(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, τόσο εντείνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η γκρίνια και η αμφισβήτηση για τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου και της Ιπποκράτους, που οδήγησαν σε ακραία φαινόμενα, όπως τη σχεδόν διαγραφή του Παναγιώτη Φασούλα από τα κατάστιχα του Κινήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του statesmen.gr, πολλοί είναι εκείνοι που δεν διστάζουν πλέον, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους με δημοσιογράφους, να υπογραμμίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τον υπόγειο «άγνωστο πόλεμο» εξουσίας, που βρισκόταν σε εξέλιξη πριν από τον ανασχηματισμό, κορυφώθηκε με τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ακόμη και σήμερα όμως μαίνεται σε υψηλά ντεσιμπέλ.
Πρωταγωνιστές αυτής της παρασκηνιακής μάχης χαρακωμάτων είναι ο, πανίσχυρος πλέον, Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, και ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, που μέχρι τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου ήταν ο ισχυρότερος άνθρωπος στην Κυβέρνηση, και ο στενότερος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η ισχυροποίηση του Γιάννη Ραγκούση και η ταυτόχρονη «έξωση» του Χάρη Παμπούκη από το Μέγαρο Μαξίμου, πολιτικά και χωροταξικά, έδειξαν ότι νικητής σε αυτή τη χρονίζουσα διαμάχη αναδείχτηκε ο πάλαι ποτέ δήμαρχος Πάρου.
Όσο περνάει ο καιρός όμως, ο Χάρης Παμπούκης ξαναβρίσκει τις χαμένες ισορροπίες και ανακτά έδαφος, με αποτέλεσμα η κόντρα των δυο στρατοπέδων να φουντώνει και πάλι. Με κορυφαία εκδήλωση τις επιλογές υποψηφίων για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, που έχουν διχάσει το ΠΑΣΟΚ, και απειλούν την κυβερνητική παράταξη με απρόσμενες, βαριές απώλειες το βράδυ της αναμέτρησης του Νοεμβρίου.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top