, κύριοι. Αυτές είναι οι υπογραφές του κ. Αποστολίδη στα χαρτιά που μας δώσατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα, όπως και τα γράμματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Για τους συναδέλφους, είναι η υπογραφή του κ. Αποστολίδη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και έχει γραφτεί…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Έχει αναλάβει ο κ. Αποστολίδης ένα ποσό 4 εκατομμυρίων, αυτό το γνωστό της Λαϊκής. Λέει, όμως «ανέλαβα από τον τραπεζικό λογαριασμό της στη Λαϊκή», ενώ δεν είναι έτσι –τέλος πάντων. Εδώ υπογράφει ότι πήρε 4.058.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, κύριε Πρόεδρε, η Λαϊκή Τράπεζα δεν είχε τα χρήματα να του τα δώσει και παρέπεμψε σε χρέωση λογαριασμού της που τηρεί στην Εθνική Τράπεζα. Γι’ αυτό και πήγε και τα πήρε από την Εθνική.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Στην Εθνική.
Μετά έχουμε 220.000 μία ανάληψη, 189.000 μία ανάληψη και 1.000.000 μια ανάληψη. Δηλαδή, έχουμε σύνολο γύρω…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά ήταν τα παλιά ομόλογα, αν θέλετε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή, είναι περίπου στα 6,5 εκατομμύρια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κάτι λιγότερο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Γύρω στα 6 πρέπει να είναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και παραπάνω, γύρω στα 6,5, γύρω στα 6.400.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Γι’ αυτό το ποσό μιλάμε συνολικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και είναι γράμματα του κ. Αποστολίδη αυτά, έτσι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Βεβαίως.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Επιπλέον, ο κ. Αποστολίδης λέει σ’ αυτό το περίφημο χειρόγραφο ότι τα κάνατε όλα εσείς. Εσείς κάνατε τις συνεννόησεις με τον κ. Παπαμαρκάκη, εσείς κάνατε με τη Forest Dove, εσείς κάνατε τη συμφωνία, εσείς κάνατε τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους ταμείων, εσείς κάνατε τις παραστάσεις σ’ αυτά, εσείς πήρατε τις εντολές από τα ταμεία για την αγοροπωλησία και δεν αναφέρει τίποτα και εσείς είχατε το κλειδί. Άρα, εσείς τα κάνατε όλα, λέει ο κ. Αποστολίδης εδώ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Σας λέω, κατ’ αρχήν σε αυτό το χρηματοκιβώτιο δεν έμπαιναν χρήματα, κάτι το οποίο είναι εύκολα διαπιστώσιμο, γιατί ήταν κοινόχρηστο κατά κάποιο τρόπο. Δεν μπορείς να έχεις χρήματα σε ένα κοινόχρηστο χρηματοκιβώτιο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μάλιστα.
Ο κ. Τζελέπης έχει τώρα το λόγο.
Εκ των πραγμάτων η μέρα θα είναι μεγάλη, το λέω από τώρα προειδοποιητικά, διότι έπεται ο κ. Αποστολίδης και θα πρέπει να περιμένει ο κ. Πρινιωτάκης για παν ενδεχόμενο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ευχαρίστως. Είμαι στη διάθεσή σας, κύριε Πρόεδρε, όπως σας ανέφερα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Με τον κ. Αποστολίδη πόσα χρόνια ήσασταν συνεργάτες;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Από το 1972.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Δηλαδή, κοντά στα σαράντα χρόνια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοντά στα σαράντα χρόνια και μάλιστα, ξεκινήσαμε από αυτή την αδόλευτη εποχή που ήμασταν φοιτητές στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές. Στη συνέχεια ήμασταν στην Εθνική Τράπεζα –αν θέλετε- στο ίδιο τμήμα των επενδύσεων της Εθνικής Τραπέζης. Είχαμε μία κοινή πορεία με τον κ. Αποστολίδη. Εκτός από τις μεταπτυχιακές σπουδές, μετέπειτα είχαμε μετά κοινή πορεία και στην Εθνική Τράπεζα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Την παρουσία του συγκεκριμένου ομολόγου στο ΤΕΑΠΟΚΑ του κ. Δεμέστιχα ποιος την έκανε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Την έκανε ο Θοδωρής Πρινιωτάκης, ο γιός μου. Και αν θέλετε, πήγε συμπτωματικά, επειδή ο κ. Αποστολίδης τότε έλειπε στην Κύπρο για το θέμα της Synergy Bank. Εγώ, δε, ήμουν στο Υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Και ήταν μόνος του ο Θοδωρής και γι’ αυτό πήγε.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Άρα και στο ΤΕΑΔΥ, τα δύο μεγάλα ταμεία που πήραν 100 το ένα και 80 το άλλο, την κάνατε ή εσείς η ο γιός σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, στο ΤΕΑΔΥ είχα πάει εγώ.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Ναι ή εσείς στο ΤΕΑΔΥ και ο γιός σας έκανε στο ΤΕΑΠΟΚΑ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ είχα πάει στο ΤΕΑΔΥ που ήταν και το πρώτο. Στο ΤΕΑΠΟΚΑ είχε πάει ο γιός μου, επειδή οι άλλοι δύο λείπαμε.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Τη νόμιμη προμήθεια, όπως τη χαρακτηρίζετε, των 8.400 που προέκυψε απ’ αυτή τη συναλλαγή των τεσσάρων ταμείων, γιατί την έσπασε η ΝΑΜ σε δύο ποσά, 4.200 και 4.200, αφού ήταν μία η χρηματιστηριακή, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ. Γιατί τη σπάει και βάζει τα 4.200 στο λογαριασμό της Λαϊκής Τράπεζας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation και τα άλλα τα βάζει στη Forest Dove;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η συναλλαγή έγινε στο εξωτερικό.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Γιατί σπάει το ποσό και δεν βάζει 8,4 εκατομμύρια στην «Ακρόπολις» Χρηματιστηριακή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Οι λόγοι είναι φορολογικοί. Δηλαδή η μεν «Φόρες Ντομ» είναι εταιρεία Αγγλίας, η δε «Ακρόπολις participation» είναι εταιρεία Κύπρου. Έχουν μια διαφορετική φορολογική μεταχείριση, όπως είναι γνωστό. Έχουμε μια συναλλαγή η οποία γίνεται στο εξωτερικό και κατανέμεται σ’ αυτές τις δύο εταιρείες για λόγους φορολογικούς.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Εσείς για τη συγκεκριμένη τράπεζα, που είπατε ότι ήταν στις προθέσεις να δημιουργηθεί, συμμετείχατε σ’ αυτή τη διαδικασία του να δημιουργηθεί αυτή η τράπεζα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αν θέλετε και εγώ συμμετείχα. Και σε σύσκεψη η οποία είχε γίνει, συμμετείχα και εγώ.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Ήσασταν δηλαδή από αυτούς που είχαν πρόθεση να δημιουργηθεί αυτή η τράπεζα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η «Ακρόπολις» είχε αυτό το ενδιαφέρον, ο δε κ. Αποστολίδης θα είχε το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου με πρόεδρο τον κ. Παλαιοκρασσά.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Ήσασταν όμως και εσείς σ’ αυτή τη διαδικασία, του να δημιουργηθεί αυτή η τράπεζα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Βεβαίως. Αυτή η τράπεζα, όπως εξήγησα, ήταν μέσα στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Ο σχεδιασμός ήταν ότι η εταιρεία θα πήγαινε στην Κύπρο και έτσι έδενε το πράγμα. Είχαμε κάνει και την προετοιμασία της συγχώνευσης με απορρόφηση από την «Proteus Financial Services». Αυτή να σκεφτείτε ότι είχε ανακοινωθεί χρηματιστηριακά στις 16.1.2007. Είχαμε αναθέσει στην «Deland TLd» όλες τις σχετικές διαδικασίες για να γίνει. Τα πράγματα ήταν δρομολογημένα.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Ο κ. Αποστολίδης πήρε μια φορά 2,4 εκατομμύρια σε μετρητά από την τράπεζα και 1 εκατομμύριο επίσης πιστώθηκε σε προθεσμιακό λογαριασμό του. Εδώ λέει ότι 6 εκατομμύριο μπήκαν στο χρηματοκιβώτιο. Αναφέρατε και εσείς ότι 6 εκατομμύρια πήρε ο κ. Αποστολίδης. Που είναι τα υπόλοιπα χρήματα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Νομίζω ότι ο κ. Πρόεδρος το διευκρίνισε προηγουμένως. Τα 4,2 εκατομμύρια ήταν από το έμβασμα της Αγγλίας.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Από το έμβασμα της Αγγλίας σε μετρητά σηκώθηκαν 2,4 εκατομμύρια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, 4 εκατομμύρια ήταν. Τώρα το διάβασε ο κ. Πρόεδρος.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Οι 500 χιλιάδες, σύμφωνα με τον κ. Λέγκα, πήγαν στο λογαριασμό της «Ακρόπολις» ΑΧΕΠΕΥ, 500 χιλιάδες φαίνεται να μη διακινούνται καθόλου, 2,4 εκατομμύρια φαίνεται να λαμβάνει σε μετρητά και 1 εκατομμύριο πιστώνονται στον προθεσμιακό λογαριασμό του.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πού έχουμε τη διαφορά;
