(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στον Πειραιά, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου  και να ενισχύσει την υποψηφιότητα του πρώην Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, έκρυβε και μια έκπληξη: Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ήταν και ο Νίκος Καραχάλιος.
Μια επανεμφάνιση που σκόρπισε χαμόγελα στα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο πάλαι ποτέ Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ρηγίλλης παραμένει ένα από τα πλέον συμπαθή στελέχη της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Πλέον, ο Νίκος Καραχάλιος ασχολείται με τις διεθνείς σχέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο δύσκολο έργο που έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης να διαδεχθεί τον Σωκράτη Κόκκαλη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει πολιτικά ενεργός. Άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει το statesmen.gr, ο Νίκος Καραχάλιος ήταν μια από τις προσωπικότητες που είχε εξετάσει ο Αντώνης Σαμαράς, αναζητώντας τον καταλληλότερο υποψήφιο για τον Δήμο Πειραιά, προτού καταλήξει στην επιλογή του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Καραχάλιος ανήκε στη στενή ομάδα των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή, και ήταν από τους πρωτεργάτες της εκλογικής νίκης του 2004. Στη συνέχεια, και λόγω της σύγκρουσής του με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, βρέθηκε σε απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου, με κατάληξη αυτής της διαδρομής την απομάκρυνσή του από τη Λυκείου, λόγω της κόντρας του με τον Λευτέρη Ζαγορίτη. Τότε, ο Νίκος Καραχάλιος αντικαταστάθηκε από τη Φεβρωνία Πατριανάκου, και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τον… νοστάλγησαν πολύ γρήγορα.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top