Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου) η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Δημαρά «Τώρα για την Πάτρα!», κυρία Λένα Καλεντζώτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της πόλης μας εύκολα διαπιστώνει κανείς πως αυτή η πόλη δεν περπατιέται.
Τα περισσότερα σημεία της Πάτρας, του Ρίου, της Παραλίας, της Μεσσάτιδας και των Βραχνείκων, είναι στην κυριολεξία εχθρικά ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρίες.
Τα πεζοδρόμια είναι εντελώς ακατάλληλα η ανύπαρκτα , τα περισσότερα από τα δημόσια κτίρια δεν είναι προσβάσιμα, τα ειδικά ηχητικά φανάρια για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, περιορίζονται μόνο σε λίγους δρόμους του κέντρου.
Όμως και όσα πεζοδρόμια διαθέτουν τον οδηγό όδευσης τυφλών μπορούν ν’ αποδειχθούν επικίνδυνα για τους χρήστες τους. Πολλές φορές δεν οδηγούν πουθενά, άλλες διακόπτονται από τραπεζοκαθίσματα.
Ζούμε σε μια πόλη που το αυτοκίνητο υπερισχύει του πεζού.
Γενικά οι ειδικές ρυθμίσεις εξυπηρέτησης για τα άτομα με αναπηρία και οι αυτονόητες για Ευρωπαϊκή πόλη προβλέψεις, σε κοινοχρήστους χώρους πόλεων και οικισμών, λείπουν παντελώς από την Πάτρα του Καλλικράτη.
Νιώθω πως ποτέ σε αυτή την πόλη δεν καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με αυτούς τους ανθρώπους, ν’ ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και να βάλουμε την επίλυση των προβλημάτων τους σε προτεραιότητα.
Κι όμως τα πράγματα είναι απλά:
-Σωστά πεζοδρόμια σύμφωνα με προδιαγραφές,
-Προσβασιμότητα στα κτίρια,
-Επέκταση των ηχητικών φαναριών,
Γιατί η πόλη μας υστερεί και σε αυτόν τον τομέα στα απλά που είναι αυτονόητα.
Είναι η ώρα «Τώρα για την Πάτρα», ώρα να γυρίσουμε όλοι μαζί σελίδα.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top