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Τα μετρητά που σήκωσε είναι 2,4 εκατομμύρια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Και λέτε ότι πήρε και 2 εκατομμύρια από παλιούς λογαριασμούς. Σύνολο, 4,4 εκατομμύρια. Είπατε προηγουμένως ότι μπήκαν στο ταμείο 6 εκατομμύρια. Που είναι τα άλλα; Σύμφωνα με τον κ. Λέγκα και την έρευνα που έχει γίνει…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τα άλλα ήταν από συναλλαγές που είχαμε κάνει σε σταθερά ομόλογα.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Έξι εκατομμύρια λέτε εδώ. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Δύο εκατομμύρια πήρε από τους παλιούς λογαριασμούς, τα μετρητά ήταν 2,4 εκατομμύρια. Δεν βγαίνουν τα νούμερα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, πώς δεν βγαίνουν; Αφού τα χρήματα, 4,2 εκατομμύρια, είχαν μπει νωρίτερα;
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Δεν παρθήκαν όλα τα χρήματα αυτά σε μετρητά. Μόνο τα 2,4 εκατομμύρια παρθήκαν σε μετρητά. Αυτά ήταν όλα. Οι 500 χιλιάδες και οι 500 χιλιάδες παραμένουν μέσα, συν 1 εκατομμύριο που πάει στον προθεσμιακό λογαριασμό του κ. Αποστολίδη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η διαφορά μέχρι τα 6 εκατομμύρια, όπως σας έλεγα και φαίνεται και από τις αποδείξεις, είναι αυτά τα οποία έχει υπογράψει επίσης ο κ. Αποστολίδης ότι έχει παραλάβει. Έχουν κατατεθεί κι αυτά τα σχετικά ποσά.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Επίσης, το 2006 ο κ. Αποστολίδης σηκώνει πάλι από τους λογαριασμούς της «Ακρόπολις», τον Αύγουστο, ποσό 5,9 εκατομμύρια και το Σεπτέμβριο, λίγες μέρες πριν αρχίσουν τις αγορές τα ταμεία του συγκεκριμένου δομημένου, άλλο 1,1 εκατομμύριο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το έχετε μπροστά σας αυτό.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Αυτά τα χρήματα πού πήγαν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά δεν είπαμε ότι συσσωρεύτηκαν στο λογαριασμό και μαζεύτηκαν τα 6 εκατομμύρια;
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Ε, όχι μόνο 6 εκατομμύρια. Αν βάλουμε την προμήθεια, μιλάμε για 10 εκατομμύρια. Ο κ. Αποστολίδης τον Αύγουστο του 2006 σήκωσε 6 εκατομμύρια, 5,925 εκατομμύρια. Το Σεπτέμβριο σήκωσε άλλο 1 εκατομμύριο. Αυτά είναι 7 εκατομμύρια. Συν 2,4 εκατομμύρια, τα μετρητά, είναι 10 εκατομμύρια. Εσείς μας λέτε ότι έφερε 6 εκατομμύρια στο ταμείο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Από τα χρήματα αυτά σημειώστε ότι είναι και λεφτά κατατεθειμένα στην εταιρεία και είναι μπλοκαρισμένα, είναι δηλαδή σε λογαριασμούς. Αυτό που δεν έχει καλυφθεί, που είναι το ακάλυπτο, που έχει αναλάβει ο κ. Αποστολίδης, είναι αυτά τα 6 εκατομμύρια, που σας ανέφερα.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Μας είπατε εδώ τώρα ότι το νέο στοιχείο είναι ότι αυτά τα 6 εκατομμύρια δεν υπάρχουν –σας είπε ο κ. Αποστολίδης στις 15 του μηνός…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Και ότι ο κρίκος, ο ταμίας που πήγαν τα λεφτά είναι ο κ. Δεμέστιχας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο ταμίας ήταν ο κ. Αποστολίδης.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Σ’ αυτόν που πήγαν τα λεφτά ήταν ο κ. Δεμέστιχας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όπως τουλάχιστον έλεγε ο κ. Αποστολίδης.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Εσείς πιστεύετε ότι ο κ. Δεμέστιχας που έβαλε τα 80 εκατομμύρια έναντι των άλλων 200 εκατομμυρίων, του έδωσε τα 6 εκατομμύρια;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εδώ δεν έχει αναφερθεί κανένα ποσό από τον κ. Αποστολίδη. Εννοείται ότι ο κ. Δεμέστιχας, απ’ ό,τι εγώ μπορώ να καταλάβω, ήταν και ο συντονιστής της προσπάθειας αυτής. Ήταν για την όλη προσπάθεια, που όπως σας ανέφερα είχε δύο σκέλη: το ένα ήταν για το πώς τα ταμεία θα εγγραφούν σ’ αυτό το προϊόν, το οποίο ήταν πολύ καλό, κανείς δεν το αμφισβητεί –αποδείχτηκε ότι ήταν το καλύτερο- αλλά την αγορά τη μονοπωλούσαν οι τράπεζες και θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να κατευθυνθούν, να πάνε…
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Ο κ. Δεμέστιχας ήταν στο γραφείο του κ. Παλαιοκρασσά με τον κ. Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, έτσι μου έχει πει ο κ. Αποστολίδης.
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ.  ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ)
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Και τον κ. Κουρή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Για τον κ. Κουρή  δεν ξέρω, δεν έχω ακούσει.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Χάϊδος): Η κ. Γιαννακά έχει το λόγο.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Καλή σας μέρα. Ευχαριστούμε που είστε και πάλι εδώ, ελπίζουμε για το καλό της αλήθειας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Προπάντων. Αυτό θέλω και εγώ.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Είπατε πριν, απαντώντας σε ερώτηση του συναδέλφου, ότι έχετε ξανακάνει τόσο μεγάλη συναλλαγή, τέτοιου ύψους.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Προπαντός σε δομημένο ομόλογο που είναι μια ειδική συναλλαγή. Σε κανέναν ομόλογο δηλαδή δεν είχαμε κάνει. Η πρώτη και η μοναδική ήταν σ’ αυτό.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Και προφανώς δεν έχετε ξανά πάρει ποτέ τόσο μεγάλη προμήθεια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, βέβαια.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ο κ. Βγενόπουλος μας είπε ότι όταν πας να κάνεις μια τράπεζα δεν σηκώνεις μετρητά για να τα δώσεις, ότι αυτό είναι αστείο επιχείρημα. Πώς το σχολιάζετε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στη δική μου την κρίση, συμφωνώ με αυτό το πράγμα. Ο κ. Αποστολίδης είχε όμως μια άλλη συλλογιστική και μια άλλη επιχειρηματολογία. Η επιχειρηματολογία του ήταν ότι τρέχω για να προλάβω κάποιον κίνδυνο ή κάνω αυτή την κίνηση προκειμένου ο ανταγωνισμός να μη δει τις δικές μου κινήσεις, τι πάω δηλαδή να κάνω.
Αυτά δε που σας λέω τα έχει καταγράψει κιόλας, γιατί έχει ερωτηθεί. Έχει καταθέσει γιατί πήρε τα χρήματα. Θα το δείτε. Αυτή είναι η δική του επιχειρηματολογία. Εγώ δεν ταυτίζομαι μ’ αυτήν, σας το λέω καθαρά.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Άρα, εσείς το πιστέψατε ότι τα σήκωσε σε μετρητά, γιατί σας είπε ένα πολύ βασικό επιχείρημα «πάνε να μας κλείσουν την εταιρεία, άρα πάω να τα προλάβω, να τα σώσω». Αυτό σας είπε.  
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι και επαληθεύτηκε σ’ αυτό. Αυτό είναι και το ύποπτο κατά κάποιο τρόπο, δηλαδή ότι η πληροφόρηση που είχε ήταν θετική. Δεν μου αποκάλυψε ποτέ βέβαια ποια ήταν η πηγή, ωστόσο όμως βγήκε σωστή.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μπορούμε να πιστέψουμε ότι εσείς τόσα χρόνια δεν μάθατε ποτέ από τον Αποστολίδη τι έκανε αυτά τα λεφτά; Δεν καταλαβαίνετε και εσείς ότι για εμάς αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κενό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό το συμμερίζομαι απόλυτα. Βέβαια με τον κ. Αποστολίδη, όπως σας εξήγησα προηγουμένως, είχαμε μία σχέση που κατά κάποιο τρόπο το αίσθημα της εμπιστοσύνης ήταν εμπεδωμένο, ήμασταν κουμπάροι δύο φορές, ήμασταν σαράντα χρόνια μαζί. Δεν είχα εγώ κανένα δείγμα γραφής μέχρι σήμερα για να τον αμφισβητώ.
Εκείνο που μου έλεγε, μπορεί εγώ να μην το υιοθετούσα, όπως για παράδειγμα σ’ αυτή την αντίληψη εγώ δεν συμφωνούσα. Θεωρώ -και αυτό το αποδεικνύω εμπράκτως- ότι «όλα όσα είναι, δείξε τα». Πάνω από όλα είναι η διαφάνεια. Ο άλλος βλέπει αυτά τα πράγματα και κρίνει αν αυτό που έχεις κάνει είναι καλό ή κακό. Επαγγελματίες είμαστε, τη δουλειά μας κάναμε. Δεν βλέπω δηλαδή πού είναι...
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Λογικό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ιδιαίτερα δε –να μου επιτρέψετε- στη δική μου περίπτωση που είχα και τα τρία μου παιδιά στην εταιρεία και όλο μου το βιός ήταν μέσα, οπωσδήποτε δεν ήθελα «να την κάνω», ήρθα δηλαδή περιστασιακά να κάνω κάτι και να σηκωθώ να φύγω.
