Θυμόμαστε πριν από κάποια χρόνια τη πρόταση Γιώργου για την νομιμοποίηση του χασίς. Αν όχι σας το υπενθυμίζουμε με ένα από τα  πρωτοσέλιδα της Αυριανής.

Πρόσφατα (όπως γράφει η Ελευθεροτυπία) σε άρθρο του ο Τζορτζ Σόρος , που δημοσιεύεται στη Wall Street Journal,  τονίζει ότι η ποινικοποίηση της μαριχουάνας δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία στις ΗΠΑ. Αντίθετα οι αρμόδιες υπηρεσίες δαπανούν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων για να επιβάλουν την απαγόρευση. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 750.000 συλλήψεις για κατοχή μικρής ποσότητας μαριχουάνας, αντιπροσωπεύοντας το 40% του συνόλου των συλλήψεων για ναρκωτικά.
Ο Σόρος, έχει ήδη επενδύσει τρία εκατ. δολάρια σε πρωτοβουλία για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ιατρική χρήση και σκοπεύει να επενδύσει ακόμη περισσότερα. Ο ίδιος εκτιμά ότι η νομιμοποίηση θα εξασφαλίσει στους φορολογούμενους πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει το έγκλημα, τη βία και τη διαφθορά που σχετίζεται με την αγορά ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο λύση στο πρόβλημα της χρήσης μαριχουάνας από τους νέους αποτελεί η σωστή εκπαίδευση. “Προτιμώ να επενδύσω στην αποτελεσματική εκπαίδευση παρά στην αναποτελεσματική σύλληψη και φυλάκιση”, αναφέρει.
Η Πρόταση 19 της Καλιφόρνια, που θα νομιμοποιήσει τη χρήση και καλλιέργεια μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας δε θα λύσει όλα τα προβλήματα, επισημαίνει ο Σόρος, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσει, ωστόσο ένα σημαντικό βήμα προόδου. “Ακριβώς όπως η διαδικασία κατάργησης της απαγόρευσης του αλκοόλ ξεκίνησε με την κατάργηση νόμων από μεμονωμένα κράτη, έτσι τώρα μεμονωμένα κράτη πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την κατάργηση των νόμων που απαγορεύουν τη μαριχουάνα”, αναφέρει στο άρθρο του ο Σόρος.
Μαριχουάνα λοιπόν ο ένας Τζόρτζ χασίσι ο άλλος ! Καταλαβαίνουμε λοιπόν  πόσο κοινά είναι τα πατήματα των δύο ανδρών....
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top