Είναι να απορεί κανείς με την απάθεια μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Μια απάθεια που, συγκρινόμενη με την επέτειο του «ΟΧΙ», την οποία θα συνεορτάσουμε σε λίγες ημέρες, αποδεικνύει ότι ως λαός έχουμε χάσει αυτό που κάποτε μας έκανε να ξεχωρίζουμε: Την περηφάνια και τον εγωισμό μας.
Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, αλλά ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία να ξυπνήσουμε και να πούμε το δικό μας «ΟΧΙ» στην απάθεια, στον εφησυχασμό και στην υποτέλεια. Είναι ώρα να αντιδράσουμε απέναντι στα γεγονότα, δημιουργώντας τα δικά μας γεγονότα.
Αναγνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε, να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα και να ξεχάσουμε ετικέτες κενές περιεχομένου. Να αφήσουμε στον ιστορικό του μέλλοντος να ψάξει τα αίτια που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Η υπόθεση «Ελλάδα» είναι στα χέρια μας, μόνο που ακόμη δεν έχουμε κατανοήσει ότι σ’ εμάς εναπόκειται να την σπρώξουμε στο μέλλον. Στις 7 Νοεμβρίου, χρειάζεται με τη στάση μας να στείλουμε το δικό μας τελεσίγραφο προς όλους. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να αναγεννηθούμε, ξαναβρίσκοντας το κουράγιο να πούμε «ΟΧΙ».
Από τις κάλπες πρέπει να βγει μια «άλλη» Ελλάδα. Μια Ελλάδα ανυπότακτη, μια Ελλάδα που θα δημιουργεί, μια Ελλάδα που θα οραματίζεται, μια Ελλάδα που έχει ανάγκη να πιστέψει στις νέες ιδέες. Στις 7 Νοεμβρίου επιτέλους να πούμε «ΟΧΙ» στο παρελθόν και στις αδιέξοδες κομματικές συγκρούσεις. Να τολμήσουμε να πούμε «ΝΑΙ» στη «νέα» Ελλάδα.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top