Στο Μοντεβίδεο της μακρινής Ουρουγουάης τελείωσαν τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή του 35χρονου ταμία των ΕΛ.ΤΑ. Λάρισας, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τον περασμένο Ιούλιο, μαζί με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.397.181,51 ευρώ που είχε υπεξαιρέσει.
Το ανελέητο κυνηγητό των διωκτικών αρχών απέδωσε καρπούς και οι αστυνομικοί του Μοντεβίδεο, αξιοποιώντας πληροφορίες, κατάφεραν να τον ξετρυπώσουν από το κρησφύγετό του και να του περάσουν χειροπέδες. Μαζί του συνελήφθη και ο 35χρονος συνέταιρός του, τον οποίο είχε γνωρίσει στη Γερμανία και είχαν ανοίξει μια ταβέρνα και μια καφετέρια. Οι δύο άνδρες που χρωστούσαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ το είχαν σκάσει μαζί από την Ελλάδα, καθώς οι προμηθευτές τους κυνηγούσαν.
Σε βάρος των δύο ανδρών είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθησαν τελικά στην πρωτεύουσα της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν στο Τμήμα Interpol Ελλάδας και σε συνεργασία με την πρεσβεία μας στο Μοντεβίδεο, ενημερώθηκαν σχετικά οι αντίστοιχες αστυνομικές υπηρεσίες της Ουρουγουάης, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.
Από την Interpol Ελλάδας θα ενημερωθούν οι ελληνικές δικαστικές αρχές προκειμένου κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους.
Ο 35χρονος ταμίας των ΕΛ.ΤΑ. το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου, κρατώντας στα χέρια του έναν ταξιδιωτικό σάκο, πήγε στο κατάστημα και έπιασε δουλειά. Μάλιστα, όταν οι συνάδελφοί του τον ρώτησαν αν σκόπευε να πάει κάπου, εκείνος τους είχε αναφέρει ότι θα πήγαινε για Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του στη Χαλκιδική προκειμένου να δει τη γυναίκα του και το παιδί τους. Οταν όλοι, όμως, έφυγαν, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο, έβαλε μέσα τα ρούχα και το μαγιό του, άρπαξε τα χρήματα και έγινε καπνός. Η κλοπή διαπιστώθηκε τρεις ημέρες μετά, το πρωινό της Δευτέρας και αφού ο 35χρονος και ο συνέταιρός του είχαν αποχαιρετήσει τα ελληνικά εδάφη.
(ESPRESSO)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top