ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η διακοπείσα συνεδρίαση.
Έχουμε μαζί μας και τον κ. Αποστολίδη και τον κ. Πρινιωτάκη, προκειμένου να προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε ορισμένα πράγματα με κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.
Αν μου επιτρέπετε να ξεκινήσω, ένα από τα σημεία σήμερα τα οποία διαφωνούν πλήρως οι τοποθετήσεις σας κι αυτό θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε είναι το εξής: Ο κ. Πρινιωτάκης δηλώνει ότι τα χρήματα τα είχε ο κ. Αποστολίδης, έφερε μάλιστα και κάποια αποδεικτικά. Λέει ότι κράτησε 6 εκατομμύρια, από τα οποία, κατά τον κ. Πρινιωτάκη, ο κ. Αποστολίδης έδωσε λεφτά στον κ. Δεμέστιχα, διότι βοήθησαν άνθρωποι και όχι το Άγιο Πνεύμα. Και πιθανά, κατά τον κ. Πρινιωτάκη, από αυτά τα χρήματα καλύφθηκαν και προσωπικές ανάγκες του κ. Αποστολίδη μετά από κάποιες περιπέτειες υγείας.
Κατά τον κ. Αποστολίδη, ο κ. Πρινιωτάκης πήρε τα 2,5 εκατομμύρια, τα οποία έφερε από την Εθνική Τράπεζα σε δύο βαλίτσες και τα κλείδωσε στο χρηματοκιβώτιό του, το οποίο είχε μόνος αυτός το κλειδί. Ο δε κ. Αποστολίδης υποχρεώθηκε από τον κ. Πρινιωτάκη με εκβιασμό και απειλή για να πάει φυλακή, να υπογράψει αυτά τα τέσσερα χαρτιά και να πάρει τα λεφτά της εγγύησης, προκειμένου να μην φυλακιστεί εκείνη τη στιγμή, να μην προφυλακιστεί.
Οπότε, λογικό είναι να ζητάμε πάλι διευκρινήσεις.
Κύριε Πρινιωτάκη, ενώπιον του κ. Αποστολίδη, θα μας πείτε πάλι τι έγινε με τα λεφτά των 4 εκατομμυρίων τα οποία ήρθαν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είπατε για εκβιασμό, κύριε Πρόεδρε, κατ’ αρχήν;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, δήλωσε ο κ. Αποστολίδης ότι τον εκβιάσατε, για να υπογράψει τα τέσσερα αυτά χαρτιά -θα τα πει και ο ίδιος μετά- και ότι τα λεφτά τα πήρατε εσείς όλα. Μάλιστα, τα έφερε με δύο βαλίτσες στο γραφείο σας, σας τα έδωσε και τα βάλατε στο χρηματοκιβώτιο το οποίο είχατε μόνος εσείς το κλειδί. Και εν συνεχεία, σε ερώτημά του πού πήγαν τα λεφτά, απαντήσατε ότι μεταξύ άλλων δόθηκαν μίζες και στους τέσσερις διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων.
Το ερώτημα είναι, πού πήγαν τα λεφτά; Ενώπιον του κ. Αποστολίδη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κατ’ αρχήν, κύριε Πρόεδρε, να σας πω ότι λυπάμαι πολύ που ύστερα από τόσα πολλά χρόνια που γνωριζόμαστε καλά με τον κ. Αποστολίδη, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε ψέματα. Ψέματα τα οποία…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, αλλά πρέπει να απαντήσετε, γιατί πρέπει να διαφωτιστούμε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ποτέ μα ποτέ και κανένας εκβιασμός δεν έγινε, προς Θεού. Δηλαδή, εκβιασμός να γράψει κανείς ιδιοχείρως μόνος του τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τις υπογράψει; Είναι δυνατόν;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, με αντάλλαγμα να του δοθούν λεφτά, για να μην προφυλακιστεί. Για εγγύηση.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, με ποιον τρόπο δηλαδή εκβιάζει κανείς;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μείνετε στα γεγονότα. Αρνείστε, λοιπόν, αυτό που λέει ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Βεβαίως. Ποτέ δεν συνέβη αυτό το πράγμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τα χρήματα που έφερε με δύο βαλίτσες ο κ. Αποστολίδης στο γραφείο σας, τα πήρατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πού τα πήγε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Καμμία βαλίτσα ποτέ δεν ήρθε στο γραφείο. Και αν θέλετε εις επήκοον, γιατί μπροστά από το γραφείο μου ήταν η γραμματεία και έβλεπαν οι άνθρωποι αν ποτέ έφτασε τέτοια βαλίτσα ή όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δύο βαλίτσες συγκεκριμένα, είπε ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, κύριε Πρόεδρε, ποτέ δεν έγινε αυτό το πράγμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Για τον κ. Δεμέστιχα είπατε στον κ. Αποστολίδη ή μάλλον σας είπε ο κ. Αποστολίδης ότι δωροδόκησε τον κ. Δεμέστιχα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο κ. Αποστολίδης λέει, όμως, ότι το κάνατε εσείς, τόσο για το Δεμέστιχα, όσο και για τον κ. Σημαιοφορίδη και για τους άλλους δύο διοικητές..
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ένα λεπτό, εγώ –αν μου επιτρέπετε- για να σας θυμίσω, στην κατάθεσή μου δεν είπα τη λέξη «δωροδοκία». Εγώ είπα....  ότι μου είπε στις 15/10, την προπερασμένη Παρασκευή δηλαδή, ότι τα λεφτά άλλαξαν χέρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, δεν είπατε τη λέξη, ισχύει αυτό.
Και ονομάσατε τον κ. Δεμέστιχα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Και μου ανέφερε το όνομα του κ. Δεμέστιχα και κράτησα επίσης και την επιφύλαξη, διότι δεν είμαι βέβαιος εάν πράγματι αυτό έγινε ή πρόκειται, πάει –ας πούμε- να δημιουργηθεί ένα άλλοθι γι’ αυτό το πράγμα. Δηλαδή, τα χρήματα υπάρχουν και τώρα ευκαιρία είναι να κολλήσει το πράγμα. Δεν είμαι βέβαιος. Κράτησα αυτή την επιφύλαξη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εσείς δεν είχατε συνεννοηθεί με τον κ. Δεμέστιχα ή με άλλους διοικητές για χορήγηση ενός «δώρου» -εντός εισαγωγικών- εν πάση περιπτώσει, άμα τη ολοκληρώσει της συναλλαγής;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Συγγνώμη;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είχατε συνεννοηθεί με τους διοικητές των ταμείων, γιατί κι αυτό καταθέτει ο κ. Αποστολίδης, κατά συνήθη πρακτική σας να δώσετε λεφτά στους διοικητές των τεσσάρων ταμείων με την ολοκλήρωση της συναλλαγής;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, κύριε Πρόεδρε. Ποτέ δεν έγινε αυτό το πράγμα. Το αρνούμαι κατηγορηματικώς. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω κάνει αυτό το πράγμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και πώς υπεγράφησαν αυτές οι τέσσερις δηλώσεις από τον κ. Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πόσοι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο κ. Αποστολίδης πώς υπέγραψε αυτά τα τέσσερα κείμενα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τα υπέγραψε γιατί αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Όλα τα χρήματα…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όλα μαζί, την ίδια μέρα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εξ ων αυτά, κύριε Πρόεδρε…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Την ίδια μέρα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι. Τις ημερομηνίες που φαίνεται.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Άρα, υπεγράφησαν τις ημερομηνίες που φαίνεται, δηλαδή Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Μάρτιο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα. Μα, εξ ων απ’ αυτά, αν μου επιτρέπετε κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν και αντίστοιχα παραστατικά, τα οποία έχει υπογράψει για τις ίδιες τις εταιρείες. Δηλαδή για την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ υπέγραφε το σχετικό ότι το πήρε, για την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation υπήρχε αντίστοιχο το οποίο έχει υπογράψει. Δηλαδή, δεν έχει υπογράψει μόνο για την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation, έχει υπογράψει και για την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ. Δύο παραστατικά είναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κύριε Αποστολίδη, το σύνολο των θεμάτων. Όπως ακούσατε, ο κ. Πρινιωτάκης υποστηρίζει ότι υπογράψατε τα τέσσερα κείμενα την ημέρα το καθένα δεύτερον, ισχυρίζεται ότι δεν του φέρατε καμμία βαλίτσα τρίτον, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε είπε αυτός σε διοικητή ταμείου «να σου δώσω λεφτά» και τέταρτον, ισχυρίζεται ότι του είπατε ότι δώσατε λεφτά στον κ. Δεμέστιχα να τα μοιράσει.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ότι τα χρήματα έφυγαν από την Εθνική Τράπεζα την πρώτη του μηνός και πήγαν στο γραφείο του, δεν υπάρχει τίποτα. Σας λέω ότι με βοήθησαν και οι άνθρωποι της Εθνικής να τα μεταφέρω στο ίδιο γραφείο και τα οποία τα έβαλε μέσα στο χρηματοκιβώτιό του.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Κανένα όνομα απ’ αυτούς τους ανθρώπους που συζητάμε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το ρώτησα ήδη.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν μπορώ να τους θυμηθώ τους ανθρώπους αυτούς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Θα το ψάξω, πάντως.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Λοιπόν, οι ίδιοι προθυμοποιήθηκαν, παρά αυτά τα οποία λέει το κατηγορητήριο ότι προσπάθησαν να με αποτρέψουν, να τα φέρουν. Τα έφεραν στην εταιρεία. Μπήκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο.
Αυτά υπογράφηκαν για τη λογιστική τακτοποίηση, όπως μου δήλωσε και εξ ανάγκης, προκειμένου…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ποια ήταν η ανάγκη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Η ανάγκη ήταν να βρεθούν τα χρήματα για να μην προφυλακιστώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας τα έδωσε ο κ. Πρινιωτάκης δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μου είπε «γράψε αυτά τα πράγματα, να τα βάλουμε μέσα στα χαρτιά», αλλά δεν χρειάζονταν αυτά να τα πάρουν…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τα υπογράψατε την ίδια μέρα αυτά τα τέσσερα;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Την ίδια μέρα με διαφορετικές ημερομηνίες. Δεν χρειάζεται αυτά να τα υπογράψω, διότι γεγονός είναι ότι τα πήρα εγώ από τις τράπεζες. Δεν αρνούμαι ότι τα πήρα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πού τα πήγατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τα πήγα στο γραφείο του.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τα κλείδωσε στο χρηματοκιβώτιο;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Έχει ένα κλειδί. Όσο δε αφορά τους προέδρους των ταμείων, αυτή είναι μια πρακτική, η οποία ξεκινά από παλιά. Δεν περίμενε τα ομόλογα για να γίνει. Υπάρχει η κατάθεση Λιάτη στον ανακριτή που λέει ότι τα χρήματα που έβγαζε από τα ομόλογα τα πήγαινε στο γραφείο του και τα κατέθετε στο γραφείο του Πρινιωτάκη. Με βάση αυτό, οι δυο τους πήγαιναν και τακτοποιούσαν τους επικεφαλείς των ταμείων.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κάποιο γεγονός παραπάνω χρειάζεται σ’ αυτά τα ζητήματα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σας είπα αρχικά ότι το χρηματοκιβώτιο –κι αυτό μπορεί να διαπιστωθεί- είναι μικρό. Είχε πολλά πράγματα μέσα. Δεν χωρούσαν, όπως λέτε, μια-δυο βαλίτσες. Και χωράει δηλαδή και από πρακτικής πλευράς. Αν άνθρωποι τα έφεραν, αυτοί είναι, όπως είπε, της Εθνικής Τραπέζης; Αφού είναι στην Εθνική Τράπεζα, ας έλθουν εδώ οι άνθρωποι να πουν αν πράγματι μετέφεραν ποτέ βαλίτσες στο γραφείο το δικό μου ή όχι. Αυτό αν έχετε την καλοσύνη, φροντίστε το.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Θα το ψάξουμε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Για το θέμα της προφυλάκισης, είναι αν θέλετε το μεγάλο στοιχείο της αγνωμοσύνης. Δηλαδή, το θέμα της προφυλάκισης χρονολογείται το 2009 το καλοκαίρι. Τότε ήταν που για το ένα κατηγορητήριο μας έβαλαν εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και έφθασε η παραμονή και ο κ. Αποστολίδης δεν είχε να τα καταθέσει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και του τα δώσατε εσείς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν του τα έδωσα εγώ. Όμως μεσολάβησα σε έναν επιχειρηματία, τον οποίο τον ξέρει πολύ καλά…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν μας τον λέτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είναι ο κ. Πορταλάκης, ο οποίος του έδωσε τις 50 χιλιάδες ευρώ και του υπέγραψε συναλλαγματική. Υπάρχει και η συναλλαγματική και ο κ. Πορταλάκης που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Χρηματιστής και ο κ. Πορταλάκης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Έχει τη «Ζαχαρίας Πορταλάκης ΑΧΕ».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Την ίδια μέρα υπέγραψε αυτά τα τέσσερα χαρτιά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και οπωσδήποτε αυτό το γεγονός που σας λέω, έγινε το καλοκαίρι του 2009. Αυτά τα χαρτιά είναι του 2006 και του 2007. Και να σκεφτείτε ότι η εταιρεία έχει κλείσει τους ισολογισμούς της τότε που έπρεπε. Υπέβαλε τους ισολογισμούς της στην εφορία το 2007, το 2008 και έχει πληρώσει και τους φόρους της όλους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας είπε ο κ. Αποστολίδης μετά τις 15 Νοεμβρίου ότι έδωσε τα λεφτά στο Δεμέστιχα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου είπε ότι τα χρήματα άλλαξαν χέρια. «Πού πήγαν Γιώργο αυτά; Πώς νομίζουν ότι γίνονται οι δουλειές; Την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος είχαν αυτοί που ήρθαν;». Έτσι ήταν η συζήτηση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το όνομα «Δεμέστιχας» ειπώθηκε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, ασφαλώς. Και μάλιστα μου τον είπε με το μικρό του όνομα, Παναγιώτης.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Κύριε Πρόεδρε, πώς είναι δυνατόν τη στιγμή κατά την οποία υπήρχε διαφορά υπερασπιστικής γραμμής, που είχε εκδηλωθεί ήδη από το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου –κι αυτό φαίνεται στην κατάθεσή μου στο Συμβούλιο Εφετών- να αυτοενοχοποιηθώ λέγοντάς του αυτά τα πράγματα μεταγενέστερα; Ήδη εγώ είχα ανεξαρτητοποιηθεί από το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου με το σημείωμά μου στο οποίο λέω ότι κατατέθηκαν τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιό του. Το υπόμνημά μου στο Συμβούλιο Εφετών είναι στις 7 Σεπτεμβρίου. Πώς θα του πω εγώ στις 15 Οκτωβρίου, που λέει, ότι εγώ άλλαξα και τα έδωσα κάπου αλλού;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, είχαμε πάει τότε τρεις κατηγορούμενοι και είχαμε τέσσερις δικηγόρους. Ο δικηγόρος του κ. Αποστολίδη ήταν ο κ. Παπαδέλλης ο οποίος είναι έξω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και δικός σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τον ίδιο δικηγόρο είχαμε και εκείνος και εγώ. Αν έχετε την καλοσύνη φωνάξτε τον κ. Παπαδέλλη για να επαληθεύσει ή όχι αν ήξερε οτιδήποτε για το υπόμνημα το οποίο έδωσε και ότι δεν το βρήκε αργότερα μέσα στο φάκελο.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Το είχε διαβάσει το υπόμνημα πριν πάμε να καταθέσουμε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Του είχατε δώσει το υπόμνημα;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Το δικό μου υπόμνημα. Πριν πάω να το καταθέσω, ο Παπαδέλλης δεν το είχε διαβάσει, ο ίδιος όμως το είχε διαβάσει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, δεν είναι αλήθεια αυτά τα πράγματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πάντως συμφωνείτε σε κάτι και αυτό θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να συμβάλετε στην αποκάλυψη της αλήθειας. Δηλώσατε και οι δύο εδώ ότι δόθηκαν χρήματα στους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων με τη διαφορά ότι ο ένας λέει ότι τα έδωσε ο άλλος.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ να επαναλάβω τι μου είπε ο κ. Αποστολίδης, ότι τα έδωσε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο κ. Αποστολίδης λέει ότι ήταν συνήθης πρακτική σας, ότι και παλιότερα το είχατε κάνει.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Διαβάστε την κατάθεση του Λιάτη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο Λιάτης μπορεί να λέει κάτι τέτοιο για παλιότερα.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Από πού από τη δικογραφία προκύπτει ότι ήξερα εγώ τα μέλη των ασφαλιστικών ταμείων με τόσα που συνελλάγη η εταιρεία;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αυτό όντως ισχύει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Λιάτης, τον οποίο αναφέρει, ήταν υπάλληλος της εταιρείας. Δεν ήταν δα ούτε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Λέει ψέματα ο κ. Λιάτης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, είναι δυνατόν κύριε Πρόεδρε, να το λέμε αυτό το πράγμα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σε μια μικρή εταιρεία –δεν ήταν καμιά τεράστια εταιρεία- κάποιες τέτοιες «χορηγίες», δωράκια και δωροδοκίες, κυκλοφορούν.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Εγώ δεν τους ήξερα όλους αυτούς τους κυρίους για να μπορώ να τους τα δώσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή ο Λιάτης ήταν υπάλληλος της εταιρείας και πιθανότατα το αυτί του κάτι άκουσε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο Λιάτης ήταν υπάλληλος της εταιρείας. Ο υπάλληλος της εταιρείας θα μου έφερνε εμένα τα χρήματα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν το ξέρω, δεν έχω κάνει τέτοιες δουλειές.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ήμουν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και θα μου έφερνε ο υπάλληλος τα χρήματα; Πώς το καταλαβαίνετε εσείς αυτό;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν ξέρω, δεν έχω κάνει αυτή τη δουλειά.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μα, ο Λιάτης δημιουργούσε τις δουλειές για τα ομόλογα. Αυτός προσέγγιζε τα ταμεία.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αυτός ήταν λοιπόν εντεταλμένος για τα ταμεία. Αφού ήταν εντεταλμένος για τα ταμεία…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, υπάλληλος ήταν ο άνθρωπος. Αυτός θα προσέγγιζε και θα έφερνε ταμεία όταν έχουμε μια συνεχή ροή;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Στη συγκεκριμένη περίπτωση των τεσσάρων ταμείων έγινε αυτό πάντως.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Ράγια ήταν ακριβώς στο τμήμα των ομολόγων και δεν ήταν μόνο αυτός. Ήταν ο κ. Κουτσαρίδης, ο κ. Κόντης ο Γιώργος, τον οποίο πιθανόν να τον ξέρετε, που είναι στην Εθνική Τράπεζα. Ήταν στη Διεύθυνση Διεθνών Δραστηριοτήτων και στο Λονδίνο. Αυτόν είχαμε για την προσέλκυση των ταμείων. Και αν θέλετε, τους πελάτες, τα ταμεία, ο κ. Κόντης μας τους έφερνε, όχι ο κ. Λιάτης, ο οποίος είχε το διεκπεραιωτικό κομμάτι. Επικαλούμαι τη μαρτυρία του σ’ αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο κ. Αποστολίδης καταθέτει ότι του είχατε πει ότι ο Παπαμαρκάκης γνώριζε ότι οι τελικοί επενδυτές ήταν τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ ποτέ δεν είπα αυτό το πράγμα στον Παπαμαρκάκη. Και απ’ ό,τι είδα μάλιστα στην κατάθεσή του και ο ίδιος το ίδιο πράγμα κατέθεσε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, αλλά ο ίδιος έχει πει διάφορα ψέματα, τα οποία έχουν αποκαλυφθεί από μετέπειτα καταθέσεις.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν ξέρω, τέλος πάντων ορκιζόμαστε εδώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μόνο από την εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι κάποιος ορκίζεται ψέμα. Δεν ξέρουμε ποιος είναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Λέω κάτι ψέματα; Είναι δυνατόν;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το ίδιο θα πει και ο κ. Αποστολίδης «θα πω εγώ ψέματα, είναι δυνατόν;». Και όμως λέτε αντίθετα πράγματα και έχετε ορκιστεί και οι δύο. Έχουμε δύο ανθρώπους σοβαρούς που έχουν ορκισθεί και οι οποίοι λένε τελείως διαφορετικά πράγματα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, ακριβώς, σοβαρά πράγματα λέμε, κύριε Πρόεδρε, προς Θεού!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τι να υποθέσω εγώ τώρα;
Κυρία Τσιαούση, έχετε το λόγο.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Ήσασταν συνέταιροι στην «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ» μ’ ένα ποσοστό ο καθένας συγκεκριμένα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να σας πω εγώ πως ήταν το θέμα. Αρχίσαμε με τα ίδια ποσοστά, 35% το κάθε ένα μέρος. Όμως, ταυτόχρονα με την ίδρυση της εταιρείας είχαμε υπογράψει και συμφωνητικό πρώτης προτίμησης όλοι οι μέτοχοι, right of first refusal, όπως το ξέρετε.
