Οι σουηδικές αρχές, με έγγραφό τους προς την ΙΝΤΕΡΠΟΛ, ζητούν πληροφορίες για τον Παύλο Ψωμιάδη και άλλα δύο στελέχη της Commercial Value, επειδή έδωσαν εντολή να μεταφερθούν κεφάλαια ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ από τη σουηδική εταιρεία ΑΣΠΙΣ -ΛΙΒ, σε λογαριασμό της Ελβετίας.
Αυτο αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα καθημερινή, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην υπόθεση της Ασπίς Καπιταλ τονίζοντας οτι, ολοκληρώθηκε η σύνταξη πορίσματος του ΣΔΟΕ για την αφαίρεση χρημάτων από την προσωπική εταιρεία του Παύλου Ψωμιάδη ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, που μόνο για το έτος 2009 -σύμφωνα με λογιστικές καταστάσεις που βρίσκονται στη διάθεση του ΣΚΑΪ - ανέρχονται σε 41,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το πόρισμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αθηνών που αναμένεται να προχωρήσει στη κλήτευση, ως υπόπτων, του κ. Ψωμιάδη και των άλλων στελεχών της προσωπικής του εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η υπόθεση που ενδιαφέρονται οι Σουηδοί αφορά την ασφαλιστική θυγατρική του ομίλου Ασπίς στην Σουηδία της οποίας ανέστειλαν την λειτουργία της οι Σουηδικές εποπτικές αρχές λίγο μετά την εδώ κατάρρευση του Ομίλου Ασπίς
Οπως διαπίστωσαν οι εκεί εποπτικές αρχές αποθεματικά της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΠΙΣ –ΛΙΒ είχαν μεταφερθεί σε Ελβετικές Τράπεζες . Η αντίδραση τους ήταν άμεση ανέστειλαν την λειτουργία της ενώ οι υπόθεση ανατέθηκε αμέσως στην δίωξη οικονομικού εγκλήματος της χώρας.
(asfalisinet.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top