Χρηματιστής άλλωστε ήμουν για πολλές δεκαετίες. Και στην Εθνική Χρηματιστηριακή ήμουν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ήμουν αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Κεφαλαιαγοράς, επίσης στο Συμβούλιο Τιμής Χρηματιστών είμαι μέλος. Δεν θα ήθελα ποτέ να κηλιδώσω το δικό μου όνομα. Συνέπεια τούτου είναι ότι και σε κανέναν δεν οφείλω. Πάντα προσπαθώ τις υποχρεώσεις μου να τις έχω εντάξει. Έχω βαθύ το αίσθημα του δικαίου.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Σας λέει, λοιπόν, «θα μας κλείσουν την εταιρεία, πάω να πάρω τα λεφτά σε μετρητά». Πολύ καλά ως εδώ. Συμφωνείτε απόλυτα. Σας λέει μετά «τα λεφτά αυτά θα τα βάλω στην τράπεζα», στην οποία και οι δυο σας θα συμμετέχετε ενεργά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι εμείς, η εταιρεία θα συμμετέχει. Η εταιρεία θα ήταν μέτοχος.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Εσείς οι δύο δηλαδή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εκείνος θα ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Και εσείς όμως είστε μέσα στην τράπεζα ούτως ή άλλως, είστε μέσα στο project της τράπεζας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ δεν θα ήμουν στην τράπεζα, στην Synergy Bank, γιατί κάποιος θα έπρεπε να μείνει και στην εταιρεία μέχρι να γίνονταν τα μελλοντικά σχέδια.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Θα ήταν κάποιο από τα παιδιά σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θα ήταν κάποιο από τα παιδιά, εγώ προσωπικά όχι. Άλλωστε σημειώστε ότι είχα συνταξιοδοτηθεί. Είμαι ήδη 66 χρονών.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Η κυρία Καραδήμα λέει ότι σας έβλεπε συχνά στο γραφείο του κ. Σημαιοφορίδη. Άρα, αν ο Αποστολίδης ήξερε καλά τον κ. Δεμέστιχα, εσείς ξέρατε τουλάχιστον πολύ καλά τον κ. Σημαιοφορίδη, για να μείνουμε σ’ αυτά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το «πολύ καλά»…
Τον κ. Σημαιοφορίδη τον γνώρισα το 2006, τότε που ανέλαβε καθήκοντα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Προφανώς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Αποστολίδης είχε μία μακρά συνεργασία με τον κ. Δεμέστιχα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Οι δυο τους ήταν στο γραφείο του κ. Παλαιοκρασσά, ο κ. Δεμέστιχας με τον κ. Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, εκεί συνυπήρξαν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Συνυπήρξαν στο γραφείο Παλαιοκρασσά.
Ήταν την ίδια εποχή που ήταν και ο κ. Κουρής εκεί;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, αυτό δεν το ξέρω. Δεν το έχω ακούσει ποτέ. Τι να σας πω; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Εγώ δεν έχω καμία σχετική πληροφόρηση ούτε και μου είπε ποτέ κανείς. Και ότι ήταν ο κ. Δεμέστιχας εκεί, το ξέρω από τον κ. Αποστολίδη. Εκείνος μου το είπε.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Σας είπε, λοιπόν, ο κ. Αποστολίδης –από ό,τι καταθέσατε πριν από λίγο- ότι αυτά τα λεφτά πήγαν κάπου, γιατί οι δουλειές δεν γίνονται από το Άγιο Πνεύμα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Το Άγιο Πνεύμα σταματάει στον Δεμέστιχα ή πάει και κάπου παραπάνω;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εμένα μέχρι τον Δεμέστιχα μου είπε.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Όχι τι σας είπε, κύριε μάρτυς. Εσείς είστε ένας έμπειρος άνθρωπος. Είναι «κολλητός» σας ο Αποστολίδης και συνεταίρος σας. Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον Αποστολίδη τι γίνεται.
Ρωτώ και πάλι. Το Άγιο Πνεύμα σταματάει στον Δεμέστιχα ή πάει και κάπου παραπάνω;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θα μου επιτρέψετε τότε να κάνω...
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Εικασίες.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η απάντησή μου θα είναι μία απάντηση κρίσεως, όχι γιατί στηρίζεται στα λεγόμενα του κ. Αποστολίδη.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Βεβαίως, αυτό ρωτώ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θεωρώ ότι λογικά, φυσικά θα πρέπει να πήγαν στους ανθρώπους που ασχολούνταν με το θέμα και μπορούσαν να επηρεάσουν τα πράγματα, που φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά του Υπουργείου Κοινωνικής Απασχόλησης ο κ. Δεμέστιχας είχε καλή επικοινωνία. Αυτό το πράγμα, εκτός από τον κ. Αποστολίδη, το καταγράφει και ο κ. Ζορμπάς στο δικό του πόρισμα με ονόματα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Εσείς ξέρατε ότι ο κ. Δεμέστιχας ή σας είχε πει ποτέ ο κ. Αποστολίδης πως έχει μία επαφή, πως κατευθύνεται από τους κυρίους Μαμμωνά για παράδειγμα -που καταγράφει ο κ. Ζορμπάς, δεν το λέω εγώ- ή τον κ. Παπαδόπουλο; Αυτή τη σχέση προς τα πάνω την έχετε ακούσει ποτέ;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ήξερα βέβαια ότι ο κ. Δεμέστιχας είχε μπει στο ΤΕΑΥΦΕ ελέω του τότε Υπουργού, του κ. Τσιτουρίδη, ο οποίος είχε παραιτήσει τον προηγούμενο Πρόεδρο και τον είχε βάλει επί Νέας Δημοκρατίας.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Άλλο αυτό, δεν σημαίνει τίποτα. Υπήρχε όμως προς τα πάνω μία σχέση που δείχνει ότι το Άγιο Πνεύμα πάει προς τα πάνω;  
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα και μόνο αυτή η σχέση είναι νομίζω δηλωτική...
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Αυτονόητο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): ...αυτονόητο ότι κάτι μπορεί να υπάρχει.
Ωστόσο και πάλι να επαναλάβω ότι αυτή είναι μία δική μου υπόθεση στην προσπάθειά μου να βοηθήσω και στην ερώτησή σας. Δεν έχω καμία μαρτυρία από τον κ. Αποστολίδη για κάτι σχετικό ούτε με τον κ. Δεμέστιχα είχα ποτέ...
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Δεν είχατε εσείς σχέσεις. Σας έλεγε όμως πράγματα ο κ. Αποστολίδης, σας μετέφερε πράγματα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά έχουν λεχθεί τώρα τελευταία, στις 15 του μηνός ελέχθησαν όλα αυτά.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Προχθές δηλαδή, στις 15 του μηνός, που σας είπε για τον Δεμέστιχα, δεν σας είπε κάτι παραπάνω;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, δυστυχώς εκεί έκοψε τη κουβέντα, γι’ αυτό και εκτραχύνθηκε το πράγμα. Δεν έχω κάτι περισσότερο να σας πω. Φθάσαμε στο σημείο να μη μιλάμε, δυστυχώς. Του το είπα ευθαρσώς ότι θα το αναφέρω στην Επιτροπή σας.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Η επαφή σας στις 15 Οκτωβρίου έγινε μέσω δικηγόρων;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, προς Θεού! Αφού στη φυλακή ήμαστε.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Η συνάντησή σας πού έγινε; Στον Κορυδαλλό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πήγα εγώ και τον βρήκα στο κελί του.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μέσω δικηγόρων όμως η συνεννόηση.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, δα, προς Θεού! Επικοινωνούμε. Στον από κάτω όροφο είναι.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Πήγατε να τον βρείτε, να του δείξετε το χειρόγραφο και να του πείτε...
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να μου δώσει μία εξήγηση για τα γραφόμενά του.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Να του πείτε «κύριε Αποστολίδη, τι λέει εδώ, ότι τα λεφτά δεν τα έχεις; Πού είναι τα χρήματα;».
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και τι υπονοείς.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Και εκεί μέσα στο κελί ξεκινάει μια συζήτηση. Αυτή η συζήτηση σταματάει μόνο στον Δεμέστιχα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η συζήτηση σταμάτησε στον Δεμέστιχα. Και εγώ τον πίεσα, αν θέλετε, με το δικό μου τρόπο λέγοντας ότι κατ’ αρχήν αυτό το πράγμα δεν έπρεπε να το κάνει, ότι έπρεπε οπωσδήποτε να μου το πει, ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του, ήταν χρήματα της εταιρείας, των μετόχων. Επομένως, δεν κάνεις μόνος σου...
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Εσείς πιστέψατε ότι τα 6 εκατομμύρια τα έδωσε στον Δεμέστιχα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου είπε απλά ότι άλλαξαν χέρια. Τι να πω; Είναι μία εκδοχή, αλλά και το ποσό μου φαίνεται ιλιγγιώδες. Να έχει πάει επίσης για κάποια έξοδα, ταξίδια, προσωπικά; Δεν ξέρω. Να είναι ένας συνδυασμός και των δύο; Δεν αποκλείεται.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το λόγο έχει η κυρία Τσιαούση.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Κύριε μάρτυς, είπατε ότι μαλώσατε με τον πρώην συνέταιρό σας και αλλάξατε και δικηγόρο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Τώρα αλλάξατε δικηγόρο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Πότε δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τώρα έγινε, αυτό το μήνα.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Αμέσως μετά τον καβγά.
    ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Πιο μπροστά είχατε κοινό δικηγόρο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πρώτα είχαμε τον ίδιο δικηγόρο, τον κ. Παπαδέλλη. Μετά φαίνεται ο κ. Αποστολίδης, χωρίς εγώ να το ξέρω, θα είχε κάνει τις δικές του τις κινήσεις. Έκανε, ας πούμε, αυτό το υπόμνημα…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Εσάς ποιος σας ενημέρωσε γι’ αυτό το υπόμνημα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου το έφερε ο δικηγόρος, ο οποίος…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Ο κ. Παπαδέλλης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Παπαδέλλης, ο οποίος το πήρε από τη δικογραφία.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Ο κ. Παπαδέλλης παραμένει δικηγόρος του κ. Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Άλλαξε κι εκείνος δικηγόρο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ εξακολουθώ κι έχω τον κ. Παπαδέλλη δικηγόρο. Ο κ. Αποστολίδης άλλαξε δικηγόρο και πήρε τον κ. Κούγια.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Μάλιστα. Μέχρι όμως να μαλώσετε είχατε κοινή υπερασπιστική γραμμή, έναν δικηγόρο και μια κοινή πορεία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι βέβαια. Μάλιστα.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Έτσι εξηγείται. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί τώρα ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για το πού πήγαν τα λεφτά, ενώ μέχρι τώρα ήσασταν σίγουρος ότι ήταν  κάπου.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, ότι τα είχε αυτός. Εγώ είχα πειστεί στις διαβεβαιώσεις του τις οποίες έδινε όχι μόνο σ’ εμένα, και προφορικά αλλά και εγγράφως εδώ με τις ιδιόχειρες αποδείξεις, όπως βλέπετε, αυτές του νόμου, όπως επίσης και τις οκτώ διαβεβαιώσεις τις οποίες έχει δώσει ενόρκως…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Καλώς. Ήσασταν σίγουρος λοιπόν ότι τα είχε εκείνος τα λεφτά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ε βέβαια.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Γιατί πιο μπροστά δεν τον πιέζατε, δεν αποφασίζατε μάλλον, όχι να τον πιέσετε,…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, αυτό έκανα.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ:…αλλά δεν αποφασίζατε μαζί…;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τον πίεζα πάρα πολύ, γιατί εγώ ήμουν της γραμμής πάντα ότι αυτά τα χρήματα έπρεπε να τα εμφανίσει, με κίνδυνο δηλαδή αυτά τα πράγματα…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Τα ακούσαμε αυτά. Ο δικηγόρος τι σας έλεγε; Είχε δύο πελάτες που είχαν κοινό συμφέρον. Ο ένας είχε άλλη άποψη κι ο άλλος είχε άλλη άποψη. Ο δικηγόρος τι σας έλεγε; Δεν σας έλεγε κι εκείνος να πείτε πού είναι τα χρήματα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ασφαλώς, το ίδιο κι εκείνος.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Αποστολίδης αρνιόταν.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Και τώρα ξαφνικά αποφάσισε…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν ξέρω τώρα αν μόνος του ή με κάποιον σύμβουλο κ.λπ….
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Με ποιον κατέθεσε το υπόμνημα ο κ. Αποστολίδης στο Εφετείο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό χειρόγραφο είναι. Μόνος του το έδωσε.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Μόνος του; Αφού είναι στη φυλακή. Δεν μπορεί να βγει από τη φυλακή και να πάει στο δικαστήριο να το καταθέσει. Κάποιος το πήγε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, γιατί γίνεται αυτοπρόσωπη παρουσία. Στο εξάμηνο γίνεται αυτοπρόσωπη παρουσία στο Συμβούλιο.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Μάλιστα. Δηλαδή μόλις έφθασε το εξάμηνο…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το κατέθεσε.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ:….ο ίδιος έγραψε ένα χειρόγραφο υπόμνημα και το κατέθεσε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό εδώ. Και το έδωσε στο Συμβούλιο απευθείας.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Και ο δικηγόρος το έμαθε μετά, το είδε…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο δικηγόρος ναι.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: …και σας ενημέρωσε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Πήρε το αντίγραφο και μας το έδωσε.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Ο κ. Αποστολίδης είπε ότι δεν αντέχει τη φυλακή. Εσείς την αντέχετε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοιτάξτε, πολύ περισσότερο για μένα που έχω και το παιδί μου μέσα…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Αυτό ακριβώς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Γι’ αυτό, αν θέλετε, του είπα και περισσότερο «αν εσύ δεν την αντέχεις, φαντάσου εγώ τότε πώς θα πρέπει να είμαι όταν έχω και το βάρος το πρόσθετο ενός παιδιού το οποίο μάλιστα είναι και άρρωστος;» Γιατί έχει πάθει το παιδί μου.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Κύριε Πρινιωτάκη, σε όλες τις καταθέσεις και από την πλευρά της JP Morgan και από τον κ. Παπαμαρκάκη παντού εμφανίζεστε εσείς να κάνετε τις συνεννοήσεις, ενώ τώρα ξαφνικά προκύπτει ότι τελικά εσείς κάνατε τις συνεννοήσεις για την διεκπεραίωση, αλλά τη «βρώμικη δουλειά» την έκανε ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Αποστολίδης, αν θέλετε, εκείνο τον καιρό ταξίδευε για τους σκοπούς και τους λόγους της Synergy Bank. Ήταν στην Κύπρο, ήταν στην Τουρκία κ.λπ. Τα παιδιά του επίσης. Είχαν μεσολαβήσει τότε και τα ιατρικά θέματα με τη σύζυγο, τη γυναίκα του που, όπως σας είπα, έκανε διπλή μεταμόσχευση, και πολύ καιρό έλειπε. Οπότε κατ’ ανάγκην ήμουν εγώ. Όχι όμως, προς Θεού, ότι δεν ήταν ενήμερος για κάθε κίνηση. Άλλωστε –κι έτσι επιβιώναμε- πάντα ήταν ενήμερος για όποιες κινήσεις κάναμε.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Ήσασταν συνέταιροι. Θέλω να μου πείτε, σας παρακαλώ, ποιος από τους δύο είχε τη σκέψη ότι «αφού τα Ταμεία επενδύουν σε δομημένα ομόλογα τραπεζών, να φτιάξουμε κι εμείς κάτι τέτοιο, να προτείνουμε κι εμείς ένα ανάλογο προϊόν», εσείς ή ο κ. Αποστολίδης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η ζήτηση προήλθε από τα ίδια τα Ταμεία. Δηλαδή για παράδειγμα, τώρα, εδώ…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Ποιος σκέφθηκε αυτό να το κάνετε πιο συντονισμένα; Εσείς ή εκείνος;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ σας ανέφερα και στην προηγούμενη κατάθεσή μου την περίπτωση που εκείνο τον καιρό το ΤΕΑΔΥ ήθελε να κάνει μία επένδυση 300 εκατομμύρια σε ομόλογα. Και του είχαμε προτείνει τα 200 εκατομμύρια να πάνε σε σταθερό επιτόκιο και τα άλλα 100 σε δομημένα. Κάτι ανάλογο επίσης είχε ξεκινήσει και με τον κ. Δεμέστιχα τότε, ο οποίος είχε αποφασίσει τον Οκτώβριο, τον ίδιο δηλαδή μήνα, να επενδύσει 130 εκατομμύρια σ’ ένα ομόλογο το οποίο θα εξέδιδε το Ελληνικό Δημόσιο και το οποίο τελικά…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Τα θυμόμαστε αυτά. Τα έχετε καταθέσει, κύριε μάρτυς. Άλλο σας ρωτάω εγώ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι. Αυτό δεν το έχουμε πει. Τελικά αυτό το ομόλογο δεν βγήκε από τον ΟΔΔΗΧ, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, αλλά βγήκε το Φεβρουάριο…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Από τη Δ23.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):…από την Alpha Bank.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Για το άλλο λέτε εσείς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Για την Alpha Bank. Και μάλιστα εκεί, επειδή λέμε και για ποσά, η προμήθεια δεν ήταν 3% που φάνηκε τόσο υπερβολική για μας. Ήταν 5,5%. Δηλαδή 5,5% καταβλήθηκαν σ’ αυτή την περίπτωση ως αμοιβές, ποσοστιαία.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Μάλλον δεν καταλάβατε την ερώτησή μου.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θέλω να πω…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Για το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων, έτσι όπως βγήκε. Εσείς αρχικά είπατε ότι ξεκινήσατε για τα 100 του ΤΕΑΔΥ και μετά…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να μου επιτρέψετε να ολοκληρώσω. Ελπίζω να απαντήσω με αυτό.