Αυτό, δηλαδή, έδινε την ευχέρεια σε όποιον μέτοχο θα ήθελε να πουλήσει τις μετοχές του, είχε την υποχρέωση να τις προσφέρει με βάση μία φόρμουλα αποδοτικότητας που είχε συντελεστεί. Δηλαδή, με βάση το p ratio που είχε η εταιρεία, καθοριζόταν η τιμή και οι μέτοχοι έπρεπε όλοι να δηλώσουν, αν θέλουν ή όχι να πάρουν τις μετοχές που τους αναλογούσαν. Επομένως, το κάθε μέρος, εφόσον ακολουθούσε, πάντα θα εξακολουθούσε να έχει το ποσοστό του ή το παραπάνω. Δύο από τους αρχικούς μετόχους θέλησαν να πουλήσουν, ο καθηγητής κ. Ντινέλης και ο κ. Νίκος Εφραίμ, γιατί και οι δύο ήταν…
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Καθηγητής του γιου σας μας είπε ο κ. Αποστολίδης, άρα φίλος σας και ο έτερος μέτοχος κουμπάρος σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αν μου επιτρέπετε να προσθέσω, ο κ. Ντινέλης ήταν ο ειδικός στα παράγωγα. Σημειώστε ότι ο γιος μου είχε τελειώσει τότε. Είχε κάνει το μάστερ του.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ναι, αλλά παίρνετε τον καθηγητή του γιου σας και τον κάνετε μέτοχο στην εταιρεία σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, ένα λεπτό. Να θυμίσω ότι την περίοδο εκείνη, δηλαδή το 1999 εισάγεται ο θεσμός των παραγώγων εδώ, στη χώρα μας. Μάλιστα να σας πω ότι η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ήταν από τους πρώτους που οργάνωσαν, με δικά της έξοδα, σεμινάρια και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για τα παράγωγα.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Κύριε μάρτυς, αλλού θέλω να καταλήξω. Συγγνώμη που σας διακόπτω. Θέλω να απαντήσετε στη δική μου ερώτηση πρώτα και μετά απαντάτε στην κυρία συνάδελφο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θέλω απλώς να πω ότι δεν κολλάει το θέμα πως ήταν γνωστός μου.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Το 2006 ποιοι ήταν οι μέτοχοι της εταιρείας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ολοκληρώνοντας, σας λέω ότι όταν έγινε η προσφορά ο κ. Αποστολίδης δεν ακολούθησε. Προκειμένου, όμως, να μην…
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν είχα λεφτά για να ακολουθήσω.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …οι μετοχές, εγώ πήγα και δανείστηκα από την Αγροτική Τράπεζα και πλήρωσα αυτούς τους ανθρώπους. Μ’ αυτόν τον τρόπο απέκτησα τις μετοχές, μεταβιβάζοντάς τες στα παιδιά. Βέβαια, ο κ. Αποστολίδης συμφώνησε τότε γι’ αυτή την αγορά, δηλαδή έχει υπογράψει ότι δεν θέλει να παρακολουθήσει.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν είχα λεφτά!
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Επαναλαμβάνω. Το 2006 ποιοι ήταν οι μέτοχοι της εταιρείας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το 2006 μέτοχος ήταν ο κ. Αποστολίδης με 35% και τα τρία μου παιδιά είχαν από 18% περίπου το καθένα. Έτσι συγκεντρώνεται ένα ποσοστό 53%. Ενώ ξεκινήσαμε δηλαδή με 35%...
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Φτάσατε να έχετε 53%.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Φθάσαμε στο 53%. Εδώ να μου επιτρέψετε να πω, το λέγω αυτό κατ’ ανάγκη. Να προσθέσω κάτι ακόμα. Ο κ. Αποστολίδης ήταν ανέκαθεν Πρόεδρος της εταιρείας.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Η εταιρεία το 2006 είχε κέρδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, το 2006 ήταν κερδοφόρος η εταιρεία. Δεν τα ενθυμούμαι τώρα ακριβώς, μισό εκατομμύριο, κάτι τέτοιο.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Εσείς είχατε και άλλη απασχόληση εκτός από την εταιρεία, άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στην εταιρεία ξόδευα την…
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Δεν ήσασταν μέτοχος και σε άλλη εταιρεία ή ασχολιόσασταν με κάτι άλλο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το να είναι κανείς μέτοχος δεν σημαίνει ότι δραστηριοποιείται κάπου. Αν λέτε τώρα τι συμμετοχές είχα, ευχαρίστως να σας πω. Άλλωστε είχα και κωδικό στην εταιρεία, αγόραζα και πούλαγα μετοχές. Αυτό είναι στα επιτρεπτά όρια και στα πλαίσια της αναφοράς πάντα όλων των κινήσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Η εταιρεία έδινε μέρισμα στους μετόχους κάθε χρόνο; Δεν πληρωνόταν ο κ. Αποστολίδης, όπως και τα παιδιά σας που δούλευαν εκεί;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Βεβαίως, από την πλευρά του κ. Αποστολίδη υπήρχε καταβολή. Μάλιστα να σας πω ότι ήταν κατά ισομερία για όλους, δηλαδή όλοι έπαιρναν τα ίδια. Εγώ μόνο δεν έπαιρνα τίποτα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Να ρωτήσω κάτι; Όταν μπλόκαρε το ομόλογο, το ξεμπλόκαρε ο κ. Αποστολίδης από τον Κουρή; Έτσι δεν είπατε; Μας είπατε ότι το ομόλογο το ξεμπλόκαρε στο Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Γνώριζε τον κ. Κουρή ο κ. Αποστολίδης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ δεν είπα ότι τον γνώριζε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Είπατε ότι το ξεμπλόκαρε όμως ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, δεν ανέφερα αυτό το πράγμα, κύριε Πρόεδρε. Παρακαλώ πολύ να το ελέγξετε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Θα το ελέγξω. Πάντως είπατε ότι είχε μπλοκάρει Δεκέμβρη-Γενάρη και ξεμπλοκαρίστηκε. Στο ξεμπλοκάρισμα του ομολόγου ποιος έπαιξε ρόλο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εμένα μου είπε από το Υπουργείο Οικονομικών.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας το είπε, αυτό λέω. Άρα, το παρακολουθούσε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Προς Θεού δεν μου αναφέρθηκε κανένα όνομα, ούτε το όνομα του κ. Κουρή ούτε οποιουδήποτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο κ. Αποστολίδης, λοιπόν, ήξερε τι γίνεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό λέω.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτά μου τα είπε στις 15 Οκτωβρίου. Το πότε έγινε δεν ξέρω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κύριε Αποστολίδη, ως προς αυτό;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τίποτε, καμία επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών με τον Κουρή. Τον Κουρή εγώ δεν τον ήξερα. Πού να τον ξέρω;  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ήταν στο γραφείο Παλαιοκρασσά. Πώς δεν τον ξέρατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τι σχέση έχει αυτό; Τον Παλαιοκρασσά τον ήξερα από παλιά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, εγώ δεν είπα για τον κ. Κουρή. Εγώ είπα από την πλευρά του κ. Δεμέστιχα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είπατε στο Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Αποστολίδης ήξερε ότι έχει μπλοκαριστεί το ομόλογο και αγωνιζόταν να το ξεμπλοκάρει.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μπορείτε να ελέγξετε τις εισόδους και εξόδους, ποιος μπήκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Πότε μπήκα εγώ;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σας παρακαλώ να ελέγξετε τα όσα έχω πει. Εγώ θυμάμαι καλά ότι είπα, στην περιγραφή που σας έκανα, ότι ο κ. Δεμέστιχας –όπως μου είπε ο ίδιος ο κ. Αποστολίδης- βοήθησε την εταιρεία δύο φορές. Η πρώτη φορά ήταν προκειμένου τα ταμεία να έρθουν να εγγραφούν και η δεύτερη φορά ήταν με το ξεμπλοκάρισμα που υπήρχε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Άρα, ο Δεμέστιχας έκανε την παρέμβαση.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, από τον Δεμέστιχα.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Καμία επαφή με τον κ. Δεμέστιχα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τα είπατε αυτά στον κ. Πρινιωτάκη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ποτέ δεν τα έχω πει αυτά στον κ. Πρινιωτάκη. Σας είπα πως έχει γίνει η επαφή των ταμείων με τον Πρινιωτάκη για το ομόλογο, ότι τον προσέγγισαν για να τους βρει ομόλογο. Ούτε ο Δεμέστιχας ήρθε σε μένα για ομόλογο. Είναι ψευδέστατο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Λέει ο κ. Πρινιωτάκης ότι ο Δεμέστιχας ανέλαβε τον συντονισμό των ταμείων …
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): …και ο Δεμέστιχας ξεμπλόκαρε το ομόλογο.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Η αλήθεια είναι ότι έχουμε άλλες δύο καταθέσεις άλλων ανθρώπων -γι’ αυτό ρωτάω- που λένε ότι υπήρχε στενή σχέση Δεμέστιχα – Κουρή.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν το λέω εγώ ότι είχα επαφή με Κουρή και Δεμέστιχα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν είπα ότι είχατε εσείς, ότι ξέρατε.  
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ούτε ήξερα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τα είπατε στον κ. Πρινιωτάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τίποτα.  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν ξέρατε τίποτα, γιατί υπάρχουν τρεις μαρτυρίες για τη σχέση Δεμέστιχα-Κουρή.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Εγώ δεν έχω πει για οποιαδήποτε επαφή δική μου με ταμεία, Υπουργείο, Γενικό Λογιστήριο, JP MORGAN και Παπαμαρκάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, να διευκρινίσω ότι εγώ, απ’ όσο ενθυμούμαι καλώς -και θα το δείτε και στα πρακτικά- δεν ανέφερα ποτέ το όνομα του κ. Κουρή.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είπατε ότι ξεμπλόκαρε ο Δεμέστιχας το ομόλογο από το Υπουργείο Οικονομικών.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Από το Υπουργείο Οικονομικών, ναι. Το όνομα του κ. Κουρή, όμως, δεν το έχω αναφέρει ποτέ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Υπάρχουν, όμως, δύο μαρτυρίες ανθρώπων -ο ένας είναι ο κ. Κονιδάρης και κάποιος άλλος- ότι καθημερινά ο κ. Δεμέστιχας του έλεγε –ο κ. Κονιδάρης ήταν αντιπρόεδρος του κ. Δεμέστιχα- ότι «ξέρω πολύ καλά τον κ. Κουρή, είμαστε κολλητοί».
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τι δουλειά είχα εγώ με τον Κουρή;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, αλλά αν ξεμπλόκαρε το ομόλογο, όπως λέει ο κ. Πρινιωτάκης, αν αυτό που λέει ο κ. Πρινιωτάκης ότι του είπατε ότι «οφείλουμε στον Δεμέστιχα, διότι μας ξεμπλόκαρε το ομόλογο», αν το είπατε αυτό, συμφωνείτε με τον κ. Κονιδάρη.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν ελέχθη ποτέ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ψέματα λέει;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν ξέρω τι λέει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, εγώ νομίζω σας είπα ότι…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει τρίτη μαρτυρία, που συναινεί με το τελευταίο, ότι ξεμπλοκαρίστηκε το ομόλογο από τον Κουρή.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι. Δεν είπα…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σας είπα ότι στο διάλογο τον οποίο είχαμε, που του ανέφερα ότι θα έρθω και θα τα καταγγείλω αυτά στην Επιτροπή, μου είπε ότι «εγώ θα στα διαψεύσω όλα». Αυτό και κάνει ο κ. Αποστολίδης.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Μπορείτε να μας δώσετε μία εξήγηση για το πώς γίνεται δύο συνέταιροι σε μια κερδοφόρα επιχείρηση ο ένας να έχει κάποια εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του, στους λογαριασμούς, κι ο άλλος να μην έχει τίποτα και να παίρνει από άλλον επιχειρηματία για να πληρώσει το δικηγόρο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ένα λεπτό. Εννοείτε ότι όσοι είναι δηλαδή σε μια εταιρία και είναι συνεταίροι ό,τι έχει ο ένας έχει κι ο άλλος;
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Όχι, δεν εννοώ αυτό. Λέω για μια κερδοφόρα εταιρία, η οποία πληρώνει τους μετόχους ισομερώς, όπως είπατε.
    ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Με συγχωρείτε, κυρία Βουλευτά, που σας διακόπτω. Τα τελευταία χρόνια δεν έδωσε η εταιρία ποτέ μέρισμα, διότι η εταιρία είχε δημιουργήσει κόκκινους κωδικούς με τους πελάτες της οι οποίοι της χρωστούσαν λεφτά. Δεν μπορούσε να πληρώνει μέρισμα όταν ήταν σε τέτοια κατάσταση τα οικονομικά της και δεν διένειμε μέρισμα. Διένειμε στην αρχή, τα  οποία χρήματα που διανεμήθηκαν, εκείνα στην αρχή, πήγαν σε αύξηση κεφαλαίου, μπήκαν ξανά πάλι στην εταιρία.
    ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Άρα εσείς  δουλεύατε για  ποιο λόγο;
    ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Για να παίρνω ένα εισόδημα από εκεί μέσα για να μπορώ να ζω και ελπίζοντας στις καλύτερες ημέρες.
    ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Να απαντήσω, αν μου επιτρέπετε, εγώ κάτι;
    Υπάρχουν φορολογικές δηλώσεις. Και λέω τώρα για την οικογένειά μου. Γιατί φορολογική δήλωση υποβάλλουμε όλοι: εγώ και τα τρία μου παιδιά, το καθένα χωριστά. Παρακαλώ πολύ, στη διάθεσή σας θέτω τις φορολογικές δηλώσεις, τι εισοδήματα είχαμε κι από πού προκύπτουν. Όλα όσα διαθέσιμα έχουμε είναι δηλωμένα και στην Εφορία και φορολογημένα.
    ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ:  Έχετε 80 εκατομμύρια, λέει ο κ. Αποστολίδης, από τη SIEMENS.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο κ. Αποστολίδης λέει ότι έχετε μπλεχθεί με τη SIEMENS.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ένα λεπτό. Γιατί εδώ νομίζω ότι παίζουμε με λογιστικά, ας πούμε,… Για όνομα του Θεού! Αυτά τα 80 εκατομμύρια… Κατ’ αρχήν να σας πω για τη SIEMENS ότι ουδεμία εμπλοκή έχω απολύτως, ότι επίσης ήδη με το πρώτο δημοσίευμα έχω καταθέσει αγωγή εναντίον της εφημερίδος που το έγραψε, όπως επίσης και τη δεύτερη, τώρα…Όμως για να σας εξηγήσω πώς γίνεται η συσσώρευση αυτών των ποσών, έχουν κάνει το εξής κακόβουλο πράγμα, που νομίζω, κύριε Πρόεδρε, ότι εσείς με την τραπεζική εμπειρία σας θα το αντιληφθείτε, όπως επίσης και όλοι οι άλλοι, με την τράπεζα. Όταν αναφέρουν ένα ποσό παίρνουν το συνολικό ποσό της πιστώσεως ή της χρεώσεως. Εάν δείτε, για παράδειγμα, εδώ την περίπτωση του κ. Δεμέστιχα, ο οποίος ξεκίνησε ο άνθρωπος το 1999 μέχρι το 2000 και είχε 10 εκατομμύρια ευρώ, που τι είναι; Τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ. Αν δείτε το σύνολο, το οποίο λέει, κύριε Πρόεδρε, ότι έκανε στο τέλος, λέει ότι ήταν 1.800.000. Αυτό πώς γίνεται;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τον τζίρο λέτε, τα έμπα-έβγα λέτε τώρα.
     ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, ό,τι γίνεται. Δηλαδή βάζουμε ένα ποσό ας πούμε σε repos, το οποίο, όπως ξέρετε, ανάλογα, άμα είναι εβδομαδιαίο ή αν είναι δεκαπενθήμερο ή ένα μήνα το χρεώνει, το πιστώνει, το χρεώνει, το πιστώνει και τελικά…
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εντάξει. Το κατάλαβα. Στη Βουλή το έχουμε ξαναζήσει αυτό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):…παρουσιάζεται ένα μέγεθος, το συνολικό ποσό δηλαδή της χρεώσεως ή της πιστώσεως, το οποίο, αν μου επιτρέπετε, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Τον κ. Δεμέστιχα γιατί τον αναφέρετε τώρα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το λέω επειδή ήδη σ’ αυτή τη λογική…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κυρία Γιαννακά, περιγράφει μια ιστορία που την έχουμε ξαναζήσει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Σας έχει διανεμηθεί εδώ το…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αν πάρεις ένα λογαριασμό χρηματιστηρίου και πεις «τζίρος» φτιάχνεις ένα ποσό το οποίο πιθανά είναι πλασματικό. Δηλαδή σου λέει ότι ήταν οι ίδιες 35.000, οι οποίες μπορεί να είχαν γίνει εξήντα ή εβδομήντα, τις οποίες τις τζίραρε κάποιος σε τακτά διαστήματα, και αν προσθέσεις τον τζίρο βγάζει ένα ποσό εκατομμυρίων, το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ναι, αλλά ο κ. Αποστολίδης είναι ένας έμπειρος τραπεζικός. Εδώ μας είπε πριν από λίγο ότι έμπαιναν στο λογαριασμό σας 80 και εκατομμύρια και βγαίνανε 78. Επί λέξει τα είπε αυτά. Γιατί τα είπε; Άπειρος είναι; Δεν ξέρει τα περί  τζίρου;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ σας ανέφερα την περίπτωση τώρα εδώ του κ. Δεμέστιχα επειδή πιστεύω ότι έχετε ήδη…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όμως, κύριε     Πρινιωτάκη, ο κ. Αποστολίδης δεν είπε αυτό. Έχει δίκιο η κυρία Γιαννακά. Ο κ. Αποστολίδης είπε ότι μπήκαν στο λογαριασμό σας 82 εκατομμύρια και βγήκαν 78. Ο κ. Αποστολίδης ξέρει πολύ καλά τους τζίρους και τη διαφορά των τζίρων με τις εισόδους και εξόδους ποσών. Έχει τεράστια διαφορά το ένα με το άλλο. Τα 82 εκατομμύρια είναι τζίρος ή είσοδος ποσού;
 ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, κατ’ αρχήν αυτά, αν θέλετε, είναι διάστημα δεκαετίας και…Διάστημα δεκαετίας και…είναι νομίζω;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είναι δεκαετία ή είναι ξαφνικά είσοδος και έξοδος μετά; Δηλαδή υπάρχει στιγμή που ο λογαριασμός είναι 82 και την άλλη στιγμή είναι 78 και φεύγουν 78;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, έχει πάρει ένα σύνολο χρεώσεων και πιστώσεων. Αυτά είναι τα οποία προβάλλονται. Και μετά εγώ θέλετε να σας λύσω και μια άλλη απορία, την οποία ενδεχομένως έχετε; Για λόγους προνοίας, αν θέλετε,…
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Κύριε Αποστολίδη, ένα τελευταίο. Ήρθε ο κ. Πρινιωτάκης στο κελί σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Καθημερινώς ερχόταν δύο και τρεις φορές.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Στις 15 Οκτωβρίου ήρθε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μπορεί να ήρθε. Δεν είχε τέτοια συζήτηση…
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Πότε ήρθε τελευταία φορά;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τελευταία φορά χθες ήρθε, προχθές.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το λόγο έχει ο κ. Πολατίδης.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Ανέφερε ο κ. Αποστολίδης ότι την προμήθεια, το ποσό που πήγε στη Forest Dove το αγνοούσε όταν συνέβη. Γνώριζε μόνο για την «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation».
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, κύριε Βουλευτά μου. Διότι αυτό το πράγμα, όπως σας έλεγα και προηγουμένως, έγινε σε κολλητές ημερομηνίες. Δηλαδή 1/3 ήρθαν τα χρήματα –πότε ήταν- και στις 6 του μηνός ήταν που επενδύθηκε.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Δηλαδή εσείς λέτε ότι για το ποσό που πήγε στη Forest Dove, το 1,5% της συνολικής προμήθειας,…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Βεβαίως, ήταν ενήμερος.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ:…ήταν ενήμερος ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Βεβαίως.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Εσείς, κύριε Αποστολίδη, τι λέτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι ασφαλώς. Ούτε ήξερα ότι υπάρχει η Forest Dove κι ότι είναι 100% δική του κι ότι είχε υπογραφεί τέτοια σύμβαση. Αυτές ήταν εν αγνοία μου οι συμβάσεις υπογεγραμμένες.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Να πάμε στο θέμα των 50.000, εγγύησης. Ζητήσατε, κύριε Πρινιωτάκη, να πληρώσει τις 50.000 κι είπατε μάλιστα ότι καταφύγατε σ’ έναν επιχειρηματία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Μάλιστα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Εφόσον η εντύπωσή σας είναι ότι τα 6 εκατομμύρια ευρώ τα έχει στην κατοχή του ο κ. Αποστολίδης γιατί  δεν του είπατε να πάρει από αυτά και να πληρώσει τις 50.000 ευρώ;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πολατίδη, είχαμε την ίδια συζήτηση και προηγουμένως, να σας θυμίσω. Εγώ θεωρώ ότι τα χρήματα, τα οποία έχει μια εταιρία, δεν είναι του ιδιοκτήτη. Είναι των μετόχων. Δεν μπορεί επομένως να πεις «έχω τα χρήματα, παίρνω από εκεί λεφτά». Ποτέ δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Δεν σας ρώτησα αυτό. Εσείς λέτε ότι σε μετρητά είχατε την εντύπωση ότι ο κ. Αποστολίδης έχει 6 εκατομμύρια ευρώ, δικά του, σ’ ένα μέρος,...
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Μάλιστα. Ενυπογράφως, το έχει δηλώσει παντού…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ:…σε σεντούκι, σε θυρίδα τραπέζης κ.λπ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Έρχεται εδώ και σας δηλώνει αδυναμία να πληρώσει 50.000 για να μην μπει φυλακή κι εσείς τον πάτε σ’ έναν επιχειρηματία. Δεν του λέτε το προφανές, «αφού έχεις 6 εκατομμύρια ευρώ κρατημένα, γιατί δεν παίρνεις 50.000 απ’ αυτά να δώσεις;»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι. Εγώ ποτέ δεν θα συμβούλευα αυτό το πράγμα, κύριε Πολατίδη. Ποτέ δεν θα το συμβούλευα. Εκείνη τη διευκόλυνση, την οποία έκανα, σας την ανέφερα προηγουμένως. Βρήκα επιχειρηματία, ο οποίος του δάνεισε τα χρήματα και του έχει δώσει συναλλαγματική.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σωστή ερώτηση.
Κύριε Πρινιωτάκη, εγώ θα ξαναρωτήσω. Γιατί το κάνατε αυτό που λέει ο κ. Πολατίδης; Είναι πολύ κρίσιμο. Δηλαδή έχετε έναν άνθρωπο ο οποίος, κατά τη δική σας άποψη, παρακρατεί 6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είτε τα έχει για τον εαυτό του, είτε τα χρησιμοποίησε για λόγους υγείας, είτε τα έδωσε στο Δεμέστιχα, όπως λέτε. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πενήντα χιλιάρικα, δεν κράτησε πενήντα χιλιάρικα από τα 6 εκατομμύρια για να μην πάει φυλακή; Όλα τα έφαγε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Κύριε Πρόεδρε, την ίδια απορία έχω κι εγώ. Δεν γνώριζα ποτέ πού τα φυλάσσει αυτά τα χρήματα. Πιθανόν να ήταν σ’ ένα μέρος στο οποίο να μην είχε εύκολη πρόσβαση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τι σας έλεγε εκείνο το διάστημα, ότι πού τα έχει τα  6 εκατομμύρια;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Δεν μου είπε ποτέ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τον ρωτάγατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Βεβαίως και τον ρώταγα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τι έλεγε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Κι εγώ μάλιστα περισσότερο του έλεγα να τα φέρει, να τα εμφανίσουμε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και τι έλεγε; Τον ρωτάγατε. Τι έλεγε για το πού τα έχει;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Δεν μου είπε ποτέ, σας λέω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τι έλεγε δηλαδή; Τι έλεγε, κύριε Πρινιωτάκη; Κάτι πρέπει να έλεγε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, δεν έπαιρνα απάντηση σ’ αυτό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή τι σας έλεγε; Κοίταγε το ταβάνι αν είναι άσπρο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Δεν απαντούσε σας λέω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): «Δεν απαντώ» τι σημαίνει; Κάτι πρέπει να απαντήσεις.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου έλεγε: «θα τα βγάλουμε την κατάλληλη στιγμή».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας έλεγε ότι «τα έχω και θα τα βγάλω την κατάλληλη στιγμή».
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Βεβαίως.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ωραία. Γιατί δεν του είπατε «βγάλε πενήντα χιλιάρικα και πήγαινε δώστα για να μην πας φυλακή»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν αυτή σωστή κίνηση και υποθέτω…Δεν ήταν σωστή κίνηση γιατί…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δεν ήταν σωστή κίνηση γιατί, κύριε Πρινιωτάκη; Άμα παρακρατεί 6 εκατομμύρια, να μην βγάλει και πενήντα χιλιάρικα για να μην πάει φυλακή ο άνθρωπος; Γιατί δεν είναι σωστή κίνηση;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ασφαλώς και όχι, κύριε Πρόεδρε, διότι τα 6 εκατομμύρια δεν ήταν του κ. Αποστολίδη για να πάρει τις 50.000.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αφού τα είχε κρυμμένα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν ήταν της… Για όνομα του Θεού!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μια στιγμή, κύριε Πρινιωτάκη. Τα 6 εκατομμύρια σας έλεγε ότι «τα έχω κρυμμένα και θα τα εμφανίσω την κατάλληλη στιγμή». Είναι έτσι ή λέω λάθος;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου επιτρέπετε; Επειδή στον χρηματιστηριακό χώρο είμαστε πιθανόν να ενθυμείστε την περίπτωση του κ. Κοτζάμπαση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Όχι, δεν την θυμάμαι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):  Είναι ο χρηματιστής. Μας έχει αφήσει χρόνους, βέβαια. Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, θεωρούσε ότι η τσέπη της εταιρίας του ήταν και τσέπη δική του.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Άλλο λέω. Σκάει η υπόθεση του σκανδάλου και είχατε τραβήγματα με τη δικαιοσύνη. Δεν έχετε προφυλακιστεί ακόμη. Εκεί πάνω στα τραβήγματα συζητάτε μεταξύ σας και λέτε…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Οι λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί ήδη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, λείπουν όμως λεφτά. Αρκετά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εσείς, λέτε έτσι έξι, ο άλλος λέει δυόμιση. Κάποια λείπουνε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Αποστολίδης λέει ότι τα έχουν δεσμεύσει τα χρήματα, δεν υπάρχει θέμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κάποια λείπουνε. Και λείπουν αρκετά εκατομμύρια, λιγότερα ή περισσότερα, λείπουν όμως εκατομμύρια. Και εσείς ρωτάτε εύλογα: «πού είναι τα λεφτά;»
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και τι σας λέει ο κ. Αποστολίδης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Λέει, «δεν σου λέω, που είναι».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας λέει, «δεν σου λέω».
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ωραία, τη στιγμή που σας ζητάει 50.000 να μην φυλακιστεί, γιατί δεν του λέτε: «πήγαινε εκεί που τα έχεις κρυμμένα και πάρε πενήντα»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Λέει, «δεν σου λέω πού είναι, μείνε ήσυχος, είναι καλά ασφαλισμένα μην ανησυχείς».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ωραία, «γιατί δεν παίρνεις 50.000 από αυτά», γιατί δεν του το είπατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τι να σας πω τώρα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τι να μου πείτε τώρα; Μα εγώ αν κάποιος μου χρωστάει πέντε χιλιάρικα, θα του πω αν μου ζητήσει, αν μου πει ότι, ας πούμε, ότι έχω ανάγκη από ένα και μου πει ότι τα πέντε τα έχω φυλαγμένα, θα του πω «φάε το ένα από τα πέντε. Έτσι δεν είνιαι ή έχω άδικο;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Αυτό είναι αντίφαση, κύριε Πρινιωτάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Παρακαλώ.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Είναι ένα κενό αυτό που σας λέει ο κύριος Πρόεδρος. Έρχεται, λοιπόν, και σας λέει «για να μην προφυλακιστώ, πρέπει να δώσω 50.000 εγγύηση».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μάλιστα, «πάρε από τα κλεμμένα»,  πείτε του.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Πάει να προφυλακιστεί για μια  υπόθεση της εταιρείας, δεν πάει να προφυλακιστεί για μια προσωπική του δουλειά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Άρα, είναι ένα θέμα που αφορά την εταιρεία σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Άρα άλλα σας έλεγε.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Γιατί δεν του λέτε λοιπόν, «πήγαινε πάρε 50.000 από τα λεφτά που έχεις της εταιρείας μας, αφού πρόκειται να προφυλακιστείς για την εταιρεία μας» και του λέτε…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και αυτός να πρέπει να τραβιέται με συναλλαγματικές σε άλλο χρηματιστή, δηλαδή και δεν πήγε να πάρει αυτά τα λεφτά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κάναμε γενική συνέλευση των μετόχων εννοείται και η συνέλευση είχε αποφασίσει αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μα αφήστε τη γενική συνέλευση των μετόχων.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Κύριε Πρινιωτάκη, οι μέτοχοι είναι τα παιδιά σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Οι μέτοχοι δεν είναι τα παιδιά μου. Εκτός από δικά μου παιδιά είναι και άλλοι τέσσερις, πέντε μέτοχοι. Και ένας είναι και ο κύριος Αποστολίδης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κύριε Πρινιωτάκη, ξαναρωτάω. Έχει παρακρατήσει ο άνθρωπος βιαίως, με το έτσι θέλω, ένα, δυο, τρία, τέσσερα, κάποια εκατομμύρια; για να δώσει τον λόγο στον κ. Πολατίδη, Πιθανά το ένα μέρος το έφαγε, όπως λέτε στον Δεμέστιχα και το άλλο μέρος το έφαγε στο πρόβλημα υγείας που είχε ο άνθρωπος. Κάποια όμως μείνανε. Γιατί δεν του λέτε, λοιπόν, ότι «αγαπητέ μου από τη στιγμή που δεν ξέρω πού τα πήγες» –και να μην μου το πείτε τώρα, να το πείτε τότε που τέθηκε το θέμα το 2009-  «πήγαινε εκεί που έχεις το σεντούκι κρυμμένο, πάρε 50.000 και δώστα. Τι με ταλαιπωρείς;» Γιατί δεν του το είπατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ δεν μπορούσα να πω ένα τέτοιο πράγμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Γιατί;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Γιατί αυτό, κύριε Πρόεδρε, το θεωρώ ότι είναι παράνομο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Παράνομο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αυτό που έκανε, κατά τη γνώμη τη δική σας, δεν ήταν παράνομο; Να τα παρακρατεί;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό χειρότερο ήταν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ωραία, τότε γιατί δεν του είπατε «πήγαινε εκεί να τα πάρεις»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η διευκόλυνση και η λύση η οποία του προσέφερα…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Θα θεωρούσατε ότι ο άνθρωπος -με συγχωρείτε αλλά εδώ θα παρέμβω αναγκαστικά-  είναι ανόητος, να έχει λεφτά, να τα παρακρατεί και να σας παρακαλάει για 50.000 και να τρέχει και στους χρηματιστές με τις συναλλαγματικές;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα με συγχωρείτε, δεν βρέθηκε η λύση;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Η λύση βρέθηκε, ναι. Αλλά κάποιος που έχει χρήματα που παρακρατεί, πάει και παρακαλάει να υπογράψει συναλλαγματική στον χρηματιστή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ε ναι, κύριε Πρόεδρε, γιατί εδώ, αν μου επιτρέπετε, είναι μια διαφορετική η αντίληψη την οποία έχω εγώ. Σας ανέφερα και το παράδειγμα του Κοτσάμπαση, στον οποίο μάλιστα είχε μπει τότε μια αυστηρότατη ποινή…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είναι κενό αυτό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …ακριβώς, ειλικρινά σας το λέω μάλιστα, γιατί τότε ήμουν Αντιπρόεδρος στο Χρηματιστηρίο. Και αυτό το πράγμα μας είχε προβληματίσει παρά πολύ. Και η εταιρεία πήρε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο ακριβώς εξ αυτής της συμπεριφοράς. Μπορεί να ξενίζει, το καταλαβαίνω…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Να σας πω ότι εδώ δεν πείθει!
