«Ούτε μια σπιθαμή εδάφους από τον ζωτικό χώρο των πόλεών μας δεν μπορεί να αφεθεί στις ορέξεις των καρεκλοκένταυρων των δημοσίων οργανισμών ή στις διαθέσεις της κυβέρνησης να ξεπουλήσει ίσως, ακόμα και τις καρέκλες… στις οποίες κάθεται».
Κατηγορηματικός υπήρξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παπαναστασίου, ερωτώμενος από εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της Πάτρας για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την διαφαινόμενη πρόθεση ξεπουλήματος των αμαξοστασίων του ΟΣΕ στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» δεν απέφυγε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, αν και αυτό άπτεται κατά κύριο λόγο των ευθυνών και αρμοδιοτήτων της δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ωστόσο, πως ο ίδιος ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, όχι μόνο δεν θα τραβήξει την «ουρά» του μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε δήμος της Περιφέρειας, αλλά στις προθέσεις του είναι η συνεργασία με τις νέες δημοτικές αρχές, ώστε ο ίδιος και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είτε να δημιουργεί μια ομπρέλα στήριξης πάνω από τις δημοτικές διεκδικήσεις, είτε να μπαίνει μπροστά, ως επικεφαλής όλων των πολιτών που ζούνε στην Δυτική Ελλάδα, διεκδικώντας κάθε τι που βελτιώνει την ποιότητα ζωής, στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.
Μάλιστα, υπογράμμισε: «Εξάλλου, μία από τις πρώτες ενέργειές μου θα είναι να πραγματοποιήσω μια διεξοδική συνάντηση εργασίας με τους δημάρχους κάθε νομού, ώστε να καταγραφούν ακόμα και τα ζητήματα που μπορεί να μην άπτονται των τυπικών καθηκόντων του αιρετού Περιφερειάρχη, αλλά στα οποία μπορεί να χρειαστεί η συνδρομή και η στήριξή μας. Όπως και για το συγκεκριμένο θέμα. Για το οποίο διεκδικήσουμε και θα απαιτήσουμε, μαζί με την πόλη και τους φορείς της, οι χώροι του ΟΣΕ να αποδοθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Αυτό σημαίνει ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ! Κανένας μας δεν θα είναι μόνος του πια. Η Δυτική Ελλάδα θα έχει μία ενιαία και ισχυρή φωνή. Και όλοι μας, θα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο…»
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top