(ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ)
Πού βρίσκεται η ιστορία της Πολιτιστικής, αλήθεια; Πέρασαν τόσα χρόνια με μηνυτήριες αναφορές για την περιβόητη υπόθεση της εκδήλωσης με τις μαριονέτες αλλά ακόμα είμαστε σε ...αναμονή της προανακριτικής διερεύνησης. Όταν μάλιστα τα προτεινόμενα από τους μηνυτές αδικήματα είναι πλημελληματικού βαθμού και εντός του 2011 κινδυνεύουν με παραγραφή. Με την υπόθεση έχει ασχοληθεί ενεργά ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Ο οποίος, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ζητώντας εντοπισμό ευθυνών και απόδοσή τους, αλλά προσφάτως προχώρησε και σε άλλες ενέργειες. Η πρώτη του ενέργεια ήταν να στείλει έγγραφο στην Εισαγγελία πριν από πολύ καιρό, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία της έρευνας. Επίσης, κατέθεσε σχετικό ερώτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης από το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ του απάντησαν ότι η απόφαση ακόμα διερευνάται προκαταρκτικά (τόσα χρόνια μετά!). Όμως σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Αχαιός πολιτικός αποφάσισε να προχωρήσει και ένα βήμα παραπάνω. Και ποιο ήταν αυτό; Να στείλει την υπόθεση και στον Άρειο Πάγο!
Έκκληση στον Άρειο Πάγο για τις μαριονέτες
Αυτό που αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι κατά πρώτον το γεγονός ότι επί... τέσσερα ολόκληρα χρόνια από την υποβολή της μηνυτήρια αναφοράς του δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Και μάλιστα λέει χαρακτηριστικά ότι ο....
χρόνος που έχει μεσολαβήσει «δεν έχει εξήγηση που να ανήκει στη σφαίρα της λογικής». Και εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι αυτή η καθυστέρηση οδηγεί στην παραγραφή αδικημάτων και κατ' επέκταση στην ατιμωρησία των υπευθύνων, εφόσον φυσικά υπάρχουν.
Επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Όμως, ο βουλευτής του νομού εξαπολύει επίθεση και εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης αφού τονίζει ότι δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για την προώθηση της υπόθεσης και την ολοκλήρωση της έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αδικήματα. Και γι΄ αυτό του τον ισχυρισμό επικαλείται την απάντηση που είχε (Ο κ. Νικολόπουλος) στο ερώτημα που ως βουλευτής είχε καταθέσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην απάντηση που έλαβε πέρυσι τον Δεκέμβριο. Και μέσω της οποίας, όπως λέει ο ίδιος, ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι μπήκε «ταφόπλακα» στην υπόθεση!
Το ιστορικό με τις μαριονέτες
Η υπόθεση αφορά χρονικά στον Σεπτέμβριο του 2006, όταν η Πάτρα ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του χαρακτηριστικά τα εξής: «είχε παρουσιαστεί αναστάτωση - και μέσα από δημοσιεύματα - αναφορικά με τη διοργάνωση έκθεσης μαριονέτας στην πόλη. Ο τότε συντονιστής του Οργανισμού της Πολιτιστικής Χρήστος Ροϊλός σε δηλώσεις του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το γραφείο παραγωγής «Ekvasis», που είχε αναλάβει τη διοργάνωση, αποπειράθηκε να εξαπατήσει τον αρμόδιο φορέα προβαίνοντας σε υπερκοστολόγηση της διοργάνωσης και η οικονομική απόκλιση άγγιζε το ποσό των 80.000 ευρώ περίπου!». Θυμίζουμε ότι το θέμα τότε είχε προκαλέσει και έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού της Πολιτιστικής και είχε ανατεθεί η υπόθεση σε δικηγόρους. 
(dete.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top