Ο κ. Πολατίδης έχει το λόγο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …να μην χωράει στην λογική, αλλά αυτό είναι.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Κύριε Πρινιωτάκη, είπατε ότι ήταν, στην κατάλληλη στιγμή. Όταν κάποιος είναι έτοιμος να μπει φυλακή, δεν έχει φτάσει αυτή η κατάλληλη στιγμή, που πρέπει να εμφανιστεί και μάλιστα το 1/120 των χρημάτων, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή; Πότε ακριβώς θα είναι δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Θα χρειαστεί να επαναλάβετε σας παρακαλώ την ερώτηση, γιατί δεν την κατάλαβα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Λέτε ότι είχε πει ο κ. Αποστολίδης, ότι τα χρήματα τα έχει και θα τα βγάλει στην κατάλληλη στιγμή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, το ίδιο το είχε καταθέσει ενόρκως.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Ναι, αλλά όταν ο ίδιος έχει φτάσει στο σκαλοπάτι για να μπει στην φυλακή, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή; Και μάλιστα δεν θα χρησιμοποιήσει όλο το ποσό. Θα χρησιμοποιήσει το 1/120, τα οποία θα τα πάρει και πίσω κάποτε, υποτίθεται τις 50.000. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή; Γιατί εδώ, όπως μας εμφανίζεται, είναι τελείως λάθος. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, όταν κάποιος απειλείται με φυλάκιση;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν είναι. Κατ’ αρχήν εγώ δεν ήξερα, ούτε και ξέρω πού τα έχει τα χρήματα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Μα τα είχε πει στις καταθέσεις του.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν ξέρω που τα είχε, καλά κρυμμένα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Τα είχε πει στον κ. Ζορμπά, δεν είπα ότι εσείς ξέρετε που τα είχε κρυμμένα, αλλά σε όλες τις καταθέσεις του ότι τα χρήματα τα έχει και θα τα εμφανίσει, ότι τα έχει ο ίδιος. Αυτά λέει στον κ. Ζορμπά στις 29 Ιουνίου του 2007. Τα λέει και στους ανακριτές, ότι έχει τα χρήματα. Και έρχεται σε σας το 2009 και λέει ότι «θέλω 50.000 για να μην μπω φυλακή». Και δεν του λέτε το αυτονόητο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα δεν είναι αυτό το αυτονόητο, κύριε βουλευτά.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Εντάξει, να κάνω την ερώτηση στον κ. Αποστολίδη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ θεωρώ ότι το αυτονόητο είναι, αυτό το  οποίο έγινε. Διαφορετικά άμα είναι έτσι, ο καθένας βάζει το χέρι του στο ταμείο και παίρνει τα χρήματα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Εσείς, κύριε Αποστολίδη, απειλείστε με φυλακή. Είστε σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Τα χρήματα τα έχετε παραδώσει στον κ. Πρινιωτάκη, ήδη από τον Μάρτιο ως μετρητά 6.000.000 ευρώ και τα άλλα τα οποία έχετε μάθει από την δικογραφία, ότι έχει εισπράξει και άλλα 4,2 εκατομμύρια ευρώ από την Forest Dove. Δεν θεωρείτε λογικό να έχει κάποια χρήματα της τάξεως των 50.000 από όλα αυτά, ο κ. Πρινιωτάκης, ούτως ώστε να σας τα δώσει, γιατί εσείς στην ουσία πάτε φυλακή για τα δικά του «ανομήματα».
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Του τα ζήτησα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Και;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Στην αρχή έψαχνε να τα βρει. Και στο τέλος μου λέει «σου βρήκα από τα χρήματα, για να καταθέσω την εγγύηση σου». Και υπέγραψα και μάλιστα μια συναλλαγματική τότε για εξασφάλισή του, ότι δεν θα του τα φάω τα χρήματα, εάν επιστραφεί η εγγύηση.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Πότε έγινε αυτό το περιστατικό; Πότε συνέβη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Αυτό έγινε την παραμονή της καταβολής της εγγύησης.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Καλοκαίρι του 2009;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τον Μάιο, μου φαίνεται, του 2009.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Τον Μάιο του 2009.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τον Μάιο, τον Ιούνιο, κάπου εκεί. Εγώ ήδη πήγαινα για μέσα. Δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου επιτρέπετε να προσθέσω κάτι;
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Σχετικά με το θέμα των ταμείων, εσείς ισχυρίζεστε ότι σας είπε ο κ. Πρινιωτάκης, ότι έδινε μίζες στα ταμεία προκειμένου να γίνουν οι δοσοληψίες και να μπορέσει να βγει κέρδος για την εταιρεία. Δεν το ρωτήσατε τι τάξη μεγέθους, έτσι από περιέργεια είναι αυτές οι μίζες; Για να ξέρετε και εσείς,. Γιατί θα μπορούσε ο κ. Πρινιωτάκης να πει ότι «είναι 4.000.000 και εγώ έδωσα από 1.000.000 σε κάθε διοικητή του ταμείου». Εσείς δεν έπρεπε να ξέρετε ότι τους δίνεις μίζα. Μάλιστα. Τους δίνεις 10.000, τους δίνεις 100.000, τους δίνεις 1.000.000 ευρώ; Αυτό δεν σας ενδιέφερε εσάς, ως Πρόεδρο της εταιρείας, ο οποίος πληρώνει αυτές τις μίζες;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Στηριζόμουν στο λόγο του, σε αυτό που μου έλεγε, γιατί αυτά...
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Μα για ποιο λόγο; Εσείς δεν ρωτούσατε καθόλου.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν ρωτούσα ό,τι μου έλεγε, έδωσα. Τελείωσε.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Ωραία δεν σας έλεγε πόσα έδωσε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν πήγαινα παρακάτω. Πόσο ήταν, ήταν θέμα που το ρύθμιζε εκείνος. Όχι δεν μπορούσα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Πώς αυτό θα το καλύψετε μέσα στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, ούτε αυτό το ρωτούσατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν ήταν από τα λογιστικά της εταιρείας. Δεν ήταν λεφτά που έβγαιναν από την εταιρεία. Ήταν λεφτά τα οποία πραγματοποιούσαν άλλοι ως κέρδος, από τις συναλλαγή, αυτός ο Λιάτης που λέμε, πραγματοποιούσε κέρδη επί της συναλλαγής.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Ναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ένα μέρος έπαιρνε η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ένα μέρος έβγαζε ο Λιάτης. Και τα χρήματα του Λιάτη, τα πήγαινε στον Πρινιωτάκη ο Λιάτης.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Για να τα δώσει ο Πρινιωτάκης.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μαζί με τον…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Και γιατί δεν τα έδινε απευθείας στον Λιάτη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μαζί με τον Λιάτη τα δίνανε. Γιατί τα ταμεία δεν ήταν πελάτες της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Μάλιστα.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ήταν πελάτες του Λιάτη. Ο Λιάτης τους κουβαλούσε από χρηματιστηριακή σε χρηματιστηριακή, όποιος του έδινε τα περισσότερα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Η συγκεκριμένη συναλλαγή ήταν για τα ταμεία πελάτες της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Για ποια, για τη συναλλαγή αυτή;
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Για τα 280.000.000.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Για τη συναλλαγή ήταν. Τα ταμεία ήρθαν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και μάθανε τι σημαίνει ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, συνεπεία του Λιάτη. Δεν την ήξεραν πριν.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Άρα, μπορούμε να τον καλέσουμε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μπορώ εγώ να προσθέσω κάτι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ήταν πριν στα αδόμητα, αλλά έκανε…
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Ναι αλλά εδώ φαίνεται ότι έκανε τον μεταφορέα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ο κ. Λιάτης μπερδεύτηκε στα δομημένα;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Όχι, αλλά έκανε τον μεταφορέα των χρημάτων στις διοικήσεις των ταμείων.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Στις προηγούμενες φάσεις λέει, δεν αναφέρεται στην υπό χρονικήν εξέταση περίοδο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μπορώ να προσθέσω κάτι;
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Τώρα στον κ. Πρινιωτάκη. Ναι θα σας κάνω ερώτηση. Σας αναφέρει για το θέμα ο κ. Αποστολίδης, ότι πήρε τα χρήματα, τα παρέδωσε στον κ. Δεμέστιχα προκειμένου αυτός να τα προωθήσει καταλλήλως. Αντιστοίχως και σε αρχική κατάθεσή σας, λέτε ότι «τα χρήματα έχουν διοχετευτεί». Αυτό λέτε στην αρχική σας κατάθεση και «γι’ αυτό είναι δυνατόν να επιστραφούν».
Όταν λοιπόν, σας λέει ότι παραδόθηκαν στον κ. Δεμέστιχα για να προωθηθούν καταλλήλως -προφανώς, το προσθέτω εγώ, δεν λέω ότι σας το είπε έτσι, δεν λέω ότι μας το είπατε εσείς- πάλι δεν τον ρωτάτε. Πάλι, τέτοια υπερβολική τυφλή εμπιστοσύνη του είχατε, την οποία δεν την βλέπουμε τώρα, αλλά τέτοια τυφλή εμπιστοσύνη στο να μην ρωτάτε;
Όταν, λοιπόν, σας λέει ότι παραδόθηκαν στον κ. Δεμέστιχα για να προωθηθούν καταλλήλως προφανώς –αυτό το προσθέτω εγώ, δεν λέω ότι σας το είπε έτσι, δεν μας το είπατε εσείς- πάλι δεν τον ρωτάτε, πάλι τέτοια υπερβολική και τυφλή εμπιστοσύνη, την οποία δεν τη βλέπουμε τώρα.
Όμως, τέτοια τυφλή εμπιστοσύνη ώστε να μην ρωτάτε από τα 6 εκατομμύρια, αδελφέ και κουμπάρε και σαράντα χρόνια γνωστέ, τέλος πάντων, πόσα πήρε ο Δεμέστιχας και πόσα υπάρχουν ακόμη κάπου για τις ανάγκες της εταιρίας που ενδεχομένως θα μας χρειαστούν αύριο-μεθαύριο κάπου, για τους δικαστικούς αγώνες, για όλα αυτά! Του κάνατε την απλή ερώτηση πόσα πήρε ο Δεμέστιχας;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να μου επιτρέψετε κατ’ αρχήν να κάνω μια αναφορά στην προηγούμενη ερώτηση που απευθύνατε, επειδή ανακατεύετε το όνομα του Λιάτη. Εδώ, για τα χρήματα αυτά, για τα 6 εκατομμύρια δεν έχει καμμία ανάμειξη το όνομα Λιάτης. Σε αυτά είναι οι θυγατρικές εταιρίες της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Δεν είναι ο Λιάτης ο οποίος είναι σε μια κατάσταση...
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Συμφωνείτε ότι την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ την έμαθαν τα ταμεία από τον Λιάτη; Συμφωνείτε σε αυτό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι βέβαια, προς Θεού. Ο κ. Λιάτης δεν έχει φέρει ούτε έναν πελάτη. Ούτε έναν!
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ:  Γιατί το λέει; Ο Πρόεδρος της εταιρίας το λέει.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Κουζαρίδης έφερε έναν πελάτη και όπως σας ανέφερα προηγουμένως είχαμε ομάδα μέσα στην εταιρία, στο τμήμα των ομολόγων, οι οποίοι έκαναν τις προσεγγίσεις. Μάλιστα, ανέφερα και τον επικεφαλής, τον κ. Γιώργο Κόντη, τον οποίο ο κύριος Πρόεδρος μπορεί να τον ξέρει, ο οποίος έκανε κρούση και εκείνος έφερνε την πελατεία, δεν την έφερνε –προς Θεού- ο κ. Λιάτης. Ούτε έναν πελάτη δεν μας έχει φέρει!
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ:  Μάλιστα. Για τη δεύτερη ερώτηση;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν έχετε παρά να δείτε το τι γράφει μέσα ο Ανακριτής για τις συναλλαγές του Λιάτη στην προηγούμενη υπόθεση και τι γράφει το ΣΔΟΕ επίσης για τις συναλλαγές Λιάτη. Αναρίθμητες συναλλαγές.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Γιατί επιμένετε τόσο πολύ στον κ. Λιάτη, κύριε Αποστολίδη;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Για να αποδείξει ότι ήταν συνήθης πρακτική στην εταιρία οι χορηγίες.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ναι! Πολλές συναλλαγές.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Εσείς, κύριε Πρινιωτάκη, κάνατε χορηγίες στους προέδρους των ταμείων, για να σας προτιμήσουν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μα το λέει ο Πρόεδρός σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν έκανα αυτό το πράγμα. Ποτέ. Ποτέ δεν το έκανα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Και πώς σας προτιμούσαν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ούτε εισήχθη ούτε είχα χρήμα της εταιρίας για να κάνω εγώ τέτοιο πράγμα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ:  Δεν απαντήσατε στην ερώτηση για τον κ. Δεμέστιχα. Γιατί δεν κάνατε την απλή ερώτηση για τα πόσα τέλος πάντων πήρε. Από τα έξι που ξέρετε ότι έχει ο κ. Αποστολίδης γιατί δεν τον ρωτήσατε το απλούστατο πόσα έδωσε στον κ. Δεμέστιχα και πόσα ήδη έχει αυτός.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ευχαρίστως να σας απαντήσω. Και προηγουμένως στην αρχική μου κατάθεση σας ανέφερα ότι δεν μου προσδιόρισε ο κ. Αποστολίδης κανένα ποσό. Μου είπε απλά ότι άλλαξαν χέρια. Για το «αλλάζω χέρια» εδώ εμπλέκονται διάφορα πράγματα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ:  Τι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ή μπορεί να ήταν σε αυτή την κατεύθυνση που είπατε ή μπορεί να ήταν έξοδα ή ...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, αλλά πριν από λίγο μας είπατε ότι σας είπε «τα έδωσα στον Παναγιώτη».
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): ... μπορεί να είναι κάποιος συνδυασμός από αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Σας είπε πριν από λίγο περί Παναγιώτη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Παναγιώτης ο Δεμέστιχας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Ναι. Άρα, όχι «μπορεί». Το είπε.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ναι, αλλά δεν το πιστεύει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Κατ’ εσάς.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Αυτό είναι παράλογο! Στις 15 Οκτωβρίου εγώ να του πω κάτι, το οποίο στις 7 Σεπτεμβρίου κατέθεσα ότι τα είχε εκεί μέσα! Πώς θα πήγαινα δηλαδή να...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Δεν είναι μόνο αυτό. Εσείς λέτε ότι σας είπε ο ίδιος ότι χρηματοδοτήθηκαν οι τέσσερις διοικητές των ταμείων. Μας το είπατε.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Εγώ ναι, από εκεί, επειδή τα λεφτά ήταν μέσα στην κάσσα!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Λέει ότι από την κάσσα βγάλατε λεφτά και δώσατε στους τέσσερις διοικητές των ταμείων και τα χρησιμοποιεί και ο κύριος...
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι. Κατ’ αρχήν, στην κάσσα αυτή που λέτε ποτέ δεν έμπαιναν χρήματα. Τι να σας πω άλλο; Και είναι κάτι, το οποίο εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας):  Ο κ. Χάιδος έχει το λόγο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ:  Εγώ έχω μόνο μια ερώτηση. Συμφωνείτε και οι δύο ότι υπήρχε μια συνεργασία στο δομημένο ομόλογο που κατέληξε στα τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, το περί ου ο λόγος, της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ με την North Asset Management. Συμφωνείτε και οι δύο επ’ αυτού; Ότι υπήρχε μια συνεργασία για το συγκεκριμένο ομόλογο που κατέληξε στα τέσσερα επίμαχα ασφαλιστικά ταμεία...
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ:  ...μεταξύ της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και της North Asset Management. Συμφωνείτε και οι δύο σε αυτό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Υπήρχε μια συνεργασία, μια συμφωνία της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ  με τη North Asset Management.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Συμφωνείτε. Όπως επίσης ότι υπήρξε και ένα κέρδος από αυτή τη συμφωνία, μια προμήθεια. Και σε αυτό συμφωνείτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ:  Η προμήθεια αυτή ήταν περίπου της τάξεως ...
