Σήμερα το πρωϊ ακούσαμε τον γνωστό δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου, σε πρωϊνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, να λέει δύο πράγματα:
1) Ότι η πρωτοβουλία για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ΕΥΡΩ, ανήκει στο ΔΝΤ και μάλιστα ο κ. Στρος Καν έχει κάνει αυτή την πρόταση μέχρι τώρα τρεις φορές στον κ. Παπανδρέου. Μια από το περασμένο Αύγουστο, μία στο Όσλο και μια πρόσφατα.
Επομένως η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει το θέμα αυτό από αρκετό καιρό τώρα και δεν...
είναι κάτι που προέκυψε εν αιθρία όπως το παρουσιάζουν δήθεν τα ΜΜΕ.
2) Ότι το ΔΝΤ (βλ. οι ΗΠΑ, λέμε εμείς) επιμένει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ΕΥΡΩ και όχι σε παράταση.
Αυτό το δεύτερο, δηλαδή η επιμήκυνση του χρόνου και όχι παράταση του χρόνου αποπληρωμής κρύβει όλο το μυστικό. Εκτιμούμε πως, όταν το ΔΝΤ λέει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, εννοεί (εκτός από τους περισσότερους τόκους που θα καταβληθούν) και διατήρηση επιπλέον και των όρων του μνημονίου μέχρις ότου αποπληρωθεί το δάνειο.
Δηλαδή εσαεί πλέον δούλοι των ξένων τοκογλύφων.
Αναρωτιόμαστε τι άποψη έχει ο κ. Παπανδρέου.
Αλλά μάλλον αυτή θα την πληροφορηθούμε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εάν φυσικά εξακολουθεί να είναι στην εξουσία και δεν το έχει αποδοκιμάσει ο λαός.
(Προεδρική Δημοκρατία)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top