Τι μυστικά μπορεί να κρύβει ένα... ιπτάμενο παπούτσι; Ποιο σκοτεινό σενάριο συνωμοσίας μπορεί να εξυφαίνεται μέσα από τη συνάντηση ενός Βρετανού δημοσιογράφου με έναν ακροδεξιό ακτινολόγο, συλλέκτη παπουτσιών προς εκσφενδόνιση; Κι αν οι Αμερικάνοι έριξαν τον Καραμανλή, γιατί έγινε φίλος με τον Πούτιν κι έβαλε βέτο στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια, μήπως τώρα οι Εγγλέζοι θέλουν να ρίξουν τον Παπανδρέου; Κινδυνεύει η χώρα από το BBC; Έτσι είναι, αν έτσι νομίζει ο Τηλέμαχος Χυτήρης...
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 49χρονος Στέργιος Πραπαβέσης αποφάσισε να διεκδικήσει στη ΔΕΘ τα τρία λεπτά δημοσιότητας στα οποία καθένας δικαιούται να ελπίζει σε τούτο το μάταιο κόσμο. Είναι αμφίβολο αν και ο ίδιος μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η περίπτωσή του θα κινδύνευε να οδηγήσει σε διπλωματικό επεισόδιο κι ότι τα τρία λεπτά δημοσιότητας θα γίνονταν ένα τηλεοπτικό Μπεν Χουρ με τη συμμετοχή ακόμη και του πρωθυπουργού της χώρας. Η ιστορία είναι γνωστή: Ο Πραπαβέσης, μέλος του Πατριωτικού Μετώπου, είχε προαναγγείλει μέσω Internet ότι ετοιμάζει χάπενινγκ. Ήταν 4 Σεπτεμβρίου, όταν ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους Θεσσαλονικείς, και ειδικά τους κατοίκους των πολυκατοικιών στις λεωφόρους Βασιλίσσης Όλγας και Εγνατίας, να υποδεχτούν τον "πρωθυπουργό του ΔΝΤ" από τα μπαλκόνια τους με τα "παλιά τους τα παπούτσια", με την υποσημείωση "αν δεν έχετε παλιά παπούτσια στη διάθεσή σας, παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ".
Δεν τα κατάφερε να μαζέψει τον κόσμο που φανταζόταν, το δικό του παπούτσι όμως και ο δημοσιογράφος του BBC Μάλκομ Μπράμπαντ ήταν αρκετά για να κάνει τη δουλειά του. Από εκεί και πέρα, ανέλαβαν να τον κάνουν παράγοντα... εθνικής αποσταθεροποίησης ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική προπαγάνδα!
Το περιστατικό είναι "πολύ περίεργο", απεφάνθη ο πρωθυπουργός. "Κάποιοι καιροφυλακτούν για την εικόνα της Ελλάδας, από πολλές πλευρές, γιατί πάρα πολλοί έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας". Ο Τηλέμαχος Χυτήρης ήταν ακόμη πιο προχωρημένος: Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι προσφέρουν κακή υπηρεσία, είπε κι όταν τον ρώτησαν αν έχουμε να κάνουμε με "προβοκάτσια", απάντησε ότι "τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους".
Το να κυνηγάει μάγισσες η κυβέρνηση Παπανδρέου στα ξένα ΜΜΕ είναι επιεικώς απαράδεκτο. Δόξα τω Θεό για τον ίδιο, ο σημερινός πρωθυπουργός έχει τόσο φιλική μεταχείριση από τον ξένο Τύπο όση δεν είχε ποτέ κανένας Έλληνας πρωθυπουργός. "Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους", όπως θα έλεγε κι ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού. Και ιδού τις λένε: Οι Financial Times Deutschland χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό ως τον "άνθρωπό τους στην Ελλάδα". Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου επικαλείται αρθρογράφο του Reuters που εξυμνεί την πολιτική του για να μας πείσει πόσο επιτυχημένη είναι. Και κάθε φορά που θέλει να στείλει ένα μήνυμα στη χώρα, επιλέγει να το κάνει μέσω ενός ξένου μέσου ενημέρωσης (πχ. Christian Monitor, για να μείνουμε στα πιο πρόσφατα).
Διεθνής συνωμοσία, λοιπόν, κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου σίγουρα δεν υπάρχει. Δεν έχουν λόγο άλλωστε κάποιοι ξένοι να επενδύουν στην χρεοκοπία της χώρας, γιατί απλούστατα με το Μνημόνιο οι μόνοι που έχουν εξασφαλίσει ότι θα πληρωθούν είναι οι ξένοι δανειστές μας. Κι ακόμη κι αν ο ανταποκριτής του BBC βρήκε έναν Έλληνα πρόθυμο να πετάξει το παπούτσι του, η θεωρία της ασύμμετρης απειλής δεν είναι δυνατό να υποστηριχθεί από κυβερνητικά μέλη, γιατί απλώς υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Και με τόσα που έχουν υποτιμηθεί τελευταία στη χώρα μας -αρχές και αξίες, οικονομία, κοινωνική πολιτική, κ.λπ.- ας μείνει τουλάχιστον ανέγγιχτη η νοημοσύνη μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να ζητήσουμε από μια κυβέρνηση που μας ζητά να την ακολουθήσουμε στην "επανάσταση του αυτονόητου".
(του Γιώργου Κουβαρά - Επίκαιρα)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top