Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημέρες το σάλο που ξέσπασε στα ΜΜΕ με το πόθεν έσχες των βουλευτών. Κάναμε λοιπόν μία αναζήτηση μπας και βρούμε πουθενά online τα πόθεν έσχες των υπουργών και των βουλευτών, όχι μόνο τα φετινά, αλλά και εκείνα των προηγούμενων ετών αλλά ομολογούμε ότι αποτύχαμε...
Σκοπός της αναζήτησής μας ήταν να βρούμε στοιχεία τα οποία να δείχνουν ποιοι είναι οι πραγματικά πλούσιοι από τους «πατέρες του έθνους» . Και όλα αυτά με αφορμή δηλώσεων του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος για τα «50 ακίνητα» που περιγράφονται στη δήλωση του πόθεν έσχες πλήρωσε ΕΤΑΚ μόλις 729 ευρώ! Κάτι που σημαίνει ότι η ακίνητη περιουσία δεν εκτιμάται με τα πόσα ακίνητα έχεις αλλά με την συνολική αντικειμενική και εμπορική αξία τους.
Είναι αλήθεια ότι ο βουλευτής δίνοντας στην δημοσιότητα τη σχετική λίστα των ακινήτων του, γελοιοποίησε το σύστημα ανακοίνωσης του πόθεν έσχες των πολιτικών . Δηλαδή είναι άλλο να λέμε ότι ο τάδε πολιτικός ή απλός πολίτης έχει 30, 40 ή 70 ακίνητα (όχι ότι είναι λίγα…) αλλά είμαστε σίγουροι ότι κάποια φιλέτα σε τουριστικές τοποθεσίες (Μύκονο, Σαντορίνη Αράχοβα κ.α) ή σε κάποιους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας ή ακίνητα στη Κηφισιά, Εκάλη Πολιτεία ή Κολωνάκι αξίζουν πολύ περισσότερο από 100 γκαρσονιέρες ή από πολλές χιλιάδες στρέμματα γης στην ελληνική ύπαιθρο.
Η γνώμη μας λοιπόν για το πόθεν έσχες και για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και ευκαιρίες για πισώπλατα μαχαιρώματα από άσπονδους φίλους και εχθρούς των πολιτικών, είναι ότι θα πρέπει να ψηφισθεί άμεσα νομοσχέδιο ώστε να αναρτούνται στο διαδίκτυο και να πέφτει άπλετο φως τουλάχιστον στα παρακάτω:
1) Στα ακίνητα των βουλευτών, των γυναικών τους και των παιδιών τους (ασχέτως ηλικίας) και μαζί απαραίτητα η συνολική αντικειμενική αξία όλων των ακινήτων τους και το συνολικό ΕΤΑΚ που πληρώθηκε στην Εφορία για το συγκεκριμένο έτος.
2) Όλες οι καταθέσεις σε χρήμα
3) Ομόλογα, Μετοχές , χρυσός ,πολύτιμοι λίθοι κ.α
4) Να δηλώνονται τυχόν δάνεια, τα οποία θα πρέπει να συνδέονται με την αγορά συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων.
5) Και το σπουδαιότερο βέβαια να δικαιολογείται αναλυτικά και απόλυτα το πόθεν από τον κατατεθέντα την δήλωση.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top