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ήταν 3%.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ:  Ήταν της τάξεως των 9 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ήταν 8,4 εκατομμύρια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Όχι ακριβώς 8,4 εκατομμύρια, γιατί υπάρχουν και άλλες 100 τόσες χιλιάδες που πήγαν κατευθείαν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ήταν 4,2 εκατομμύρια για την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Να μην μείνουμε σε αυτό. Ήταν της τάξης περίπου των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Μέχρι εδώ συμφωνείτε επίσης και οι δύο.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι, δεν συμφωνούμε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ:  Πόσο ήταν η συνολική προμήθεια;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Για την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ήταν 1,5% που αντιστοιχεί σε 4,2...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εντάξει, είναι και 1,5 στη Forest Dove.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Και το άλλο 1,5 είναι Forest Dove που είναι προσωπική προμήθεια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Γιατί τώρα αυτή η όποια προμήθεια δεν πήγε κατευθείαν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και πήγε μέσω τρίτων εταιριών; Εσείς μου είπατε ότι αυτό συνέβη για να μπορεί ο κ. Πρινιωτάκης από αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιήσει και για προσωπικό όφελος και να χρηματίσει κάποιος επικεφαλής –αυτή τη λέξη είπατε- ασφαλιστικών ταμείων.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Η πρώτη προμήθεια. Η δεύτερη δεν ξέρουμε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Πείτε μου εσείς, κύριε Πρινιωτάκη, γιατί αυτά τα χρήματα δεν πήγαν κατευθείαν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή και κατέληξαν σε τρίτες εταιρίες; Για ποιο λόγο; Πραγματικά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, ναι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Εξηγεί το ερώτημα ο κ. Αποστολίδης, λέει την άποψή του. Εσείς όμως πώς αντικρούετε αυτή την άποψη; Γιατί δεν πήγαν κατευθείαν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να προσδιορίσουμε αρχικά τι θέση είχαν αυτές οι εταιρίες. Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation – θυγατρική της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ. Η Forest Dove – θυγατρική επίσης της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation. Η συναλλαγή έγινε στο εξωτερικό, στο Λονδίνο και για λόγους φορολογικούς μοιράστηκε στις δυο αυτές εταιρίες.
Το ποσό το οποίο πήγε μέσω της Forest Dove επενδύθηκε σε ομόλογα αυθημερόν, 4,2 εκατομμύρια. Το άλλο ποσό πήγε στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Participation και αυτό ήταν εκείνο το οποίο ανέλαβε ο κ. Αποστολίδης. Δεν υπήρχαν δηλαδή άλλα μετρητά εξ ων από εκείνα, τα οποία ανέλαβε ο κ. Αποστολίδης, αυτά τα 4 εκατομμύρια.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Όμως, ο κ. Αποστολίδης λέει ότι τα βάλατε στην τσέπη. Από τη Forest Dove τα βάλατε στην τσέπη.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Της Forest Dove ήταν δικά του χρήματα, τα οποία τοποθέτησε στην Hitech, σε μια άλλη εταιρία, στην οποία συγγενικό του πρόσωπο ήταν μέτοχος και για την οποία κατηγορείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι έκανε χειραγώγηση τιμής.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ό,τι και να είναι ...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ:  Απ’ όλα αυτά που ακούγονται, απαντήστε στον κ. Αποστολίδη γιατί αυτά που λέει είναι και συγκεκριμένα και δεν ξέρω εγώ αν έχει δίκιο ή όχι. Όμως λέει συγκεκριμένα πράγματα και πρέπει να απαντήσετε και σε εμάς επ’ αυτών.  
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ευχαρίστως να σας απαντήσω σε αυτό.
Η εταιρία στην οποία επενδύθηκε –ελπίζω να μην σας κουράζω επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα- ήταν μια εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, με Διοικητικό Συμβούλιο, μια υπεύθυνη εταιρία ενόσω είναι στο Χρηματιστήριο και επρόκειτο να κάνει το μεγάλο βήμα της απορρόφησης μιας άλλης εταιρίας που ήταν πολλές φορές μεγαλύτερη από αυτή για να γίνει δηλαδή το όχημα και να εισαχθεί η μεγάλη εταιρία στο Χρηματιστήριο.
Δυστυχώς, αυτό το πράγμα συνέπεσε με το θέμα αυτό των ομολόγων. Δηλαδή, πήγαν οι επιταγές –που μάλιστα σας την έχω καταθέσει εδώ και είναι στη δικογραφία- από την Τράπεζα Πειραιώς στη Hitech, στην εταιρία αυτή, και στη θέση τους πήρε ομόλογα. Η εταιρία δε στη συνέχεια, αυτή η εισηγμένη, τα χρήματα αυτά –όπως λέγαμε και προηγουμένως, το είχε ρωτήσει ο κύριος Πρόεδρος- με Πρόεδρο τον κ. Μαγουλά, τα χρησιμοποίησε προκειμένου να εξοφλήσει οφειλές προς τις τράπεζες, το Ι.Κ.Α., φόρους κ.λπ..
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ:  Αυτά τα ξέρουμε. Όμως εδώ υπάρχει μια διαφωνία και είναι πολύ κάθετη η διαφωνία.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ έχει άγνοια για τις κινήσεις αυτές! Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ δεν ξέρει τι έχουν γίνει αυτά τα λεφτά και πώς μπήκαν στη Hitech.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ:  Υπάρχει, λοιπόν, μια κάθετη διαφωνία και δεν μιλάει ο οποιοσδήποτε μάρτυρας. Μιλά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακής.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου επιτρέπετε; Αυτό το πράγμα χρονολογείται από τις 6 Μαρτίου 2007, όταν αυτά τα χρήματα λήφθηκαν –όπως σας είπα- την 1η Μαρτίου. Δηλαδή δεν πέρασαν πέντε μέρες. Και είμαστε τώρα στο 2010 για να λέμε ότι κανείς δεν ήξερε τίποτα και ότι η εταιρία δεν το ξέρει; Εσείς πώς το βλέπετε; Έχουν περάσει ...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ:  Εγώ περιμένω από εσάς να μου το εξηγήσετε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Έχουν περάσει τρία χρόνια και το πληροφορούμαστε τώρα ξαφνικά, όταν αυτό ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή; Αυτό το ερώτημα ήθελα να θέσω.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Εγώ θα κλείσω λέγοντας ότι σύμφωνα με την άποψη σας όλα έγινα σωστά, όλα έγιναν καλά. Ταυτόχρονα, όμως, λέτε ότι δόθηκαν και κάποιες μίζες. Πώς γίνεται να έγιναν όλα καλά και να δόθηκαν και μίζες; Εσείς είπατε ότι σας είπε ο κ. Αποστολίδης ότι δόθηκε προμήθεια σε έναν διοικητή, υποδιοικητή ταμείου και συγκεκριμένα στον κ. Δεμέστιχα. Εσείς το είπατε. Είπατε ότι σας το είπε ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Παρακαλώ πολύ, επαναλάβετε για να καταλάβω.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Λέτε ότι όλα έγιναν καλά, ότι δεν υπήρξε καμία παράτυπη ή παράνομη ενέργεια και ότι λειτουργήσατε πολύ σωστά. Και όμως, στην πορεία μέσα από τις διαφωνίες δύο μεγάλων στελεχών του ιδιοκτήτη του πλειοψηφικού πακέτου και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, βγαίνουν θέματα –δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος λέει αλήθεια- που έχουν σχέση με χρηματισμούς, που έχουν σχέση με διακίνηση μαύρου χρήματος, που έχουν σχέση με βαλίτσες, που έχουν σχέση με παράτυπες πράξεις, οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Αυτό θέλω να πω.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, κύριε Χάιδο, ότι συνέβη, υπάρχουν εδώ τα έγγραφα τα οποία πιστοποιούν του λόγου το αληθές. Αλίμονο, εάν λέμε έτσι μια ξεκάρφωτη κουβέντα. Προς θεού.
Είδατε και τι όγκο εγγράφων σας έχω προσκομίσει. Και οτιδήποτε άλλο θα θέλατε να διευκρινιστεί, εγώ είμαι πρόθυμος να σας το φέρω.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το λόγο έχει η κα Αγάτσα.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Κύριε Πρινιωτάκη, είχατε κοινή υπερασπιστική γραμμή, τον ίδιο δικηγόρο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είχαμε τον ίδιο δικηγόρο μέχρι πρόσφατα.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ:  Ο κ. Αποστολίδης θεώρησε επιβεβλημένο να αλλάξει δικηγόρο, διότι θεωρούσε, τρόπον τινά, ότι μέσω αυτού του νομικού γραφείου «παιζόταν το δικό σας παιχνίδι» και όχι το δικό του και αναγκάστηκε να αλλάξει δικηγόρο και να πάρει τον κ. Κούγια ή όποιον άλλον εν πάση περιπτώσει. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εμείς, αν θέλετε, δεν ξεκινήσαμε με αυτόν τον δικηγόρο. Είχαμε πρώτα το γραφείο του κ. Λυκουρέζου και κάποια στιγμή φύγαμε από το γραφείο του κ. Λυκουρέζου, αλλάξαμε και άλλου δικηγόρους και τελευταία ήμαστε στον κ. Παπαδέλη. Προς Θεού, ελεύθερος είναι να διαλέγει.
Εξάλλου ο κ. Αποστολίδης είναι και δικηγόρος. Ξέρει, δηλαδή, από αυτά τα πράγματα. Εγώ δεν ξέρω τόσο καλά από νομικά.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Θεώρησε ότι πρέπει να φύγει από την κοινή υπερασπιστική γραμμή που έχετε, διότι θεωρούσε – όπως λέει- ότι δεν υπερασπίζεται σωστά το δικό του προσωπικό θέμα, ότι δηλαδή υπάρχει ένα δικό σας άρμα στο οποίο σέρνεται και εκείνος από πίσω. Σωστά το αποδίδω;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Απολύτως.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Τι έγινε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κοιτάξτε, νομίζω ότι δεν χωράει εύκολα στο μυαλό ένας άνθρωπος ο οποίος είναι δικηγόρος και πάει σε έναν δικηγόρο –που πάμε εννοείται μαζί- και βλέπει ότι κάτι δεν είναι καλά… Τώρα δηλαδή, από το 2007 μέχρι το 2010 είμαστε μαζί και ξαφνικά…
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Είστε, απ’ ότι λέτε, σαράντα χρόνια μαζί.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, λέω με τον ίδιο δικηγόρο, που λέτε, για το ίδιο θέμα.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Ναι, θα σας πω και γι’ αυτό μετά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και τώρα τον Οκτώβριο αποφασίζει να αλλάξει.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Τι σας είπε όταν έφυγε από την κοινή υπερασπιστική γραμμή; Γιατί;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, το θέμα είναι το εξής. Αυτό το πράγμα εγώ το πληροφορήθηκα στις 15/10.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Γιατί, κύριε Αποστολίδη, τα σπάσατε στα θέματα των νομικών;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Διότι, εδώ είναι ένας σωρός κατηγοριών.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Πείτε το απλά. Εδώ που έχουμε φθάσει, πρέπει να λέμε απλά και πρακτικά πράγματα. Που δεν καλυπτόσασταν;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Σε πολλά σημεία. Εδώ οι κατηγορίες λένε ότι η FOREST DOVE ήταν δική μου εταιρεία, ότι εγώ έκανα με τον Παπαμαρκάκη την συμφωνία, ότι εγώ πήγα με την JP MORGAN  και έκανα την συμφωνία, ότι εγώ με τα ταμεία πήγα και τα έπεισα. Όλα αυτά τα έκανε ο Πρινιωτάκης. Δεν είχα άλλη επιλογή, έπρεπε να έχω κάποιο δικηγόρο, που κάποιος πρέπει να πληρώνει τα λεφτά. Αυτά τα λεφτά τα πλήρωνε ο Πρινιωτάκης και γι’ αυτό είχαμε τον ίδιο δικηγόρο.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Κύριε Πρινιωτάκη, σας αποδίδει πολλά τώρα. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ο κ. Αποστολίδης είχε δικηγόρο τον κ. Τσουμάνη. Γιατί, λοιπόν, δεν πήγε στον κ. Τσουμάνη που ήταν δικός του άνθρωπος;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ο Τσουμάνης ήθελε λεφτά. Πώς θα πληρώσω λεφτά; Τα λεφτά τα πλήρωνε από εδώ.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Εσείς όντως δεν είχατε λεφτά, να πληρώσετε τον δικηγόρο;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Και τώρα εάν μου πουν «βάλε μια εγγύηση πενήντα χιλιάδες», θα μείνω μέσα στη φυλακή μέχρι το δεκαοχτάμηνο.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Έτσι είναι, κύριε Πρινιωτάκη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τι να πω; Ο καθένας έχει τα δικά του…
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Είχατε έναν συνεργάτη, που δεν έχει φράγκο; Έτσι λέει.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Εδώ κοιτάξτε.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Τι είναι αυτά;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας, καταγγελίες τραπεζών. Όλα αυτά τα πράγματα είναι εδώ. Θα ήμουν σε αυτή την κατάσταση, από εδώ πέρα να κάθεται ή να κοιμάται ωραία και καλά και εμένα να με κυνηγάνε οι διαβόλοι και τριβόλοι από πίσω μου;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Δεν το ξέρατε αυτό τρία χρόνια;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τι να το ξέρω; Δεν ήξερα ότι θα κρατήσει η περιπέτειά μου τόσο καιρό και γι’ αυτό ήμουν προσκολλημένος στο άρμα του. Όταν, όμως, είδα ότι το άρμα του γίνεται καταστρεπτικό για εμένα, με οδηγεί στον ήλιο για να με κάψει, είπα ότι θα πρέπει να πάρω…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Φοβάμαι, όμως, ότι κανείς δεν λέει την αλήθεια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ θέλω να καταλάβω, ποιο είναι το δικό μου φταίξιμο. Είχαμε έναν δικηγόρο, τον οποίο εγώ τον πλήρωνα, την αναλογία μου.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Σας είπε. Δεν τον καλύπτατε, λέει, νομικά όπως έπρεπε, ενώ ήσασταν μαζί. Έτσι ισχυρίζεται.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν προέβαλλε αυτά τα σημεία που σας λέω εγώ στον ανακριτή, προκειμένου να τύχω μιας ανάλογης και δίκαιης μεταχείρισης. Τυγχάνω της ίδιας μεταχείρισης μαζί του, τη στιγμή κατά την οποίαν εγώ δεν είχα καμιά επαφή με τα Ταμεία και δεν είχα καμιά επαφή με Παπαμαρκάκη και λοιπούς.
Θα δεχτώ, λοιπόν, αυτό το πράγμα; Και όταν έφθασε το 1ο εξάμηνο και ήρθε για να κριθεί εάν θα παρατεινόταν η δέσμευσή μου για άλλο ένα εξάμηνο, του λέω στοπ, εδώ είναι και υποβάλλω εγώ δικό μου υπόμνημα. Και κάθισα την παραμονή της ακρόασής μου από το Συμβούλιο  Εφετών και έγραψα μέσα στο κελί μου, χειρόγραφα, χωρίς κανένας να το δακτυλογραφήσει και το παρέδωσα την επομένη.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Ο καινούριος δικηγόρος ανέλαβε αμισθί;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι. Θα το κανονίσουμε στο μέλλον, μου είπε.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Άρα το ήξερε ότι θα κάνετε υπόμνημα;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Βεβαίως, το είχε διαβάσει την παραμονή της κατάθεσης του υπομνήματος, τι θα πω στο Συμβούλιο Εφετών.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μας είπε εδώ ο κ. Πρινιωτάκης ότι δεν είχε ιδέα περί υπομνήματος.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ θα δηλώνω ότι δεν είχα. Και καλά εγώ, ο δικηγόρος του ο κ. Παπαδέλης δεν έπρεπε να το ξέρει; Και ο κ. Παπαδέλης είναι εδώ απ’ έξω. Παρακαλώ πολύ, κύριε Πρόεδρε, αν θέλετε φωνάξτε τον, να έρθει να σας πει εάν είχε υπόψη του αυτό το υπόμνημα και δεν το είδε μετά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ακούστε. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία της υπόθεσης.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζητώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ορίστε, κύριε Πολατίδη, έχετε το λόγο.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Να επιμείνουμε λίγο στο θέμα της αμοιβής. Ο κ. Κούγιας δεν είναι φθηνός δικηγόρος. Ποιος θα σας καλύψει;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όταν αποδεσμευθούν τα χρήματά μου, θα καλυφθεί. Είναι δεσμευμένα.
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Αυτή είναι, δηλαδή, η συμφωνία σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Το λόγο έχει η κα Αγάτσα.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Εγώ θέλω να καταλήξω, κύριε Πρόεδρε. Είχατε μια κοινή πορεία σαράντα χρόνια, κουμπάροι, μαζί στην εταιρεία…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και αυτός είναι ο μεγάλος καημός, αν μου επιτρέπετε.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Σας ρώτησα εσάς, κύριε Πρινιωτάκη, αυτά τα σαράντα χρόνια της συνεργασίας σας ήταν ανέφελα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ αυτό πιστεύω.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Αυτό το σημερινό.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Πρέπει να έγινε κάτι πάρα πολύ σημαντικό για να τραβάει τώρα ο ένας στην ανατολή και ο άλλος στη δύση. Πείτε μας, σας παρακαλούμε πολύ, γιατί είναι κοινή λογική όλων μας ότι κρύβονται πράγματα.
Και να σας πω και κάτι; Σαν μητέρα το λέω. Πιστεύω ότι σε αυτή την ιστορία ταλαιπωρούνται οικογένειες. Τι έχει γίνει; Πού έχουν πάει τα λεφτά. Δηλαδή, θα ακούσουν αύριο οι συνταξιούχοι αυτά που λέμε εδώ και θα φρίττουν.
Πού έχουν πάει τόσα λεφτά; Δεν πρέπει να πείτε την αλήθεια;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Σας απάντησα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πιστεύω ότι ο κ. Αποστολίδης έχει το λόγο. Ο ίδιος έχει υπογράψει, ο ίδιος έχει διαβεβαιώσει οχτώ φορές –όπως σας ανέφερα- ότι τα χρήματα τα έχει. Μπορεί ο ίδιος να σας πει. Εγώ σας ανέφερα, τι μου είπε εμένα.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Επιμένετε δηλαδή, σε ό,τι έχετε πει. Δεν έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο; Και εσείς, κύριε Αποστολίδη, επιμένετε; Δεν έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο για το οικονομικό κομμάτι, για τα λεφτά, για τις βαλίτσες;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι. Αυτά τα πήρε. Αυτά έγιναν, ό,τι έχω πει προηγουμένως.
