Η πρώτη Δημοτική Σύμβουλος Πατρέων είναι η πρώτη υποψηφιότητα που ανακοίνωσε ο Κώστας Χριστόπουλος.
Σε θερμό κλίμα με πολύ διάθεση για αγώνα και δουλειά και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα συναντήθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος και η Τασία Μανωλοπούλου .
Το ραντεβού που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημοτικής Συμβούλου του Ευάγγελου Φλωράτου από μέρες αναμενόταν καθώς η κυρία Μανωλοπούλου είχε ζητήσει χρόνο από τον υποψήφιο Δήμαρχο ώστε να απαντήσει στην τιμητική του πρόσκληση να είναι υποψήφια στον συνδυασμό του.
Ο κύβος ερίφθη και η δημοτική σύμβουλος είπε το Ναι.
Ο κύριος Χριστόπουλος μετά το πέρας της συζήτησης δήλωσε:
«Καλωσορίζω σήμερα τη Τασία Μανωλοπούλου στη «Νέα Πόλη».
Μια πόλη που έχει ανάγκη την δική της αισιόδοξη ματιά, το δικό της δημιουργικό πείσμα.
Η Τασία, στην πορεία της στο Δήμο, αλλά και με την κοινωνική της δράση γενικότερα, έχει δείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά και δημιουργικά, να συνεργασθεί αποτελεσματικά, χωρίς να αλλοιώνει την προσωπικότητα και το πολιτικό της ήθος.
Την καλωσορίζουμε λοιπόν στην ομάδα, ώστε μαζί να συνεχίσουμε την μάχη για μια καλύτερη πόλη.
Γνωρίζετε την σημαντική προσπάθεια που είχαμε κάνει με τον Ευάγγελο Φλώράτο, όταν εντάξαμε με επιτυχία τις νέες περιοχές με τις αλλαγές του Καποδίστρια.
Τότε δημιουργήθηκαν οι βάσεις και ξεκίνησε μια προσπάθεια οργάνωσης και συμμετοχής αυτών των περιοχών και στις αποφάσεις και στην ανάπτυξη.
Μια ανάλογή και μεγαλύτερη προσπάθεια θα χρειασθεί να καταβληθεί από 1/1/2011, για τις νέες περιοχές που εντάσσει ο Καλλικράτης.
Χαίρομαι που η Τασία θα είναι μαζί μας αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί, ειδικά για την ανάπτυξη του Ανατολικού Διαμερίσματος»
Από την πλευρά της η πρώτη δημοτική σύμβουλος της παράταξης Φλωράτου κι , επισήμως πλέον , υποψήφια της παράταξης του Κώστα Χριστόπουλου είπε :
«Πριν από 4 χρόνια απευθύνθηκα σε όλους τους Πατρινούς, ζητώντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους για να ενώσω και εγώ τις δυνάμεις μου με τον Ευάγγελο Φλωράτο, στη μάχη για μια καλύτερη και σύγχρονη πόλη.
Τότε σας κοίταξα στα μάτια και ζήτησα την εμπιστοσύνη σας.
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, μπορώ και σας κοιτάζω και πάλι στα μάτια, γιατί την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, όχι μόνο δεν την πρόδωσα, αλλά γιατί την αξιοποίησα δημιουργικά, παράγοντας έργο, παρά τις συνθήκες και τους περιορισμούς που υπήρχαν.
Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, αισθάνομαι ότι δικαίωσα τις προσδοκίες σας, κρατώντας ακέραιο τον αυθορμητισμό και την θετική διάθεση που μας ενώνει.
Σήμερα,ο Κώστας Χριστόπουλος μου ζήτησε να στηρίξω και την δική του προσπάθεια για μια Νέα Πόλη.
Είπα, Ναι.
Γιατί πάντα λέω Ναι,
Ναι στη προοπτική, Ναι στη προσπάθεια, Ναι στην ανάγκη για μια πόλη ανθρώπινη, δημιουργική, αισιόδοξη, στην πόλη που μας αξίζει και της αξίζει να γίνει.
Και αυτή η προσπάθεια μας χρειάζεται όλους ενωμένους και αποφασισμένους.
Ειδικά τώρα που η Πάτρα μεγαλώνει και εξελίσσεται σε ένα μεγάλο μητροπολιτικό κέντρο, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι στο αύριο που έρχεται.
Ο Καλλικράτης αλλάζει δραστικά το τοπίο, διαμορφώνοντας νέες συνθήκες και διοικητικές διαιρέσεις.
Προσωπικά επέλεξα να επικεντρώσω τις δυνάμεις μου στο Ανατολικό Διαμέρισμα μια και πιστεύω ότι έχει σημασία να ξεκινά κανείς διατηρώντας τον χαρακτήρα μιας περιοχής, της περιοχής στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά της και σχεδιάζοντας τα μικρά εκείνα βήματα, που όμως κάνουν τεράστια διαφορά στην ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.
Ας κάνουμε το Ανατολικό Διαμέρισμα, πρότυπο και παράδειγμα για όλη τη Νέα Πάτρα.
Ξεκινάμε σήμερα, ξεκινάμε δυνατά, ξεκινάμε αισιόδοξα.»


1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 13 Σεπτεμβρίου 2010 - 2:19 μ.μ.

Ston Xristopoulo ta xwneis kai kala kaneis....stin Tasia ????

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top