    Ο κ. Δεμέστιχας, εξόν από τα 130 εκατομμύρια τα οποία επένδυε σ’ αυτό το ποσό και επειδή αυτό το ομόλογο είχε σχεδιαστεί να είναι εικοσαετές, ήθελε και κάποιο που να ήταν βραχύτερου ορίζοντα. Και τέτοιου βραχύτερου ορίζοντα ήταν αυτό των 280 εκατομμυρίων, το οποίο ήταν δωδεκαετούς διάρκειας.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Αυτό πότε σας το είχε πει ο κ. Δεμέστιχας, ποια περίοδο, ότι θέλει να έχει και πιο μικρό ομόλογο, δωδεκαετούς διάρκειας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό ήταν γνωστό από τον Οκτώβριο. Στις 26/10 αποφάσισε να πάρει το εικοσαετές και ήθελε να πάρει και το…Και πώς το έκανε αυτό, με ποιον συνδυασμό; Νομίζω ότι το ανέφερα προηγουμένως. Είχε ομόλογα λήξεως του 2037, τα οποία ήταν σταθερού επιτοκίου. Αυτά λοιπόν που έληγαν το 2037, αυτά πούλησε και σε καλή τιμή –μάλιστα η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» έκανε αυτή την πώληση- και με το προϊόν αυτό πήρε το δομημένο, το οποίο λήγει το 2019. Δηλαδή έκανε μια σύντμηση.  Σαν κίνηση, κατά τη γνώμη μου, ήταν πάρα πολύ καλή, γιατί έφερε…
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Ξέρετε πού θέλω να καταλήξω; Με συγχωρείτε λίγο, κύριε μάρτυς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν ξέρω αν η απάντηση που σας έδωσα σας ικανοποιεί.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Θέλω να καταλήξω στο να μας δώσετε μια απάντηση για το ποιος είχε την έμπνευση. Γιατί εδώ βλέπουμε ένα ομόλογο που φαίνεται επωφελές για τα Ταμεία τώρα, υποτίθεται, φαίνεται επωφελές για το Δημόσιο γιατί κάλυψε το χρέος του, φαίνεται επωφελές για τη NAM γιατί πήρε την προμήθειά της,…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Για το Ελληνικό Δημόσιο επίσης, που δανείστηκε φθηνά.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ:…φαίνεται επωφελές για την «Χρηματιστηριακή». Τελικά φτιάχτηκε ένα προϊόν με το οποίο ήταν ευχαριστημένοι όλοι. Κι εξυπηρετούσε και την «Χρηματιστηριακή» στο να κάνει την τράπεζα με τον κ. Παλαιοκρασσά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα. Δηλαδή η απορία πού είναι;
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Όλο αυτό έχει μια αρχή κι ένα τέλος, μια κατάληξη. Αυτό θέλω να μας πείτε, γιατί εσείς εμφανίζεστε να πηγαίνετε, να προτείνετε και να λέτε: «ζητάνε τα Ταμεία». Και τώρα ακούω για πρώτη φορά εγώ ότι ο κ. Δεμέστιχας ήταν αυτός που ήρθε και σας είπε να φτιάξετε ένα πιο μικρό ομόλογο, «θέλουμε ένα πιο μικρό ομόλογο».
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι. Εγώ σας είπα, αν μου επιτρέπετε, ότι και αυτός είχε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο δομημένο, επειδή αυτό ήταν βραχύτερης διάρκειας.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Το αρχικό δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιο είναι τελικά.
    Μια τελευταία ερώτηση, για να κλείσω. Γιατί εδώ εμφανίζεται κάτι σαν το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» τώρα, σ’ αυτή τη φάση, αλλά εγώ έχω την αίσθηση ότι είναι κάτι περισσότερο απ’ αυτό.
Γιατί αποφασίσατε να μιλήσετε εσείς τώρα, να μας πείτε αυτά τα στοιχεία για τον κ. Δεμέστιχα; Γιατί στην ουσία αυτό είναι. Γιατί το αποφασίσατε τώρα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, τώρα το πληροφορήθηκα και αμέσως η πρώτη ενέργεια που κάνω είναι να έρθω σ’ εσάς.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Γιατί ζητήσατε πριν τον κ. Αποστολίδη και δεν ήρθατε μετά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πότε δηλαδή; Στις 15 του μηνός, όπως σας είπα, τα πληροφορήθηκα.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Λέω: Γιατί ζητήσατε σήμερα να μιλήσετε πριν από την κατάθεση του κ. Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αμέσως είχαμε ζητήσει στον κ. Πρόεδρο. Αμέσως απευθυνθήκαμε. Και, όπως είναι γνωστό, για να γίνουν αυτές οι διεργασίες…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ευχαριστούμε την κυρία Τσιαούση.
Το λόγο έχει, η κυρία Παναρίτη, που είναι η τελευταία για να ρωτήσει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να ολοκληρώσω, δε…
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Κύριε Πρόεδρε, συμφωνήσαμε με τον κ. Χάϊδο...  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εντάξει, αλλά επειδή περιμένει και ο άλλος μάρτυρας, θα παρακαλούσα να είμαστε συνοπτικοί.
ΑΡΙΑΝΔΗ ΑΓΑΤΣΑ: Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλούσα να λάβω το λόγο, για να κάνω μια ερώτηση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κυρία Παναρίτη, αν δεν έχετε αντίρρηση, θα δώσω τον λόγο στην κυρία Αγάτσα.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Όχι, κύριε Πρόεδρε, δεν έχω αντίρρηση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ορίστε, κυρία Αγάτσα, έχετε το λόγο.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Κύριε μάρτυς, είπατε ότι είχατε σαράντα χρόνια συνεργασία με τον κ. Αποστολίδη και στενούς δεσμούς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Στα σαράντα αυτά χρόνια είχατε ποτέ άλλοτε κρούσμα κακής συνεργασίας μεταξύ σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τέτοιο πράγμα, ποτέ δεν το είχαμε.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ:  Πώς προέκυψε τότε αυτό μετά από σαράντα χρόνια; Πώς το εξηγείτε αυτό;  Σαράντα χρόνια δεν είχατε δει ότι ένας άνθρωπος, μπορεί πιθανόν να λειτουργήσει πίσω από την πλάτη σας, ας πούμε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ δεν σας κρύβω, ότι αυτός είναι ο μεγάλος μου καημός, αν θέλετε, γιατί  όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν είχαμε, ας πούμε, αυτό. Να φθάσουμε τώρα στο σημείο να μην λέμε και καλημέρα.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ:  Μετά από σαράντα χρόνια δηλαδή έγινε αυτό το κρούσμα. Ποτέ άλλοτε δεν είχε ξαναγίνει;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοιο πράγμα. Και αν θέλετε αυτή η συμπεριφορά, ας πούμε, είχε εμπεδώσει και αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ:  Πού το αποδίδετε αυτό βαθύτερα, αν έχετε κάτι πιο καινούργιο έχετε να μας πείτε; Πού το αποδίδετε αυτό; Τι μπορεί να  έγινε, που να έγινε αυτή η κοσμογονία σε σχέση με τη συμπεριφορά του; Σαράντα χρόνια ήταν εντάξει και μετά από σαράντα χρόνια σας την «έκανε» κατά το κοινώς λεγόμενο; Που το αποδίδετε αυτό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοιτάξτε, εγώ θα χρησιμοποιήσω τα δικά του λόγια που λέει ότι «εγώ τη φυλακή δεν την αντέχω άλλο».  Του είπα φυσικά, ότι δεν είσαι μόνος. Και ότι ούτε εγώ δεν την αντέχω. Θα κάνω λέει και κάθε τρόπο, ας πούμε, για να βγω έξω. Έτσι, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι αυτό το πράγμα το οποίο  γίνεται ότι δεν είναι κάτι ….
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ:  Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ     (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κυρία Παναρίτη, έχετε το λόγο.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Κύριε Πρινιωτάκη, προσπαθώ να βάλω τα κομματάκια μαζί.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Στη διάθεσή σας να βοηθήσω όπως μπορώ.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ναι και θέλω να με βοηθήσατε. Είναι η πρώτη φορά που κάνετε μία τέτοια πράξη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Μάλιστα, σε δομημένο ομόλογο.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Είναι η πρώτη φορά που κάνετε τόσο μεγάλη πράξη, 280. Σωστά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είχαμε κάνει στα σταθερά.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Στα σταθερά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Αλλά, τέλος πάντων, σε δομημένο ομόλογο ήταν …
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Διακόσια ογδόντα. Ήταν  η  πρώτη φορά που κάνατε με ασφαλιστικά ταμεία τέτοιου είδους πράξη, τόσο μεγάλη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Όχι, με ασφαλιστικά ταμεία κάναμε και σταθερού επιτοκίου, επίσης, μεγάλες συναλλαγές.  