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ευχαριστούμε την κυρία Αγάτσα.
Ο κ. Τζελέπης έχει το λόγο.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Κύριε Αποστολίδη, με τη NAM σύμβαση συνεργασίας είχατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Σύμβαση συνεργασίας;
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Έστειλε τα 4,2 εκατομμύρια. Πώς τα έστειλε αυτά;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Υπέγραψε σύμβαση σύστασης πελατείας.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Εσείς;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Μα, εσείς είστε Πρόεδρος.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μα, δεν υπέγραψα εγώ. Υπέγραψε η θυγατρική εταιρεία, της οποίας εκπρόσωπος ήταν ο Πρινιωτάκης. Υπεγράφησαν δυο συμβάσεις συνεργασίας, βάσει των οποίων καθορίστηκαν και οι αμοιβές. Η μία ήταν NAM-«ACROPOLIS Participation», που υπέγραψε ο Πρινιωτάκης, γιατί την εκπροσωπούσε και η δεύτερη ήταν NAM και FOREST DOVE.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Την οποία πάλι υπέγραψε ο Πρινιωτάκης.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Μα εσείς εκπροσωπούσατε την…
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Εκείνος έκανε τη σύμβαση. Εγώ με τον Παπαμαρκάκη δεν είχα καμία συναλλαγή για την υπογράψω.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μπορώ να κάνω μια διόρθωση, ότι η σύμβαση ήταν μια;
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Σας παρακαλούμε, πιο καθαρά για να σας καταλαβαίνουμε.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η σύμβαση ήταν μια για την «ACROPOLIS Participation». Επαναλαμβάνω ότι η σύμβαση ήταν μία για τη σύμβαση σύστασης συναλλαγής της «ACROPOLIS Participation». Και την αμοιβή αυτή ζήτησε η «ACROPOLIS Participation» για λόγους φορολογικούς, όπως σας ανέφερα προηγουμένως, να κατανεμηθεί στις δυο εταιρείες. Δηλαδή και η FOREST DOVE ήταν θυγατρική της «ACROPOLIS Participation». Για λόγους φορολογικούς να πάνε μισά και μισά.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Κύριε Πρινιωτάκη, η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή» φαίνεται μέσω εσάς ότι έχει κάνει τις επαφές με όλα τα ταμεία. Ως προς τα τέσσερα ταμεία που κάνατε τις παρουσιάσεις και πήρατε το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων, πώς πήγατε σε αυτά τα τέσσερα ταμεία; Πήγατε και σε άλλα ή σε αυτά τα τέσσερα, τα συγκεκριμένα; Κάνατε παρουσιάσεις και σε άλλα ταμεία ή στα τέσσερα συγκεκριμένα; Ρωτάω και θέλω μια απάντηση.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Από τα τέσσερα κάναμε παρουσίαση στα δυο.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Τα άλλα δυο πού σας βρήκαν;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στο ΤΕΑΥΦΕ -ήταν του κ. Αποστολίδη- ο κ. Δεμέστιχας. Αυτός δεν ήθελε παρουσίαση.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στο ΤΕΑΔΥ πήγα και έκανα εγώ την παρουσίαση.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Στο ΤΣΕΥΠ;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ούτε το ΤΣΕΥΠ ήθελε παρουσίαση. Άρα, λοιπόν, από τα τέσσερα στα δυο κάναμε παρουσίαση.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Και το άλλο ήταν του κ. Δεμέστιχα που εσείς ισχυρίζεστε ότι διαχειριζόταν και τους προσωπικούς λογαριασμούς που είχε στην «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή».
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, είπα ότι είχε χρηματιστηριακό κωδικό από του έτους 1999.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Ναι, δεν είπατε μόνο αυτό.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι, όλα όσα είπα.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Είπατε ότι είχε αποκλειστικές σχέσεις με τον κ. Δεμέστιχα και χειριζόταν τον κωδικό του. Ακριβώς επί λέξει έτσι είπατε το πρωί.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αποκλειστική συνεργασία είχε με τον κ. Αποστολίδη πράγματι ο κ. Δεμέστιχας. Μαζί μου δεν είχε καμία…
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Οι σχέσεις ήταν κοινωνικές με τον κ. Δεμέστιχα, τίποτα παραπάνω.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ήταν κοινωνικές;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Λόγω του γεγονότος ότι η σύζυγός του ήταν υφισταμένη μου στην τράπεζα.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Δηλαδή, κύριε Αποστολίδη, ο κ. Δεμέστιχας…
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν είχε ενημέρωση από μένα.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Από τον κ. Πρινιωτάκη, πάντως, δεν είχε ενημέρωση σαν ταμείο. Εσείς που είχατε κοινωνικές σχέσεις, που είχατε τη γυναίκα του υφισταμένη, δεν σας ρώτησε, λοιπόν, καθόλου ότι «θα πάρω ένα ομόλογο 80 εκατομμυρίων από τη χρηματιστηριακή στην οποία είσαι Πρόεδρος»;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Έμαθα ότι επρόκειτο να δοθεί το ομόλογο αυτό και στον Δεμέστιχα.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Ο ίδιος δεν σας είπε τίποτα. Εσείς τα μάθατε όλα μετά.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν με απασχόλησε με αυτά τα θέματα. Είχε απευθείας επαφές.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Επιτρέπετε; Η αλήθεια είναι διαφορετική. Και εξηγούμαι: Ο χρηματιστηριακός κωδικός του κ. Δεμέστιχα, που ανοίχθηκε στις 14 Απριλίου του 1999, ήταν, όπως το λέμε στη χρηματιστηριακή γλώσσα, στο profit center, δηλαδή, υπό την άμεση παρακολούθηση του κ. Αποστολίδη και μάλιστα, εξ ων από αγοραπωλησίες μετοχών έκανε και παράγωγα, όπου στα παράγωγα κάποιος χρειάζεται να τον συμβουλεύει. Και αυτός που τον συμβούλευε ήταν ο κ. Αποστολίδης. Υπήρχε, λοιπόν, αυτή η…
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Στις συγκεκριμένες αυτές επίμαχες ημερομηνίες, αρχές Μαρτίου, μήπως ο κ. Δεμέστιχας έπαιξε χρηματιστηριακά κάποιο σημαντικό ποσό;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης):Μα, αυτά, αν θέλετε, ήταν και αιτία ο κ. Δεμέστιχας κάθε τόσο να μπαινοβγαίνει στην εταιρεία και ιδιαίτερα στο γραφείο του κ. Αποστολίδη.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Προσέξατε τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έγιναν αναλήψεις των ποσών, που, όπως λέτε, σας είπε λέτε ο κ. Αποστολίδης ότι έδωσε χρήματα στον κ. Δεμέστιχα, τότε, αρχές Μαρτίου ή τέλος Φεβρουαρίου, τα ποσά που έπαιξε στη χρηματιστηριακή ο κ. Δεμέστιχας…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, αυτό το πράγμα δεν μου το είπε.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Αυτό το θέμα είναι απλό. Μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρεία τους λογαριασμούς του Δεμέστιχα για να δείτε τι κινήσεις έχει κάνει. Είναι απλό θέμα, αυταπόδεικτο.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Για να κλείνω, μια τελευταία ερώτηση. Μου κάνει πραγματικά μεγάλη εντύπωση…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αν μου επιτρέπετε, μου έχετε κάνει διάφορες ερωτήσεις. Αν με έχετε ρωτήσει κάτι και δεν σας έχω απαντήσει, ό,τι είναι παρακαλώ πολύ, επαναλάβετέ το.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Βασικά, δεν απαντάτε σε ένα βασικό. Εσείς λέτε ότι 6 εκατομμύρια σας πήρε ο κ. Αποστολίδης και δεν τα έδωσε, ο κ. Αποστολίδης λέει ότι σας έδωσε τα 2,4 και τα βάλατε στο χρηματοκιβώτιο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Που δεν χωρούν.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Χρήματα, λοιπόν, πάνε και έρχονται, εκατομμύρια. Και οι δυο άσπρα μαλλιά έχετε, είστε εδώ απέναντί μας. Τα λεφτά πού είναι; Πού τα δώσατε τα λεφτά; Εσείς έχετε και το γιο σας στη φυλακή.
Εσάς, η σύζυγό σας έχει προβλήματα υγείας και πραγματικά, αναρωτιέμαι, γιατί είπατε και προηγουμένως ότι μιλάτε στη φυλακή: Μήπως ήρθατε εδώ να μας δουλέψετε; Εδώ είστε στη Βουλή των Ελλήνων και αυτά τα Πρακτικά θα βγουν δημόσια προς τα έξω. Κατά πόσο, λοιπόν, μπορεί να είναι αυτά που λέτε εδώ μέσα σήμερα πιστευτά από οποιονδήποτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μου επιτρέπετε κάτι; Είναι δυνατόν…
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Συμφωνούν ότι μοίρασαν λεφτά. Το ζητούμενο είναι να πείτε -επιτέλους και τη δική σας θέση να ελαφρύνετε και να μαθευτεί η αλήθεια και θεωρώ ότι έχετε και ένα χρέος- πού πήγαν τα λεφτά, πού τα δώσατε αυτά τα λεφτά; Διότι και οι δυο δώσατε λεφτά.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είναι άραγε σε ίση μοίρα όποιος έχει αποδείξεις, όποιος έχει διαβεβαιώσεις ένορκες κ.λπ. ότι τα χρήματα τα έχει και είναι το ίδιο ένας, γιατί σας λέει ότι εγώ τα έδωσα εκεί; Είναι το ίδιο πράγμα; Είμαι στην ίδια μοίρα εγώ, δηλαδή, τώρα με αυτόν που σας λέει…; Όλα, δηλαδή, εξομοιώνονται;
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Κύριε Πρινιωτάκη, θα σας απαντήσω και εγώ πολύ απλούστατα ότι Πρόεδρος ήταν ο κ. Αποστολίδης και τις συμφωνίες τις κάνατε εσείς. Και μετά, αφού κάνατε εσείς τις συμφωνίες, πήγε και εισέπραξε ο κ. Αποστολίδης από τις τράπεζες. Εκτός και αν έχετε την εντύπωση ότι βρισκόμαστε κάπου αλλού εμείς και ότι μιλάτε σε ανθρώπους που δεν μπορούν να σκεφθούν τι γίνεται.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εγώ νομίζω ότι δεν έχω προσβάλει την νοημοσύνη σας έτσι.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ: Με αυτά που λέτε, με συγχωρείτε, αλλά δυστυχώς, εδώ και οι δυο προσβάλλετε τη νοημοσύνη όλων των Βουλευτών.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Έχει το εξής δίκιο ο κ. Τζελέπης. Το μόνο που συμφωνείτε είναι η γέννηση του ομολόγου και ο τρόπος διάθεσής του στα ταμεία. Συμφωνείτε, εν συνεχεία, στο ότι πήραν χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία οι διοικητές. Και σ’ αυτό έχετε συμφωνήσει και εν συνεχεία, προσπαθείτε ο ένας να ρίξει τις ευθύνες στον άλλον, το οποίο δεν είναι σοβαρό όντως. Εμείς, δηλαδή, υποθέτουμε ότι δεν μπορεί να μην είχατε συζητήσει και οι δυο από την αρχή πώς θα πάει αυτή η ιστορία. Και ξαναλέω ότι είναι προς το καλό και των δυο σας να βγείτε να πείτε πώς έχει η ιστορία από την αρχή, «μου είπε ο Αποστολίδης ότι έφταιγε ο Δεμέστιχας, μου είπε ο Πρινιωτάκης ότι χρηματοδοτήθηκαν τα ταμεία». Είναι σαφές ότι χρηματοδοτήθηκαν τα ταμεία. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το λέτε και οι δυο. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Πέστε το πώς έγινε αυτή η ιστορία, ποιος τα ζήτησε, για να μεταφέρουμε και την ευθύνη, να φύγει από εσάς εν μέρει. Είναι κρίμα να είσαστε στη φυλακή εσείς και αυτοί οι κύριοι να είναι έξω.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό που λέει το ένα μέρος και αυτό που λέει το άλλο μέρος εσείς τα θεωρείτε ότι είναι ισοδύναμα; Εδώ με τόσα προηγούμενα τα οποία σας ανέφερα, με χειρόγραφες αποδείξεις, με ένορκες καταθέσεις, όλα αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία σημασία, δηλαδή;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αν είχε πάρει 6 εκατομμύρια, θα είχε 50.000 για να βγει από τη φυλακή, κύριε Πρινιωτάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εντάξει. Τι να πω;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Η κυρία Παναρίτη έχει το λόγο.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Κάποιον φοβάστε. Ποιον φοβάστε;
Κύριε Αποστολίδη, τρεισήμισι χρόνια έχετε καθίσει εκεί πέρα και πολύ καθαρά βγαίνει ότι έχετε μείνει «πανί με πανί». Κάτι φοβάστε. Κάνετε μήνυση στην HYPO γιατί σας έδωσε ένα ομόλογο, το οποίο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Μόλις πριν από λίγο μας είπατε ότι κάνατε μήνυση στην JP Morgan γιατί έβγαλε ένα ομόλογο, το οποίο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Στον κ. Παπαμαρκάκη κάνατε μήνυση;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Συγγνώμη. Αλλά, εγώ απ’ ότι καταλαβαίνω, τη σύνθεση και την προμήθεια την πήρατε από τον κ. Παπαμαρκάκη. Η JP Morgan μπορεί να βγάζει εκατοντάδες λογιών ομόλογα, αλλά εσείς τα αγοράσατε από τον κ. Παπαμαρκάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης):  Όχι….
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Αυτός σας έδωσε.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Από την HYPO.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Λυπάμαι. Αλλά, αυτός υπέγραψε μαζί σας συμφωνία και απ’ αυτόν πήρατε προμήθεια, προμήθεια reference, προμήθεια σύστασης. Δεν πήρατε προμήθεια σύστασης από την JP Morgan. Αλλά, εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μηνύσατε την JP Morgan.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Γιατί μήνυσα την JP Morgan;
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Για ποιο λόγο;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μα το κόλπο αυτό, το τρικ…
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Καλύτερα. Γιατί δεν μηνύσατε τον κ. Παπαμαρκάκη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): …εκείνη το έφτιαξε. Δεν το έφτιαξε ο κ. Παπαμαρκάκης.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ναι, αλλά αυτός σας το πούλησε.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Να πει και ο κ. Παπαμαρκάκης ότι εγώ το πήρα έτοιμο. Δεν ήξερα.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Να του κάνετε μήνυση και να σας το πει.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ενώ, αντιθέτως, η HYPO, εκτός του ότι το ήξερε πολύ καλά, είχε και συμβατική ευθύνη απέναντί μας από τη σύμβαση τραπεζικών εργασιών που είχαμε υπογράψει. Θα έπρεπε…
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Κάτι δεν κολλάει. Με συγχωρείτε που σας διακόπτω, αλλά κάτι δεν κολλάει.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν κάναμε και … του δημοσίου κάναμε.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Μισό λεπτό. Σας ρωτώ. Απλή λογική είναι. Είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα να μη μιλάτε. Κάτι συμβαίνει.
Λοιπόν, αυτό το προϊόν όντως βγαίνει λανθασμένο. Είναι σαν να μου λέτε ότι η ΙΚΕΑ αγοράζει προϊόντα από την Κίνα και τα αποσύρει κι ύστερα η ΙΚΕΑ λέει στην Κίνα, στον προμηθευτή,  ότι σας κάνω μήνυση.
Λοιπόν, είναι αδιανόητο εσείς να κάνετε μία μήνυση στην JP Morgan γιατί παρουσίασε ένα ομόλογο…
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Αγωγή κάναμε.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: …το οποίο αποκρύβει τη μη διαπραγματευσιμότητά του και στη  HYPO. Γιατί και στις δύο; Η στη HYPO ή σ’ αυτήν.
Εξηγήστε το μου γιατί ο κ. Παπαμαρκάκης ξαφνικά «βγαίνει λάδι».
