Ευθύνες παράβασης καθήκοντος και «εκβιαστικής» υπηρεσιακής τακτικής του Δήμου Πατρέων στις εκάστοτε ενέργειές του για την την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Θεάτρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις, καταλογίζει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ) και τον Δήμο Πατρέων, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Αφορμή υπήρξαν πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Κ.Α.Σ εξετάζοντας τις αιτήσεις του Δήμου Πατρέων και άλλων φορέων για την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών στο Δήμο, για τη φιλοξενία εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, παρατήρησε ότι οι σχετικές αιτήσεις κατατέθηκαν καθυστερημένα, με σκοπό να βρεθεί σε δύσκολη θέση το Κ.Α.Σ και να εγκρίνει την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου, ευρισκόμενο προ αδιεξόδου και του «κινδύνου» να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Πρόεδρος του ΚΑΣ και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, φέρεται να δήλωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης «προφανώς δεν είναι θέμα του Συμβουλίου να κόψει παραστάσεις, πολύ περισσότερο εφόσον αυτές έχουν ήδη ανακοινωθεί».
«Αν ειπώθηκε όντως αυτό από την Πρόεδρο του Κ.Α.Σ συμπεραίνουμε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού παραβαίνουν τα καθήκοντά τους για την προστασία των πολιτιστικών μνημείων μας και διεκπεραιώνουν σοβαρά ζητήματα «στο πόδι», εν προκειμένω μόνο και μόνο επειδή οι εκδηλώσεις… είχαν ανακοινωθεί. Θα συμφωνήσει κανείς, ότι με δεδομένη αυτή την πρακτική, το Κ.Α.Σ παραμένει πάντα… πρόχειρο στη διάθεση κάθε φορέα που ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε ένα αρχαίο μνημείο!», δήλωσε ο Βουλευτής.
Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Ο κ. Γερουλάνος ερωτάται ποια είναι η θέση του ΥΠ.ΠΟ.Τ. επί του θέματος και αν παρενέβησαν ή όχι τα καθήκοντά τους οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Κ.Α.Σ και αν ναι, τι ενέργειες θα κάνει επ’ αυτού. Ο Βουλευτής ρωτά επίσης τον Υπουργό Εσωτερικών αν έχει προβεί ή θα προβεί σε ενέργειες για την έγκυρη υποβολή τέτοιων αιτήσεων για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων ενώ οι Υπουργοί ερωτώνται και αν θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ Νομαρχιών και Δήμων με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
(nikosnikolopoulos.gr)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top