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Μάλιστα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Άλλωστε αυτά είναι και …
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Ο κ. Παπαμαρκάκης όμως είχε κάνει τρεις άλλες, τουλάχιστον, συναλλαγές ιδίων δομημένων ομολόγων παλαιότερα, πριν έλθει στην Ακρόπολη, σωστά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ωραία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Μάλιστα, θα έλεγα ότι περίπου χρονικά συμπίπτουν.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να το ακούσετε αυτό που θα πω. Εάν, λοιπόν…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Χρονικά συμπίπτουν, πήγα να πω, γιατί η μεν μία έγινε τον Ιούλιο, είναι αυτό το οποίο κάλυψε το ΤΣΠΕΑΔ, 130 εκατομμύρια.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Με ποιόν έγινε; Ο κ. Παπαμαρκάκης το έκανε με ποιόν εκείνη την εποχή;  Ποιος ήταν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σαν ανάδοχο είχε την ΚΑΛΙΟΝ. Όχι, την Εμπορική.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ωραία, είχε ήδη, λοιπόν, κάνει...  Εγώ θέλω να κρατήσω το εξής, δεν ξέρω τώρα λεπτομέρειες, τις έχουμε …
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και το άλλο που έγινε με το ΤΕΑΥΦΕ και αυτό 130 εκατομμυρίων, βγήκε και αυτό τον Φεβρουάριο, λίγες μέρες πριν βγει και αυτό των  280 εκατομμυρίων. Δηλαδή μπορούμε να πούμε πω ότι αυτά κινήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα και παράλληλα
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Καταπληκτικά. Μάλιστα, πολύ ωραία. Εξηγείστε μου σας παρακαλώ, την προμήθεια σύστασης των 8 εκατομμυρίων.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Γιατί σας δίνει εσάς μία προμήθεια σύστασης των 8 εκατομμυρίων, όταν ήδη του έχει συστηθεί αυτή η αγορά από τρείς άλλους πριν από  εσάς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θέλετε να πείτε γιατί πήρε διαφορετικά ποσοστά;
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Όχι. Θέλω να μου εξηγήσετε γιατί δέχεται ένας παίκτης στην αγορά, ο οποίος ήδη έχει μπει στην αγορά, ήδη ξέρει ποιοί είναι οι πελάτες και ήδη ξέρει ποίοι είναι οι distributers, οι ανάδοχοι. Εσείς δεν έχετε ξανακάνει τέτοια δουλειά πριν και όμως, παίρνετε εσείς προμήθειες σύστασης.  Εξηγείστε το μου.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Μάλιστα. Πάμε δηλαδή να δώσουμε τον ορισμό της ….
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Όχι, εξηγείστε μου. Αυτό δεν είναι λογικό. Το συζητήσαμε και με τον γιό σας. Αυτό δεν είναι λογικό το γεγονός ότι εσείς μη  έχοντας γνωρίσει αυτήν την αγορά τόσο καλά, δεν την γνωρίζατε αυτή την αγορά, πρώτη φορά κάνατε εσείς, μου  δίνετε η εντύπωση ότι εσείς θα έπρεπε να δώσετε στον κ. Παπαμαρκάκη προμήθεια σύστασης, αφού αυτός ήδη έχει κάνει τέτοιες πράξεις παλαιότερα, έστω και αν είναι πολύ λίγο παλαιότερα, μεγάλου ποσοστού, δηλαδή 150 εκατομμυρίων, 130 εκατομμυρίων. Και ξαφνικά έρχεται τώρα σε εσάς και αντί εσείς να τον ευχαριστείτε που σας φέρει αυτού του είδους το ομόλογο, το οποίο δεν το έχετε ξαναδουλέψει, με ασφαλιστικά ταμεία τα οποία αυτός έχει δουλέψει παλαιότερα μ' αυτό το συγκεκριμένο ομόλογο, αυτός σας πληρώνει εσάς την προμήθεια σύστασης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Ναι, τελειώσατε να σας απαντήσω; Τα πράγματα δεν είναι έτσι, όπως τα λέτε και να σας εξηγήσω. Το ότι πελάτες ήταν ασφαλιστικά ταμεία, με την έννοια του επαγγελματικού απορρήτου, εγώ ποτέ δεν του είπα ότι είναι ασφαλιστικό ταμείο, άλλο βέβαια ότι ο ίδιος, έξυπνος άνθρωπος είναι, θα μπορούσε να υποθέσει…
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Με συγχωρείτε, κύριε Πρινιωτάκη, ο ίδιος ο γιός σας είπε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία σας είχαν πει ότι έψαχναν να βρουν ομόλογα τέτοιου είδους. Και ότι μιλήσατε με τον κύριο Παπαμαρκάκη, αυτό ήταν ηλίου φαεινότερον και λύθηκε αυτό το πράγμα, το ότι ήταν ασφαλιστικά ταμεία. Θέλω, αν μου επιτρέπετε…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Αυτό είναι κάτι… Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ αναφέρει στον Παπαμαρκάκη ότι ξέρεις έχουμε ασφαλιστικά ταμεία που είναι να αγοράσουν. Ούτε, βέβαια και εκείνος δεν με ρώτησε ποτέ.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Συγνώμη. Μα σε ποιόν άλλον θα δίνατε; Η αγορά είναι μικρή, η ελληνική. Σε ποιόν άλλον θα μπορούσαν να διοχετευθούν οι 280 ή 150 εκατομμύρια ή οτιδήποτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Καλά, οπωσδήποτε, is going without sale, όπως το λέτε είναι. Πάντως ρητή συζήτηση πάνω σ' αυτό το πράγμα, δεν έγινε ποτέ.
Το δεύτερο το οποίο έχω να σας πω είναι ότι τα δομημένα ομόλογα, όπως πολύ καλά ξέρετε, κυκλοφορούσαν ήδη διεθνώς και πανευρωπαϊκά, κτλ.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Ναι. Τότε γιατί έχουμε προμήθεια σύστασης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είχαμε δει, λοιπόν, φυσικα τα προσπέκτους, που λέει ποια είναι η καταβαλλόμενη προμήθεια. Και όπως καλά ξέρετε τα επίπεδα της προμήθειας ήταν από  το 3% και πάνω. Είναι μία σειρά από εκδόσεις οι οποίες γίνονταν ευρωπαϊκά…
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Ναι, μα εγώ σας ρωτάω γι’ αυτό το συγκεκριμένο, κύριε Πρινιωτάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όλα αυτά ήταν δηλαδή μια διαμορφωμένη αγορά, το οποίο είχε αυτή την προμήθεια, προβλεπόταν ..
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Με συγχωρείτε .. έχετε  όμως δύο προμήθειες. Έχετε μία προμήθεια 140, κάπου έτσι εδώ στην Ελλάδα και η άλλη των 8 εκατομμυρίων στην Κύπρο, στην ίδια ομάδα, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ είναι. Αλλά αυτή η διαφορά εξηγήθη ως η πρώτη των 150, είναι η προμήθεια η ομολογιακή η οποία είναι η νορμάλ προμήθεια που υπάρχει και η άλλη είναι προμήθεια σύστασης. Θέλω να σας αναλύσω λίγο τη σκέψη μου. Όπως εσείς για να μπορέσετε να κλείσετε αυτήν την πράξη έπρεπε να πάτε στον θεματοφύλακά σας την Hypovereinsbank και να παραδώσετε τους λογαριασμούς των ασφαλιστικών ταμείων, έτσι και ο κ. Παπαμαρκάκης, έπρεπε να είχε την εξίσου ίδια δυνατότητα πιστοληπτικής ικανότητας να την αποδώσει και να τη δείξει στην JP MORGAN, για να μπορέσει να αγοράσει αυτά τα ομόλογα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα αυτός ήταν και ο ρόλος του άλλωστε, του Παπαμαρκάκη εννοείτε, σε σχέση με την HYPO.  Η HYPO είχε από την μία πλευρά μεν να διασφαλίσει ότι υπήρχε ο αγοραστής -κάτι το οποίο πράγματι του το διασφαλίσαμε, δείχνοντάς του και κομμένα δηλαδή τις επικεφαλίδες, τις εντολές που είχαμε από τα ταμεία- οπότε ήξερε ότι η συναλλαγή, γιατί η HYPO ήταν ένας και μεσολαβητής και καθαριστής. Είχε δηλαδή και τους δύο ρόλους πάνω σε αυτό. Ο κ. Παπαμαρκάκης, λοιπόν, εννοείται αγοράζει από την JP MORGAN στο 92, στο 95 και πουλάει στο 99,90. Την  όποια αμοιβή μας εμείς, πώς θα την παίρναμε; Να μας πούλαγε δηλαδή φθηνότερα, για παράδειγμα στο 96,90;  
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Όχι, όχι δεν πάω εκεί. Δεν είναι αυτό που προσπαθώ να πω. Καταλαβαίνω αυτό που λέτε. Αυτό που λέω είναι το εξής: Εγώ κατανοώ ότι...
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Συγνώμη που σας ταλαιπωρώ πάντως.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Όχι, όχι, προς Θεού. Εγώ κατανοώ αυτή την προμήθεια, κύριε Πρινιωτάκη, ως προμήθεια βοήθειας, διασφάλισης του κ. Παπαμαρκάκη, την πιστοληπτική δυνατότητα, την οποία δεν είχε ο ίδιος, ούτως ώστε να αγοράσει αυτά τα ομόλογα από την JP Morgan. Αυτό το βάρος κουβαλάτε εσείς αυτή τη στιγμή.
Βοηθήσατε αυτό τον άνθρωπο με τη δική του εταιρία να αγοράσει τα 280 εκατομμύρια στο 92% και να τα πουλήσει στο 99% -ή ξέρω εγώ πού- και τελικά να διοχετευθούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Καταφέρατε το ακατόρθωτο να φέρετε όσα ασφαλιστικά ταμεία ήταν δυνατόν να έλθουν για να αγοράσουν αυτά και να φέρετε εσείς μέσω της HypoVereinsbank τη δυνατότητα αυτή, ούτως ώστε ο κ. Παπαμαρκάκης μετά να πάει πολύ ωραίος και άνετος να τα αγοράσει από τη JP Morgan. Εσείς είστε τώρα μέσα και αυτός είναι απέξω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και δεν είναι το μόνο περίεργο. Έχει και άλλα περίεργα αυτή η ιστορία.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Αυτό δεν το θεωρώ περίεργο. Αυτό το παζλ έχει κλείσει, κούμπωσε για εμένα αυτή τη στιγμή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το ότι τα πήρε εκείνος...
