Από σήμερα το πρωί και για δύο εδβομάδες ακόμα, χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές θα περάσουν για πρώτη φορά τις πόρτες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας. Οι νέοι αυτοί φοιτητές διαπίστωσαν από την πρώτη μέρα τα μεγάλα κενά της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με την έλλειψη των φοιτητικών πάσο που θα τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε μειωμένες τιμές. Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως ο ΟΑΣΑ δεν έχει προλάβει ακόμα να εκδόσει τον αναγκαίο αριθμό ώστε να τα θέσει στη διάθεση των φοιτητών, συνεπώς μέχρι τότε το ελληνικό Κράτος θα στερεί το δικαίωμα του μειωμένου κόστους μετακίνησης στους φοιτητές για όσο διάστημα χρειαστεί!
Το συγκεκριμένο γεγονός αναδεικνύει μια ακόμα κραυγαλέα αντίφαση της κυβερνητικής πολιτικής καθώς οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν πότε θα ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος και είχαν όλο τον αναγκαίο χρόνο και τους διαθέσιμους πόρους για να προετοιμάσουν την έκδοση πάσο αλλά και τη διανομή τους. Αντίθετα όμως, ο κυβερνητικός μηχανισμός μπόρεσε μέσα σε λίγες ώρες να οργανώσει τη συνεδρίαση του νέου υπουργικού σχήματος στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση. Μήπως τελικά οι επικοινωνιακές φιέστες των κυβερνητικών στελεχών φέρνουν την Παιδεία σε δεύτερη θέση στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης;
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα πρέπει να επιδεικνύει περισσότερη σύνεση σε καιρούς λιτότητας και να εκλογικεύσει τις προτεραιότητές του, δίνοντας βάση σε καίρια κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η έκδοση των φοιτητικών πάσο. Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα αυτήν την ανευθυνότητα και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διορθώσουν άμεσα το λάθος. Ας μην ξεχνάμε ότι παιδεία σημαίνει πολιτισμός και αυτός προάγεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι στα κλειστά υπουργικά γραφεία! 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top