Το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο προήγαγε σε θέση γενικού διευθυντή τον έντιμο υπάλληλο που διώκει ο υπουργός.
 
Για την προκλητική ενέργεια του Κ. Σκανδαλίδη, να υπογράψει την παραπομπή στο πειθαρχικό, υπαλλήλου, ο οποίος υφίσταται εδώ και χρόνια διωγμό, από γαλάζιες και πράσινες κυβερνήσεις, επειδή τόλμησε να τα βάλει με το πανίσχυρο γερμανικό μονοπώλιο της Bayer, γράφαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Η απόφαση ήταν προκλητική όχι μόνο επί της ουσίας, αλλά και επειδή ο νέος υπουργός Γεωργίας την υπέγραψε την επαύριο της τοποθέτησής του, πριν καλά-καλά προλάβει να καθήσει στην υπουργική καρέκλα. Δέχτηκε αβασάνιστα εισηγήσεις της «πράσινης νομενκλατούρας» του υπουργείου, η οποία προφανώς τον διαβεβαίωσε ότι ο εν λόγω δεν είναι ούτε πρασινοφρουρός ούτε πρασινορουφιάνος.
Προειδοποιήσαμε τον Κ. Σκανδαλίδη ότι αυτό θα το βρει μπροστά του, αλλά δεν μας άκουσε. Δεν του το επέτρεψε η αλαζονεία της εξουσίας. Ιδού, λοιπόν, τώρα χαστούκι ηχηρότατο, από ανώτατο κρατικό όργανο. Με απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρος του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Εσωτερικών, επίτιμος αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Δημητρόπουλος, το εν λόγω συμβούλιο τοποθέτησε τον Γεώργιο Μπακαγιάννη ως προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου του οποίου προΐσταται ο Κ. Σκανδαλίδης.
Ναι, πρόκειται για τον υπάλληλο που διώκει ο Κ. Σκανδαλίδης. Αυτός τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό, με έωλες κατηγορίες, και το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο τον προάγει, τοποθετώντας τον σε θέση γενικού διευθυντή. Θέση την οποία έπρεπε να έχει καταλάβει από το 2005, αλλά αποκλείστηκε, χάρη στα γαλαζοπράσινα κομπρεμί και επειδή είχε μπει ήδη στο στόχαστρο της Bayer και των διάφορων λαμόγιων που λυμαίνονται το κρατικό χρήμα. Ο Κ. Μπακαγιάννης έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ΣτΕ τον δικαίωσε και τώρα τον δικαιώνει και το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Τι θα κάνει τώρα ο Κ. Σκαναδαλίδης; Θα επιμείνει στη δίωξη κατά του υπαλλήλου, που του ετοίμασαν οι συνεργάτες του, ή θα δείξει στοιχειώδη γενναιότητα (και εξυπνάδα θα λέγαμε) αποσύροντάς την; Θα εφαρμόσει ο υπουργός εδώ και τώρα την απόφαση του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου ή θα σκαρφιστεί διάφορα τερτίπια για να την παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες;
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top