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Εγώ αν ήμουν εσείς ή αν ήμουν ο κ. Αποστολίδης, ούτε εγώ θα άντεχα τη φυλακή, γνωρίζοντας αυτό που μόλις σας είπα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοιτάξτε, εγώ πάνω σε αυτό έχω να σας πω πολλά περισσότερα, γιατί στο τέλος-τέλος και οι κατηγορίες βαραίνουν περισσότερο τον κ. Παπαμαρκάκη, γιατί ανάμεσα στις άλλες κατηγορίες είναι...
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ναι, αλλά πρέπει να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε όλοι πώς λειτουργεί αυτή η αγορά, κύριε Πρινιωτάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πολύ ευχαρίστως.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Εξηγήστε μου. Ο κ. Παπαμαρκάκης με τη North Asset Management είχε τη δυνατότητα να αγοράσει αυτά τα ομόλογα από μόνος του, αφού είναι διοχετευτικός μηχανισμός, δεν είναι end buyer;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αρχικά, όπως θα ξέρετε, και με τη JP Morgan υπήρχε μια διελκυστίνδα αν θα ήταν buy to hold ή buy to sell, γιατί η JP Morgan έλεγε ότι είχε την εντύπωση ότι αυτός θα τα έπαιρνε και θα τα κρατήσει. Άλλωστε, τα υπό διαχείριση κεφάλαια στα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία διαχειρίζετο –όπως έλεγε- ξεπέρναγαν το ένα δισεκατομμύριο, άρα, λοιπόν, λίγο-πολύ το είχε αυτό. Όμως, δεν ήθελε να το διακρατήσει.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ένα λεπτό. Και buy to hold και buy to sell, όποιος και να έχει, υπάρχουν compliance mechanism, υπάρχουν μηχανισμοί επιτήρησης που ακόμα και μέσα στη JP Morgan ή και διεθνείς μηχανισμοί επιτήρησης, οι οποίοι κοιτούν ακριβώς ποιος είναι ο μεσολαβητής, ή του hold ή του sell, οτιδήποτε και να είναι, του sell ας πούμε, πρέπει να έχει ο κ. Παπαμαρκάκης τη δυνατότητα να μας αποδείξει...
Γι’ αυτό είναι και δομημένο το ομόλογο, δεν έχει δευτερογενή αγορά αυτό το ομόλογο, κύριε Πρινιωτάκη, όπως ξέρετε πολύ καλά. Αυτό το ομόλογο πάει κατευθείαν σε κάποιον, ο οποίος το έφτιαξε στα μέτρα τα δικά του.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ο κ. Παπαμαρκάκης, λοιπόν, δεν θα καθόταν είτε να το αγόραζε για τον εαυτό του είτε να το αγόραζε για να το δώσει σε κάποιον άλλον, έπρεπε να αποδείξει στη JP Morgan ότι είτε υπήρχε ο άλλος, ο οποίος θα το αγόραζε μετά από αυτόν, ή ο ίδιος είχε την πιστοληπτική ικανότητα να τα κρατήσει για τον εαυτό του. Δεν είχε την ικανότητα να τα κρατήσει για τον εαυτό του, έπρεπε λοιπόν να αποδείξει ότι υπήρχαν οι πελάτες.
Εσείς, λοιπόν, βοηθήσατε τον κ. Παπαμαρκάκη να αποδείξει ότι υπήρχαν οι πελάτες. Κύριε Πρινιωτάκη, αυτό είναι κάτι που πνίγει εσάς αυτή τη στιγμή! Πνίγει και εμάς τους υπόλοιπους!
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι. Αυτό το πράγμα πάντως δεν έχει συμβεί από τη δική μας πλευρά. Ποτέ εμείς δεν είπαμε ή δεν δώσαμε καμμία διαβεβαίωση σε κανέναν ποιοι είναι οι πελάτες μας. Ποτέ. Αυτό, αν θέλετε, είναι και ο κανόνας της αγοράς. Είναι δυνατόν να αποκαλύψεις...
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Για το δομημένο ομόλογο είναι το τελείως αντίθετο ο κανόνας της αγοράς. Στο δομημένο ομόλογο πρέπει να ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι ο τελικός επενδυτής, όταν είσαι ο μεσολαβητής ή ακόμα αυτός ο οποίος εκδίδει το ομόλογο. Σε ποιον δίνεις το ομόλογο αν είναι δομημένο; Στον τελικό επενδυτή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εκεί δεν είναι ο ρόλος του μεσολαβούντος, του αναδόχου, ο οποίος πρέπει να είναι ο ένας από τους είκοσι δύο; Αυτός είναι ο ρόλος του. Θα έπρεπε, αφού θα διαπραγματεύεται –γιατί εμείς έτσι το ξέραμε, ότι θα είναι διαπραγματεύσιμο- να αποκαλύψει ποιος είναι ο πελάτης του; Μπορεί στο τέλος-τέλος να τα έδινε σε πολλούς πελάτες.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει όμως ότι για να μπορέσει ο ίδιος ο ανάδοχος να ξέρει ότι αυτό το ομόλογο θα διοχετευθεί, να ξέρει ότι θα διοχετευθεί και γι’ αυτό δίνει. Όπως και εσείς, κύριε Πρινιωτάκη, δεν μπορούσατε να αγοράσετε αυτά τα ομόλογα από τον κ. Παπαμαρκάκη, χωρίς να δείξετε την πιστοληπτική αυτή ικανότητα, ότι όντως υπάρχουν αυτοί οι πελάτες στη HypoVereinsbank.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να διευκρινίσουμε εδώ, αν θέλετε, ως προς την ύπαρξη του Παπαμαρκάκη, ότι εμείς δεν είμαστε ποτέ αντισυμβαλλόμενοι με τον Παπαμαρκάκη. Δεν είμαστε αντισυμβαλλόμενοι. Γιατί αυτός πήρε από τη JP Morgan και πούλησε στη HypoVereinsbank. Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αγόρασε από τη HypoVereinsbank ούτε επίσης και είχαμε υπ’ όψιν μας την τιμή.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Δεν μιλάω για την τιμή, κύριε Πρινιωτάκη, δεν με ενδιαφέρει η τιμή αυτή τη στιγμή.
Όμως, η HypoVereinsbank είχε εσάς ως πελάτη. Εσείς χρησιμοποιήσατε τη HypoVereinsbank για να μπορέσει να σας κάνει την εκκαθάριση και τη θεματοφύλαξη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν και αντισυμβαλλόμενος.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ναι ήταν αντισυμβαλλόμενοι του κυρίου...
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ήταν ο ένας από τους τρεις αντισυμβαλλόμενους. Επομένως, η ευθύνη της είναι ακεραία. Το λέω επειδή έχουμε καταθέσει και αγωγή...
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Έχει άλλη ευθύνη. Σε αυτό που θέλω να επιστήσω την προσοχή μας είναι το εξής: Εάν τώρα εσείς έχετε αυτή την προμήθεια, αυτή η προμήθεια κατανοείται μόνο αν εσείς δίνατε τη δυνατότητα στον κ. Παπαμαρκάκη να έχει μέσω της HypoVereinsbank τους τελικούς επενδυτές. Μόνο τότε κατανοείται αυτή η προμήθεια. Αν, λοιπόν, ...
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου επιτρέπετε να πω κάτι;
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Πείτε μου.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου κάνει εντύπωση γιατί σας εντυπωσιάζει τόσο πολύ το 3% ...
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Δεν με εντυπωσιάζουν τα ποσοστά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): ...και δεν βλέπετε τι ακριβώς γινόταν στην αγορά.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Μα, δεν μιλάμε για τους άλλους αυτή τη στιγμή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Βλέπουμε την Εθνική Τράπεζα να αγοράζει από την Eurobank στο 94,5. Δεν νομίζω δα ότι είναι αβυσσαλέα η διαφορά από το 93 μέχρι το 94,5 και να το ονομάζει μετά εκκαθαριστική συναλλαγή και γι’ αυτό δηλαδή «δεν τρέχει τίποτα».
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Δεν είπα ότι έχετε άδικο. Εγώ όμως μιλάω για τη συγκεκριμένη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να πούμε και για το δεύτερο κύκλο, όταν εννοείται ... έβγαζε και 30%.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Συμφωνώ. Αυτή τη στιγμή όμως μιλάμε για τη συγκεκριμένη. Δεν μπορείτε εσείς να μου απαντήσετε για την Εθνική ή για τους άλλους. Όταν είναι να μιλήσουμε για την Εθνική, θα μιλήσουμε με κάποιον άλλον, ο οποίος ήταν αντισυμβαλλόμενος με την Εθνική.
Δεν με ενδιαφέρουν τα ποσοστά, απλώς προσπαθώ να κλείσω τον κύκλο και να συνειδητοποιήσω το εξής: Αν αυτά τα χρήματα, τα οποία είχε ο κ. Αποστολίδης ήταν στα χέριά του και τελικά αυτά τα χρήματα τα έδωσε δεξιά και αριστερά, γιατί δεν του κάνατε μια μήνυση, ασφαλιστικά μέτρα, κάτι; Αφού ήταν σε όλα για τριάμισι χρόνια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τώρα κάνω, αν θέλετε.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Τώρα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τώρα θα το κάνω.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Τότε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, τώρα μου είπε ότι δεν τα έχει.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Συγνώμη, είναι νόμιμα χρήματα. Απ’ ό,τι μας εξηγείτε, είναι νόμιμα χρήματα, είναι χρήματα μιας προμήθειας –δεν με ενδιαφέρει πόσο τοις εκατό είναι- και αυτά τα χρήματα τα κρατά κάποιος cash μέσα...
