Διεθνής Ημέρα Τρίτης Ηλικίας υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 και στόχο έχει να αναγνωρίζει τη συμβολή των ηλικιωμένων ατόμων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη αλλά και να επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία. Σε αυτό το στάδιο ζωής, το οποίο ταυτίζεται με μια ευρεία κοινωνική ομάδα συνανθρώπων μας, οφείλουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και να παρέχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα τους ανταποδίδουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όλα όσα μας προσέφεραν.
Mε αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, η ΟΝΝΕΔ αποφάσισε να βρεθεί δίπλα στους στέλνοντας ένα συμβολικό μήνυμα πως η σοφία των γηραιότερων θα πρέπει να αποτελεί πυξίδα για την πορεία της νεολαίας. Για το λόγο αυτό, αντιπροσωπεία της οργάνωσης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Παπαμιμίκο και τους Βασίλη – Φοίβο Αξιώτη - Γραμματέα Κ.Ε ΟΝΝΕΔ, Άγγελο Παπανικολάου – Τομεάρχη Υγείας Π.Σ. ΟΝΝΕΔ και Γ. Δρακούλη – Πρόεδρο Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, επισκέφθηκε το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο Πατρών.
Τα μέλη της ΟΝΝΕΔ συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους ηλικιωμένους και πρόσφεραν συμβολικά ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στις κυρίες και από μία κούπα στους άνδρες.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Α. Παπαμιμίκος δήλωσε: «Σε μια εποχή που συνήθως ξεχνάμε, βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, που τόσα έχουν προσφέρει στην ελληνική κοινωνία. Η Τρίτη ηλικία αποτελεί τη σοφότερη κοινωνική ομάδα της χώρας και οι εμπειρίες της, μας θυμίζουν εποχές και εικόνες που δεν έχουμε ζήσει. Είναι καιρός η Πολιτεία να δώσει ιδιαίτερο βάρος στους ανθρώπους αυτούς που για μια ολόκληρη ζωή προσέφεραν σε μας και να μεριμνήσει ώστε να απολαμβάνουν τους κόπους μιας ζωής απρόσκοπτα.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν πρέπει να αποτελέσει άλλη μια δικαιολογία για τη μη παροχή όλης της αναγκαίας μέριμνας σε άτομα τα οποία αξίζουν το σεβασμό και τη βοήθεια όλων μας».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top