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Γιατί δεν μπορούσα να στηρίξω ευθύνη του Παπαμαρκάκη, γιατί δεν εγνώριζα αν εκείνος ήξερε ότι το ομόλογο…
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Συγγνώμη, κύριε Αποστολίδη. Εσείς γίνεστε ο μεσάζων μεταξύ δύο μελών. Παίρνετε για την ακρίβεια προμήθεια σύστασης της αγοράς αυτής από τον κ. Παπαμαρκάκη. Εντάξει; Αυτός ήρθε και σας έδωσε τα turn sheets. Δεν ήρθε η JP Morgan να σας τα δώσει. Εντάξει;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ασφαλώς.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Μπράβο. Αυτός σας τα έστειλε.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν μπορώ να αποδείξω ότι ήξερε τη μη διαπραγματευσιμότητα. Μπορεί κι αυτός να ισχυριστεί…
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Μα, πως μπορείτε εσείς ν αποδείξετε ότι η HYPO ήξερε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Η HYPO ήταν υποχρεωμένη, ως θεματοφύλακας της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, με βάση τη σύμβαση παροχής επενδυτικών τραπεζικών εργασιών, να το ελέγξει.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Θέλετε να σας πω κάτι, κύριε Αποστολίδη; Ο κ. Παπαμαρκάκης ήλθε εδώ και κάθισε κάπου εκεί που κάθεστε εσείς και είπε το εξής: Το ομόλογο ήταν διαπραγματεύσιμο, αναρτήθηκε την ίδια ημέρα που εκδόθηκε από το δημόσιο στο BLOOMBERG.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τότε γιατί μας κατηγορεί ο Εισαγγελέας και λέει ότι ήταν ψευδές διαπραγματεύσιμο;
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Γιατί νομίζουν όλοι ότι όλοι μας εμείς είμαστε αδαείς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): No priced. Ήταν ενταλμένο, αλλά δεν είχε τιμή.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: No price. Και λοιπόν; Η price τι σχέση έχει; Ανάρτηση υφίσταται.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ο εισαγγελέας με έφερε στη φυλακή, επειδή μετεβίβασα ένα ομόλογο, το οποίο ήταν μειωτικό της αξίας για τα Ταμεία. Γι’ αυτό το λόγο με πήγε και γι’ αυτό εγώ έκανα την αγωγή κατά της JP Morgan, γιατί η ίδια η JP Morgan κατασκεύασε εν συμπαιγνία με το δημόσιο τον όρο της μη διαπραγματευσιμότητας του τίτλου.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ονόματα;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Το υπέγραψε ο Κουρής.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Το Υπουργείο Οικονομικών. Συγγνώμη, κυρία Γιαννακά. Επιτρέψτε μου, να κάνω την ερώτηση.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τον όρο τη μη διαπραγματευσιμότητας τον υπέγραψε ο Κουρής. Αυτό δεν το ήξερε κανένας, ούτε ο Παπαμαρκάκης το ήξερε. Όχι ότι εγώ θέλω να κάνω το συνήγορο του  Παπαμαρκάκη. Αντικειμενικά.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Έτσι δείχνεται, όμως. Έχετε δείξει ότι έχετε πάρει πάνω σας όλο αυτό το «διαπραγματευσιμότητα» και «μη διαπραγματευσιμότητα», που ήρθε εδώ αυτός ο κύριος να πουλήσει σε εσάς.
Λοιπόν, πείτε μας με τρεις, τέσσερις, πέντε, είκοσι λέξεις ποιον φοβάστε.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν φοβάμαι κανέναν.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Γιατί εσείς άμα θα πάτε φυλακή, θα πάτε μόνος σας. Τουλάχιστον, να …
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Περισσότερο φοβάμαι εκεί μέσα που είμαι με τους πρεζάκηδες, παρά οποιοδήποτε άλλον.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Γιατί τρεισήμισι χρόνια δεν μιλήσατε, κύριε Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Που να μιλήσω;
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Γιατί δεν είπατε τίποτα απ’ όλα αυτά;  Ήσασταν κάτω από την επήρεια ενός ανθρώπου που λέτε τώρα ότι δεν σας βοήθησε καθόλου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ξέρετε, κύριε Αποστολίδη, ποιο είναι το κρίμα; Είναι αυτό που λέει η κυρία Παναρίτη. Το κρίμα είναι ότι είστε μέσα οι δύο σας, είναι έξω οι τέσσερεις Πρόεδροι των Ταμείων, είναι έξω οι άλλοι των Οικονομικών, είναι έξω …
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ποιος φταίει; Επειδή δεν μιλάω εγώ ή οι δικαστικές αρχές που δεν αξιολογούν τα στοιχεία;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είναι που δεν μιλάτε κι εσείς. Και καλά οι δυο σας. Ο μικρός ο Πρινιωτάκης τι φταίει ο κακομοίρης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Τι είπατε, κύριε Πρόεδρε ;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Λέω και καλά οι δυο σας, εν πάση περιπτώσει, που ήσασταν κι επικεφαλής. Ο υιός του κυρίου Πρινιωτάκη τι φταίει;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): «Αμαρτίαι γονέων» φαίνεται.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Σας λέω, να επανέλθω πάλι. Τη μη διαπραγματευσιμότητα δεν μπορώ εγώ να την καταλογίσω στον Παπαμαρκάκη, γιατί κι εκείνος μπορεί να μην ήξερε. Εκείνο, όμως, τον οποίον καταλογίζω, την καταλογίζω σ’ αυτούς που κατασκεύασαν το ομόλογο…
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Ο οποίος, όμως, λέει αντιθέτως αυτά που λέτε εσείς. Αυτή τη στιγμή ο κ. Παπαμαρκάκης σας έχει αφήσει έξω, σας έχει βάλει να «στεγνώσετε», να «λιαστείτε στον ήλιο», λέγοντας ότι είναι και όλο αυτό το …
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ο Ανακριτής τι λέει; Τι λέει ο Παπαμαρκάκης είναι άλλο. Ο Ανακριτής λέει ότι εγώ φταίω που δεν είχε διαπραγματευσιμότητα το ομόλογο. Αυτό λέει ο Ανακριτής. Τι λέει ο Παπαμαρκάκης είναι άχρηστο. Εγώ με αυτό κατηγορούμαι. Δεν κατηγορούμαι με το τι λέει ο Παπαμαρκάκης.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Τότε, εσείς έχετε κάνει μήνυση στον Ανακριτή;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τη ρήτρα μη διαπραγματευσιμότητας την έχει υπογράψει ο Κουρής.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Πείτε μου, σας παρακαλώ, ποιο είναι το πρόβλημά σας; Γιατί δεν μιλήσατε τριάμισι χρόνια τώρα;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Γιατί να μιλήσω τρεισήμισι χρόνια; Ό,τι είχα να πω, το είπα.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Τριάμισι χρόνια μετά.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Τα είπα στον Ανακριτή. Δεν τα είπα; Όλα τα έχω πει.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Μα, έχετε αναιρέσει ένα σωρό καταθέσεις. «Τα έχω τα χρήματα φυλαγμένα καλά». Τώρα «τα έδωσα στον κύριο…»
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μα, ο Ανακριτής δεν ρωτούσε για τα χρήματα. Ο Ανακριτής ρωτούσε για τις απάτες και για τις απιστίες και για την ΗΔΑΤ.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Εμείς, όμως, κύριε Αποστολίδη, έχουμε μαρτυρίες σας, καταθέσεις σας που λένε ότι «τα χρήματα τα κρατούμε, τα φυλάμε εδώ, τα έχουμε κάτω από τη δικιά μας κατάσχεση».
Είναι αμαρτία από το Θεό. Μπορεί να μη θέλετε να μας το πείτε. Πείτε μας «ξέρω και δεν θέλω να σας πω γιατί φοβάμαι».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κι εγώ εκτιμώ ότι έχει δίκιο η κυρία Παναρίτη. Είναι αμαρτία. Έχετε πάρει μία ευθύνη πάνω σας. Ο κ. Παπαμαρκάκης είναι έξω. Οι Πρόεδροι είναι έξω.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όλοι είναι έξω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και τώρα είναι μέσα ο μικρός Πρινιωτάκης, ο οποίος «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».
Αν μας βοηθήσετε κι άλλο, να προσδιορίσουμε, δηλαδή, καλά την υπόθεση, καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά ότι θα είναι κι υπέρ σας. Έχει γίνει μία ολόκληρη ιστορία. Έχετε καταθέσει κάποιοι από εσάς, εν πάση περιπτώσει, ότι ο Δεμέστιχας έπαιξε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Δεμέστιχας δεν ήρθε να καταθέσει. Προφανώς, τι να πει; Πήγαν λεφτά στους λογαριασμούς. Τα βάλατε οι ίδιοι. Πείτε τας. «Ξεμπροστιάστε» τους. Να αρχίσει να ανοίγει το παιχνίδι, να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δεν ξέρω, κύριε Πρόεδρε, τι έχει γίνει, πόσα πήρε ο καθένας. Ξέρω μόνο ότι πήραν όλοι τους αυτοί. Αυτό που σας είπα. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα παραπάνω. Δεν ξέρω, όχι γιατί δεν θέλω, ούτε με φοβίζει κανένας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Κι αυτό που είπε ο κ. Πρινιωτάκης ότι ο Δεμέστιχας δύο φορές βοήθησε… Δεν βοήθησε. Δύο φορές έκανε τη ζημιά σ’ εσάς.
Η κυρία Γιαννακά έχει το λόγο.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Πριν πάμε στις δύο βαλίτσες, θα ήθελα να πάρουμε λίγο από την αρχή την ιστορία, μια κι είστε οι δυο παρόντες. Είπε ο κ. Αποστολίδης ότι τα Ταμεία προσέγγισαν τον Πρινιωτάκη το 2006 για να του ζητήσουν επιτακτικά ένα δομημένο ομόλογο. Έτσι δεν είπατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι επιτακτικά. Διερευνητικά, να το πούμε.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Χωρίς το επιτακτικά. Το δέχομαι. Διερευνητικά.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Έτσι είναι, κύριε Πρινιωτάκη; Ποια Ταμεία ήλθαν σ’ εσάς το 2006 να σας ζητήσουν διερευνητικά ένα δομημένο ομόλογο;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Είχα απαντήσει και σ’ εσάς –πιστεύω- προηγουμένως ότι η ευκαιρία δόθηκε από μία υπόθεση επένδυσης που είχε να κάνει το ΤΕΑΔΥ για 300 εκατομμύρια ευρώ. Ζητούσε προτάσεις από διαφόρους. Μεταξύ αυτών, δώσαμε κι εμείς. Ήταν εκείνες τις ημέρες, τον Οκτώβριο, 12 Οκτωβρίου, που υποβάλαμε εμείς τη δική μας την πρόταση και προτείναμε τα 200 εκατομμύρια να είναι σε σταθερά ομόλογα και τα 100 να είναι σ’ αυτό το υπό έκδοση, όπως μας το είχαν…
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ο κ. Σημαιοφορίδης ήλθε και σας βρήκε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Με το Ταμείο, το ΤΕΑΔΥ, από εκεί συνεργαζόμαστε.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ήρθε, δηλαδή, ο κ. Σημαιοφορίδης και σας είπε «θέλω δομημένο». Αυτό λέει ο κ. Αποστολίδης.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, προς Θεού! Δεν έγινε έτσι. Και πάλι θα το διευκρινίσω. Ο κ. Σημαιοφορίδης ζήτησε από διαφόρους –εννοώ χρηματιστηριακές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόταν και με τράπεζες, είχε τέσσερις χρηματιστηριακές και πέντε τράπεζες- προτάσεις για το πώς να επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς κάναμε τη δική μας πρόταση στα πλαίσια τα οποία σας ανέφερα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Έτσι έγινε, κύριε Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Αυτά, σας λέω, είναι ό,τι μου έχει πει ο Πρινιωτάκης για το πώς έγινε η αρχή. Τα ταμεία έψαχναν να βρουν δομημένα ομόλογα και αυτό ήταν το έναυσμα για να προσεγγίσει το Παπαμαρκάκη.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μάλιστα. Σας είπαν, λοιπόν, τα ταμεία να τους βρείτε δομημένο –είπε ο κ. Αποστολίδης- και επειδή δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά, τότε σκεφτήκατε να πάρετε τηλέφωνο τον Παπαμαρκάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, μέχρι τότε, όπως είπαμε, είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά επτά δομημένα και πολλά ταμεία είχαν ήδη αυτό το προϊόν, το οποίο ήταν ένα νέο προϊόν…
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μη μου λέτε την ιστορία. Θέλω να μου λέτε σ’ αυτά που λέει ο κ. Αποστολίδης τι απαντάτε εσείς. Σας βάζω τα λόγια του, δεν κάνω ερωτήσεις, ο ίδιος τι είπε. Βρήκατε, λοιπόν, τον κ. Παπαμαρκάκη –λέει ο κ. Αποστολίδης- για να σας βοηθήσει να βρείτε στην αγορά εκτός Ελλάδας ένα δομημένο ομόλογο. Έτσι έγινε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Εμείς το προτείναμε στο Ταμείο. Εμείς περιλάβαμε στην πρότασή μας και δομημένο ομόλογο σαν νέο προϊόν. Μπορούσε το ΤΕΑΔΥ να μην το πάρει και να διαλέξει μία άλλη πρόταση. Εμείς μία πρόταση κάναμε. Δεν μας υπαγόρευσαν, αν θέλετε…
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Άρα, εσείς λέτε κάτι τελείως αντίθετο, ότι δηλαδή εσείς κάνατε τις προτάσεις στα ταμεία. Καταλαβαίνω πως ούτε σ’ αυτό θα βρούμε απόψε άκρη στην ιστορία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, εγώ σας λέω την πραγματικότητα για το πώς έγινε. Και σ’ αυτό έχουμε προτάσεις…
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ο κ. Παπαμαρκάκης, η ΝΑΜ, σε τι πιστεύετε ότι χρησίμευε στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ πάνω στο δομημένο ομόλογο, κύριε Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Απ’ ό,τι μου είπε ο Πρινιωτάκης, ήταν να βρει δομημένο ομόλογο, επειδή δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ο κ. Παπαμαρκάκης, κύριε Αποστολίδη, θα μπορούσε να χρησιμεύει, επίσης, στο να φέρει τον κ. Πρινιωτάκη πιο κοντά στα αρμόδια Υπουργεία;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι, γιατί θα έχανε τις προμήθειές του.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Κρατούσε, δηλαδή, τις υψηλές του γνωριμίες;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Κρατούσε στεγανά.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Κρατούσε στεγανά ο Παπαμαρκάκης.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ναι, για να μπορέσει να πάρει τις προμήθειές του.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Άρα, πιστεύετε ότι έκανε μόνος του τις επαφές με τα Υπουργεία.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μάλιστα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Κι εσάς σας κρατούσε μόνο στο από εκεί και κάτω.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Στο από εκεί και κάτω.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Είναι αλήθεια, κύριε Πρινιωτάκη;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Έτσι είναι, όπως σας το είπε. Όμως, θέλω να πω το εξής: Θέλαμε, η πρότασή μας για να φανεί ελκυστική για τα 300 εκατομμύρια, να προσφέρουμε και κάτι νέο. Ήδη είχαμε την ιστορία των επτά δομημένων και γι’ αυτό το λόγο το βάλαμε. Είχαμε την πληροφόρηση και έτσι πήγε το πρώτο που έγινε στις 12 Δεκεμβρίου και μετέπειτα ακολούθησαν και τα άλλα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Έρχεται, λοιπόν, η ώρα της αμοιβής. Η αμοιβή πάει σε δύο σκέλη. Μία αμοιβή πάει στην PARTICIPATION και μία στη FOREST DOVE. Ο κ. Αποστολίδης λέει ότι δεν ήξερε καν την ύπαρξη της FOREST DOVE. Την ήξερε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Οπωσδήποτε την ήξερε, γιατί ήταν πελάτης της εταιρείας μας…
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ποιος;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η FOREST DOVE. Είχε χρηματιστηριακό κωδικό από το 2000, δηλαδή από χρόνια πολλά.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Άρα, γιατί λέτε ότι δεν την ξέρατε, κύριε Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ήξερα ότι πίσω από τη FOREST DOVE κρύβεται ο Πρινιωτάκης;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Δεν ήξερε ότι πίσω από τη FOREST DOVE κρύβεστε εσείς;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Κοιτάξτε, ζητήστε τα χαρτιά ποιος ήταν πίσω από τη FOREST DOVE από την Αγγλία. Ποιος ήταν πίσω από τη FOREST DOVE;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Κύριε Αποστολίδη, εσείς ξέρατε ότι το ένα σκέλος της πληρωμής της ΝΑΜ θα πήγαινε στη FOREST DOVE;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Δεν ξέρατε, δηλαδή, ότι είχε υπογραφεί μία δεύτερη σύμβαση.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Το ήξερε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το ήξερε. Όταν ήταν πελάτης μας η FOREST DOVE το 2000, όπως σας ανέφερα, δεν ήταν δική μου εταιρεία. Μετέπειτα αποκτήθηκε αυτή, για να σας απαντήσω και σε όσον αφορά το πρώτο σκέλος.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μάλιστα. Σε δύο, λοιπόν, αποδέκτες πάει η προμήθεια που πήρατε από τη ΝΑΜ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Για λόγους φορολογικούς.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ο κ. Αποστολίδης λέει ότι τα χρήματα της FOREST DOVE τα βάλατε εσείς και κάνατε τα δικά σας, τέλος πάντων, δηλαδή μία φορά έλεγε ότι τα βάλατε στην τσέπη, μία φορά ότι κάνατε τις δικές σας επενδύσεις. Το πρόβλημά μας είναι στην PARTICIPATION λοιπόν, όπου ξαφνικά αυτά τα χρήματα τα οποία κυκλοφορούν σε δύο βαλίτσες, χάνουν το δρόμο τους. Και αυτό ψάχνουμε να βρούμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν αυτό το «μαύρο χρήμα» χρησιμοποιήθηκε για να πληρωθούν ποιοι, από ποιον και πότε.
Δύο βαλίτσες, λοιπόν, φεύγουν από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Τις κρατάτε, κύριε Αποστολίδη ή τις έχουν οι υπάλληλοι;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Οι υπάλληλοι της Τραπέζης.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Συνοδεύετε τους υπαλλήλους που τις πάνε στο γραφείο;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ναι.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Και φθάνουν αυτές οι βαλίτσες στο γραφείο σας, κύριε Πρινιωτάκη.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Στο δικό μου;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Φθάνουν ή όχι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ποτέ δεν έφθασαν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Χάθηκαν στο δρόμο;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Αυτές τις βαλίτσες τις παίρνει ο κ. Αποστολίδης με τους δύο υπαλλήλους και πού τις πάει;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν ξέρω. Ο ίδιος να σας πει.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Όχι, εσείς να μου πείτε. Τι σας λέει εκείνη την ημέρα που τις πήρε τις βαλίτσες; Ξέρετε ότι τα παίρνει τα χρήματα από την τράπεζα. Έρχεται στο γραφείο μετά, στις 12.00 η ώρα. Τι σας είπε; Πού τα πήγε τα χρήματα;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δεν ξέρω ούτε τι ώρα τα πήρε ούτε πώς τα έφερε. Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Συγγνώμη, η PARTICIPATION παίρνει περίπου 4 εκατομμύρια, τα σηκώνει από την τράπεζα ο άνθρωπος –που το ξέρετε αυτό- και δεν τον ρωτάτε πού τα πήγε; Να του πείτε «πού τα πήγες».