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ναι, όμως έχετε άλλους οκτώ μετόχους.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Οι άλλοι είναι οκτώ μέτοχοι.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ναι! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνατε οποιαδήποτε άλλη, τη μίνιμουμ νομική πράξη, ούτως ώστε να καλυφθείτε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σας λέγω ότι αυτό θα κάνουμε τώρα που τίθεται σε αμφιβολία...
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, κύριε Πρινιωτάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): ... το γεγονός αν υπάρχουν, αν τα έχει ο κ. Αποστολίδης ή δεν τα έχει.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Κάτι έχει παιχτεί εδώ, κύριε Πρινιωτάκη και εσείς βλέπετε τον εαυτό σας ότι έχετε βρεθεί θύμα στην υπόθεση. Τόσο καιρό σας έλεγαν άλλη ιστορία πάνω στη δυνατότητα εσείς να βοηθήσετε τον κ. Παπαμαρκάκη και να μοιραστείτε όλοι τη χαρά –και πολύ καλά κάνατε, δεν λέω εγώ όχι ή ναι- και τώρα αυτή τη στιγμή έχει υπάρξει ένα άλλο θέμα, το οποίο σας ενοχλεί. Τριάμισι χρόνια δεν κάνατε ασφαλιστικά μέτρα στο συνάδελφό σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σας λέω ότι αυτός δεν ήταν ένας απλός συνάδελφος.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Το συνέταιρό σας, το μέτοχο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το θέμα ήταν το εξής: Είτε θα έπρεπε να μου τα δώσει εμένα, όπως ελέχθη προηγουμένως –κάτι που οπωσδήποτε δεν μπορούσε να γίνει, δεν θα ήταν νόμιμος τρόπος- ...
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Μα δεν συζητάω να γίνει αυτό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θα έπρεπε να κατατεθούν, κάτι το οποίο δεν ήθελε να το κάνει. Τι θα έπρεπε να κάνω δηλαδή εδώ που έφθασα;
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Εάν κατατίθεντο, κύριε Πρινιωτάκη, αυτά τα χρήματα, θα μίλαγε και ο κ. Αποστολίδης, λέγοντας ότι τελικά αυτά τα χρήματα δόθηκαν σε εμάς όχι σαν προμήθεια σύστασης, αλλά για να βοηθήσουμε τον κ. Παπαμαρκάκη να τελέσει, να καλύψει και να φτιάξει τη δική του πράξη.
Γιατί, τελικά στο τέλος της ημέρας, κύριε Πρινιωτάκη, τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούσαν άνετα να πάνε στην κατευθείαν JP Morgan, υπήρχε distribution line της JP Morgan στην Ελλάδα, και να αγοράσει αυτά τα ομόλογα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Με μεγάλη μου λύπη δεν θα συμφωνήσω μαζί σας, σ' αυτό που λέτε ότι μπορούσαν να πάνε απευθείας. Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας τελικός επενδυτής –έτσι όπως ήταν δηλαδή- που να πήγαινε απευθείας στην JP Morgan ή να είχε δώσει απευθείας στην JP Morgan σε τελικό επενδυτή.
Αυτό το πράγμα, επειδή το έχω δει από τη δικογραφία, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικ Ντ’Ονόφριο της Asset management έχει μάλιστα προκαλέσει. Πείτε μου μία περίπτωση που να έχει συμβεί αυτό το πράγμα, δηλαδή, να πήγε απευθείας ο τελικός επενδυτής για να πάει να πάρει το ομόλογο.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Συγγνώμη, τα Pension Funds, στο εξωτερικό συνδιαλέγονται κατευθείαν με τις Investment Banks.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Εννοείτε για ένα – ένα ταμείο ή για μία ομάδα;
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Για μεγάλα ταμεία. Τέλος πάντων, βλέπω που πάτε και προσπαθώ να βοηθήσω και εσάς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και εγώ είμαι στη διάθεσή σας. Ειλικρινά.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Νομίζω ότι δόθηκαν αρκετές απαντήσεις.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Από την άλλη μεριά, ίσως γίνεται αντιληπτό ότι αυτοί είναι περίπου και οι κανόνες της αγοράς. Δηλαδή, ο κ. Παπαμαρκάκης δεν βοήθησε εμάς. Και εμείς θέλαμε να βοηθηθούμε κερδίζοντας. Και εκείνος τη δουλειά του έκανε. Μάλιστα, σας δηλώνω εντίμως ότι εγώ ουδέποτε ήξερα ποιες ήταν οι τιμές συναλλαγών των άλλων.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ:  Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να τις ξέρετε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό ακριβώς. Δεν συνέβη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Φοβάμαι ότι έχει εξαντληθεί το θέμα.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Όχι. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αν τελικά αυτά τα χρήματα τα έδινε ο κ. Αποστολίδης, θα άρχιζαν να μιλάνε και να λένε ότι τελικά αυτή η προμήθεια, ήταν προμήθεια βοήθειας, αν θέλετε, ότι εσείς βρεθήκατε εκεί για να μπορέσετε να κλείσετε την πράξη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θα μου επιτρέψετε να διευκρινίσω το εξής. Το προϊόν απεδείχθη τελικά ότι ήταν πάρα πολύ καλό. Νομίζω ότι δεν μένει καμία αμφιβολία.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Εγώ δεν το συζητάω αυτό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κυρία Παναρίτη, γίνεται μία συζήτηση, η οποία έχει ξεφύγει ουσιαστικά.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρινιωτάκη.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζητώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Ορίστε, κύριε Τζελέπη,  έχετε το λόγο για μισό λεπτό.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Έχουμε, όμως, το υπόμνημα. Δεν το είχαμε διαβάσει, κύριε Πρόεδρε. Μας ήρθε τώρα.
Έγινε μία ερώτηση προς τον κ. Πρινιωτάκη, σε σχέση με τους δύο λογαριασμούς που ήρθαν τα χρήματα. Μας αναφέρατε προηγουμένως ότι ήρθατε να κάνετε πρόσθετη κατάθεση εξαιτίας αυτού του υπομνήματος που έκανε ο κ. Αποστολίδης και μας είπατε για τα έξι εκατομμύρια, που δεν υπάρχουν και άλλαξαν χέρια με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.
Εδώ υπάρχει μία κατάθεση, που δεν την αναφέρατε, του κ. Αποστολίδη, ότι για τον δεύτερο λογαριασμό, για τα 4.200 -που πήγαν στη FOREST DOVE- δεν το γνώριζε και το είδε στη δικογραφία. Γι’ αυτό δεν μας είπατε κάτι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Αυτό, βέβαια, δεν είναι αληθές.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Τα άλλα είναι αληθή. Αυτό για τα 4.200, που λέει ότι δεν τα γνώριζε, αυτό το δεύτερο λογαριασμό, δεν αληθές;  
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, μήπως είναι αλήθεια ότι τα χρήματα μου τα έδινε εμένα και τα έβαζα στο χρηματοκιβώτιο;
Αλλά αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η εταιρία αυτή είναι πελάτης της  FOREST DOVE, που ήταν πελάτης της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ από το 2000.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Ποια εταιρεία, κύριε Πρινιωτάκη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η FOREST DOVE.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Εδώ κάνατε μία συμφωνία. Είσαστε συνέταιροι 40 χρόνια. Κύριε Πρινιωτάκη, έχω την άποψη ότι είστε αρκετά έξυπνος και νοήμων.
Είσαστε 40 χρόνια συνεργάτης, κάνετε μία συνεργασία και μία μεγάλη συμφωνία. Έρχονται τα χρήματα σε δύο λογαριασμούς και δεν ξέρει ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος τα χρήματα αυτά,  που τα διαχειριστήκατε εσείς, που  πήγαν; Τα άλλα πήγαν σε ταμίες. Αυτά τα 4.200 –λέει-  δεν τα ξέρω εγώ. Θεωρείτε ότι σήμερα ελαφρύνετε τη θέση σας με την απολογία που κάνετε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ένα λεπτό. Σημειώστε ότι τα 4.200 επενδύθηκαν σχεδόν αμέσως, με το που λήφθηκαν, σε ομόλογα. Δηλαδή, η επένδυση έγινε…
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Τα οποία επειδή είναι σε διαρκή έλεγχο, θεωρείται η πράξη ως ….
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μία στιγμή να τελειώσω. Τα χρήματα ήρθαν στο τέλος του Φεβρουαρίου και επενδύθηκαν στο ομολογιακό στις 6 Μαρτίου. Κρατήστε τις ημερομηνίες.  
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: …
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Αποστολίδης το γνώριζε αυτό από την πρώτη στιγμή. Σας λέγω άλλωστε ότι και οι ημερομηνίες είναι εφαπτόμενες. Τα γνώριζε από την πρώτη στιγμή ο κ. Αποστολίδης αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Σας ευχαριστούμε πολύ. Θα παραμείνετε, όμως, στη Βουλή και για τεχνικούς λόγους, αλλά και γιατί μπορεί να χρειαστεί να εξεταστείτε κατά αντιπαράσταση –εάν το εκτιμήσει η Επιτροπή- με τον κ. Αποστολίδη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ευχαρίστως.
(Στο σημείο αυτό εξέρχεται της Αίθουσας της Εξεταστικής Επιτροπής ο μάρτυρας κ. Σοφοκλής Πρινιωτάκης)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top