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, δεν έχει υπογράψει ότι τα έχει πάρει;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Ναι, τα πήρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Για να καταλάβω, κύριε Πρινιωτάκη, δεν είχε «σκάσει» ακόμα η φασαρία. Είναι 1η του μηνός. Η φασαρία ακόμα δεν έχει «σκάσει». Δεν τον φωνάζεις το βράδυ το συνεταίρο σου να του πεις «βρε παιδί μου, πού είναι τα 2,5 εκατομμύρια»; Διότι εκείνη τη μέρα ήταν 2,5 εκατομμύρια η ανάληψη. Δεν τον φωνάξατε να τον ρωτήσετε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, εδώ δεν μιλάμε για 2,5 εκατομμύρια. Εδώ μιλάμε για τα 4 εκατομμύρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Για εκείνη τη μέρα μιλάω. Εκείνη τη μέρα η ανάληψη ήταν 2,5 εκατομμύρια σε μετρητά.
Δυόμισι εκατομμύρια δεν ήταν, κύριε Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, κύριε Πρόεδρε. Περισσότερα ήταν. Ήταν 4 εκατομμύρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Η ανάληψη από την ΕΘΝΙΚΗ τη στιγμή εκείνη ήταν 2,5 εκατομμύρια. Αργότερα ή νωρίτερα μπορεί να πήρε και άλλα. Δεν το αποκλείω.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Σε μία μέρα πόση ανάληψη έκανε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ήταν 2,5 εκατομμύρια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, δεν έγινε έτσι, αν επιτρέπετε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μα, αφού έχω το χαρτί της ΕΘΝΙΚΗΣ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ό,τι ήταν τα είχε στους προσωπικούς του λογαριασμούς και από εκεί τα σήκωσε, ένα μέρος. Και τα υπόλοιπα έμειναν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, κάποια στιγμή, λοιπόν, τα σηκώνει…
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το ότι πήρε, λοιπόν, 2,4 εκατομμύρια, εγώ πού να το ξέρω; Πού να το ξέρω ότι πήρε τόσα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εσείς εκείνο το βράδυ δεν τον ρωτήσατε πού είναι τα λεφτά; Εκείνη τη μέρα! Τα λεφτά που ήρθαν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ PARTICIPATION, τα 4 εκατομμύρια, δεν τον ρωτήσατε πού είναι;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η ανάληψη η οποία είχε γίνει, δηλαδή με επιταγές…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, με επιταγές της ΛΑΙΚΗΣ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …δεν ήταν 2,4, αλλά ήταν μεγαλύτερο ποσό. Ήταν 4 εκατομμύρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ήταν μεγαλύτερο ποσό, ήταν 4,2 εκατομμύρια.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Δηλαδή, πόσα ανέλαβε εγώ ούτε καν το ήξερα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Τον ρωτήσατε πού πήγαν οι δύο επιταγές της ΛΑΙΚΗΣ;
 ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αν τα πήρε, δηλαδή, μετρητά ή αν τα πήρε…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Του είπατε «πες παιδί μου, κόπηκαν δύο επιταγές της ΛΑΙΚΗΣ, πού είναι τα λεφτά»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Η εξήγηση που μας έδωσε, σας είπα ποια ήταν. Ήταν ότι τα πήρε αυτά άρον-άρον, γιατί είχε πληροφόρηση –ποτέ δεν μου είπε από πού…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και τα έβαλε σε σεντούκι δηλαδή!
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Και ότι θα γίνει έλεγχος στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ναι. Και τα πήρε. Και υπέγραψε αυτό το χαρτί το οποίο έχετε μπροστά σας…
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Εσείς δεν ρωτήσατε «πού τα πήγες τα λεφτά».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Εκείνο το βράδυ, δηλαδή, εσείς δεν σκοτωθήκατε. Με συγχωρείτε, αλλά για 2,5 εκατομμύρια, όσο και αν έχει λεφτά ένας άνθρωπος, θα γίνονταν άγρια πράγματα, φαντάζομαι, αν δεν βρίσκονταν πουθενά τα λεφτά!
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, αν επιτρέπετε, τα άλλα που έμειναν στον προσωπικό του λογαριασμό δεν έχουν σημασία; Μόνο τα όσα παίρνει μετρητά είναι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Αφήστε τα 2,5 εκατομμύρια. Για τα 4 εκατομμύρια λοιπόν –ακόμα περισσότερο, συμφωνώ μαζί σας- ανεξάρτητα αν έχεις ή δεν έχεις λεφτά, όταν ο άλλος παίρνει 4 εκατομμύρια και δεν σου τα φέρνει, υποθέτω ότι θα πρέπει να έχουν γίνει πολύ άγρια πράγματα εκείνο το βράδυ. Έγιναν;
 ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μισό λεπτό. Ο σκοπός για τον οποίο εννοείται ότι τα πήρε ήταν για τους λόγους της SYNERGY. Γι’ αυτό άλλωστε γράφει επάνω, για το σκοπό της εταιρείας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή, εσείς το αντιμετωπίσατε χαλαρά; Ξέρετε τι μας λέτε; Μας λέτε –κι εδώ υπάρχει δεύτερο κενό, εννοώ ότι έχει κενά και ο κ. Αποστολίδης- ««μου πήρε 4,2 εκατομμύρια σε επιταγές της ΛΑΙΚΗΣ και εγώ του είπα «σας παρακαλώ πολύ, πού είναι τα χρήματα;»». Και μου είπε «θα σου πω» και είπατε «ευχαριστώ», ενώ για 4,2 εκατομμύρια, το πιθανότερο είναι να γίνουν άγρια πράγματα! Δηλαδή, έπρεπε να σας ακούσουν μέχρι απέναντι!
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κύριε Πρόεδρε, ο λόγος για τον οποίο τα πήρε αυτά ήταν προκειμένου για τη συμμετοχή της εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της SYNERGY BANK, η οποία μάλιστα τότε ήταν ακριβώς και στη φάση…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, αλλά τα λεφτά πού τα φυλάσσεις, αγαπητέ μου; Σπίτι σου;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα, Διευθύνων Σύμβουλος της Τραπέζης ήταν!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τραπέζης σηκώνει δύο επιταγές της ΛΑΙΚΗΣ και τις παίρνει και φεύγει. Δεν τον ρωτήσατε ως καλός συνεταίρος «πού είναι τα λεφτά, ρε μεγάλε»;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αν θέλετε, εκείνο το οποίο πέρασε απ’ το μυαλό μου, είναι ότι θα έχει πάρει μία τραπεζική επιταγή…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και θα την περιφέρει στην τσέπη του.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): …προκειμένου αυτή να την έχει στη Synergy Bank, για να καλύψει τη συμμετοχή από εκεί. Ούτε για μετρητά ήξερα, ούτε καν.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Να συνεχίσω, κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι, για λίγο.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Κύριε Αποστολίδη βοηθήστε μας φωτογραφικά, όπως ήσασταν παραστατικός στο θέμα με τις δύο βαλίτσες, βοηθήστε μας σας παρακαλώ να καταλάβουμε τι έγινε. Θα μπορούσαν να έχουν συμβεί αυτά που λέει ο κ. Πρινιωτάκης; Δηλαδή τα χρήματα να τα πάρετε και να τα πάτε κάπου να τα κρύψετε, γιατί κινδύνευε η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι εκτός της εταιρείας. Δεν μπορούσα να τα πάω πουθενά, παρά μόνο στην εταιρεία. Διότι στα λεφτά -εδώ είναι ο πλειοψηφών μέτοχος της εταιρείας- δεν μπορούσα εγώ εκεί πέρα να του παίξω παιχνίδια. Λοιπόν, η εταιρεία βρισκόταν υπό τον πλήρη έλεγχο του. Τα πήγα σ’ αυτόν ο οποίος είχε τον έλεγχο της εταιρείας και αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε όπως σας είπα και στις προηγούμενες περιπτώσεις παλαιότερα. Είναι όπως τα λέει ο Λιάτης. Όλα τα λεφτά πήγαιναν σ’ αυτόν.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Είχατε προσυμφωνήσει με τον κύριο Πρινιωτάκη ότι αυτά τα εκατομμύρια θα πάνε στη Synergy Bank και θα είναι η συμμετοχή σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ακόμα η Synergy Bank ήταν στις συζητήσεις. Δεν είχε προχωρήσει κάτι συγκεκριμένο. Ήταν προς άγραν μετόχου.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι, αν μου επιτρέπεται πάνω σ’ αυτό, έχω εδώ και χαρτιά να σας δείξω ότι είχε αρχίσει τότε το θέμα της…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πάντως δεν υπάρχει άνθρωπος που να κυκλοφορεί με 2,5 εκατομμύρια μετρητά και να τα περιφέρει. Κι αυτό που λέει -βέβαια δεν λέει όνομα και αυτό είναι το αδύναμο, γιατί εγώ θα πάω να το ψάξω- ότι με βοήθησε να τα φέρω είναι λογικό, 2,5 εκατομμύρια είναι αυτά. Θα κυκλοφορούσατε μόνος σας στην Ομόνοια με 2,5 εκατομμύρια; Δεν νομίζω.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Φοβόμουν. Τώρα μέσα στην Πλατεία Κοτζιά να κυκλοφορώ με 2,5 εκατομμύρια;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Απλώς δεν μας βοηθάει και δεν λέει τα ονόματα της Εθνικής, γιατί αν τα έλεγε θα το βρίσκαμε. Αν μου πείτε τα ονόματα της Εθνικής…
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Δυστυχώς κύριε Πρόεδρε δεν τα θυμάμαι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ε μα κι εσείς.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μπορώ να συνεχίσω παρακαλώ αυτήν την περιγραφή που κάνετε; Κύριε Πρινιωτάκη, επί τριάμισι χρόνια λοιπόν εσείς πιστεύετε ότι ο κ. Αποστολίδης όπως καταθέτει επανειλημμένα, έχει αυτά τα χρήματα σε ασφαλές μέρος για να τα σηκώσετε οι δυο σας και να τα μοιραστείτε, όταν θα έρθουν καλύτερες μέρες;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι αυτά δεν μοιράζονται, αυτά στην εταιρεία ανήκουν.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Που δεν ξέρουμε όμως το μέλλον της εταιρείας.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και η μορφή ας πούμε, δεν είναι μόνο μετρητά, μπορεί να ήταν και με επιταγές.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μετρητά ή επιταγές λοιπόν τα έχει βάλει κάπου, και θα χρησιμοποιηθούν όταν και οι δύο θα απαλλαγείτε από τις κατηγορίες και τη φυλακή.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό τουλάχιστον έχει δηλώσει ο ίδιος και ενόρκως.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Αυτό πιστεύατε εσείς μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2010;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μάλιστα.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Είναι αλήθεια, κύριε Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Κι έχω επίσης να προσθέσω την εξής παρατήρηση, αν μου επιτρέπετε; Εάν πράγματι τα χρήματα έρχονταν ας πούμε σε εμένα, όπως διατείνεται, γιατί τότε άραγε θα έπρεπε να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση του ν.1599 που να λέει ότι εγώ τα κρατάω σύμφωνα με το πρακτικό τάδε, για τους σκοπούς της εταιρείας. Αφού τα λεφτά τα έχεις δώσει, πρέπει να υπογράψεις την απόδειξη;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Γιατί υπογράψατε, κύριε Αποστολίδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): …για να υπάρχουν μέσα στο λογιστήριο της εταιρείας και επειδή δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά τα υπέγραψα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Ένα λεπτό, άμα ήταν και τα έπαιρνα εγώ, δεν θα έπρεπε να έχω υπογράψει εγώ;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Παραστατικά αυτό είναι ότι η εταιρεία έχει τα λεφτά της. Αυτό είναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πείτε μου εσείς. Δηλαδή κάποιος παίρνει τα λεφτά και υπογράφει κάποιος άλλος; Εάν εσείς αυτό το βλέπετε λογικό, τι να πω;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Κύριε Αποστολίδη, ρωτάει κάτι ο κ. Πρινιωτάκης. Κάποιος παίρνει τα λεφτά και υπογράφει κάποιος άλλος;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ασφαλώς, αφού κι εκείνος είχε δικαίωμα υπογραφής κι εγώ είχα δικαίωμα υπογραφής. Εκείνος νομίμως τα κρατούσε τα λεφτά στην εταιρεία κι εγώ έχω δικαίωμα να εκπροσωπώ την εταιρεία και για να γράφω τα παραστατικά της.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Μάλιστα. Τον κύριο Δεμέστιχα σαν Πρόεδρο ταμείου, εσείς τον φέρατε στον κύριο Πρινιωτάκη;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Κύριε Πρινιωτάκη ο κ. Αποστολίδης σας τον έφερε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Για όνομα του Θεού, μα δεν σας είπα ότι έχουν σχέσεις από πολύ παλαιά, από τότε που ήταν ακόμα στο γραφείο του κυρίου Παλαιοκρασσά; Ότι είχε χρηματιστηριακό κωδικό από το 1999 και μου τον έφερε εμένα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Είναι σαφές ότι έχει ο Δεμέστιχας κωδικό. Έχει διαπιστωθεί και στη δικογραφία.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Προς Θεού. Είναι δυνατόν με τόση μακρά ιστορία; Εδώ λέμε για δεκαετίες πολλές. Εγώ πήγα και τον βρήκα τον κύριο Δεμέστιχα, για να λέμε λογικά πράγματα…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ξέρω ότι ο κ. Κονιδάρης μας είπε εδώ ότι ήταν κολλητός και του Κουρή και του κυρίου…
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Άρα, ο κ. Αποστολίδης σας έφερε τον κύριο Δεμέστιχα, τον έψησε.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μα εγώ δεν είχα καμμία ανάμειξη με την έκδοση των ομολόγων. Όχι μόνο την έκδοση του δομημένου, αλλά και τις συναλλαγές των δομημένων.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Να ολοκληρώσουμε όμως.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Δεν είχε καμμία ανάμειξη με την έκδοση των ομολόγων;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Μα είναι δυνατόν τώρα; Είναι δυνατόν; Είσαι πρόεδρος της εταιρείας και δεν έχεις καμμία ανάμειξη; Δηλαδή τότε τι κάναμε; Δεν ξέρω τι μου γίνεται;
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Κύριε Πρόεδρε παρακαλώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ορίστε κυρία Τσιαούση, για να τελειώσουμε.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Χθες που ήρθε ο κ. Πρινιωτάκης στο κελί σας τι συζητήσατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Με ρώτησε πότε θα πάω στην Εξεταστική.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Μαλώσατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Όχι, δεν μαλώνουμε ποτέ.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Στις 15 Οκτωβρίου δεν μαλώσατε δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Ούτε του ελέχθησαν αυτά τα γεγονότα, διότι τη στιγμή εκείνη εγώ ήδη από τις 7 Σεπτεμβρίου είχα δηλώσει στο Συμβούλιο των Εφετών που βρίσκονται τα λεφτά.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Κύριε Πρινιωτάκη, εάν εγώ ήξερα ότι ο συνέταιρος μου είχε κάπου κρυμμένα 4 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα αντάλλασα κοινωνικές επισκέψεις στο κελί. Θα τον έδερνα όλη μέρα.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Το είπα αυτό πολλές φορές…
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Εκτός αν διεκδικούμε μαζί, να πάρουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, το όσκαρ του καλού και του κακού αστυνομικού ξέραμε μέχρι τώρα και τώρα έχουμε του καλού και του κακού υπόδικου. Δηλαδή, εδώ μας δουλεύετε εν ψυχρώ.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Να σας απαντήσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Να ρωτήσω κάτι σε σχέση με τον καλό και τον κακό υπόδικο; Το κομμάτι της Forest Dove, τα 4,2 τα ήξερε ο κ. Αποστολίδης;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αν το ήξερε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Ναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Και βέβαια το ήξερε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή το ότι μπαίνουν λεφτά σε προσωπική σας εταιρεία το ήξερε ή τσακωθήκατε εκεί πάνω;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Πώς είναι προσωπική εταιρεία;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Προσωπική είναι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αφού λέμε ότι είναι της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ participation.
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Αποστολίδης): Μετά την έκανε. Εκ των υστέρων την έκανε. Την εποχή εκείνη ήταν δική του η εταιρεία. Μετά τη φόρτωσε, για να ελαφρύνει…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Δηλαδή δώσατε 4,2 από την προμήθεια στην participation και 4,2 κρατήσατε εσείς.
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Αυτό που λέτε κύριε Πρόεδρε, εγώ το έχω καταθέσει και στον κύριο Ζορμπά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Μήπως τσακωθήκατε εκεί;
ΜΑΡΤΥΣ (Σοφοκλής Πρινιωτάκης): Όχι δεν αντιλέγω εγώ σ’ αυτό. Το έχω καταθέσει στον κύριο Ζορμπά εγώ αυτό το πράγμα.
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ: Το προϊόν συναλλαγής μεταξύ τους χθες δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Λοιπόν, ευχαριστούμε πολύ. Κάποια πράγματα ειπώθηκαν, πολλά δεν ειπώθηκαν. Θέλω να πιστεύω ότι έχετε καμμία βδομάδα καιρό να το ξανασκεφθείτε.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Και μπορείτε να επανέλθετε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Και μπορεί να θέλετε να επανέλθετε. Λοιπόν, έληξε νομίζω η συζήτηση.
Στο σημείο αυτό λύεται η συνεδρίαση
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top